Jump to content

Πρόβλημα με μπλε οθόνες

Cuore Sportivo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα!!

Πριν δυο τρεις εβδομάδες αγόρασα από το Πλαίσιο τις 2x2GB Dominator 8500. Εδώ και καμία εβδομάδα όμως που προσπαθώ να πάω τις μνήμες στα 1066ΜΗz (FSB 266MHz, τάση - χρονισμοί μαμά καθώς και τάση του north μέχρι 1.48V), το σύστημα κολλάει και πετάει συνεχώς μπλε οθόνες (στο auto μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα περίεργο).

Αρχικά έτρεξα των memtest των vista καθώς και το memtest v3.3 χωρίς να βγάλει κανέναν σφάλμα.

Μετά άλλαξα το sata καλωδίο του σκληρού και έτρεξα και ένα διαγνωστικό της Western Digital χωρίς πάλι να βγάλει κανένα σφάλμα.

Prime πλεόν δεν περνάει ούτε για πλάκα.

Σε μία από τις μπλε οθόνες που πέταξε έγραφε για ένα win32k.sys

h1135g3pvcwgjzwwunun_thumb.jpg i763d6kaelmwjh5q00fg_thumb.jpg zrj38hg8ybau9esnx86f_thumb.jpg

Πλέον το μόνο που μου περνά από το μυαλό είναι μήπως το πρόβλημα είναι της μητρικής (IP35 Pro)...:help:

Στις μνήμες έχω δώσει μέχρι 2.125V (με τη default να είναι 2.1V). Τώρα σχετικά με την Abit έχω δώσει τα παρακάτω...

720jmk4ayscyfu0vk2a2_thumb.jpg ptlvfyw3peaj2xn9lie7_thumb.jpg

το TRFC βάλτο auto στην αρχή ή 30 στη δεύτερη φορα, και το command rate 2T.Τρέξε ένα cpuz 1.47 οκ;

• 1 month later...

Up...:(

Οι μπλε οθόνες συνεχίζονται ακόμα κανονικότατα. Έτσι αποφάσισα να πάω το pc για έναν τεχνικό έλεγχο, ζητώντας από τους τους τεχνικούς να έχουν τις μνήμες στα 1066MHz. Αρχικά πήγα μόνο τις Corsair στο τεχνικό τμήμα του Πλαισίου. Όσο καιρό οι μνήμες ήταν στο τεχνικό τμήμα (για δύο συνολικά μέρες), εγώ είχα βάλει στον υπολογιστή μου ένα άλλο ζευγάρι μνημών (1GB) χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα σταθερότητας (ούτε μπλε όθονη ούτε απολύτως τίποτα και μάλιστα είχα βάλει τις μνήμες στα 800MHz με 4άρια, ενώ κανονικά "τρέχουν" στα 800MHz με 5άρια). Την επόμενη μέρα με παίρνουν από το Πλαίσιο και μου λένε ότι οι μνήμες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Χωρίς πολλά πολλά ξεστήνω το pc, και τους πάω μητρική και επεξεργαστή (τα υπόλοιπα είναι αγορασμένα από άλλα καταστήματα). Μετά από λίγες ώρες με καλούν στο τηλέφωνο και μου λένε ότι εγκατέστησαν επιτυχώς windows. Σήμερα πήγα και παρέλαβα ότι τους έιχα αφήσει (μητρική, επεξεργαστή, μνήμες), στήνω το pc, βάζω τις μνήμες στα 1066MHz, και ως δια μαγείας έφαγα μία πανέμορφη μπλε οθόνη.:rant::rant:

Να σημειώσω πως οι μνήμες πετάνε μπλε οθόνες και στα 1000MHz με 5άρια, αλλά και στα 800MHz με 4άρια.

Δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται ρε γμτ....:mad::(:TD:

Ερώτηση:

Μπλέ οθόνες σου πετάει ακόμα και αν βάλεις όλα μα ολα τα values στο BIOS σε default?

Δοκίμασε να βάλεις επίσης ολα default και manual τους χρονισμους και την τάση για τις μνήμες αφήνοντας απείραχτα τα υπολοιπα settings, και βλέπεις.

Βαζοντας πολλούς παράγοντες στο πρόβλημα δεν θα βγάλεις άκρη τι ακριβώς φταίει... hardware ή ρυθμίσεις στην περιπτωση σου.

Μπλέ οθόνες σου πετάει ακόμα και αν βάλεις όλα μα ολα τα values στο BIOS σε default?

Δοκίμασε να βάλεις επίσης ολα default και manual τους χρονισμους και την τάση για τις μνήμες αφήνοντας απείραχτα τα υπολοιπα settings, και βλέπεις.

Έχοντας τα πάντα στα default (και μνήμες και επεξεργαστή κτλ) δεν πετάει μπλε οθόνες. Αν όμως έχω τις μνήμες στα 1066 με 5άρια και όλα τα υπόλοιπα στα default, τότε θα πετάξει μπλε όθονη.

Καταρχην να υποθέσω οτι μεσα στα default βάζεις και το μαμα ρευμα στα 2.1v, σωστά?

Κατα δεύτερο, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις σε κάνα φίλο σου τις μνήμες να δεις αν και εκει πετάνε οθόνες, σε μαμα χρονισμους και ρεύματα.

Τωρα αν πετάνε λάθη, ακόμα και να βάλεις του μαμα χρονισμους και την μαμα τάση που αναφέρονται στην συσκευασία τους, αναφέροντας το έτσι ακριβώς, πολύ απλά θα τις πάς πίσω ως ελαττωματικές... χωρίς κουβέντες και ιστόριες καθώς το προιόν σε μια τέτοια περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του. Τόσο απλά. Εξάλλου μπορεί όντως να επεσες και στην περίπτωση, ποτέ δεν ξέρεις.

Απο κανα googling εχεις αποκλείσει πρόβλημα τις συγκεκριμένης μητρικής με αυτές τις μνήμες? Θέλω να πω δεν παιζει να υπάρχει κανα θεματάκι αναφορικά με ασυμβατότητες και ιστορίες με το mobo σου, σωστα?

Καταρχην να υποθέσω οτι μεσα στα default βάζεις και το μαμα ρευμα στα 2.1v, σωστά?

Ναί σωστά!

Τωρα αν πετάνε λάθη, ακόμα και να βάλεις του μαμα χρονισμους και την μαμα τάση που αναφέρονται στην συσκευασία τους, αναφέροντας το έτσι ακριβώς, πολύ απλά θα τις πάς πίσω ως ελαττωματικές... χωρίς κουβέντες και ιστόριες καθώς το προιόν σε μια τέτοια περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του. Τόσο απλά. Εξάλλου μπορεί όντως να επεσες και στην περίπτωση, ποτέ δεν ξέρεις.

Αυτό έκανα αρχικά (τους πήγα μόνο τις μνήμες) και τους είπα ότι μου πετάνε μπλε όθονες στα 1066MHz. Τα παιδιά στο service (ως όφειλαν) τις δοκίμασαν αλλά σε αυτούς δεν παρουσιάσαν τίποτα απ'ότι μου είπαν.

Απο κανα googling εχεις αποκλείσει πρόβλημα τις συγκεκριμένης μητρικής με αυτές τις μνήμες? Θέλω να πω δεν παιζει να υπάρχει κανα θεματάκι αναφορικά με ασυμβατότητες και ιστορίες με το mobo σου, σωστα?

Δυστυχώς δεν είναι θέμα ασυμβατότητας... Έχει και ένας φίλος μου εδώ και αρκετό καιρό παρόμοιο σύστημα (ίδιο επεξεργαστή-μνήμες-μητρική) χωρίς να του έχει παρουσιάσει προβλήματα σταθερότητας/ασυμβατότητας.

Τώρα τί κάνουμε;:(

Μαλιστα...απο την στιγμή λοιπόν που έχεις σημείο αναφοράς (το σύστημα του φίλου σου) δοκίμασε να έχετε και ταυτόσημες ρυθμίσεις... ιδιο BIOS, ιδια verson windows κτλ.

Να δοκιμάσεις τις μνήμες του φίλους σου σε εσένα δοκίμασες ή δεν στις δίνει? :p

Με τραμπα ίσως βρείς τι φταεί. Δώσε και τις δικές σου φίλο σου, Τουλάχιστον να αρχίζεις να αποκλειεις περιπτώσεις.

BTW Με ολα default τι χρονισμούς/τιμές δίνει στις μνήμες η μητρική?

Είναι Λάρισα το πουλάκι μου όποτε είναι κάπως δύσκολο να παιχτούν τράμπες.:p

Στη μητρική έχω βάλει το τελυεταίο ΒΙΟS που έχει βγάλει η Abit.

Με όλα default έχει τις μνήμες στα 800MHz με 5άρια...

To θέμα ειναι να έχετε και το ίδιο BIOS.... λεω μπας και φταίει κάτι τελείως άκυρο, τι να πω...

Πάντως έτσι πληροφοριακά και εγω τις δικές μου mushkin 1066 2Χ2GB στα 1000 τις τρέχω και ουτε καν εχω δοκιμάσει αν όντως πιάνουν αυτα που λένε... :D

Κάτσε να δουμε απο κάνα άλλο παλικάρι μπας και ρίξει και καμια ιδέα άλλη και βλέπουμε...

ο Johnnymous ε? Να μπαίνει και στο MSN πες του...

Είναι Λάρισα το πουλάκι μου όποτε είναι κάπως δύσκολο να παιχτούν τράμπες.:p

Όλα γκρίνια είστε....

Σε καμία 15 μέρες το πιο πιθανόν θα κατέβω Αθήνα και θα τις δοκιμάσουμε...

ο Johnnymous ε? Να μπαίνει και στο MSN πες του...

Μήπως κάποιος άλλος δν μπάινει???:whistling:whistling:whistling:whistling

Κάνοντας διάφορες δοκιμές, έβαλα το FSB στα 333MHz και όλα (μα όλα) τα υπόλοιπα στο auto... Βάζοντας όμως το FSB στα 333MHz, οι μνήμες πάνε μόνες τους στα 1000MHz με 5-5-5-18.

Με αυτές τις ρυθμίσεις έβγαλε δύωρο Prime, έμεινε 2-3 μέρες ανοιχτό (για όλο το 24ωρο), αλλά δυστυχώς πέταξε μία μπλε οθόνη σε άσχετη στιγμή (εκεί που ήμουν στην επιφάνεια εργασίας)...:computer:

Ρίχτε ρε παίδες καμία επιπλέον ιδέα...:look:

παραλογη θεωρια μοουντ ον:πειραζεις πολυ το πισι σου?μπας και εχεις φαει καταλαθος με το δαχτυλο η τιποτα αλλο καναν πυκνωτη απο το κυκλωμα τροφοδοσιας των μνημων?αλλα η θεωρια μου βρισκει καπως στο οτι σου δουλεψαν σωστα οι αλλες...το τροφοδοτικο σου εχει καλη 3,3?(ακομη πιο παραλογη θεωρια)///

Όχ δεν κάθομαι να ασχολούμαι με το "εσωτερικό" του κουτιού...

Τώρα σχετικά με το τροφοδοτικό...

Ναί μεν είναι σχετικά μικρό (Tagan 430W), αλλά πρωτον έχει σηκώσει τον επεξεργαστή στα 3,6GHz και την 8800GT στα 700ΜΗz (από 600ΜΗz που είναι default) και δευτέρον θα το υποπτεύομουν αν έτρωγα τις μπλε οθόνες σε load... Όταν δηλαδή παίζω παιχνίδια, ή όταν τρέχει prime που ζορίζεται όλος ο υπολογιστής και κατά συνέπεια το τροφοδοτικό είναι στα όρια του και όχι όταν κάθομαι στην επιφάνεια εργασίας έχοντας κανα δυο παράθυρα του firefox ανοιχτά και κανά τραγούδι...

Για την 3.3 δεν κατάλαβα τί εννοείς...:nerd:

Και όπως ανέφερα και πιο πάνω, με άλλες μνήμες δούλευε απροβληματίστα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.