Jump to content

Bitcoin mining

Kerberos

Recommended Posts

Γεια και χαρά σε ολα τα παιδια.

Εχετε ακουσει για το Bitcoin mining που εδω και 1 χρονο (περίπου) εχει καταλαβει με υστερικους ρυθμους ολους οσους ασχολουνται εντονα με pc?

Φτιαχνουν ολοκληρες φαρμες μονο και μονο για να βγαλουν μερικα Bitcoin....

Με λιγα λόγια κατεβαζεις ενα προγραμμα που λυνει αλγουριθμους, ειναι Radeon optimized, και σαν ανταμοιβη παιρνεις Bitcoin. Τι κανεις τώρα με αυτα;

Μπορεις να τα ανταλλαξεις με αλλους που εχουν λιγοτερα με υλικη ανταμοιβη ( εχω εγω π.χ 20 και καποιος εχει μια καρτα που θελω να συμπληρωσω στο συστημα μου....και γινεται ανταλλαγη. Υπαρχουν και καταστηματα που τα δεχονται. Το ολο συστημα περιγραφεται σαν decentralized electronic money. Δεν εχει δηλαδη ενας τον ελεγχο π.χ μια τραπεζα αλλα το λογισμιζο σπαει τον κωδικα σε μερη που τα μοιραζει. Ολες οι πραξεις δεν εχουν ταυτότητα (anonymous) .

Ηδη ομως αναφερθηκαν οι πρωτες κλοπες. Ο ιδρυτης λεει οτι δεν σπαει γιατι το πορτοφολι του χρηστη δεν αποθηκευται τοπικα και καποιος πρεπει να αντιγραψει ολο το ημερολογιο κινησης κλπ κλπ.. (υπαρχουν εκτεταμενα αρθρα στο δίτκυο). Το ηλεκτρονικο νομισμα αυτο εχει συνδεδεμενη αξια με το δολλαριο, διαπραγματευεται σε ηλεκτρονικες αγορες και δεν πληθωριζεται γιατι οσα περισσοτερα Bitcoin βγαινουν τοσο καθυστερει η παραγωγη καινουργιων...

Βεβαια υπαρχει και αντιλογος. Καλα ολα αυτα...καποιοι λενε. Και γιατι να καιω ρευμα να βγαζω λεφτα;

Ποιος κερδιζει απο αυτο; Ο πλουσιοτερος ειναι ο ιδρυτης του συστηματος.... Και φυσικα στην οθονη βλεπεις HASH results απο τους αλγοριθμους που λυνει. Δεν ξερει κανεις ομως τι λυνουν αυτοι οι αλγοριθμοι....

Για πειτε μου και εσεις την γνωμη σας......:049:

Το συζητουσα εδω με εναν φιλο που εχει δυο 5870 και ηθελε να τις βαλει να δουλευουν, αλλα δεν το εκανε γιατι οπως ειπες κι εσυ δεν ξερουμε τι λυνουν αυτοι οι αλγοριθμοι. Γιατι δε μας λενε;

Και βεβαια οτι πλεον η ισοτιμια εχει πεσει τοσο πολυ που δεν αξιζει απο αποψη κοστους ρευματος.

μήπως είναι μέρος έρευνας κάποιου data mining; Απο οσο ξερω ολο και περισσοτερες έρευνες γινονται για την έρευση αποδοτικότερων αλγορίθμων που μπορούν να επεξεργάζονται ολοένα πιο γρήγορα και πιο έξυπνα τα δεδομένα. Πάντως δεν θα το δοκιμάσω, καθώς δεν μου έκανε click.

Άσχετα με το τι λύνουν, αυτή τη στιγμή εχει ανέβει πολύ η δυσκολία που μαζί με την χαμηλή ισοτιμία κάνουν το mining πολύ αργό...

Μετά έρχονται τα κόστη στην μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμό στην Ελλάδα που είναι αρκετά (ειδικά για trades απο us)...

Κέρδος δεν ξέρω πόσο υπάρχει τώρα... Προσωπικά δεν θα αρχιζα τώρα, καμία σχέση με 2-3 μήνες πριν!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.