jogi Απρίλιος 18, 2009 Author #181 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 νταξ ρε Κωστα...εχεις δικιο σε αρκετα απο αυτα που ειπες..αλλα τα βραδυνα ποτακια και καφεδακια παραλιακα και μη...δεν τα χω βρει αλλου..τι που στην Βερονα μετα τις 23.00 ηταν λες και ειχε πεσει μπομπα..να τα βρασω τα γεφυρια και τα ποταμια..τα βαριεσαι καποια στιγμη...το θεμα ειναι οτι η Αθηνα ζει εχει ενταση..24 ωρες το 24ωρο... εξαρταται παντα βεβαια και τι lifestyle γενικοτερα εχει ο καθενας μας για την προσαρμογη του στο εξωτερικο.. αν εισαι δλδ μονο δουλεια σπιτι αντε και κανα weekend εκδρομη...νομιζω δεν θα χεις προβλημα εξω.. Συμφωνώ και εγώ με αυτό.. Κατεβαίνω ελλάδα μια στο τόσο πλέον και μου λείπει τρελλά η βόλτα στην παραλία, η νυχτερινή ζωή, οι όμορφες και σοβαρές υπάρξεις (προσωπικά τουλάχιστον). Είχαμε και ενα ατυχημα αρκετά σοβαρό λόγω στρες που με εστειλε νοσοκομείο για 2 μέρες οπότε αρχίζουμε σιγα σιγα να λέμε, **** the money, I want my life back Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 21, 2009 #182 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2009 Για να καταλάβω ολίγον. Μιλάτε για Ελλάδα ή για Αθήνα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Απρίλιος 21, 2009 #183 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2009 Φαντάζομε Αθήνα άντε την συμπρωτεύουσα...Πάντως όπως είχα πει και στο πρώτο μεγάλο πόστ μου εδώ, το εξωτερικό θέλει θυσίες. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν κάποιος δεν μπορεί να συμβιβασθεί με την ιδέα πως δεν θα έχει καφεδάκια στην παραλιακή το καλοκαίρι, για να βγάλει πιο πολλά λεφτά προφανώς το εξωτερικό ΔΕΝ είναι για αυτόν. Το λεω απλοϊκά αλλά μερικές φορές τα πράγματα είναι άσπρο/μαύρο ακόμα και σε μεγάλα τόπικς όσο αυτό. Είσαι διατεθειμένος να κάνεις τις θυσίες για πολλά λεφτά και άλλο στυλ ζωής? Ναι ή όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 21, 2009 #184 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2009 τι να τα κανεις τα λεφτα ρε μαν..αν δεν περνας καλα? παν μετρο αριστοντι που αντε και τα μαζεψες και γυρνας πισω..σε χουν ξεχασει ολοι πλεον..τζον εγω προσωπικα για αθηνα μιλαω..εκει μενω Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 21, 2009 #185 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2009 Εγώ πιστεύω πως είναι ανάλογα τον άνθρωπο.Το έχω ακούσει και γώ από 2-3 γνωστούς που είναι έξω, πως η νυχτερινή ζωή και τα καφεδάκια στις παραλίες Αθήνας(και Ελλάδος γενικά) δεν υπάρχουν πουθενά μιας και συζητάω μπας και πάω έξω( προς Αγγλία μεριά) για κάποιο διάστημα.Υπάρχουν κάποιοι όμως που δεν τους νοιάζει αυτή η ζωή και καλά κάνουν και πηγαίνουν έξω και βγάζουν αρκετά καλύτερα φράγκα αλλά μετά από ένα σημείο μπορεί να πάψουν να έχουν και ζωή.Αν και αυτά περί σχέσεων Εργοδοτών/Προϊσταμένων-Εργαζόμενων δεν τα πολυ πιστεύω,κανένας δεν δουλεύει για την ψυχή της φουκαριάρας της μάνας του.Πάντως μην τρελαίνεστε όλοι με το χρήμα,δεν είναι το παν.Δεν είναι εύκολο όταν έχεις μεγαλώσει κάπου και ζεις 20+ χρόνια με έναν τρόπο ζωής όπου είναι παγκοσμίως γνωστός για την διασκέδαση του.Πείτε μου έναν ξένο,από οποιοδήποτε χώρα που να ήρθε Ελλάδα και να μην γούσταρε, κουζίνα και νυχτερινή ζωή.Δεν υπάρχει,τυχαίο είναι?Τις προάλλες γνώρισα μια Αμερικανίδα που έχει έρθει 3 φορές Ελλάδα και έχει πάει 3 φορές Ακρόπολη και όλα από κάτω.Μπορεί ο μέσος Έλληνας να μην έχει φράγκα,αλλά το καφεδάκι και την τσάρκα το βράδυ θα την κάνει,θα κόψει από αλλού αλλά θα το κάνει,ευτυχώς δεν είμαστε ακόμα στην εποχή που προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε όλες τις ψυχικές/ψυχολογικές ανάγκες με υλικά αντικείμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Απρίλιος 22, 2009 #186 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Θα ξεκινήσω λέγοντας πως το θέμα αυτό είναι 1000% υποκειμενικό. Θα συνεχίσω λέγοντας τα εξής. Είμαι κάποιος που γύρισε Ελλάδα να δουλέψει μετά από σπουδές, τις έκοψε, έφυγε πάλι Αγγλία, δούλεψε 3 χρόνια, γύρισε για στρατό, και μετά ξεκίνησα να δουλεύω σαν contractor σε τράπεζα πρακτικά κάνοντας cash in τα 3 χρόνια εμπειρίας που είχα μαζέψει. Επίσης και εγώ ζω Αθήνα, με μια δόξα τον θεό καλή οικονομική ευμάρεια, και έχω ζήσει τα «καλά» της Αθήνας με το κουτάλι. Με άλλα λόγια μπορώ να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη, και όχι τι ακούω από φίλους (δεν το λεω σαν κατηγορητήριο, απλά πως έχω ζήσει και τις 2 όψεις του νομίσματος) Πάλι όπως είπα είναι θέμα ανθρώπου. Δεν είναι θέμα ανθρώπου που δεν θέλει να ζει, είναι θέμα σθένους χαρακτήρα και διάθεσης ή όχι για να θυσιάσεις μερικά πράγματα για να είσαι πιο καλά ΜΙΑ ΖΩΗ. Θα συμφωνήσω πως τα λεφτά δεν είναι το παν, ούτε κατά διάνοια, αλλά όπως και να το κάνουμε καλός ή κακός κινούνε τον κόσμο, και σου δίνουν μια ασφάλεια που είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκτίμητη στην σημερινή κοινωνία που αύριο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, και ειδικά στην Ελλάδα. Και για να διευκρινίσουμε κάτι. Ναι το Λονδίνο ΔΕΝ έχει παραλιακή για καφέ, αλλά εν αντιθέσει με αυτά που διαβάζω και αυτά που μου φαίνεται πιστεύει ο κόσμος, δεν είναι μια φυλακή, και ένα μουντό καπιταλιστικό μπουντρούμι που σε σοδομίζουνε και σε πληρώνουν αδρά, αλλά έχει μέρη και πράματα να κάνεις για διασκέδαση που η Αθήνα θα τα φανταστεί το 2090 με ευνοϊκό τυφώνα να φυσά προς τα εδώ. Να πάω στα πιο απλά. Ποίος είπε πως το Λονδίνο δεν έχει bar και clubs για να βγεις και να περάσεις καλά? Ωραία εστιατόρια να φας, θέατρα και μουσεία να δεις? Τα clubs που έχει το Λονδίνο ξεκίνησαν σαν βάση για να ξεπεταχτούν τα Ελληνικά αντίστοιχα, αναφέρω απλά Fridge, Ministry, Heaven, Fabric, Mass, Cargo δηλαδή δεν είναι καλά και ωραία να βγεις? Τα bars που έχει, και ιδικά τα cocktail bars είναι μοναδικά.Για θέατρα δεν το συζητάω ούτε για πλάκα.Μουσεία και εκθέσεις, έχει ν-1 να δεις και να πας (άσχετα αν βλέπεις στην πλειοψηφία Ελληνικά και Αιγυπτιακά εκθέματα, η μόρφωση και ο εμπλουτισμός εκεί είναι).Και ναι το bar κλείνει στις 2-3 καθημερινές, αν σηκώνεσαι στις 6.30-7.00 να πας δουλειά σε ενοχλεί ΤΟΣΟ πολύ? Και υπάρχουν και bar για φοιτητές που κρατάνε ακόμα πιο πολύ. Υπάρχουν bars και εστιατόρια που η Αθήνα ωχριά. Ειδικά εστιατόρια. Και τα clubs προφανώς κλείνουν και αυτά στις 7 όπως εδώ. Και δεν θα μιλήσω για το πως πας εκεί που με το μετρό είσαι όπου θες, τα ταξί δεν σου σπάνε τα @@ αν δεν βολεύει εκεί που μένεις με το σπίτι του ταρίφα που πάει να πάρει σουτζουκάκια κλπ. Και ναι ΔΕΝ είναι τόσο ωραία όσο η Αθήνα, εδώ μεγαλώσαμε και εδώ ανήκουμε και δεν είμαστε και αντικειμενικοί πολλές φορές, αλλά σου δίνει μια ποιότητα ζωής που δεν την έχει δυστυχώς η Αθήνα. Θέλεις να είναι σε μορφή κοινωνικών υπηρεσιών, σε περιβάλλων εργασίας, σε δομή κράτους γενικά? Είναι μπροστά. Για την δουλειά και την ζωή που έγραψε ένας φίλος πάνω, και πως δεν έχεις ζωή και σε πεθαίνουν στην δουλειά, να σου πω, πως έξω δούλεψα σε 1 τράπεζα και σε μια «software» εταιρία, και ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν είχα τις ώρες που έχω τώρα στην Ελλάδα, ή είχα όταν είχα δουλέψει παλιά. Ούτε για πλάκα. Προφανώς δούλευα 10 ώρες την μέρα περίπου, αλλά τα λεφτά κανείς δεν στα χαρίζει πουθενά, και στην Ελλάδα που παίρνω και πολύ καλά λεφτά δουλεύω ΑΝΕΤΑ 12+ για το ¼ τον χρημάτων του Λονδίνου. Τι μου λετε τώρα? Και δεν μπορώ να πάρω άδεια όποτε θέλω γιατί δεν υπάρχει πρόνοια για αντικαταστάτη, και μέρα παρά μέρα τρέχω για πράγματα που έπρεπε να ξέρω 10 μέρες πριν. Και εκεί στον 2ο χρόνο πήρα και προαγωγή γιατί δούλευα αποτελεσματικά και ανέλαβα πόστο και ευθύνες και όλα αυτά στα 25, εδώ έχετε δει αξιοκρατία έτσι αβέρτα και ανιδιοτελώς? Γιατί έχω 20 φίλους σε τράπεζες σε καλά πόστα και πρακτικά εκβιάσανε με παραίτηση (όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι) για να πάρουν αυτά που έπρεπε. Δηλαδή, αν είναι να παίρνεις 7,000-8,000 χιλιάρικα τον μήνα, από τα οποία αποταμιεύεις 4,000 για ΠΛΑΚΑ, σε χαλάει να μένεις στην πόλη που σου προ ανέφερα και να κάνεις τα καλύτερα πράγματα, και τα ΣΚ σου να πετάγεσαι αν θες Αθήνα να τα σπας χωρίς να σε νοιάζει τίποτα, να πηγαίνεις ένα Μοντε Κάρλο, να πετάγεσαι στο Thruxton να οδηγήσεις ένα Murchielago και ένα F430, και να παίρνεις μαθήματα ελικοπτέρου γιατί απλά γουστάρεις και μπορείς? Ναι θα είσαι μακριά από τους φίλους σου, και από την παραλία, και από τις καταπληκτικές δημόσιες υπηρεσίες, και την μιζέρια που πολλές φορές έχουμε. Για μερικά χρόνια δεν το κάνατε δηλαδή αν μπορούσατε για να φτιαχτείτε για μια ζωή και να είστε στην παραλιακή και να μην με νοιάζει αν το ποτό έχει 12 ή 15 ευρω? Και ναι κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, και εγώ μετά τον στρατό Ελλάδα έμεινα (αν και με καλούς όρους, θα είχα φύγει για τίποτα λιγότερο), απλά μην κατηγορείτε ένα μέρος έτσι αν δεν ξέρετε τι μπορεί να σας προσφέρει. Και ΟΧΙ δεν είναι η γη της επαγγελίας η Αγγλία, έχει και πολλά κακά, αλλά δεν είναι μόνο κακά. Το ύφος είναι ενημερωτικό του ποστ φυσικά και δεν απευθύνετε κάπου συγκεκριμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 22, 2009 #187 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Θα ξεκινήσω λέγοντας πως το θέμα αυτό είναι 1000% υποκειμενικό. Θα συνεχίσω λέγοντας τα εξής. Είμαι κάποιος που γύρισε Ελλάδα να δουλέψει μετά από σπουδές, τις έκοψε, έφυγε πάλι Αγγλία, δούλεψε 3 χρόνια, γύρισε για στρατό, και μετά ξεκίνησα να δουλεύω σαν contractor σε τράπεζα πρακτικά κάνοντας cash in τα 3 χρόνια εμπειρίας που είχα μαζέψει. Επίσης και εγώ ζω Αθήνα, με μια δόξα τον θεό καλή οικονομική ευμάρεια, και έχω ζήσει τα «καλά» της Αθήνας με το κουτάλι. Με άλλα λόγια μπορώ να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη, και όχι τι ακούω από φίλους (δεν το λεω σαν κατηγορητήριο, απλά πως έχω ζήσει και τις 2 όψεις του νομίσματος) Πάλι όπως είπα είναι θέμα ανθρώπου. Δεν είναι θέμα ανθρώπου που δεν θέλει να ζει, είναι θέμα σθένους χαρακτήρα και διάθεσης ή όχι για να θυσιάσεις μερικά πράγματα για να είσαι πιο καλά ΜΙΑ ΖΩΗ. Θα συμφωνήσω πως τα λεφτά δεν είναι το παν, ούτε κατά διάνοια, αλλά όπως και να το κάνουμε καλός ή κακός κινούνε τον κόσμο, και σου δίνουν μια ασφάλεια που είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκτίμητη στην σημερινή κοινωνία που αύριο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, και ειδικά στην Ελλάδα. Και για να διευκρινίσουμε κάτι. Ναι το Λονδίνο ΔΕΝ έχει παραλιακή για καφέ, αλλά εν αντιθέσει με αυτά που διαβάζω και αυτά που μου φαίνεται πιστεύει ο κόσμος, δεν είναι μια φυλακή, και ένα μουντό καπιταλιστικό μπουντρούμι που σε σοδομίζουνε και σε πληρώνουν αδρά, αλλά έχει μέρη και πράματα να κάνεις για διασκέδαση που η Αθήνα θα τα φανταστεί το 2090 με ευνοϊκό τυφώνα να φυσά προς τα εδώ. Να πάω στα πιο απλά. Ποίος είπε πως το Λονδίνο δεν έχει bar και clubs για να βγεις και να περάσεις καλά? Ωραία εστιατόρια να φας, θέατρα και μουσεία να δεις? Τα clubs που έχει το Λονδίνο ξεκίνησαν σαν βάση για να ξεπεταχτούν τα Ελληνικά αντίστοιχα, αναφέρω απλά Fridge, Ministry, Heaven, Fabric, Mass, Cargo δηλαδή δεν είναι καλά και ωραία να βγεις? Τα bars που έχει, και ιδικά τα cocktail bars είναι μοναδικά.Για θέατρα δεν το συζητάω ούτε για πλάκα.Μουσεία και εκθέσεις, έχει ν-1 να δεις και να πας (άσχετα αν βλέπεις στην πλειοψηφία Ελληνικά και Αιγυπτιακά εκθέματα, η μόρφωση και ο εμπλουτισμός εκεί είναι).Και ναι το bar κλείνει στις 2-3 καθημερινές, αν σηκώνεσαι στις 6.30-7.00 να πας δουλειά σε ενοχλεί ΤΟΣΟ πολύ? Και υπάρχουν και bar για φοιτητές που κρατάνε ακόμα πιο πολύ. Υπάρχουν bars και εστιατόρια που η Αθήνα ωχριά. Ειδικά εστιατόρια. Και τα clubs προφανώς κλείνουν και αυτά στις 7 όπως εδώ. Και δεν θα μιλήσω για το πως πας εκεί που με το μετρό είσαι όπου θες, τα ταξί δεν σου σπάνε τα @@ αν δεν βολεύει εκεί που μένεις με το σπίτι του ταρίφα που πάει να πάρει σουτζουκάκια κλπ. Και ναι ΔΕΝ είναι τόσο ωραία όσο η Αθήνα, εδώ μεγαλώσαμε και εδώ ανήκουμε και δεν είμαστε και αντικειμενικοί πολλές φορές, αλλά σου δίνει μια ποιότητα ζωής που δεν την έχει δυστυχώς η Αθήνα. Θέλεις να είναι σε μορφή κοινωνικών υπηρεσιών, σε περιβάλλων εργασίας, σε δομή κράτους γενικά? Είναι μπροστά. Για την δουλειά και την ζωή που έγραψε ένας φίλος πάνω, και πως δεν έχεις ζωή και σε πεθαίνουν στην δουλειά, να σου πω, πως έξω δούλεψα σε 1 τράπεζα και σε μια «software» εταιρία, και ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν είχα τις ώρες που έχω τώρα στην Ελλάδα, ή είχα όταν είχα δουλέψει παλιά. Ούτε για πλάκα. Προφανώς δούλευα 10 ώρες την μέρα περίπου, αλλά τα λεφτά κανείς δεν στα χαρίζει πουθενά, και στην Ελλάδα που παίρνω και πολύ καλά λεφτά δουλεύω ΑΝΕΤΑ 12+ για το ¼ τον χρημάτων του Λονδίνου. Τι μου λετε τώρα? Και δεν μπορώ να πάρω άδεια όποτε θέλω γιατί δεν υπάρχει πρόνοια για αντικαταστάτη, και μέρα παρά μέρα τρέχω για πράγματα που έπρεπε να ξέρω 10 μέρες πριν. Και εκεί στον 2ο χρόνο πήρα και προαγωγή γιατί δούλευα αποτελεσματικά και ανέλαβα πόστο και ευθύνες και όλα αυτά στα 25, εδώ έχετε δει αξιοκρατία έτσι αβέρτα και ανιδιοτελώς? Γιατί έχω 20 φίλους σε τράπεζες σε καλά πόστα και πρακτικά εκβιάσανε με παραίτηση (όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι) για να πάρουν αυτά που έπρεπε. Δηλαδή, αν είναι να παίρνεις 7,000-8,000 χιλιάρικα τον μήνα, από τα οποία αποταμιεύεις 4,000 για ΠΛΑΚΑ, σε χαλάει να μένεις στην πόλη που σου προ ανέφερα και να κάνεις τα καλύτερα πράγματα, και τα ΣΚ σου να πετάγεσαι αν θες Αθήνα να τα σπας χωρίς να σε νοιάζει τίποτα, να πηγαίνεις ένα Μοντε Κάρλο, να πετάγεσαι στο Thruxton να οδηγήσεις ένα Murchielago και ένα F430, και να παίρνεις μαθήματα ελικοπτέρου γιατί απλά γουστάρεις και μπορείς? Ναι θα είσαι μακριά από τους φίλους σου, και από την παραλία, και από τις καταπληκτικές δημόσιες υπηρεσίες, και την μιζέρια που πολλές φορές έχουμε. Για μερικά χρόνια δεν το κάνατε δηλαδή αν μπορούσατε για να φτιαχτείτε για μια ζωή και να είστε στην παραλιακή και να μην με νοιάζει αν το ποτό έχει 12 ή 15 ευρω? Και ναι κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, και εγώ μετά τον στρατό Ελλάδα έμεινα (αν και με καλούς όρους, θα είχα φύγει για τίποτα λιγότερο), απλά μην κατηγορείτε ένα μέρος έτσι αν δεν ξέρετε τι μπορεί να σας προσφέρει. Και ΟΧΙ δεν είναι η γη της επαγγελίας η Αγγλία, έχει και πολλά κακά, αλλά δεν είναι μόνο κακά. Το ύφος είναι ενημερωτικό του ποστ φυσικά και δεν απευθύνετε κάπου συγκεκριμένα.Σόρρυ ρε μαν αλλά άνθρωπος με οικονομική ευμάρεια δεν μπορεί να έχει ούτε εμπεριστατωμένη ούτε σφαιρική ούτε αντικειμενική άποψη γιατί απλά είτε μένει Ελλάδα είτε Αγγλία ή οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικό δεν του έκανε και μεγάλη διαφορά.Αν δεν σφίξουν οι κWλοι που λένε...Από πότε η νυχτερινή ζωή της Ελλάδας είναι μονο τα club?Ξεχνάμε τα μπουζούκια?Κουτούκια κτλπ?Ψυρρή για ρακόμελα και τα ρέστα?Μην τρελαινόμαστε τελείως.Εστιατόρια?Ταβέρνες? να πας να φας τα κοψίδια σου,τις μπριζόλες σου, τι να λέμε τώρα.Εγώ δεν είπα ότι σε πεθαίνουν στην δουλειά,απλά δεν έχεις τις επιλογές που έχεις εδώ.Ναι εδώ θα δουλέψεις παραπάνω και με λιγότερα λεφτά αλλά όπως είπα προσωπικά το προτιμώ.Για μουσεία δεν σχολιάζω....έχουμε τόση Ιστορία σαν χώρα.Έχει πάει κανείς σε αρχαιολογικούς χώρους ανα την χώρα?Απλά εκεί είναι μαζεμένα,thats all.Ποιότητα ζωής σίγουρα στην Αγγλία θα είσαι καλύτερα,αυτό δεν φέρει καμιά αμφισβήτηση.Τι κέρδος θα έχεις να πας για μερικά χρόνια άμα είναι να ξαναγυρίσεις πίσω?Απλά δεν αντέχω γενικώς να βλέπω ανθρώπους που κάναν την επιλογή τους και έφυγαν και κάθε φορά που γυρίζουν Ελλάδα πετάνε ατάκες του στυλ "Κάθε φορά που έρχομαι και χειρότερα", "και πώς την παλεύετε","και καλά θα κάνεις να φύγεις","και δεν είναι δυνατόν να ζήσεις εδώ" κτλπ.Κάτσε ρε μάγκα,εσύ που μεγάλωσες δλδ?Δεν αντέχω αυτή την απαξίωση της χώρας μας από τους ίδιους τους δήθεν Έλληνες,μα καθόλου πατριωτισμό?για αυτό πάμε από το κακό στο χειρότερα σαν χώρα/κράτος από κάτι ατάκες σαν τις παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Απρίλιος 22, 2009 #188 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Θα σου απαντήσω.Καταρχήν, όπως είπα και στο πόστ μου, α) κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, και β) γύρισα στην Ελλάδα όταν μπορούσα να πάω στην παλιά μου δουλειά, αυτό και μόνο λεει πως κάτι βλέπω στον τόπο αυτό που ΔΕΝ βλέπω στην Αγγλία, και όχι ΔΕΝ είχα γκόμενα να με περιμένει.Μετά με τη σειρά.Το ότι είχα σαν οικογένεια οικονομική ευμάρεια δεν σημαίνει πως από τα 18 μου τον έπαιζα και δεν έχω δουλέψει σαν σκύλος από μικρός, σε ΟΤΙ δουλειά μπορείς να φανταστείς, από cd-packing, σε συνεργείο, σε χρηματιστηριακή. Ξέρω να εκτιμώ το χρήμα και το βασικότερο και να το βγάζω και να μην το σπαταλάω και είμαι οικονομικά ανεξάρτητος εδώ και χρόνια. Σίγουρα είχα βοήθειες από την οικογένεια μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ξέρω τι πάει να πει σφίγγουν οι κώλοι. Είπα ήμουν άνετος, όχι είχα καράβια και άραζα στην Ριβιέρα. Συνεχίζω.Οπότε μπριζολίδια δεν έχει στο εξωτερικό, ή επειδή στο σερβίρουν σε πιάτο και όχι στην λαδόκολλα έχει άλλη γεύση? Όσον αφορά για την δουλειά άστο, στο εξωτερικό είναι δουλειά στην Ελλάδα δυστυχώς συχνά είναι δουλεία. Τι κέρδος θα έχεις να πας για μερικά χρόνια άμα είναι να ξαναγυρίσεις πίσω? Προφανώς δεν διάβασες το πόστ μου νομίζω, αν το κάτσεις 3-5 χρόνια μακριά από τα κουτούκια σου και τα μπουζούκια σου και ζήσεις και κάτι άλλο να δεις και άλλα πράγματα και παράλληλα έχεις γαμάτη ποιότητα ζωής, σε κάνει να γυρίσεις πίσω με πχ 100,000 στην άκρη, και με μισθό πχ 3.000 ευρο τον μήνα σε χαλάει δηλαδή? Γιατί θα μπορείς 2 φορές τον μήνα να είσαι εδώ παράλληλα και να σπας στα κουτούκια σου in the mean time. Εδώ μπαίνει το θέμα προτεραιοτήτων και χαρακτήρα.Κάποιο θεωρούν τα κουτούκια πιο σημαντικά από αυτό που λέω πιο πάνω αν τους δοθεί η ευκαιρία. Και ναι αν έφευγες ποτέ για καιρό θα έβλεπες το κάθε φορά και χειρότερα. Με το να ζεις εδώ δεν το καταλαβαίνεις αλλά για κάποιον που λείπει ΝΑΙ το κράτος αυτό πάει από το κακό στο χειρότερο. Τι σε σοκάρει δηλαδή? Που σε αυτούς που λείπουν και δεν συνηθίζουν στην καθημερινότητα του τόπου αυτού που κάνει την επιδείνωση πιο δύσκολη να φανεί όταν γυρίζουν πίσω είναι πιο αισθητές οι διαφορές από εσένα και εμένα που ζούμε εδώ??? Η μήπως είναι παράλογοι και η Ελλάδα είναι κάποιο κράτος όνειρο? Πάει να πει πως δεν αγαπάνε την χώρα τους? Η είναι κακό που είναι πιο αμερόληπτοι? Εγώ είμαι εδώ τώρα και κάνω κάποιους συμβιβασμούς γιατί έλλειπα 8 χρόνια και μου έλειψε η χώρα μου, αλλά δεν την βλέπω σαν τον παράδεισο κιόλας. ‘Οπως είπα πάλι ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ. Και το βασικό δεν θάβω και απαξιώνω ότι δεν είναι ΣΤΗΝ Ελλάδα σαν «πως να ζήσω εκεί» κλπ. Δεν είναι κακό κάποια πράγματα να είναι καλύτερα αλλού από εδώ. Και btw λατρεύω την χώρα μου, σε βαθμό που κάποιοι μάγκες θα με έλεγαν ακροδεξιό εθνικιστή, απλά προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός ειδικά τώρα που έχω δει και τα άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Απρίλιος 22, 2009 #189 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Γιαυτό πάμε κατά διαόλου. Γιατί μας κοροϊδεύουν κάθε μέρα, μας βάζουν τα χέρια στις τσέπες και μας παίρνουν τα λεφτά με το έτσι θέλω, γιατί δε σε σέβονται σαν πολίτη, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα φάνε περισσότερα λεφτά εις βάρος σου.. αλλά εμείς εκεί.. στο κουτουκάκι και τα μπουζούκια και δε βαριέσαι, θα τα βγάλουμε πέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Απρίλιος 22, 2009 #190 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Νόμιζα πως είμουν μόνος DJD... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 22, 2009 #191 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Άκη, η αίσθηση του πατριωτισμού που λες δεν νομίζω ότι έχει θέση στην κουβέντα μας. Να ανταμείβεις τον τόπο σου, αλλά να παίρνεις και κάτι πίσω. Όταν δίνεις ή σου παίρνουν μόνο, έρχεται η απογοήτευση και όχι ο πατριωτισμός (μη χε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Απρίλιος 22, 2009 #192 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Πολύς κόσμος έχει απηυδήσει με το κωλοχανείο εδώ, αλλά δεν έχει την δυνατότητα να ξεριζωθεί... αν τους δινόταν η δυνατότητα θα το είχε κάνει ήδη, προ πολλού...Από ένα σημείο και μετά καταλήγεις να λες όπου Γης και Πατρίς... και έτσι είναι τελικά... η πατρίδα δεν σου παίρνει μόνο σου δίνει κιόλας... και καλά να πεις ότι ζεις μια κατοχή ή μια δύσκολη εποχή, αλλά όταν αυτοί που επιλέγουμε να οργανώνουν την πατρίδα μας, ζουν εις βάρος μας μαζί με τους φίλους τους και επιμένουμε να τους επιβραβεύουμε κάθε μερικά χρόνια γι' αυτό, τότε όχι, δεν νιώθω τίποτα παρά την ανάγκη να τους αφήσω στο έλεος τους...Όσο για τις μπριζόλες, last year... ποιός βγαίνει έξω σε κουτούκια...? Με τι λεφτά...? Με τι κουράγιο...? Δεν γνωρίζω κάποιον από τον κύκλο μου που να το κάνει αυτό... μόνο μικρότεροι σε ηλικία ή οι έχοντες μπορούν να το κάνουν, είτε από άποψη χρόνου είτε από οικονομική, γιατί απλά ο πατέρας τους και η μάνα τους στερούνται, ώστε να ζήσουν τα παιδιά καλά (και καλά κάνουν γιατί μετά έρχεται η πίπα) ή απλά έχουν την οικονομική άνεση... Η κατάντια μας (για την Αθήνα πχ) μας ρουφάει όλη την ενέργεια και το είναι μας, και στις 3-4 ελεύθερες ώρες της ημέρας το μόνο που σε κάνουν να σκέφτεσαι είναι πως είσαι τυχερός που δεν είσαι Σομαλός πειρατής ή σκελετός στην Ουγκάντα... Τρέλη πατέντα είναι αυτή, εκτιμάς την τύχη σου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορείς να διεκδικήσεις ούτε τα αυτονόητα, τα οποία σε μια κοινωνία μπορείς να αποκτήσεις...Τέσπα αν πάρω φόρα θα βγάλω πολύ δηλητήριο, αλλά φτάνει μέχρι εδώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 22, 2009 #193 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Εγώ πάντως παιδιά, πέραν της όποιας πλάκας, τα μαγαζιά τα βλέπω γεμάτα...:...:Καφετέριες/Φαγάδικα/Εστιατόρια/Μπιλιάρδα/Whatever στη Νέα Σμύρνη - γεμάταΚολωνάκι - ΤίγκαΣινεμά στο κέντρο - Δε θα θέλατε να δείτε τι έγινε στο Gran TorinoΠολυσινεμά παντού - ξέρετε τι γίνεται εκείΜαγαζιά στην παραλιακή - γεμάταΓλυφάδα - χαμόςΜπουζούκια/Φαγάδικα/whatever στη Συγγρού - χαμός #2Βάρη/Βάρκιζα - τα ίδιαΕμπορικά κέντρα (TheMall/Athens Heart) - σχετικά γεμάταΠτώση στην κίνηση σίγουρα υπάρχει σε σχέση με μια 5-10ετία πριν, αλλά όχι και τόσο τραγική. Τα ΜΜΕ το μεγενθύνουν ΑΠΕΙΡΑ το θέμα. Όχι ότι όντως οι τράπεζες δεν έχουν πιει το αίμα από όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή ότι οι μεγάλες αλυσίδες δε βρήκαν ευκαιρία να διώξουν κόσμο με εύκολη δικαιολογία, αλλά δε βλέπω τον κόσμο να "αντιδρά", οι περισσότεροι έξω είναι.Και σίγουρα ούτε για λεφτάδες πρόκειται σε όλες τις περιπτώσεις, ούτε για τα κλασικά "κορόιδα". Ο κόσμος σε αυτή τη χώρα έχει συνηθίσει να ξεφεύγει βγαίνοντας έξω, δεν του αρέσει το "μέσα". Αν μας άρεσε το "μέσα", η Θεσσαλονίκη θα ήταν σαν την Οξφόρδη, όχι το party-city που είναι τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 22, 2009 #194 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 ε ναι ειναι η γνωστη κλαψα του ελληνα , ολη μερα κλαιει και ολη μερα εξω ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Απρίλιος 22, 2009 #195 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Είμαστε 6.000.000 στην Αθήνα, εννοείται ότι θα έχει και κόσμο έξω στις καφετέριες, αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικός αριθμός...Επίσης θα ήθελα να ήξερα και την κατάσταση αυτών των ανθρώπων... θέλω να πω, ότι αν δεν έχεις υποχρεώσεις όπως νοίκια, δάνεια, οικογένεια κτλ, αλλά δουλεύεις και μένεις σε δικό σου σπίτι ή με τους γονείς, τότε ναι αλίμονο αν δεν έχεις και λεφτά για βόλτες... από την άλλη όταν την βγάζεις τσίμα-τσίμα τον μήνα, ή κρατάς και κανά ψιλό στην άκρη για την γκαντεμιά που στάνταρ θα έρθει κάποια στιγμή, τότε δεν βλέπω πως μπορείς να χαρείς το έξω και ειδικά με τους μισθούς που παίζουν... για παράδειγμα τα 4-5 ευρά του καφέ, προτιμώ να τα δίνω στην Αττική οδό, για να κερδίζω "επί πληρωμή" 1+ ώρα την ημέρα χρόνου και ψυχική ηρεμία... άλλος μπορεί να έκανε το αντίθετο... οπότε πάει και με τις ανάγκες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 22, 2009 #196 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Γιαυτό πάμε κατά διαόλου. Γιατί μας κοροϊδεύουν κάθε μέρα, μας βάζουν τα χέρια στις τσέπες και μας παίρνουν τα λεφτά με το έτσι θέλω, γιατί δε σε σέβονται σαν πολίτη, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα φάνε περισσότερα λεφτά εις βάρος σου.. αλλά εμείς εκεί.. στο κουτουκάκι και τα μπουζούκια και δε βαριέσαι, θα τα βγάλουμε πέρα.δλδ για να καταλαβω στην ιρλανδια που εισαι δεν σε κοροιδευει η κυβερνηση? (απο οσο ξερω η δυσφορια ειναι τεραστια για τη παρουσα κυβερνηση , το ελλειμα τρεχει στο 11%) . Οι ιρλανδοι δεν γινονται ζαντες στις pub οπου εκει το μονο που δεν συζητανε ειναι η κριση? οι ιρλανδοι πολιτικοι δεν τους νοιαζει δλδ πως θα βγαλουν περισσοτερα λεφτα στη πλατη σου, τι ειναι πια η εδεμ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Απρίλιος 22, 2009 #197 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Φυσικά και δεν είναι εδέμ, μάλιστα περνάει την χειρότερη κρίση της τελευταίας 10ετίας. Αλλά η ποιότητα ζωής παραμένει. Οι υψηλοί μισθοί παραμένουν (αν κρατήσεις την δουλειά σου, crysis...) , το πράσινο σε ΟΛΗ τη χώρα παραμένει και ΚΑΝΕΙΣ δε κοιτάει πως θα το τσιμεντοποιήσει για κέρδος. Προωθούν την κίνηση με άλλα μέσα εκτός αυτοκινήτου (μέχρι το 2020 θα υπάρχει μετρό, μεγαλύτερες γραμμές τραμ και πολλά περισσότερα χλμ ποδηλατοδρόμων), κοιτάνε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εν ολίγοις, κλέβουν, αλλά με κλέβουν και βλέπω προκοπή. Στην Ελλάδα ούτε με κιάλια δεν την βλέπω.Και να σου πω και κάτι άλλο, δε με κρατάει τίποτα στην Ιρλανδία. Δουλειές Αγγλία κοίταγα πριν λίγες μέρες. Το θέμα με την Ελλάδα είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε την πιο υπέροχη χώρα σε όλο το κόσμο έχουμε τα πάντα, αλλά αυτός μας ο παροξυσμός με το πόσο γαμάτοι είμαστε, και το πως φέραμε το φως του πολιτισμού κτλ κτλ.. μας έχουν πάρει και μας έχουν σηκώσει. Όταν το μεγαλύτερο ποσοστού του κόσμου θέλει να μπει στο δημόσιο για να αράξει, τα λέει όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Απρίλιος 22, 2009 #198 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Άκη, η αίσθηση του πατριωτισμού που λες δεν νομίζω ότι έχει θέση στην κουβέντα μας. Να ανταμείβεις τον τόπο σου, αλλά να παίρνεις και κάτι πίσω. Όταν δίνεις ή σου παίρνουν μόνο, έρχεται η απογοήτευση και όχι ο πατριωτισμός (μη χε).Την έννοια του πατριωτισμού όπως το έγραψα εγώ δεν είναι για να ανταμείψω τον τόπο μου,αλλά να τον βοηθήσω.Έχει μια μικρή διαφορά.Τεσπα,ο καθένας έχει την άποψη του για όλα αυτά μια και όλοι το βλέπουμε διαφορετικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Απρίλιος 22, 2009 #199 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 γιατι βρε κωστα εδω δεν βλεπεις μετρο , δεν βλεπεις τραμ δεν βλεπει αιολικα παρκα να γινονται? φυσικα θα μπορουσε και θα επρεπε να ηταν καλυτερα αλλα η αποψη οτι δεν βλεπεις προκοπη δεν στεκει. εξαλλου μην ξεχνας οτι αλλο ιρλανδια και αλλο βαλκανια , υπαρχουν και εξτρα προβληματα εδω...Φυσικα εδω οι καφροι ειναι πολλαπλασιοι αλλα τι να κανεις , απογονοι κλεφτων και αρματωλων ειμαστε Παντως αυτο που ειπες για την τσιμεντοποιηση εισαι πολυ λαθος , και το ιρλανδικο θαυμα στις κατασκευες στηριχτηκε εν παρα πολλοις , υπαρχει ενα ντοκυμαντερ που γυριστικε πριν 2 χρονια "the generation game" εκει τα λεει εξω απο τα δοντια για τη πορεια της χωρας που σε φιλοξενει τα τελευταια 10 χρονια περιποιυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Απρίλιος 22, 2009 #200 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2009 Εδώ βλέπεις μετρό που αν δεν είχαμε το 2004 και τους ολυμπιακούς ακόμα θα το περίμενες. Να μην πω για τις ελλείψεις που έχει και είναι και τόσο μοντέρνο…Και ναι αν και βολεύει τρελά και έχει αποσυμφόρησει την Αθήνα σε τεράστιο βαθμό, το πληρώσαμε 4χ και πάλι έχει σταθμούς τόσο διάσπαρτους που αποκλείει ολόκληρες περιοχές. Μην με παρεξηγήσεις, χαίρομαι που το έχουμε, αλλά όπως όλα τα έργα σε αυτή την χώρα πληρώσαμε αρκετά για να φτιάξουμε μετρό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, και Καρδίτρσα, και με τα λεφτά αυτά δεν πιάσαμε κάν το 50% της Αθήνας.Αυτή είναι η διαφορά κράτους μεταξύ εδώ και αλλού, και αν και χαίρομε όπως προ-είπα που το αποκτήσαμε, δεν μπορώ να μην σπάζομε ξέροντας πόσο το πληρώσαμε, πόσο άργησε, και πως αν δεν είχαμε το 2004 ακόμα θα το περίμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.