Sir_Aggelos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2008 Γεια σας.Μια ερωτηση εχω μια τηλεοραση 37' FULL HD(1080p) SAMSUNG LE37A558 και ενα DVD-R SAMSUNG R-135.Σημερα αγορασα απ το eshop ενα καλωδιο HDMI και πηγα να το συνδεσω στην Τηλεοραση απ την υποδοχη της HDMI IN στην υποδοχη του dvd HDMI OUT.Το προβλημα ειναι το εξης:ουτε το dvd λειτουργει(δεν μπαινει ουτε στο μενου ουτε δειχνει αν και φαινεται να διαβαζει,ο μετρητης γραφει κανονικα χρονικη διαρκεια) ουτε η τηλεοραση το αναγνωριζει.Εχω συνδεδεμενα τα εξης καλωδια στο dvd.Το καλωδιο απ την κεραια,το καλωδιο απ την τηλεοραση του σηματος (αυτα τα δυο ειναι Στις υποδοχες RF IN κ RF OUT) και το καλωδιο του HDMI.Η τηλεοραση εχει και ενα μενου λεγεται ANYNET+ που ρυθμισει συσκευες(dvd,cam,pc Κλπ) και μεσα στο μενου αυτο υπαρχει και η επιλογη HDMI-CEC ΤΡΕΧΩ ΤΟΝ WIZARD ολοκληρωνει αλλα εκει που πρπει να αναγνωρισει την εξωτερικη συκσευη και να ενεργοποιηθουν επιλογες οπως η εγγραφη το PIP κλπ ολες οι επιλογες ειναι σβηστες χωρις να μπορω να κανω τπτ.Επισης οταν βαζω το καναλι hdmi η οθονη μαυριζει και γραφει αναζητηση σηματος αλλα χωρις να γινεται τπτ και οταν βαζω dvd μεσα στο drive γραφει στην οθονουλα του dvd κατω απ το timer τα αρχικα PSO (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΟ)Εχω δοκιμασει ολες τις υποδοχες hdmi(HDMI 1,2,3) αλλα τπτ αρνιοταν να παιξει.Το μονο που εκανα και δουλευει ειναι το εξης συνδεσα και το hdmi Και το καλωδιο scart στο dvd.Εκει το dvd παιζει μπαινει και στο μενου και το ρυθμισα να δινει σημα (1080i.Δεν υπαρχει επιλογη να δινει 1080p που υποστηριζει η τηλεοραση.Λετε να φταει αυτο?Δεν νομζω).Ομως και τωρα στο menou Anynet+ δεν εμφανιζεται παλι καποια συσκευη εγκατεστημενη αν και το dvd παιζει μια χαρα.Τωρα απο ποιοτητα δεν ξερω αν ειναι 1080p απο το hdmi ή απ το scart.Επισης διαβασα στο εγχειριδιο της TV οτι μπορει καποια καλωδια HDMI μπορει να μην ειναι συμβατα με το Anynet+.θα μου το αλλαξει στο eshop.Η τηλεοραση σηκωνει HDMI 1.3.Λετε το καλωδιο να μην ειναι 1.3?Επισης πρεπει να τονισω οτι τοσο η τηλεοραση οσο και το dvd εχουν 2 scart ενα που γραφει tv και ενα που γραφει AV.Δουλευει μονο αν συνδεσω το scart στο tv(στο AV κανει τα ιδια με το hdmi)Θελω να ρωτησω τι μπορει να φταιει.Φταιει το καλωδιο ή καποια συνδεσμολογια?Για να δουλεψει το hdmi θελει και το scart αφου αυτα τα καλωδια κανουν το ιδιο πραγμα πως ειναι δυνατον να θελει το ενα το αλλο.?Υποψιαζομαι οτι οταν παιζει το dvd παιζει απ το scart σε 1080i και οχι απ το HDMIΑν καποιος ξερει απο τετοια ας με διαφωτισει περιεγραψα οσον το δυνατον πιο αναλυτικα τι αντιμετωπισα
vasi Σεπτέμβριος 24, 2008 #2 Σεπτέμβριος 24, 2008 Βάλε σε scart το" DVD-R SAMSUNG R-135" και στο μενού του dvd να ρυθμίσεις το hdmi σε 480p έξοδο, έπειτα δοκιμάζεις σε hdmi....
Sir_Aggelos Σεπτέμβριος 24, 2008 Author #3 Σεπτέμβριος 24, 2008 κατσε λες να συνδεσω το dvd σε scart και να βγαλω το hdmi τελειως?Στο μενου του dvd στις ρυθμισεις Video εχει αναλυσεις 576p,720p,1080i το εχω στο 1080i με συνδεδεμενα το scart και το hdmi.Επισης εκει υπαρχει μια επιλογη video output με επιλογες RGB,COMPONET ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟ COMPONET.Καλα σηκωνει το scart 1080i?
vasi Σεπτέμβριος 24, 2008 #4 Σεπτέμβριος 24, 2008 ναι, και να το ρυθμίσεις στο 576p,ίσως να μην μπορεί να βγάλει 1080i έξοδο
@topos Σεπτέμβριος 25, 2008 #5 Σεπτέμβριος 25, 2008 Αδερφια εχω την εντυπωση πως δεν σηκωνει το scart 1080p.
Sir_Aggelos Σεπτέμβριος 25, 2008 Author #6 Σεπτέμβριος 25, 2008 Δεν το αναγνωριζει σκετο με το hdmi ουτε σε 578p ουτε σε 768p.Το αφηνω και με τα 2.Αν και εγω νομιζω οτι το scart δεν παιζει σε 1080i.Τωρα τι συμβαινει δεν ξερω.Υπαρχει πιθανοτητα το dvd να μην υποστηριζει το anynet+ και να φανταστειτε οτι ειναι της ιδιας εταιριας.Ειτε το καλωδιο hdmi δεν ειναι 1.3 kai den αναγνωριζεται.
vasi Σεπτέμβριος 25, 2008 #7 Σεπτέμβριος 25, 2008 οταν λες δεν αναγνωρίζει σκέτο με το hdmi ουτε σε 578p ουτε σε 768p,ενοεις οτι δοκιμάζειςμε δίσκο,η σκετη την συσκευη?
Sir_Aggelos Σεπτέμβριος 26, 2008 Author #9 Σεπτέμβριος 26, 2008 Με σκετο το HDMI δεν το αναγνωριζει σε καμια αναλυση.Μονο με scart παιζει(σκετο ή με scart+HDMI κατι που σημαινει οτι το HDMI ειναι διακοσμητικο ειτε το βαζω ειτε οχι)Ενα αλλο στοιχειο που με προβληματιζει ειναι οτι απ το μενου της τηλεορασης αν και εχω συνδεσει HDMI καμια θυρα HDMI δεν ειναι ενεργη σαν να μην συνδεω τπτ.Ρωτησα και στο πλαισιο και μου λεει κατα μεγαλο ποσοστο ειναι το καλωδιο και μου εδινε ενα καλωδιο HDMI εκδοσης 1.3 25 ευρω το 1μ το οποιο φυσικα και δεν πηρα αφου αμα δεν ειναι το καλωδιο, θα δωσω το εικοσιπενταευρο για πλακα.Στο μονιτορ του pc τι να δοκιμασω?το καλωδιο?εχω ενα ανταπτορα απο DVI/HDMI να το συνδεσω ετσι?Η τηλεοραση δεν εχει dvi.Για Pc exei μονο θυρα dsub15
Sir_Aggelos Οκτώβριος 5, 2008 Author #10 Οκτώβριος 5, 2008 Συνδεσα και το pc στην τηλεοραση με το συγκεκριμενο καλωδιο(με ανταπτορα απ dvi se hdmi) αλλα δεν δειχνει,ανατιθετα οταν συνδεσα το pc στην υποδοχη της τηλεορασης που γραφει pc απο dsub15 se antaptora dvi-dsub εδειχνε μια χαρα.Να ρισκαρω και να παρω αλλο καλωδιο απ αυτα που ειναι ακριβα και γραφουν hdmi 1.3a ?ή θα πεταξω τα λεφτα μου με ακομα ενα καλωδιο?
vasi Οκτώβριος 5, 2008 #11 Οκτώβριος 5, 2008 θα πεταξεις τα λεφτά σου!!! έτσι,όταν συνδεεις hdmi στην τηλεόρασή,πατάς το κουμπί για επιλογή εισόδου?
Sir_Aggelos Οκτώβριος 5, 2008 Author #12 Οκτώβριος 5, 2008 θα πεταξεις τα λεφτά σου!!! έτσι,όταν συνδεεις hdmi στην τηλεόρασή,πατάς το κουμπί για επιλογή εισόδου?Ναι ναι το κουμπι εξωτερικης πηγης ξερω τι λες γινονται ολα σωστα.Μαλλον το καλωδιο hdmi ειναι
vasi Οκτώβριος 6, 2008 #13 Οκτώβριος 6, 2008 κοίταξε με καμιά περίπτωση δεν φταίει το καλώδιο hdmi,επειδή δεν είναι 1.3 η διαφορά με τα άλλα είναι ο αυξημένος ρυθμός δεδομένον που δίνει,λόγο του ήχου. Να το πας πίσω το DVD-R SAMSUNG R-135.
felix Οκτώβριος 6, 2008 #14 Οκτώβριος 6, 2008 η διαφορά με τα άλλα είναι ο αυξημένος ρυθμός δεδομένον που δίνει,λόγο του ήχουΓίνεσαι λίγο πιό λεπτομερής?
vasi Οκτώβριος 6, 2008 #15 Οκτώβριος 6, 2008 να το πας πίσω τώρα που είναι φρέσκο το θεμα,και οι μέρες αγοράς.To High-Definition Multimedia Interface (HDMI) αποτελεί πρότυπο σύνδεσης για τη μετάδοση ψηφιακού ήχου και εικόνας σε καταναλωτικά συστήματα οικιακού κινηματογράφου, παιχνιδομηχανές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κτλ. Είναι επέκταση του Digital Video Interface (DVI) με το οποίο και είναι συμβατό.Αποτελεί, προϊόν συνεργασίας των εταιριών Hitachi, Matsu****a, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson και Τοshiba).To ΗDMI χρησιμοποιεί βύσματα μικρότερου μεγέθους από τα αντίστοιχα του DVI γεγονός που κάνει την ενσωμάτωσή του σε συσκευές ευκολότερη και επιπροσθέτως προσφέρει χαρακτηριστικά εμπέδησης που επιτρέπουν την χρήση πολύ μακρύτερου καλωδίου που μπορεί να φθάσει τα 25 μέτρα σε αντίθεση με το καλώδιο του DVI πoυ δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 5 μέτρα. Το γεγονός ότι το HDMI είναι συμβατό με το DVI επιτρέπει σε συσκευές που υποστηρίζουν το δεύτερο να συνδέονται σε συστήματα που υποστηρίζουν το πρώτο, με την χρήση απλών μετατροπέων.Ο ακροδέκτης που χρησιμοποιεί το HDMI ομοιάζει με το USB που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές, με τη διαφορά ότι μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητα μέχρι και 5,5 Gbps σε αποστάσεις μέχρι και 100 μέτρων με καλώδια καλής ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει πρακτικά ακόμα και ασυμπίεστο σήμα HD και πολυκάναλο ήχο με μεγάλη άνεση, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί σύνδεση περίπου 2,2 Gbps (= 2200 pixels x 1125 lines x 30fps x 30bits/pixel).http://el.wikipedia.org/wiki/High-Definition_Multimedia_Interface
felix Οκτώβριος 6, 2008 #16 Οκτώβριος 6, 2008 Αυτά είναι γνωστά...Δεν με κάλυψες, όμως...Αναφέρεις πως δεν παίζει ρόλο που δεν είναι προδιαγραφής 1.3 το καλώδιο και αμέσως μετά αναφέρεις πως η διαφορά του από τα άλλα (τα 1.2, 1.1 @ 1.0 HDMI ? αυτό το νόημα βγαίνει) είναι πως μεταφέρει και ήχο...Ίσως δεν κατάλαβα καλά, ίσως είναι λίγο τηλεγραφική η περιγραφή....No offence..
Sir_Aggelos Οκτώβριος 6, 2008 Author #18 Οκτώβριος 6, 2008 Η εγγυηση απ το dvd εχει ληξει,αλλα και να ειχε το ειχα αγορασει απο ηλεκτρονικο μαγαζι και δεν ειναι και ευκολη επιστροφη του.Οποτε αμα δεν φταιει το καλωδιο και ειναι το dvd γιατι το hdmi καλωδιο δεν εδειχνε ουτε στο pc?Μηπως επειδη η τηλεοραση επιτρεπει συνδεση με pc μονο με dsub (η θυρα που γραφει pc πανω) ?Λετε δλδ να ειναι προβλημα της τηλεορασης?
vasi Οκτώβριος 6, 2008 #19 Οκτώβριος 6, 2008 κάτι δεν κάνεις καλά, μπορει να θελει αναβαθμιση ? !!http://www.samsung.com/gr/support/download/supportDown.do?group=television&type=television&subtype=lcdtv&model_nm=LE37A558P3F&disp_nm=LE37A558&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=02010100
felix Οκτώβριος 6, 2008 #20 Οκτώβριος 6, 2008 τι θες να πεις ότι φταίει το HDMI που δεν είναι 1.3 ?Θέλω να πώ ότι θα μπορούσε να φταίει και αυτό, να είναι μία συσκευή "επιλεκτική" στο θλεμα καλώδίου. Και δεύτερον, αν εννοούσες πως η διαφορά του 1.3 με τις προηγούμενες version είναι ο ήχος (αυτό τουλάχιστον βγαίνει από τα συμφραζόμενα) ότι από την έκδοση 1.0 ήδη μεταφέρεται και ήχος 8-channel, μιας και το interface αυτό φτιάχτηκε γιαυτό το λόγο....κάτι δεν κάνεις καλά, μπορει να θελει αναβαθμιση ? !!http://www.samsung.com/gr/support/download/supportDown.do?group=television&type=television&subtype=lcdtv&model_nm=LE37A558P3F&disp_nm=LE37A558&language=&cate_type=all&dType=D&mType=FM&vType=R&prd_ia_cd=02010100Καλό θα ήταν μιάς και τα προϊόντα είναι και της ίδιας εταιρίας να απευθυνθεί στο support της και να τους αναφέρει το θέμα. Εγγύηση , Ξε-εγγύηση, είναι 2 προϊόντα που κοστίζουν κάποια χρήματα και το αναμενόμενο θα ήταν να συνεργάζονται εφόσον είναι ίδιας γενιάς και ίδιας εταιρίας μάλιστα.Αν δε, είναι θέμα καλωδίου τότε τα 25€ σε σχέση με τα 1.ΧΧΧ που κόστισε η τηλεόραση συν τα ΧΧΧ του DVD-R είναι μηδαμινό ποσό....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.