Jump to content

Πρόγραμμα που να κλείνει το PC (Parental Control)

illiterate

Recommended Posts

Ο Ανιψιός μου έχει αρχίσει και χρησιμοποιεί υπερβολικά πολλές ώρες τον Η/Υ με αποτέλεσμα να μην κοιμάται αρκετά ( μέχρι τις 1πμ είναι στο PC ). Επειδή δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θέμα με «ακραίες» απαγορεύσεις κλπ, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος ή κάποιο πρόγραμμα που να κλείνει τον υπολογιστή ή να μην τον αφήνει να ανοίξει αν π.χ. η ώρα είναι 12 το βράδυ, α και να μην μπορεί να απενεργοποιήσει το πρόγραμμα ο πιτσιρικάς. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Τι λειτουργικό τρέχει ο υπολογιστής?

βρήκα... για xp

http://www.petri.co.il/set_local_user_logon_hours_in_windows_xp.htm

http://www.pcmech.com/article/restrict-a-users-logon-hours-on-windows-xp/

Βέβαια αν ο ανηψιός σκαμπάζει, ότι και να κάνεις...

Εκ πειρας θα ελεγα οτι ο μονος τροπος ειναι να του μιλησετε.

Λιγο-πολυ οτι και να κανετε αν θελει θα βρει τροπο να το παρακαμψει, αρκει να υπαρχει το πισι στο δωματιο και χρονος για να ασχοληθει.

Αν ειναι με προγραμμα ή win θα ριξει ενα φορματ, αν ειναι bios θα κανει ενα clear, αν ειναι καλωδιο θα παρει αλλο, κι εγω αυτα εκανα καποτε...

Εγώ χρησιμοποιώ ένα prog (για άλλο λόγο βέβαια) που είναι ΤΕΛΕΙΟ για την περιπτωσή σου, αλλά είναι σαν utility ενσωματωμένο σε flashaki :(. Το ρυθμίζεις ΟΠΩΣ θες, μέχρι και password παίρνει. Απλά του λες πότε να αφήσει το pc να ανοίξει τα windows και να μπεί μέσα και πότε όχι.

Transcend JetFlash 150 ή JetFlash 110 (Eshop ΔΥΣΤΥΧΩΣ). Τιμές καλές

Το λειτουργικό είναι Vista σε laptop επάνω, αν μπορώ να το κάνω από το ίδιο το λειτουργικό θα ήταν ευχής έργο. Εγώ βρήκα το εξής Kids PC Time Administrator αλλά είναι επι πληρωμή ( θα το κατεβάσω να δώ τι μπορεί να κάνει).

http://www.microsoft.com/protect/products/family/vista.mspx

Κυρίως αυτό

Use the grid to set blocks of time when your child can use the computer.

screenshot_time_limits.jpg

Allowed hours are white and blocked hours are blue. Your child cannot log on during blocked times, and if a child is logged on when time limits expire, he or she will be logged off.

Ένα άλλο που μου είχε λύσει τα χέρια σε 2 παιδιά γυμνασίου είναι το Crawler Parental Control, πολύ παραμετροποιήσιμο. Το μόνο πρόβλημα του είναι οτι μπορεί να το απενεργοποιήσει ψάχνοντας ελάχιστα στο Administrator Account των Vista (οπότε προτείνω ισχυρό κωδικό - όχι πως αυτό δεν μπορεί να σπάσει για πλάκα).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.