Jump to content

nvidia 8600gt και θερμοκρασιες.

kert

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απεκτησα προσφατα μια gigabyte 8600gt , εβαλα πανω της μια arctic accelero s1 που ειχα μαζι με εναν 12αρη ανεμιστηρα απο κατω να την φυσαει και η θερμοκρασια σε idle ειναι 46-47 βαθμους.

Πως σας φαινεται , ειναι φυσιολογικη για αυτην την καρτα ; Δεν ειναι λιγο υψηλη για αυτην την εποχη ; Περιπτωση να μην παταει καλα η ψυκτρα δεν νομιζω οτι υπαρχει , καθως με το atitool (scan for artifacts) η θερμοκρασια δεν ξεπερασε τους 57.

Επισης , με το vtune δοκιμασα να κατεβασω τους χρονισμους απο 620/700 στους 450/500 , αλλα η θερμοκρασια διατηρηθηκε αμεταβλητη. Δεν θα επρεπε να πεσει λιγο ; Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να ριξω τη θερμοκρασια σε idle (με ενδιαφερει για να μην ζεστενεται το κουτι) , καθως δεν με ενδιαφερουν τα παιχνιδια ;

Ευχαριστω φιλε μου. Αυτο ηθελα να μαθω , αν ειναι φυσιολογικες οι θερμοκρασιες. Οπως ειπα πιο πανω εχω βαλει ανεμιστηρα ακριβως κατω απο την καρτα , για νερο ουτε λογος.

Υπαρχει καποιος τροπος να κανω underclock την καρτα μου ωστε να μειωθουν οι θερμοκρασιες και η καταναλωση ; Φανταζομαι οτι για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει να ριξω και τα ρευματα , ξερει κανεις πως γινεται αυτο ;

Υπαρχει καποιος τροπος να κανω underclock την καρτα μου ωστε να μειωθουν οι θερμοκρασιες και η καταναλωση ;

μηπως ειναι καλυτερα να μην μπλεκεις με τετοια πραγματα?δηλ ειχε ρεβιου καπω τι μπορεις να εξοικονομησεις με αντερκλοκ σε 8800 πουναι και πιο ενεργοβορα απο την δικια σου και τα αποτελεσματα ηταν απογοητευτικα..με την 8600 που ετσι κι αλλιως καιει λιγα τι να κερδισεις πια?κλεινε πιο συχνα τις λαμπες στο σπιτι κι εχεις πολλαπλασια οικονομια... :hehe:

οσο για τις θερμοκρασιες νομιζω ειναι πολυ δυσκολο να πεσεις κατω απο 47(αντε 45) χωρις φασαριοζους ανεμιστηρες η νερο...

Δεν θα το εκανα για οικονομια , απλα εχω ενα τροφοδοτικο 500watt με εναν q6600 και λειτουργει στο οριο.

Παντως , απο οτι καταλαβα , οι θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες οποτε το θεμα μπορει να κλεισει.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Δεν αξίζει να ασχοληθείς με underclock, ούτε κατανάλωση θα γλυτώσεις ουσιαστική, ούτε και οι θερμοκρασίες θα πέσουν κι άλλο.

Δοκιμαστικά, είχα κάνει σε 8800Gts512 underclock και παρακολουθούσα το wattage μέσω zalman multi fan controller, και με πυρήνα στα 450Mhz κέρδιζα ~15W.

Καλύτερη λύση, αν δεν θες περιττό ζεστό αέρα μέσα στο κουτί είναι ή μία dual slot cooling λύση, ή (αφού δεν σε απασχολούν τα παιχνίδια) να την πουλήσεις και να πάρεις ένα low end μοντέλο με παθητική ψύξη.

Δεν θα το εκανα για οικονομια , απλα εχω ενα τροφοδοτικο 500watt με εναν q6600 και λειτουργει στο οριο.

Πως λειτουργεί στο όριο? Η 8600 δεν καίει κάτι το ιδιαίτερο. Έχεις πολλούς δίσκους πάνω?

H 8600 της ASUS που εχω χτυπαει κατι 70αρια σε browsing,

οποτε οι θερμοκρασιες σου ειναι μια χαρουλα.

Tωρα για τα αλλα, με καλυψαν οι απου'παν

Το τροφοδοτικο ειναι ειναι ενα chieftec 500watt , εχω πανω εναν q6600 στα 3,6ghz , asus p5q-e , 2x2gb corsair dominator 1066 και εναν velociraptor. Με εναν αδρο υπολογισμο που εκανα στο psu calculator http://extreme.outervision.com/PSUEngine μου εδωσε περιπου 283watt + 179watt ο υπερχρονισμενος q6600.

Βεβαια , δεν εχω προβληματα μεχρι στιγμης , απλα σκεφτηκα αν μπορω να γλιτωσω κατι γιατι οχι . Και φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω λεφτα για να αλλαξω καρτα.

Αυτο που με εκανε να ανοιξω αυτο το post , ειναι οτι περιμενα κατι περισσοτερο απο την arctic cooling accelero.

Να ρωτησω κατι αλλο. Με πιο προγραμμα μπορω να στρεσσαρω την gpu ωστε να δω σε τι μεγιστη θερμοκρασια φτανει ;

Παρακαλω μην μου προτεινετε παιχνιδια η' το 3DMark , θα ηθελα κατι πιο απλο (οπως π.χ. το prime95 για την cpu).

Το atitool , στην επιλογη scan for artifacts , ειναι αρκετο και για ποση ωρα πρεπει να το τρεξω ;

Υ.Γ. Υπαρχει καποιο προγραμμα που να δειχνει το load της καρτας γραφικων (οπως το coretemp για την cpu) ;

Συγνωμη για τις πολλες (και ισως αφελεις) ερωτησεις , αλλα πρωτη φορα ασχολουμαι με καρτες γραφικων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.