χαριηs Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2008 Καθως εψαχνα στιν απο8ικη βρικα μια dfi cfx3200 intel,την οποια ειχα αγορασει απο πλαισιο πριν πολι καιρο...κατα τιν αναβαθμιση σε κενουργιο βιοσ τοτε κοπικε το ρευμα , με αποτελεσμα να μιν ψαναδοθλεψει απο τοτε.. κσερει κανεισ αν μπορο να τιν επαναφερο στιν ζωη?? 8α μποροθσα να βαλο το βιοσ τησ σε usb stick και να ξεκιναει απο εκει ?? (οπως γινετε με τιν ασυσ )???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Σεπτέμβριος 16, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 Κάτσε κάτσε.Δηλαδή τα έπαιξαν μόνο τα bios?? Το pc ανοίγει? Βαράει το biper?Δεν κάηκε η mobo δλδ ?Ναι η λύση είναι να πας σε ένα άλλο pc να κατεβάσεις την version bios της μητρικης σου απο την dfi και να την bootάρεις με κανα floppy .ΥΓ: Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο βέβαια και δεν ξέρω αν τελικά θα παίξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Σεπτέμβριος 16, 2008 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 Καθως εψαχνα στιν απο8ικη βρικα μια dfi cfx3200 intel,την οποια ειχα αγορασει απο πλαισιο πριν πολι καιρο...κατα τιν αναβαθμιση σε κενουργιο βιοσ τοτε κοπικε το ρευμα , με αποτελεσμα να μιν ψαναδοθλεψει απο τοτε.. κσερει κανεισ αν μπορο να τιν επαναφερο στιν ζωη?? 8α μποροθσα να βαλο το βιοσ τησ σε usb stick και να ξεκιναει απο εκει ?? (οπως γινετε με τιν ασυσ )????????ναι με USB αλλα πρεπει να το κανεις bootable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbak Σεπτέμβριος 16, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 κανε διορθωση στον τιτλο σου...οχι greeklish στο thelab.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Σεπτέμβριος 16, 2008 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 Bios corruption,θες τσιπακι ετοιμο με το bios η καποια παρομοια μητρικη και ενα ιδιο χαρακτηριστικων bios chip για να κανεις hot flash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαριηs Σεπτέμβριος 16, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 κανε διορθωση στον τιτλο σου...οχι greeklish στο thelab..δεν με αφεινη να κανω διορ8οση στο θέμα .....(---------------------------------------------------------------------------------------΄διλαδη δεν γινετε με υςβ στικακη.....που 8α μπορουσα να βρω τσιπακι με ετοιμο bios ??μονο στιν δφι μαλλον¨( Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Σεπτέμβριος 16, 2008 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 δεν με αφεινη να κανω διορ8οση στο θέμα .....(---------------------------------------------------------------------------------------( Στο διορθωσα εγώ νωρίς το απογευμα, δεν μπορούσα άλλο να το βλέπω Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαριηs Σεπτέμβριος 16, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 Στο διορθωσα εγώ νωρίς το απογευμα, δεν μπορούσα άλλο να το βλέπω thanks .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 16, 2008 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 Μπορείς και να κάνεις με δισκέτα bios update στα τυφλά. Δηλαδή γράφεις σε 1 δισκέττα το flash utility, το αρχείο bios και ένα autoexec.bat με κάποιες εντολές μέσα. Στη συνέχεια ξεκινάς το pc και αυτό δουλεύει μόνο του. Μου το είχε κανει πριν κάνα 6άρι χρόνια ο αδερφός μου σε 1 μητρική και πέτυχε. Google it, αν δεν τα καταφέρεις πες μου να βάλω τον brother να γράψει tutorial (αν τον καταφέρω βέβαια...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαριηs Σεπτέμβριος 16, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 Μπορείς και να κάνεις με δισκέτα bios update στα τυφλά. Δηλαδή γράφεις σε 1 δισκέττα το flash utility, το αρχείο bios και ένα autoexec.bat με κάποιες εντολές μέσα. Στη συνέχεια ξεκινάς το pc και αυτό δουλεύει μόνο του. Μου το είχε κανει πριν κάνα 6άρι χρόνια ο αδερφός μου σε 1 μητρική και πέτυχε. Google it, αν δεν τα καταφέρεις πες μου να βάλω τον brother να γράψει tutorial (αν τον καταφέρω βέβαια...)8α το δοκιμασο το σαββατο... σας ευχαριστω ολους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Σεπτέμβριος 16, 2008 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 Μπορείς και να κάνεις με δισκέτα bios update στα τυφλά. Δηλαδή γράφεις σε 1 δισκέττα το flash utility, το αρχείο bios και ένα autoexec.bat με κάποιες εντολές μέσα. Στη συνέχεια ξεκινάς το pc και αυτό δουλεύει μόνο του. Μου το είχε κανει πριν κάνα 6άρι χρόνια ο αδερφός μου σε 1 μητρική και πέτυχε. Google it, αν δεν τα καταφέρεις πες μου να βάλω τον brother να γράψει tutorial (αν τον καταφέρω βέβαια...)+1, παίζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 17, 2008 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Το εχω κανει για καρτα γραφικων αλλα δεν εχω ξανακουσει οτι μπορει να γινει σε μητρικη...Χωρις το bios πως αναγνωριζει η μητρικη τις συσκευες?Το καλυτερο ειναι να παρεις βγαλεις το chip και να το βαλεις σε αλλη μητρικη και να περασεις το bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 17, 2008 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Το καλυτερο ειναι να παρεις βγαλεις το chip και να το βαλεις σε αλλη μητρικη και να περασεις το bios.Ναι, αλλά σχεδόν ανέφικτο (που θα βρεις ίδια μητρική και ιδιοκτήτη πρόθυμο να στη δανείσει για να της "βάλεις χέρι";) και λίγο επικίνδυνο, μια και θα πρέπει να είναι σε λειτουργία για να αλλάξεις τα τσιπάκια. Επιμένω στη λύση με τη δισκέττα, αν αποτύχει, τότε βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 17, 2008 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Σιγουρα η λυση με την δισκετα ειναι η καλυτερη....αν δουλεψει.Η μητρικη δεν χρειαζεται να ειναι ιδια απλα το τσιπακι να μπορει να μπει σε αυτην...απο κει και περα συνηθως με καταλληλα switches μπορεις να κανεις override το check συμβατοτητας του κανει το προγραμμα εγγραφης και να περασεις οτι bios θες στο τσιπακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Σεπτέμβριος 17, 2008 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Για μένα αυτά είναι επικίνδυνα χωράφια. Μόνο ως έσχατη λύση, πριν πετάξει τη μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadBrainiac Σεπτέμβριος 17, 2008 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 να κάνω μια γελοία ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση να παίζει external EEPROM programmer για να μπορείς να βγάζεις το τσιπάκι και να του φλασάρεις το BIOS απο ενα τρίτο μηχάνημα? π.χ με ενα τέτοιο κίτ? http://www.sivava.com/EPROM_Programmer_4.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 17, 2008 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Το συγκεκριμενο που εχεις βαλει λεει οτι μπορει να κανει την δουλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadBrainiac Σεπτέμβριος 17, 2008 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 οπότε με 40 Ευρω περίπου αν είναι ενα τέτοιο κιτακι και ξαναφλασάρεις το τσιπάκι και ολα μια χαρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Σεπτέμβριος 17, 2008 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Aξίζει η μητρική σου τα 40ευρό?? Γιατί αν δεν κάνω λάθος στο πρώτο ποστ σου είπες οτι την βρήκες στην αποθήκη κλπ...Η αξία της αυτή την στιγμή είναι πάνω των 40?? Αν ναι , οκ προχώρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChSin7 Σεπτέμβριος 17, 2008 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Τσεκαρε επίσης αν το BIOS chip είναι κολλημένο επάνω και δεν βγαίνει. Υπάρχουν μητρικές με τετοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.