SilenoZ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2008 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Πρώτο μου post στο The Lab. Σας διαβάζω κάθε μέρα και σήμερα αποφάσισα να κάνω account και να βρεθώ στην ωραία αυτή παρέα. Ας πάω όμως στο "ψητό".Θέλω να αγοράσω μια καινούρια οθόνη και γι'αυτο ζητάω τη βοήθεια σας. Με ενδιαφέρει η αγορά της LG L246WH-BN. Την είδα σήμερα στο κατάστημα Πλαίσιο στα 299 ευρω και πιστεύω οτι είναι μια πολύ καλή τιμή. Η οθόνη θα χρησιμοποιηθεί για απλές εφαρμογές. Δηλαδή κανένα παιχνιδάκι που και που, internet, office, ταινίες (DVD και HD αργότερα). Γνωρίζω οτι "φοράει" ΤΝ panel, αλλα δε με ενοχλεί αυτό. Άλλωστε για τη χρήση που τη θέλω, δε χρειάζομαι κάποιο απο τα ποιοτικά panels. Επίσης να αναφέρω οτι θα ήθελα να κινηθώ αποκλειστικά σε οθόνη με ανάλυση 1920x1200.Έχει κανείς σας τη συγκεκριμένη οθόνη, ώστε να μου δώσει μια άποψη απο "πρώτο χέρι"?Και κάτι τελευταίο. Βλέπω οτι η οθόνη διαθέτει D-Sub και HDMI εισόδους. Επίσης στη συσκευασία περιλαμβάνεται καλώδιο DVI to HDMI. Φαντάζομαι οτι η ύπαρξη HDMI, σε συνδυασμό με το καλώδιο που αναφέρω, καλύπτει τη μη-ύπαρξη DVI. Ισχύει κατι τέτοιο?PS 1. Η καρτα γραφικών μου είναι μια 8800GT, αν αυτό σας βοηθάει σαν πληροφορία για να μου δώσετε μια άποψη.PS 2. Ας βάλω στο παιχνίδι και τη Samsung SM-245B. Αυτο είναι και το χρηματικό μου όριο.PS 3. Έχω διαβάσει όλα τα σχετικα threads και έχω πάρει πολύτιμες πληροφορίες απο αυτά, αλλα θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες παιδιών που διαθέτουν κάποιο απο τα δύο monitors που αναφέρω. Σας ευχαριστώ πολύ !!!!
thor Σεπτέμβριος 20, 2008 #2 Σεπτέμβριος 20, 2008 καποιος να βοηθησει? βρισκομαι και εγω σ'αυτο το διλλημα
unstoppable Σεπτέμβριος 20, 2008 #3 Σεπτέμβριος 20, 2008 Εγω ειμαι ικανοποιημενος απο την δικια μου σε γενικες γραμμες. Τα χρωματα της σε ταινιες δεν ειναι και οτι καλυτερο(σε σχεση με την 40Μ86 μου) ομως. Μια χαρα θα παιξει σε dvi.
blkik Σεπτέμβριος 20, 2008 #4 Σεπτέμβριος 20, 2008 Με μια σύγκριση στο pradhttp://www.prad.de/en/guide/vergleich_auswahl.htmlH LG είναι πολύ καλύτερη σε: γωνίες θέασης,ύπαρξη HDMI, κατανάλωση watt, overdrive, usb-hub και τιμή.
SilenoZ Σεπτέμβριος 21, 2008 Author #5 Σεπτέμβριος 21, 2008 Thor, θα σε βοηθήσω να βγείς απο το δίλλημα, μιάς και την αγόρασα χτές.Κατ'αρχήν να αναφέρω οτι τη σύνδεσα με το καλώδιο DVI to HDMI (το καλώδιο παρέχεται στη συσκευασία). Η οθόνη είναι πραγματικά τεράστια. Η εικόνα και τα χρώματα της είναι πολύ ωραία. Οι γωνίες θέασης στον οριζόντιο άξονα είναι επίσης πολύ καλες. Στο πάνω κάτω πασχίζει λίγο (ΤΝ panel), αλλα αυτο είναι κάτι που ισχύει σε όλα τα TN panel και προσωπικά δε με ενοχλεί καθόλου. Η φωτεινότητα της στο default είναι αρκετά υψηλή και στο άσπρο φόντο με κούρασε. Όταν την κατέβασα, όλα ήταν μια χαρά. Το μαύρο της είναι πολύ καλο (καμια σχέση με τη Samsung 205BW που ειχα). Επίσης Backlight bleeding και Ghosting δεν παρατήρησα.Στο Πλαίσιο Καλαμαριάς είχε δίπλα δίπλα την LG και τη Samsung που αναφέρω στο πρώτο post. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η εικόνα της LG. Στη Samsung η εικόνα χαλούσε πολύ όταν κουνούσα το κεφάλι μου ελάχιστα δεξιά ή αριστερά ή πάνω ή κατω. Στην LG δε συνέβαινε κάτι τέτοιο. Το κακό ήταν οτι και οι 2 οθόνες "έπαιζαν" στα 1600x1200 (προφανώς απο περιορισμό του splitter εικόνας). Στο σπίτι όμως έπαιξε στα 1920x1200 και είδωμεν το φώς το αληθινό.Δοκίμασα εφαρμογές γραφείου, browsing, games, ταινίες (avi, DVD, 720p, 1080p) και η οθόνη με ικανοποίησε με το παραπάνω.Επίσης Καμενα Pixel = 0 :flower:.Αν κάποιος σκέφτεται να την πάρει αλλα τον ενοχλεί το γεγονός οτι διαθέτει TN panel, ας σκεφτεί οτι η οθόνη κοστίζει 299 ευρώ και όχι 1,5 μηνιάτικο.Πιστεύω οτι είναι μια πραγματικά τίμια λύση σε πολύ προσιτή τιμή. Προσωπικα με ικανοποίησε και με το παραπάνω :jump1::jump1:.
Arxagelos Σεπτέμβριος 21, 2008 #6 Σεπτέμβριος 21, 2008 αυτο θα σου έλεγα και γω απο γωνίες θέασης και απόκλιση του μαυρου ειναι ικανοποιητικα, το βαθος χρώματος ειναι που με χαλαει και το ειχα πει απο την πρωτη στιγμή και με χάλασε ακομα περισσότερο οταν πηρα για τον ξαδερφό μου την 26'' LG απο το Πλαισιο με S-IPS και έμεινα μ@λκς!!!
thor Σεπτέμβριος 21, 2008 #7 Σεπτέμβριος 21, 2008 αυτο θα σου έλεγα και γω απο γωνίες θέασης και απόκλιση του μαυρου ειναι ικανοποιητικα, το βαθος χρώματος ειναι που με χαλαει και το ειχα πει απο την πρωτη στιγμή και με χάλασε ακομα περισσότερο οταν πηρα για τον ξαδερφό μου την 26'' LG απο το Πλαισιο με S-IPS και έμεινα μ@λκς!!!βεβαια η 26" κανει 200€ παραπανω... τα αξιζει?
blkik Σεπτέμβριος 21, 2008 #8 Σεπτέμβριος 21, 2008 Nαι τα αξίζει. Μόνο ότι έχει το καλύτερο panel δηλαδή τις καλύτερες γωνίες θέασης και τα χρώματα να βάλεις φτάνει. Τώρα αν αναλογιστείς το μέγεθος το 4πλο usb hub και το Hdcp σε κάνει να λες οτι είναι ευκαιρία.Το μόνο που δεν έχει έιναι HDMI
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.