Jump to content

Να μείνω ή να φύγω....?

jogi

Recommended Posts

Ερώτηση, ξέροντας μόνο αγγλικά από ξένες γλώσσες σε ποιες χώρες στην Ευρώπη είναι εφικτό να δουλέψεις?

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Πιο πολύ έχει να κάνει με την εταιρία στην οποία θα πας. Αν είναι διεθνής εταιρία/οργανισμός, θα έχουν τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα.

Ειδάλλως αν αποφύγεις τις γαλλόφωνες χώρες έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά σε αγγλόφωνο χώρο.

Ερώτηση, ξέροντας μόνο αγγλικά από ξένες γλώσσες σε ποιες χώρες στην Ευρώπη είναι εφικτό να δουλέψεις?

Υπαρχει και το θεμα συνεννοησης με τον τοπικο πληθυσμο.

Προσωπικα θα σου ελεγα ξεχνα τις ανατολικες ολες, σε οποιαδηποτε δυτικη τα αγγλικα καποιος θα στα μιλησει.

Υπαρχει και το θεμα συνεννοησης με τον τοπικο πληθυσμο.

Προσωπικα θα σου ελεγα ξεχνα τις ανατολικες ολες, σε οποιαδηποτε δυτικη τα αγγλικα καποιος θα στα μιλησει.

Καλά ανατολίτικες εννοείτε απορρίπτονται, για καλύτερα θέλουμε να πάμε. Το θέμα της συνεννόησης με τον τοπικό πληθυσμό πιστεύω είναι πρόβλημα μόνο για τους πρώτους μήνες, μετά κάτι θα έχεις μάθει.

Εγώ πιστέυω πως είναι θεμιτό να κάνεις κανα εντατικό "burn in" στην local γλώσσα πριν σκάσεις μύτη σε όποια χώρα, είναι επικό μείων φαντάζομαι, να μην μπορείς να εκφραστείς καλά, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στην δουλίτσα όπου και πολυεθνική να είναι, θα είναι ντόπιοι οι περισσότεροι...

Όσο για το θέμα της "διασκέδασης", όλοι ως έλληνες ξέρουμε οτι είναι ένα απο τα καλά μας...αλλά βλέπω οτι κοιτάμε μόνο τις κλάσσικές "ξενέρωτες" χώρες (αγγλίες, γερμανίες)...προφανώς καμία χώρα δεν προσφέρει τα πάντα...αλλά ένα unique συνδυασμό (άσε που αυτό το αρκετά ευχάριστο φαινόμενο θα το ***** η παγκοσμιοποίηση soon enough)...γιατί και άλλα μέρη στον πλανήτη έχουν συγκρίσιμη διασκέδαση...πχ εγώ θα γούσταρα "ξέκολα" στο miami bi(ea)tch αντι στην μύκονο...αν δεν σου αρέσει ο καιρός ολλανδία σκάσε san fransisco (medittaranean κλίμα και έτσι)...

Επειδή το αν θα πας, το που θα πας, στο εξωτερικό να ζήσεις είναι μεγάλη αμφιλεγόμενη ιστορία...προτείνω να ψάξετε μέσα στον εαυτό και να βρείτε τι πραγματικά εκτιμάτε περισσότερο στην ζωή σας, γιατί σε κάποιους ταιριάζουν διαφορετικοί τρόποι ζωής...Μέτα βρείτε οτι info μπορείτε για τα διάφορα μέρη που είναι προτεινόμενα (αγορά εργασίας, κουλτούρας, οικονομίας, u name it) και μετά epic κουράγιο:baby: γιατί όπως και να χει μιλάμε για format στην μέχρι τώρα ζωή και πέρασμα νέο λειτουργικό:p

ΥΓ

Δεν έχω ζήσει στο εξωτερικό...αλλά για κάνα χρόνο ψάχνω το θέμα για οτι info υπάρχει...για να αποφασίσω...

• 1 year later...

να την κανω Σίδνευ μονιμα εκει? βασικα εχω προσβαση η γυναικα μου ειναι απο κει εχει αυστραλεζικο διαβατηριο..τι λετε ωρε ελληναρες?

εδω ελλαδα δε πα αλλο,σκεφτομαι και ευρωπη μονιμα,αλλα και κει σε μερικες χωρες εχουν θεμα..

να την κανω Σίδνευ μονιμα εκει? βασικα εχω προσβαση η γυναικα μου ειναι απο κει εχει αυστραλεζικο διαβατηριο..τι λετε ωρε ελληναρες?

εδω ελλαδα δε πα αλλο,σκεφτομαι και ευρωπη μονιμα,αλλα και κει σε μερικες χωρες εχουν θεμα..

Καλά είναι εκεί.

Προσοχή μόνο στην εξοχή και την θάλασσα, έχει επικίνδυνα ζωάκια :D

βασικα για δουλεια δεν το φοβαμαι,ηδη το πτυχιο μου αναγνωριζεται εκει,σε μερικες εταιρειες,σε καποιες ζητανε αυστραλεζικο,αλλα και αυτο με τον καιρο θα το κανω μετατροπη.

ισως κλεισω και δουλεια απο δω..

Γενικα σαν κινηση πως την βλεπεται? κατα βαθος ψηνομαι ασχημα...

Ο λογος που δισταζεις ποιος ειναι (εκτος απο τα φιδια και τους κροκοδειλους :hehe:)? Πιστευω και μονο η εμπειρια του να πας να μεινεις/εργαστεις/ζησεις εξω ειναι αρκετη.

Θα με υιοθετησεις να με παρεις και μενα?:p

εχεις φυγει χθες...και δεν το χεις καταλαβει!φυγε πριν απαγορεψουν και την εξοδο απο την χωρα εαν δεν εχεις πληρωσεις την φορολογια των υπολοιπων 5 ετων!

:hehe:

οχι ρε τι να φοβαμαι τα ζωακια..

δεν δισταζω σε κατι απλα κουβεντα κανουμε,ξερω γω μην φαω κανα ξενερωμα γενικοτερα και δεν με σηκωνει το κλιμα εκει,να μου πεις με σηκωνει εδω..!

[MENTION=12158]Dant3[/MENTION] τα τελευταια 3 χρονια δεν εχω πληρωσει μια απο φορους στο ελλαντα ,ειμαι απο δω και απο κει ευρωπη σαν μισθοφορος ,δεν εργαζομαι ελλαδα μονιμα,και ουτε προτιθεμαι να τους ξαναπληρωσω κατι..

Ειναι λυση για πολλους, το οτι ομως το οικονομικο θεμα θα παει και αλλου δε το σκεφτεται κανεις.

Ευρωπη οκ πας καπου γιατι ξαναγυρνας και ευκολα.

Καναδα αυστραλια αν δεν εχεις κατι στανταρ πως πας; Το ακουω απο πολλους ολοι ομως κανουν κοκο στο τελος.

Εφοσον ειναι η γυναικα σου αν βρεις με γνωστο δουλεια τοτε κομπλε.

Με δουλεια πας παντου.

Αυτο το φορτωνομαι στο τραινο και παω να βαζω μαρμαρα σε ταφους στη νυρεμβεργη ποτε δε το καταλαβα.

Οπως προειπα,αν εχεις δουλεια οπουδηποτε ειναι καλα.

Ασε αυτο με τους γνωστούς δεν δουλεύει εκεί ρε μάν,αυτο βασικά μας έφαγε εδώ.

Είπα απο θέμα δουλειάς δεν το φοβάμαι,σαν ειδίκευση είμαι ήδη μέσα στο skilled occupation list της αυστραλεζικης πρεσβείας.

Αλλά ζητούν αρκετό κόσμο στον τομέα μου.

Γενικά μιλάω σαν lifestyle πως θα μου κάτσει δεν ξέρω..

Ειναι η κουμπαρα μου απο εκει. Αν σκ@τωσουν τα παντα εδω, ειναι η πρωτη μου επιλογη...

Βοηθουν τον πολιτη παρα πολυ σε αρκετα πραγματα και τα συστηματα υγειας/ εκπαιδευσης ειναι απο τα κορυφαια !

Νομιζεις οτι μονο στην ελλαδα λειτουργουν ετσι δηλαδη; Παγκοσμιο ειναι το φαινομενο απλα δεν υπαρχουν συμφεροντα ωστε να χρεωσουν την αυστραλια ακομη...

Μα ρε Τζον,εχω την εντύπωση εχουν σκ@τωσει τα πάντα εδώ,δεν έχουν αφήσει και κάτι..

Εντωμεταξυ φοβάμαι μην γίνει το μεγάλο μπαμ εδώ,και μετά είναι πιο δύσκολη η μετάβαση εκεί,απο το κύμα μετανάστευσης που θα επέλθει.

Βασικά εχω πρόσβαση λόγω γυναίκας,αλλιώς είναι μπλεξίμο.

[MENTION=9381]papajim[/MENTION],δεν νομίζω ότι ισχύει αυτο ρε σύ,μιλάμε με αρκετό κόσμο απο Sidney,και μας τα λένε εντελώς διαφορετικά.

Ο βασικός ξεκινά στα 2800$ μικτά,σε μένα ο μισθός είναι αρκετά καλός.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.