stiffler Οκτώβριος 4, 2008 #161 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2008 Μιλωντας για ελλαδα που γνωριζω και οχι για εξωτερικο...για να βγαλεις πολλα λεφτα ο μονος τροπος ειναι το επιχειρειν...Για να βγαλεις πολλα λεφτα ως υπαλληλος πρεπει να εισαι πολυ καλος σε αυτο που κανεις και να ειναι σωστες οι συγκυριες (πχ "συγχρονο" επαγγελμα που υπαρχει ελλειψη ανθρωπινου δυναμικου).Τα λεφτα καλως η κακως ηταν ειναι και θα ειναι στις business...Και σε πολυεθνικη εταιρεια εδω στην ελλαδα που εχω δουλεψει ως φοιτητης(στο αντικειμενο μου) οι πραγματικοι επιστημονες/γνωστες που εβγαζαν τη δουλεια και στηριζαν την ολη ουσια της εταιρειας δεν ηταν αυτοι που επαιρναν τα πολλα λεφτα...ηταν φυσικα οι ιδιοκτητες και οι manager της διοικησης...Αν τα ατομα που ηταν η "μηχανη" της εταιρειας, εφευγαν και συστηναν μια δικια τους εταιρεια,τοτε θα επαιρναν ολα τα κερδη.Το ερωτημα ειναι γιατι δε το κανουν?Ειναι το ρισκο, ειναι η ελλεψη κεφαλαιων, ειναι το οτιδηποτε...Και μια καφετερια να ανοιξει καποιος που δεν ξερει να φτιαχνει κανενα καφε δεν εχει σημασια...παιρνει αλλους να φτιαχνουν το καφε.Δεν εχει γνωσεις δηλαδη πανω στο αντικειμενο αλλα εχει την ικανοτητα να λειτουργησει την επιχειρηση και ως αποτελεσμα να βγαλει τα πολλα λεφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agent_neo Οκτώβριος 16, 2008 #162 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2008 Παιδία γεία σας, βρίσκομαι και εγώ Λονδίνο αυτό τον καιρό έχοντας τελειώσει το μεταπτυχιακό μου μόλις τον προηγούμενο μήνα έχω αρχίσει να ψάχνω για δουλεία αλλά τα πράγματα φαίνονται δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης, έχω κάνει φύλλο και φτερό ιστοσελίδες όπως το gumtree και το cwjobs χωρίς αποτέλεσμα φυσικά. Εάν κάποιος που έχει εμπειρία στο IT κομμάτι εργασίας στο Λονδίνο έχει να μου προτείνει ένα καλύτερο τρόπο αναζήτησης εργασία θα το εκτιμούσα αφάνταστα.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Οκτώβριος 18, 2008 #163 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2008 Τσέκαρε το Monster. Έχει παρακλάδια σε πολλές χώρες και οι εταιρίες το κοιτάνε, όπως επίσης και οι agents.http://www.monster.co.uk/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Δεκέμβριος 12, 2008 #164 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2008 Εγώ θα σου πω μόνο ότι τουλάχιστον εκεί βάζεις και 200e στην άκρη!!!Στην αθήνα θα χρωστούσες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιανουάριος 28, 2009 #165 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2009 Πολύ καλό τόπικ γιατί εκεί που είσαι ήμουνα, και ελπίζω εδώ που είμαι να έρθεις. Λοιπών, δική μου εμπειρία.3 χρόνια πρώτο πτυχίο, 2 χρόνια Λονδίνο 2 μάστερ, μετά αναζήτηση δουλειάς, ***** καιροί τότε, δεν βρίσκω κάτι, και μιας και με είχε πιάσει και εμένα η νοσταλγία λέω να έρθω πίσω. Είχα κάνει πολύ καλά μάστερ και πραγματικά ήταν θέμα ημερών να βρω δουλειά στην Ελλάδα. Και όντος και έγινε, 1 βδομάδα από όταν επέστρεψα ξεκινούσα σε μεγάλη χρηματιστηριακή. 6 μήνες μετά έφευγα τρέχοντας για πάνω πάλι….Κάθησα άλλα 3 χρόνια δουλεύοντας, (ομολογουμένος μετά το 1ο έτος έβγαζα αρκετά πιο πολλά από όσα αναφέρεις, και μπορούσα να αποταμιεύσω), και επέστρεψα όταν είχε έρθει η ώρα να αλλάξω δουλεία , έκανα στρατό, και τελικά έκατσα εδώ.Το θέμα είναι πως εδώ εκατσα μόνο και μόνο γιατί μου έκατσε κάτι πολύ καλό, και γιατί μετα από 8 χρόνια έξω ήξερα πως θα κάνω μεγάλες θυσίες αν ήθελα να κάτσω εδώ και να μην μου κακοφανεί τρελά μετά το Λονδίνο…Για μια «νορμάλ» δουλειά δεν θα το σκευτόμουνα καν, θα πήγενα πάνω και θα επέστρεφα όταν θα μπορούσε να με πλήρωσει η αγορά τις γνώσεις που θα είχα να πουλήσω.Το να φίγεις από εκει, για μια δουλειά εδώ χωρίς προοπτικές και για 1000-1200 ευρώ στο χέρι για μένα από την στιγμή που ΕΙΣΑΙ μέσα στο κύκλο πάνω, δεν αξίζει με τίποτα, αν πάλι δεν έχει κάποια κάψα να μεγαλώσεις εδώ παιδιά και δεν σε απασχολεί να παντρεύτεις ξένη, καλά, τότε δεν γυρνάς ποτέ.Αν θες στείλε μου ένα πμ για πιο πολλές λεπτομέριες, θα χαρώ να βοηθήσω αν μπορώ. Μην γυρίσεις εκτός αν βρείς κάτι ΠΟΛΥ καλό! εγώ το βρήκα και πάλι σκεύτομαι το Λονδίνο πολύ πιο συχνά απο όσο θα ήθελα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
αρης_τζ Φεβρουάριος 6, 2009 #166 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 6, 2009 Είναι πολλά πράγματα που τελικά αξίζουν περισσότερο στην Ελλάδα όταν βέβαιαυπάρχει διασφάλιση διαμονής..Φυσικά εδώ η εργασιακή απασχόληση είναι τελείωςδιαφορετική και μάλλον κάνεις οτιδήποτε άλλο από αυτό που σπουδάζεις..Να σκεφτείς βέβαια και τις προοπτικές σου μέσα στα επόμενα 5χρόνια και να δειςεάν θα φτάσεις στο αποκορύφωμα τότε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihalo Φεβρουάριος 11, 2009 #167 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2009 Αγγλια κ παλι Αγγλια...και για αυτο το πλανο παω, μετα το πτυχιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Φεβρουάριος 16, 2009 #168 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2009 και μενα με βλεπω παλι στα ξενα..αυτη την φορα για Gatwick..τι λεει εχει μεινει κανεις εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Φεβρουάριος 16, 2009 #169 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2009 και μενα με βλεπω παλι στα ξενα..αυτη την φορα για Gatwick..τι λεει εχει μεινει κανεις εκει?Στο Gatwick συγκεκριμένα; Μόνο μια φορά έμεινα, αλλά μόνο για 5 ώρες, βρωμο-ομίχλη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Φεβρουάριος 16, 2009 #170 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2009 ενα βρωμοαεροδρομιο ειναι , εχω παει 4 φορες...τα παιδια στο κισε της ΟΑ πρεπει να θυμουνται ακομα το κλαμα που ειχα ριξει για να περασουν τα ~50 κιλα αποσκευων Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Φεβρουάριος 16, 2009 #171 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2009 και μενα με βλεπω παλι στα ξενα..αυτη την φορα για Gatwick..τι λεει εχει μεινει κανεις εκει?gbak άμα πάς gatwick να ξέρεις οτι κάθε μήνα στο 4ήμερο μου θα με έχεις μουσαφίρη... LOL(είναι λίγο καταθλιπτικό αεροδρόμιο πάντως αλλά ποιος νοιάζεται το Λονδίνο ειναι δίπλα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Φεβρουάριος 17, 2009 #172 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 μωρε καλα ολα αυτα που λετε..αλλα εδω θα πεσει μεγαλη πεινα λεμε..και λεω μπας και το προλαβω.. το επομενο στεπ ειναι αραπιααα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Φεβρουάριος 17, 2009 #173 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 Έχει περισσότερη ομίχλη από όσα είχε καπνογόνα στο κέντρο πριν 2 μήνες, και είναι λίγο πιο μουντό από μεσαιωνικό μπουντρούμι βασανιστηρίων. Αλλά κατά τα άλλα είναι καλά, και τα ανωτέρω χαρακτηριστικά είναι σήμα κατατεθέν της Γηραιάς Αλβιόνας. :turn: Για σπουδές ή δουλεία πάς? Σε τι τομέα αν επιτρέπετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Φεβρουάριος 17, 2009 #174 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2009 για δουλεια παω αν θα παω..προσπαθω να συγκεντρωθω λιγο το τελευταιο χρονο..γιατι απο τα πολλα γυρω γυρω...το χω χασει λιγο...το καλο ειναι οτι μου δινει την δυνατοτητα να δουλευω 7 μερες ον και 7 μερες οφφ...με αποτελεσμα να την κανεις το 7ημερο ελλαντα..στον αεροπορικο χωρο εχει να κανει η δουλεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Φεβρουάριος 25, 2009 #175 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2009 ειμαι πραγματικα μπερδεμενος με ολα κ πιστευω φενετε κ στο γραψιμο μουΩ ΝΑΙ Ω ΝΑΙ Ω ΝΑΙ Ω ΝΑΙ Ω ΝΑΙ Ω ΝΑΙ Ω ΝΑΙ Ω ΝΑΙ Ω ΝΑΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάρτιος 17, 2009 Author #176 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2009 Περασε αρκετός καιρός απο τοτε που ξεκίνησα το thread και ειπα να δώσω ενα update.. Εφτασε Μαρτιος, ήρθε η πολυαναμενόμενη προαγωγή, παρα τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Αγγλια () αλλα να σου παλι δεύτερος γύρος απολύσεων... Τα λεφτά περισσοτερα αυτήν την φορά (18000 ευρώ) και ο μόνος λόγος πλέον για να μένω αγγλία ειναι η κοπελιά... :bye: Γνώμες..??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Μάρτιος 18, 2009 #177 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2009 Δεν έχω διαβάσει και τις ν-1 σελίδες του θρέντ, οπότε δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά, σκληρά επαγγελματικά η κοπέλα δεν θα έπρεπε να υπαγορεύει καμία απόφαση σου. Αν είστε μαζί 10 χρόνια που λεει ο λόγος και ΘΑ την παντρευτείς τότε είναι άλλο θέμα και πάρτο απόφαση πως θα μείνεις εκεί και συμβηβάσου, αλλιώς μην μένεις για αυτήν εκεί αν θες να γυρίσεις ή λες μέσα σου πχ, πως «ναι ωραία περνάω με την ‘Άννα’ αλλά δεν παίζει να καταλήξουμε μαζί». Αιδοία (καλοπροαίρετα) έχει και στην Ελλάδα, αλήθεια. Αν ένα μέρος δεν σε κάνει ευτυχισμένο μην μένεις, εκτός αν αποταμιεύεις τρελά που λεει ο λόγος και το κάνεις γαργάρα για κάποιο καιρό. Αλλά γενικά απο τους στόχους σου, δεν θα πρέπει να σε αποσπά τίποτα σε τόσο σημαντικά θέματα τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Απρίλιος 12, 2009 #178 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2009 Με πιασε και μένα η νοσταλγία....Μου φυγε ο πάτος να κατέβω Λονδίνο και όταν πλέον κατέβηκα ανακάλυψα ότι δε μου την έδινε η Γλασκώβη αλλά μου έλειπε η Ελλάδα. :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Απρίλιος 17, 2009 #179 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2009 Με πιασε και μένα η νοσταλγία....Μου φυγε ο πάτος να κατέβω Λονδίνο και όταν πλέον κατέβηκα ανακάλυψα ότι δε μου την έδινε η Γλασκώβη αλλά μου έλειπε η Ελλάδα. :giveup:Τι ακριβώς σου λείπει από την Αθήνα (για Αθήνα μιλάω κι όχι για Ελλάδα γιατί το 99.9 του χρόνου μου εκεί το πέρναγα); Η καφρίλα στους δρόμους που κάνουν λες και τους έχεις σκοτώσει τη μάνα και θέλουν να σε εκδικηθούν; Η τσιμεντούπολη; Το καυσαέριο; Η αντιμετώπιση του Έλληνα διευθυντή-εργοδότη που νομίζει ότι είσαι σκλάβος του και ότι σου κάνει χάρη που σε πληρώνει; Το ότι το (ανύπαρκτο κατά τα άλλα) κράτος βάζει τα χέρια του στις τσέπες σου και στα παίρνει ευθαρσώς; Το ότι η κατάσταση μόνο χειρότερα γίνεται γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται; (και κανείς δεν προλαβαίνει να ενδιαφερθεί έτσι όπως πάει) Και μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα περίπτωση να πρέπει να γυρίσω φρικάρω.Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ότι σου λείπει είναι, η οικογένεια, οι φίλοι.. άντε και τα κουτουκάκια και τα μεζεδοπωλεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Απρίλιος 18, 2009 #180 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2009 νταξ ρε Κωστα...εχεις δικιο σε αρκετα απο αυτα που ειπες..αλλα τα βραδυνα ποτακια και καφεδακια παραλιακα και μη...δεν τα χω βρει αλλου..τι που στην Βερονα μετα τις 23.00 ηταν λες και ειχε πεσει μπομπα..να τα βρασω τα γεφυρια και τα ποταμια..τα βαριεσαι καποια στιγμη...το θεμα ειναι οτι η Αθηνα ζει εχει ενταση..24 ωρες το 24ωρο...εξαρταται παντα βεβαια και τι lifestyle γενικοτερα εχει ο καθενας μας για την προσαρμογη του στο εξωτερικο..αν εισαι δλδ μονο δουλεια σπιτι αντε και κανα weekend εκδρομη...νομιζω δεν θα χεις προβλημα εξω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.