ExeliktikoS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2008 Λοιπόν . Έχω την εξής μνήμη : Patriot Viper PC3-15000 2x1GB kit που έχει : 1866 Mhz , (8-8-8-24) CL 8, 1.9 VΗ απορία μου είναι...ρυθμίζονται απο μόνες τους αν ειναι στα κατάλληλα slots του mobo σε dual channel? To mobo μου ειναι το Zotac 790i Supreme . Και αναρωτιέμαι γιατι οντως πρωτάρης στο χώρο της μέτρησης επιδόσεων και o/c έτρεξα για πρώτη φορά το CPU-Z και είδα τα εξής αποτελέσματα για τις μνήμες :Στο τμήμα MEMORY τα εξής :Size : 2048Channels # : dualDRAM Frequency : 933.5 MhzTo dual σημαίνει οτι είναι ήδη σε dual channel? Και τότε δεν θα έπρεπε να λέει στο frequency 1866 ?Και κάτι άλλο. To 8-8-8-24 και cl8 τι είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Σεπτέμβριος 17, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Μια χαρά παίζουν οι μνήμες σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExeliktikoS Σεπτέμβριος 17, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 ναι το ξέρω οτι παίζουν μια χαρά. Ήταν δοκιμασμένες απο το μαγαζί που πήρα το PC . Εγω άλλο ρώτησα Τι είναι αυτά που βλέπω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 17, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Το dual channel μπαίνει αυτόματα, όταν έιναι στα κατάλληλα σλοτ όπως είπες.Στο cpuz όλα καλά τα βλέπεις. Αυτό που βλέπεις είναι η ταχύτητα της μνήμης, 933,5 mhz το οποίο επί δύο μας κάνει 1866 mhz, που είναι και η effective ταχύτητα της μνήμης σου και οφείλεται στο DDR = double data rate, όχι στο dual channel. Με πολύ απλά λόγια, ανά κύκλο ρολογιού η ddr μεταφέρει δύο φορές δεδομένα, σε αντίθεση με την παλαιότερη απλή sdram που μετέφερε μια φορά, γι'αυτό και έχουμε τον διπλασιασμό της ταχύτητας.To dual channel αναφέρεται σε τεχνολογία με την οποία η μνήμη επικοινωνεί με τον controller με θεωρητικά διπλάσια ταχύτητα χρησιμοποιώντας 2 κανάλια αντί για ένα, αλλά στην πράξη είναι μικρό το κέρδος.Τα άλλα νουμεράκια είναι οι χρονισμοί της μνήμης σου. Τo CL8 αναφέρεται στο πρώτο 8 από το 8-8-8-24, το cas latency, που δείχνει πόσο χρόνο θέλουν να μεταφερθούν τα δεδομένα στον επεξεργαστή από τη στιγμή που τα ζητάει. Προφανώς όσο πιο μικρό, τόσο πιο γρήγορα μεταφέρονται. Χονδρικά, το δεύτερο είναι το πόσος χρόνος χρειάζεται η μνήμη για να πάει στα δεδομένα, το τρίτο είναι το πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξεκινήσει νέος κύκλος στη μνήμη και το τελευταίο, αν δεν κάνω λάθος, δείχνει πόσο χρόνο θέλει η μνήμη για έναν κύκλο λειτουργίας εγγραφών διαγραφών και είναι το άθροισμα των πρώτων τριών. Στο bios τα βρίσκεις σαν CL, TRCD, TRP και TRAS συνήθως. Όλοι οι χρόνοι που λέω τόση ώρα μετριούνται με κύκλους ρολογιού. Έτσι τα θυμάμαι, έχω καιρό να τα κοιτάξω, λογικά θα έχω κάνει κανα λάθος, αλλά μια ιδέα την πήρες τελοσπάντων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExeliktikoS Σεπτέμβριος 17, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 στα ΒΙΟS όντως 1866 εμφανίζεται.. αλλα ξαναρωτάω.. στο CPU-Z γτ το δείχνει 988 ?Τhx Whitesnake Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Σεπτέμβριος 17, 2008 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Γιατί απλά έτσι το δείχνει το cpu-z σε όλους. Δεν είναι μόνο σε εσένα έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExeliktikoS Σεπτέμβριος 17, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 επομένως για DDR μνήμες αυτό που δείχνει είναι η μισή απο την χρησιμοποιούμενη. Αλλά για την παλια τεχνολογία είναι η πραγματική. Οκ το κατάλαβα. Τhx Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExeliktikoS Σεπτέμβριος 17, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Ωραία ... Και το λεγόμενο o/c στις μνήμες είναι η διαδικασία με την οποία κατεβάζεις τα timings ή που ανεβάζεις την συχνότητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazoR Σεπτέμβριος 17, 2008 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Ακριβως.. ή και τα δυο μαζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.