Jump to content

Να μείνω ή να φύγω....?

jogi

Recommended Posts

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply
Προσωπικά για μένα καθαρά για οικογένεια ( με παιδιά ) είναι USA > Australia > Switzerland χαλαρά.

USA? πλάκα κανς, έναν μισθό τον θες για πλάκα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δική σου και της φαμίλιας.

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION]

Μπορείς να αιτιολογήσεις λίγο, γιατί βάζεις τις ΗΠΑ πρώτες;

Μαθησιακό σύστημα ( από την αρχή, μέχρι τα πανεπιστήμια )

πάρκα και ασφάλεια ( εντάξει, υπάρχουνε κάποιες περιοχές που απλά δεν πας, και δεν έχεις λόγο να πας ) για τα παιδιά

εξοσχωλικές δραστηριότητες ( δημόσιες free, και ιδιωτικές σε καλές τιμές ) για τα παιδιά όλων των ηλικιών

δημόσιες βιβλιοθήκες ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

κοινωνικές παροχές γενικά

επίπεδο διαβίωσης ( ο φτωχός & ο μικρός [ οικονομικά ] της Αμερικής, μπορεί να προσφέρει αρκετά περισσότερα από τον φτωχό της Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας, κλπ )

αποκατάσταση σπουδαγμένων ( κατά την διάρκεια και έπειτα )

Αντίστοιχα καλά είναι και η Αυστραλία, αλλά προσωπικά βλέπω τις ΗΠΑ ένα κλίκ πιο πάνω στα περισσότερα από τα προαναφερθέντα πράγματα.

USA? πλάκα κανς, έναν μισθό τον θες για πλάκα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δική σου και της φαμίλιας.

Ούτε καν στις πιο ακριβές περιοχές ( με εξαίρεση SanFran, LA, Manhattan, Brooklyn, Washington ).

Ιδιαίτερα αν δουλεύεις σε "καλή εταιρία" η ιατροφαρμακευτική κάλυψη σου βγαίνει πάμφθηνη ( ξάδερφος μου έκανε 2 μαγνητικές, 1 αξονική, γενικές αιματολογικές, ούρων, αρτηριών [ κάτι με κάτι υλικά που σου βάζουνε να πιείς και με σύριγγες ], και triplex καρωτίδας, παρέα με μια μικροεπέμβαση + έξοδα νοσοκομείου { δωμάτιο, κλπ } = συμμετοχή του ιδίου ? 300€ )

Αυστραλία - Ελβετία έχεις όμως πάει, για να κάνεις ασφαλή σύγκριση;

Γιατί οκ ΗΠΑ έχεις ζήσει κάποιο καιρό και μπορείς να πεις πράγματα με ασφάλεια και να κάνεις τη σύγκριση με Ελλάδα...

Ελβετια δεν γουσταρω τον καιρο,και ειναι αρκετα ξενερωτοι,και φοβερα υψηλο κοστος ζωης

παντως μελβουρνη ρε σεις,ψηφιστηκε νουμερο ενα πολη για να ζησεις,τι να λεμε!

απεχει αρκετα το usa απο αυτο το status νομιζω..

Αυστραλία έχω πάει διακοπές οικογενειακά σε φίλους, πήγαμε όμως και είδαμε τα σχολεία των παιδιών, είχαμε και μια μικρή εμπειρία στα νοσοκομεία με τον μικρό τους που σπάει το ένα κόκκαλο μετά το άλλο.

Δεν είναι μεγάλη εμπειρία, 15 μέρες κάτσαμε, αλλά πήρα μια καλούτσικη εικόνα.

Τα δημόσια πάρκα τους πάντως ούτε καν κοντά σε αυτά που έχω δεί στην Αμερική, αλλά πάλι μιλάμε για άπιαστα πράγματα σε σύγκριση με τα Ελληνικά και της Ιταλίας π.χ.

Ελβετία, λίγα πράγματα, 3ήμερο είχα πάει λόγο meeting.

Στο ξενοδοχείο την περισσότερη ώρα, συν τις βραδινές βόλτες και μια πρωινή την μέρα της αναχώρησης.

Αλλά σύμφωνα με πρώην συμμαθητή μου ο οποίος ζεί Ελβετία τα τελευταία 5 χρόνια, είναι πολύ καλά λέει, και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, τον ξέρω χρόνια και είναι σοβαρό παιδί και δεν λέει ψέμματα ούτε συνηθίζει να υπερβάλει.

Βασικα επειδη εχω ενα θεμα με τον καιρο,δλδ πανω απο δυο βδομαδες συννεφια και βροχη αρχιζω και φρικαρω,το παρατηρησα τα τελευταια δυο χρονια που ημουν εξωτερικο..

γι αυτο λεω προς μελβουρνη μερια που μας ταιριαζει πιο πολυ το κλιμα..

Ούτε καν στις πιο ακριβές περιοχές ( με εξαίρεση SanFran, LA, Manhattan, Brooklyn, Washington ).

Ιδιαίτερα αν δουλεύεις σε "καλή εταιρία" η ιατροφαρμακευτική κάλυψη σου βγαίνει πάμφθηνη ( ξάδερφος μου έκανε 2 μαγνητικές, 1 αξονική, γενικές αιματολογικές, ούρων, αρτηριών [ κάτι με κάτι υλικά που σου βάζουνε να πιείς και με σύριγγες ], και triplex καρωτίδας, παρέα με μια μικροεπέμβαση + έξοδα νοσοκομείου { δωμάτιο, κλπ } = συμμετοχή του ιδίου ? 300€ )

Άλλο πράγμα η συμμετοχή στην περίπτωση που χρειαστείς βοήθεια και άλλο πράγμα το ετήσιο κόστος ασφάλισης(δικό σου + οικογένειας). Εάν θυμάμαι καλά από πρόσφατες έρευνες, στις US of A το κόστος ασφάλισης οικογένειας υπολογίζεται ~ $16000 το χρόνο.

Προφανώς υπάρχουν εταιρίες που καλύπτουν ένα ποσοστό(ή και όλο το ποσό), όπως υπάρχουν και σε πολλές άλλες χώρες.

Εγκυκλοπαιδικά πάντως,

Snapshots: Health Care Spending in the United States & Selected OECD Countries - Kaiser Family Foundation

Προφανώς υπάρχουν εταιρίες που καλύπτουν ένα ποσοστό(ή και όλο το ποσό), όπως υπάρχουν και σε πολλές άλλες χώρες.

Bold, key point ( οι περισσότερες ).

Θέμα έχεις κυρίως αν έχεις part time job μόνο ( ή αν εργάζεσαι παράνομα, αλλά εκεί έχεις περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα από την ιατροφ. περίθαλψη :p )

gbak, πριν από ένα μήνα γύρισα από το τρίτο ταξίδι στο Σίδνευ, όπου έμεινα ένα μήνα.Από τη στιγμή που η σύζυγος έχει και αυστραλιανό διαβατήριο, δε βρίσκω το λόγο να το σκέφτεστε.Και βοήθεια να μην έχετε εκεί, έχεις εξασφαλίσει το δυσκολότερο για τους υπόλοιπους.Τη δυνατότητα της μόνιμης παραμονής.Το κόστος ζωής είναι μεν πιο υψηλό από αυτό στην Ελλάδα, αλλά η αγοραστική τους δύναμη δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας.Όταν παίρνεις πάνω από 2,5 χιλιάρικα το μήνα από το ταμείο ανεργίας πχ, ε δε νομίζω το 20 ή 30% αυξημένο κόστος ζωής να είναι το πρόβλημα.Και το βασικό είναι ότι από ένα σημείο και έπειτα δεν υπάρχει ταβάνι για τίποτα.Όσο θέλεις και φυσικά μπορείς, φτάνεις.Πάνω απ' όλα βέβαια είναι το ζήτημα της ποιότητας ζωής.Αν δεν είσαι ο κλασικός/παραδοσιακός νεοΈλλην, θα είσαι τουλάχιστον ήρεμος και σίγουρος για πολλά πράγματα.Το τέλειο δεν πρόκειται ούτε στο simcity να το φτάσουμε.Είναι στην ανθρώπινη φύση να κλαιγόμαστε.Σε όποιο επίπεδο και να είμαστε, πάλι γκρινιάζουμε.Εδώ τα ξαδέρφια μου λέμε κλαίγονται για πράγματα που στην Ελλάδα τα ακούμε και τρελαινόμαστε.Το ανικανοποίητο του ανθρώπου...

ωραιος ο Bigi,

Οντως με το που γινει το entry στο centerlink,απο την γυναικα μου ισχυουν αυτα που ειπες.

προσπαθω να βγαλω ακρη με την δικια μου δουλεια,που αν μη τι αλλο θα ειμαι στα 80.000-120000$ τον χρονο.

ετσι ισχυριζονται τα διαφορα που διαβασα μεσω νετ,τα μονα ουσιαστικα που με κολλανε λιγο,ειναι διαδιακασια μετακομισης επιπλων εκει,και πωληση αυτοκινητων εδω,η μεταφορα εκει..το ενα απο τα δυο.

βασικο το 2λιτρο δεν βλεπω να φευγει με τιποτα εδω ελλαδα,το c2 θα φυγει

εκτος αν την κανουμε διχως επιπλα και αυτοκινητα παρατημενα ελλαδα,και βλεπω στην πορεια τι θα απογινουν,για τα επιπλα δεν σκαω,παιζει να εξοπλιστω απο κει.

τωρα για να μεταφερω αριστεροτιμονο s3 μελβουρνη δεν εχω ιδεα αν γινεται και ποσο θα κοστισει.

βασικα ειναι πανακριβα εκει τα γερμανικα σπορ,γι αυτο ψηνομαι να το παρω μαζι μου,ειναι και βενζινη φθηνη

και οχι δεν ειμαι ο κλασικός/παραδοσιακός νεοΈλλην!

...εκτος αν την κανουμε διχως επιπλα και αυτοκινητα παρατημενα ελλαδα,και βλεπω στην πορεια τι θα απογινουν,για τα επιπλα δεν σκαω,παιζει να εξοπλιστω απο κει...

Βασικά το κόστος αλλά και ο χρόνος μεταφοράς οικιακού εξοπλισμού είναι σχετικά μεγάλο. Από φίλους όμως που έχε εκεί μου λένε ότι τα δικά τους έπιπλα είναι κατηγορίας ΙΚΕΑ. Αν θέλεις κάτι καλό, θα το βρεις δύσκολα και θα το πληρώσεις για design. Δυστυχώς ή ευτυχώς Ελλάδα και Ιταλία είναι αρκετά μπροστά σε αυτόν τον τομέα και αντίστοιχα έπιπλα δε βρίσκεις έξω σε λογικές τιμές. Από την άλλη εμένα μου κακοφαίνεται να πληρώσω 5-6.000€ να μεταφέρω έπιπλα των 15.000€ εκεί. Θα το αποφασίσω όταν έρθει η ώρα.

Εκει δεν οδηγουν απο την δεξια μερια? Δεν θα ειναι ζορικο με αριστεροτιμονο αμαξι?

μπα δεν εχω αναγκη,2 χρονια οδηγουσα εγγλεζικο δεξιοτιμονο στο βουκουρεστι,σε συστημα σαν το δικο μας αριστερα οι δρομοι..:hehe:

στην αρχη τραβας ενα χασιματακι,μετα στρωνεις,ειναι θεμα συνηθειας

βεβαια,δεν εχω δοκιμασει ακομα αριστεροτιμονο σε εγγλεζικο συστημα..εχω την εντυπωση θα ειναι το ιδιο μπερδεμα

@Ζορζ απο οτι διαβασα νοικιαζεις container,δεν ειναι τρομερο το κοστος,απλα επειδη τα επιπλα ειναι ικεα ολα αυτα που χουμε,δεν νομιζω οτι συμφερει..

οι οικιακες συσκευες εχουν κοστος

Μαθησιακό σύστημα ( από την αρχή, μέχρι τα πανεπιστήμια )

πάρκα και ασφάλεια ( εντάξει, υπάρχουνε κάποιες περιοχές που απλά δεν πας, και δεν έχεις λόγο να πας ) για τα παιδιά

εξοσχωλικές δραστηριότητες ( δημόσιες free, και ιδιωτικές σε καλές τιμές ) για τα παιδιά όλων των ηλικιών

δημόσιες βιβλιοθήκες ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

κοινωνικές παροχές γενικά

επίπεδο διαβίωσης ( ο φτωχός & ο μικρός [ οικονομικά ] της Αμερικής, μπορεί να προσφέρει αρκετά περισσότερα από τον φτωχό της Ελλάδας, Ιταλίας, Γαλλίας, κλπ )

αποκατάσταση σπουδαγμένων ( κατά την διάρκεια και έπειτα )

εμενα ολα αυτα γιατι μου θυμιζουν Γερμανια?

Αντε και Σουηδια (αμα εξαιρεσεις το κρυο)

αν ειναι για τα παρκα δηλαδη,τραβα στο Βερολιο,να δεις παρκα...τα δικα μας σε καμια περιπτωση ο Γερμανος δεν τα θεωρει παρκα και λογικο,οταν τα δικα τους τα διασχιζουν ποταμια και αρκουδες...

imho

go for it απο τη στιγμη που,οπως ειπαν και αλλα παιδια,εχεις εξασφαλισμενη την παραμονη χωρις πολλα πολλα αοφυ η γυναικα ειναι Αυστραλεζα

στο κατω κατω,δοκιμαζεις και αν δεν σου κατσει ψαχνεσαι ξανα

εχεις ακομα το περιθωριο του πειραματισμου,πριν αποκτησεις κανα δυο κουτσουβελα,οπου και θα εχεις και αλλα να σκεφτεις

και γω αυτην την περιοδο το σκεφτομαι σοβαρα (σκεψη στην φαση της δρασης) γιατι εδω δεν βλεπω τιποτα :o

Quality Of Life index

Εντελώς τυχαία, στις 5 πρώτες οι 2 είναι Αυστραλιανές πόλεις και οι άλλες δύο Καναδικές...

εντωμεταξυ κοιταχτε ρε το Pollution εχουμε ιδιες τιμες με Ιραν,και στο quality of life 10 μοναδες κατω και απο τους ρουμανους ,ελεος τι ειναι αυτο που ζουμε ρε σεις εδω.

ποσο τραγικα μπορει να ειναι τα νουμερα καμια φορα,αν ισχυουν βεβαια

[MENTION=560]gbak[/MENTION]

Με 100Κ μισθο δεν θα ανησυχούσα για αμάξια και έπιπλα. Από φορολογία πως πάνε εκεί σε τέτοια ποσά?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.