ea6gka Απρίλιος 22, 2009 #201 Απρίλιος 22, 2009 ε βλεπεις ρε φιλε δεν εισαι ικανοποιημενος με τπτ , σου λεμε φτιαξαμε μετρο και εσυ λες το πληρωσαμε 4Χ , εχεις αποδειξεις για αυτο που λες ?
AN7 OverClocker Απρίλιος 22, 2009 #202 Απρίλιος 22, 2009 Αυτή είναι η διαφορά κράτους μεταξύ εδώ και αλλού, και αν και χαίρομε όπως προ-είπα που το αποκτήσαμε, δεν μπορώ να μην σπάζομε ξέροντας πόσο το πληρώσαμε, πόσο άργησε, και πως αν δεν είχαμε το 2004 ακόμα θα το περίμενα.To 2000 που ήσουν?Γιατί τότε εγκαινιάστηκε το μετρό :turn:
Dolly Απρίλιος 22, 2009 #203 Απρίλιος 22, 2009 Πάλι διαβάζετε ότι θέλετε, είπα πουθενά πως δεν είμαι ικανοποιημένος που φτιάχτηκε? Γιατί έχω την αίσθηση πως μόνο εγώ διαβάζω ΟΛΟ το πόστ πριν απαντήσω... Αλλά οι μισοί σταθμοί καθυστερήσανε για έλλειψη κονδυλίων, και ΘΑ γίνουν, τι σου λεει εσένα αυτό? Η μήπως τίποτα στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει και παγώσει για καιρό γιατί έγινε στραβή με τα κονδύλια? Κρατικά ή από κοινοτικά πλαίσια? Και το 2000 ήμουν εξωτερικό
AN7 OverClocker Απρίλιος 22, 2009 #204 Απρίλιος 22, 2009 Πάλι διαβάζετε ότι θέλετε, είπα πουθενά πως δεν είμαι ικανοποιημένος που φτιάχτηκε? Γιατί έχω την αίσθηση πως μόνο εγώ διαβάζω ΟΛΟ το πόστ πριν απαντήσω... Αλλά οι μισοί σταθμοί καθυστερήσανε για έλλειψη κονδυλίων, και ΘΑ γίνουν, τι σου λεει εσένα αυτό? Η μήπως τίποτα στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει και παγώσει για καιρό γιατί έγινε στραβή με τα κονδύλια? Κρατικά ή από κοινοτικά πλαίσια? Και το 2000 ήμουν εξωτερικό Προσωπικά εγώ διαβάζω ολόκληρα τα ποστ σου. Απλά άλλο το ότι περιμέναμε το 2004 για το μετρό και άλλο ότι το 2004 έγιναν επιπλέον σταθμοί.(μην ξεχνάμε και προαστιακό) Πάλι γκρίνια,λες και αυτά δεν γίνονται σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Παντού γίνονται ρε παιδιά,μην μασάτε έτσι ότι ακούτε στα ΜΜΕ. Εδώ μπορεί να γίνονται σε χειρότερο βαθμό,αλλά παντού γίνονται.
nick-firestorm Απρίλιος 22, 2009 #205 Απρίλιος 22, 2009 [offtopic]οσον αφορα το μετρο της αθηνας, ειναι πεντακαθαρο και αψογο σε ολα του, σε σχεση με αντιστοιχα στη γερμανια. μια φορα ηρθα αθηνα και επαθα πλακα με το μετρο [/offtopic] οσο για το διλλημα του topicstarter (διαβασα μονο 1η σελιδα), πιστευω πως σχεδόν όλα είναι αν όχι τέλεια, αλλα τουλαχιστον πολύ καλύτερα απο οτι ειναι στην Ελλάδα. Και όταν λέω σχεδόν όλα, εννοώ τα πάντα (Μισθός, Ποιότητα ζωής, Οργάνωση κράτικών φορέων, internet κλπ κλπ) ΕΚΤΩΣ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! Είμαστε πρώτοι σε αυτό... εκει πέρα ολα κλείνουν στις 12 και η διασκεδαση τους ειναι "Πιες και κανε οτι μαμακια σου κατεβει στο κεφαλι"...με αυτό τον τρόπο "ξεδίνουν" απο το στρες τους. Επίσης ολα και ολοι εκει περα ειναι σοβαροφανείς, δεν υπαρχει ο χαβαλές που κάνουμε εδω περα... Ενας γνωστος μου , φοιτητής στο Λονδίνο επίσης, ειπε τα ίδια πράγματα...Ολα τελεια, απλα ειναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΑ...χαλια φιλοι, χαλια εξοδος, τα ιδια και τα ιδια. Ενα πολυ θετικο στοιχείο του topicstarter ειναι οτι έχει καλούς φίλους και κοπελιά, αρα κατα τη γνώμη μου λεω πως δεν αξιζει να γυρισεις στην Ελλάδα μονο και μονο για τη διασκέδαση...γιατι, αν κουραζεσαι 1 φορα απο τη δουλεια στην αγγλία, στην ελλαδα θα κουράζεσαι 10 φορές απο τις 2 και 3 δουλειες για να τα βγάλεις περα :TD:
winters Απρίλιος 23, 2009 #206 Απρίλιος 23, 2009 [offtopic]οσον αφορα το μετρο της αθηνας, ειναι πεντακαθαρο και αψογο σε ολα του, σε σχεση με αντιστοιχα στη γερμανια. μια φορα ηρθα αθηνα και επαθα πλακα με το μετρο [/offtopic] gkouxou* gkouxou* στην Γερμανια ειναι 100ετων το μετρο. Ισως να εχεις μαζεψει και λιγη σκονη τοσο καιρο... λεμε τωρα..
jax7480 Απρίλιος 24, 2009 #207 Απρίλιος 24, 2009 Πάλι γκρίνια,λες και αυτά δεν γίνονται σε άλλες χώρες του εξωτερικού.Παντού γίνονται ρε παιδιά,μην μασάτε έτσι ότι ακούτε στα ΜΜΕ.Εδώ μπορεί να γίνονται σε χειρότερο βαθμό,αλλά παντού γίνονται.Τα παραλες λιγο για το εξωτερικο. Δεν γινονται παντου. Ειδικα σε τοσο μεγαλα εργα.
nick-firestorm Ιούνιος 17, 2009 #208 Ιούνιος 17, 2009 gkouxou* gkouxou* στην Γερμανια ειναι 100ετων το μετρο. Ισως να εχεις μαζεψει και λιγη σκονη τοσο καιρο... λεμε τωρα..i know :mobile1::mobile1:
Maximus Ιούνιος 17, 2009 #210 Ιούνιος 17, 2009 Γιατί έχεις μια ολόκληρη admin/founder team που τα μάζεψε κι έφυγε
Guest Δεκέμβριος 22, 2009 #211 Δεκέμβριος 22, 2009 dumpΜιας κι κάποιοι εδώ δουλεύουν χρόνια στην Ιρλανδία θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.Τι κατάσταση επικρατεί εκεί σήμερα όσον αφορά τη κρίση?Από σεπτέμβριο συνεχίζω πάλι τις σπουδές μου στο εξωτερικό κι ενδιαφέρομαι στο ενδιάμεσο διάστημα (φλεβάρη - καλοκαίρι) να μεταναστεύσω για δουλειά.Σκοπός είναι:1) Ένα 800άρι καθαρό (σε λίρες) από full-time εργασία να βγαίνει για να καλύπτει ενοίκιο, προσωπικά/πάγια έξοδα και καναδυο κατοστάρικα στην άκρη.2) Χρόνος. Να έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα στη δουλειά (οι ξένοι είναι τυπικοί στην οργάνωση) και να γνωρίζω ότι θα μπορώ να έχω κάποιο ελεύθερο χρόνο.3) Bonus να (ξανα)συνηθίσω την αγγλική συνομιλία διότι έχω ήδη αποφασίσει "postgraduate" να δουλέψω/μείνω εξωτερικόΚατά πόσο τα δύο πρώτα είναι εφικτά/ρεαλιστικά εκεί? Μπορούν να γίνουν καλύτερα/χειρότερα? Τι άλλο να λάβω στα υπόψην?
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #212 Δεκέμβριος 23, 2009 Το α) νομίζω στοχεύεις χαμηλά.Granted δούλευα Λονδίνο που 800 δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι, αλλά 800 / μήνα είναι λίγο νομίζω και για Ιρλανδία.
Guest Δεκέμβριος 23, 2009 #213 Δεκέμβριος 23, 2009 Γενικά με ένα search είδα πως η ώρα είναι γύρω στις 6 λίρες. Με 40 ώρες εργασία (πενθήμερο) την εβδομάδα, βγαίνει στις 960 λιρες. Δεν γνωρίζω βέβαια αν αυτό είναι το καθαρό ή το μικτό εισόδημα.Όσον αφορά το ενοίκι. Είδα πχ γκαρσονιέρα στο Δουβλίνο κοστίζει 700+ λίρες το μήνα. Σκεφτόμουν κάπου πιο έξω όπου έχουν 300-400 pcm. Δεν ξέρω βέβαια τι πληρώνουν σε προσωρινές δουλειές (αναφέρομαι σε waiter, bar ή σε κανα μαγαζί τύπου spar) τόσο έξω αλλά και στη πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #214 Δεκέμβριος 23, 2009 Οκ, εγώ σκεπτόμουν «κανονική» δουλειά, στην φάση αποφοίτησες, και ξεκινάς σαν ασκούμενος μηχανικός, δικηγόρος, οικονομικά, που τόσα λεφτά είναι λίγα. Για απασχόληση που αναφέρεις ναι 6-7 λίρες την ώρα βγαίνει. Ένα νότε για το νοίκι, αν λέει 150/week ΔΕΝ είναι 600 τον μήνα, είναι pcm *52/12
RootX Δεκέμβριος 23, 2009 #215 Δεκέμβριος 23, 2009 dumpΜιας κι κάποιοι εδώ δουλεύουν χρόνια στην Ιρλανδία θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.Τι κατάσταση επικρατεί εκεί σήμερα όσον αφορά τη κρίση?Από σεπτέμβριο συνεχίζω πάλι τις σπουδές μου στο εξωτερικό κι ενδιαφέρομαι στο ενδιάμεσο διάστημα (φλεβάρη - καλοκαίρι) να μεταναστεύσω για δουλειά.Σκοπός είναι:1) Ένα 800άρι καθαρό (σε λίρες) από full-time εργασία να βγαίνει για να καλύπτει ενοίκιο, προσωπικά/πάγια έξοδα και καναδυο κατοστάρικα στην άκρη.2) Χρόνος. Να έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα στη δουλειά (οι ξένοι είναι τυπικοί στην οργάνωση) και να γνωρίζω ότι θα μπορώ να έχω κάποιο ελεύθερο χρόνο.3) Bonus να (ξανα)συνηθίσω την αγγλική συνομιλία διότι έχω ήδη αποφασίσει "postgraduate" να δουλέψω/μείνω εξωτερικόΚατά πόσο τα δύο πρώτα είναι εφικτά/ρεαλιστικά εκεί? Μπορούν να γίνουν καλύτερα/χειρότερα? Τι άλλο να λάβω στα υπόψην?H Ιρλανδία είναι από τις χώρες που ένιωσε την κρίση από την αρχή και δεν θυμίζει την Ιρλανδία που πρωτοείδα όταν την επισκέφθηκα για πρώτη φορά (πριν από 2.5 χρόνια περίπου).Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις δουλειά και έχει ακριβό κόστος ζωής - και έχει ευρώ, όχι λίρες (εκτός αν μιλάς για Β. Ιρλανδία, UK ουσιαστικά).Εάν βρεις δουλειά που να πληρώνει καθαρά ~1500 ευρώ, θα πρέπει να μοιραστείς διαμέρισμα με άλλον. Το καλύτερο ίσως site για accommodation είναι το daft.ie , για να πάρεις μία ιδέα.Για να μείνεις μόνο σου σε μετριότατο διαμέρισμα κοντά στο Δουβλίνο, θα πρέπει να υπολογίζεις min 600 ευρώ και αυτό είναι μόνο το ενοίκιο (βάλε λογαριασμούς, ιντερνετ, μετακίνηση, φαγητό κλπ) άνετα φτάνεις τα 1200-1300 κόστος ζωής.
Guest Δεκέμβριος 23, 2009 #216 Δεκέμβριος 23, 2009 Οκ, εγώ σκεπτόμουν «κανονική» δουλειά, στην φάση αποφοίτησες, και ξεκινάς σαν ασκούμενος μηχανικός, δικηγόρος, οικονομικά, που τόσα λεφτά είναι λίγα. Όχι. Αυτό θα γίνει αργότερα, μετά το πτυχίο. Ένα νότε για το νοίκι, αν λέει 150/week ΔΕΝ είναι 600 τον μήνα, είναι pcm *52/12 Μπορείς να κάνεις ένα rephrase σε αυτό? H Ιρλανδία είναι από τις χώρες που ένιωσε την κρίση από την αρχή και δεν θυμίζει την Ιρλανδία που πρωτοείδα όταν την επισκέφθηκα για πρώτη φορά (πριν από 2.5 χρόνια περίπου). Μπορείς να μου δώσεις μερικά παραδείγματα του τι είδες τότε και τι βλέπεις τώρα? Υπάρχει κάποιο site για δουλειές?
Dolly Δεκέμβριος 23, 2009 #217 Δεκέμβριος 23, 2009 Μπορείς να κάνεις ένα rephrase σε αυτό?Στις αγγελίες στην Αγγλία / Ιρλανδία όταν διαφημίζουν ένα διαμέρισμά / σπίτι κάτι, λένε τιμή πχ «150 pounds per week».Εμείς πολλές φορές λέμε, «ααα 150 την βδομάδα επί 4 = 600 τον μήνα» αλλά δεν είναι τόσο.Όταν βλέπεις 150 / βδομάδα για να δεις πόσο είναι ο μήνας θα το κάνεις επί 52 (βδομάδες του έτους) και μετά διά 12 για να δείς τον μήνα πραγματικά ΠΟΣΟ πάει.Με το παράδειγμα, ενώ μπορεί να σκέφτεσαι 600 / μήνα στην πραγματικότητα είναι 150*52 = 7800 και 7800 / 12 = 650 λίρες!
RootX Δεκέμβριος 23, 2009 #218 Δεκέμβριος 23, 2009 Το monster.ie είναι από τα μεγαλύτερα sites για εύρεση εργασίας.Με πολύ απλά λόγια, πολλές αμερικάνικες και ιρλανδικές εταιρίες έκλεισαν ή απέλυσαν εργαζομένους με το τσουβάλι, με αποτέλεσμα να μείνει πολύς κόσμος χωρίς δουλειά.Οι μεν ξένοι την έκαναν γιατί το Δουβλίνο είναι πολύ ακριβό (ειδικά όταν δεν έχεις δουλειά) οι δε Ιρλανδοί κάνουν ότι δουλειά βρουν.Ήταν μία χώρα που η προσφορά εργασίας κάλυπτε την ζήτηση και σήμερα συμβαίνει το αντίθετο.
z3et Δεκέμβριος 23, 2009 #219 Δεκέμβριος 23, 2009 Οι περίπου 967 χιλιάδες μετανάστες που είχαν "προτιμήσει" να δουλέψουν στην Ιρλανδία, ιδίως στα τέλη της δεκαετίας του 1990, έχουν αρχίσει να φεύγουν σιγά σιγά, τώρα που η χώρα επλήγη την οικονομική κρίση. 425 χιλιάδες ήταν πέρσι οι εργάτες που παρέμεναν στην Ιρλανδία, με έναν στους δύο να είναι άνεργος. Πολωνοί, Λιθουανοί και Σλοβάκοι αποτελούν τους πολυπληθέστερους πληθυσμούς μεταναστών, με τους Πολωνούν να φεύγουν από τη χώρα μαζικά, μόλις η Πολωνία μπήκε στην Ε.Ε. http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_3694.html
sotiris Δεκέμβριος 24, 2009 #220 Δεκέμβριος 24, 2009 Εγώ ξέρω ότι πήγανε κάτι γκαντέμηδες έλληνες και τα κάνανε ρημαδιό!Τι οικονομική κρίση και βλακείες!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.