Jump to content

Q9550 Overclocking Thread

Nephiλiμ

Recommended Posts

επειδη δεν καταλαβα , τι το αξιοσημειωτο εχει?

υποθετω εννοει να μεταβει σε "καρφωτος" κατηγορια :p (βλεπε 1.65βολτ) για να χτυπησει το 495fsb της φωτο.

@caution : το 9577 σε write, ειναι οντως πολυ χαμηλο για 500fsb και δεν εχει σχεση με μνημες, αλλα με timmings του τσιπσετ/(ή phases (?))

• Replies 829
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και απο μένα. Επειδή ειμαι αρκετά καινούριος στο όλο θέμα του OC αλλα όχι των υπολογιστών,

θέλω μία γνώμη. τα παρακάτω ειναι καλά, για ενα σύστημα 24/7 (της υπογραφής μου) ? ομολογώ πως καλύπτομαι απο το

συστημά μου και παίζω με OC καθαρά απο ενδιαφέρον :)

το 3dmark μου ανεβηκε απο 12300 περιπου που ήταν με μαμα επεξεργαστή, στο 15342 :happy2:

uploadl.jpg

EDIT: απο ψυξη ειμαι με gemini low ψυξη στον επεξεργαστη,τους 23αρηδες ανεμιστήρες του κουτιού και τιποτε αλλο!

Μπορείς να ρίξει vcore λογικά - αν δεν είσαι στο minimum της μητρικής ;)

Χαλαρότατος είσαι - τα high temps είναι σε stress ε;

τα high-temps ειναι πανω στο 2ωρο του 100% Load και των 4ων πυρίνων απο το Prime95. κατα τα αλλα το συστημα δίχνει πολύ σταθερό.

τα high-temps ειναι πανω στο 2ωρο του 100% Load και των 4ων πυρίνων απο το Prime95. κατα τα αλλα το συστημα δίχνει πολύ σταθερό.

Μια χαρά τα temps - πιθανότατα με το ίδιο vcore να μπορείς να πας μέχρι 3600 no drama. Παίξε - εξοικειώσου και βρίσκεις μόνος σου την χρυσή τομή vCore/MHz/temps ;)

Για την μητρική μου και την ψύξη μου, η χρυσή τομή για εμένα, 24/7 είναι εδώ:

06se16x.png

Εγω που εχω DDR2 4Gb 667Mhz RAM δεν μπορω να κανω με ασφαλεια εστω μεχρι τα 3,2 overclock τον q9550;

σε κοβουν οι μνημες φιλε, μπορει ομως κ να αντεξουν , γτ για να τον πας 3,2 εισαι 8,5*376 αρα 376*2=753 mhz .

ρε caution. μαλλον το παράκανα. Αφησα το Rfsb sta 1505 ακομα στα 3200mhz και εριξα το Vcore στο 1,056V . μπας και το έριξα πολύ? το πισι δείχνει να δουλέυει καλά και επεσε και 2 βαθμούς στο idle η θερμοκρασία.upload2h.jpg

σε κοβουν οι μνημες φιλε, μπορει ομως κ να αντεξουν , γτ για να τον πας 3,2 εισαι 8,5*376 αρα 376*2=753 mhz .

Δηλαδη περιπου ποσο μπορω να το παω με ασφαλεια; Εαν το παω 3.2 θα καουν οι μνημες ή απλως δε θα ανοιξει την πρωτη φορα;

Εαν παρω 1066 μνημες θα ειναι καλυτερα δηλαδη;

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.

Μην το κάνεις αν δέν τις δοκιμάσεις πρώτα με κάποιο dos utility

γιατί θα πάρεις το λειτουργικό στο χέρι αν δεν αντέχουν εκεί.

Δώσε τους καί λίγο ρεύμα παραπάνω να δείς τι κάνουν.

2 Volt είναι μία καλή αρχή με 5-5-5-18 timings.:T:

@DooM_SteR

Μια χαρά - αν είσαι stress stable άσ' το εκεί. Μικρότερη κατανάλωση/θερμοκρασίες for sure :-)

@balander

Ότι σου είπε ο poly, λίγο overvolt, χαλαρότατα timing και βλέπεις μέχρι που πάει. Δεν θα καούν - απλά μετά από κάποια MHz θα πετάνε errors (instability) και ακόμα πιο πάνω δεν θα μπουτάρει καν ;)

Επειδη ειμαι ασχετος με αυτα, φοβαμαι μην γινει τιποτα...

Εαν κανω απο το bios 10% overclock δεν γινεται;

Επισης οπωσδηποτε πρεπει να δωσω ρευμα στις μνημες;

Τα timings ειναι 5-5-5-15 1,8volt.

Σε περιπτωση που δεν ανοιξει το pc, κανω clear cmos με το jumperaki;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.