Jump to content

Q9550 Overclocking Thread

Nephiλiμ

Recommended Posts

• Replies 829
  • Created
  • Last Reply

δε θελω βρε τα διαγραμματα εμ τις θερμοκρασιες (btw καλες μου φαινονται - με τι ψυξη εισαι?) αλλα με του vcore -ή ανοιξε ενα cpu-z και οσο τρεχεις linx-ibt-occt , δες ποσο θα κατρακυλησει και πες μας.

δε θελω βρε τα διαγραμματα εμ τις θερμοκρασιες (btw καλες μου φαινονται - με τι ψυξη εισαι?) αλλα με του vcore -ή ανοιξε ενα cpu-z και οσο τρεχεις linx-ibt-occt , δες ποσο θα κατρακυλησει και πες μας.

:tomato:

Εγω τα πατησα με την μια περασαv ολα, anyway..με Artcic Cooling ειμαι αερα....θα δοκιμασω για τα αλλα !!

:drool::drool: εχω φαει τα λυσσακα μου να παιξω με την x38-dq6 445 (και αυτο με 1.55mch ) και μου το πετας ετσι στεγνα το 500αρικο ?:p (με ποση ταση στο chipset τα 500?)

edit: αν δεν ειναι κοπος ποσταρε ενα με ρυθμισεις απο μεμτεστ και ενα everest cache/mem bench

Καλλιο αργα παρα ποτε :hehe:

post-2962-1416074224,2641_thumb.jpg

post-2962-1416074224,4407_thumb.jpg

Και ενα στα 3.710 Mhz με αερα και μνημες στα 1310 !!

Κατα την διαρκεια τεσταρισματος !!

http://img268.imageshack.us/img268/8713/40217019.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/4825/31214586.jpg

http://img694.imageshack.us/img694/8642/52049992.jpg

Στα 53-54 ειμαι max με αερα, εχω την arctic cooling freezer.....την χρηση της ρυθμισης απο την μητρικη smart temperature target στους 50 βαθμους και το ανεμιστηρακι της ψυκτρας στο 62.5% των στροφων !!

Κομματάρα ο δικός σου caution.;)

Ρε παιδιά όταν ένας cpu έχει πάθει degrade το καταλαβαίνουμε μόνο όταν χρειάζεται παραπάνω ρεύμα από ότι πριν για να δουλέψει σε μια χ συχνότητα ή έχει και άλλα "συμπτώματα";

Γιατί μάλλον τον κλαίω τον δικό μου.:bye:

...ναι, το degrade θα τo πάρεις χαμπάρι αν βλέπεις ότι ήσουν stable μια Χ τάση σε μια συχνότητα και τώρα θέλεις Χ+[κάτι] για να είσαι stable. Αλλά πρέπει να είσαι vcore real > 1.5 και με ~1.4 termination για να degradιάσεις κάποιο "άτυχο" κομμάτι :hm:

( το 1.45 που λέμε - είναι η "γκρίζα περιοχή" :o )

Μυρίζομαι degrade στον δικό μου.Δούλευε στα 4.1 με ~1.350Vcore και 1.43 VTT.Όμως υποψιάζομαι ότι το τροφοδοτικό του έδινε ότι να ΄ναι για αυτό μάλλον έχω μείνει με τον cpu στο χέρι.

Το απόγευμα θα γίνει δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό και έναν Ε6300.

Είδωμεν.

...τα phases και τα vRef / vSense των regulators, συνήθως σώζουν το cpu ακόμα και από το πιο wild τροφοδοτικό, οπότε και να έδινε spikes το psu λογικά το cpu δεν τα ένιωθε, από την άλλη το vtt σου είναι κάμποσο, αλλά όχι και τερατώδες, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τον "έψησες";

Όταν είχα βάλει την asus είχα κάνει ένα πολύ χαλαρό o/c 2.83->3.1 και μόνο με 1.32 κατάφερε να bootάρει.'Ισως τότε να έφταιγε και το τροφοδοτικό που είχε αρχίσει να τα παίζει,αλλά για αυτό θα γίνει η δοκιμή το απόγευμα.

Από την άλλη είναι και οι κολλημένοι σένσορες.

(το σημαδάκι κάτω από τον επεξεργαστή έφυγε με οινόπνευμα.)

PS:Ζητώ συγγνώμη στους mods για το offtopic.

( πάντως μην συγκρίνεις voltages από διαφορετικά boards γιατί παίζουν διαφορετικά drops/deltas/... κτλ... to 1.32 είναι αρκετά αποθαρρυντικό, αλλά για να έχεις βάσιμες υποψίες για το psu, κάτι θα ξέρεις - καλή τύχη το απόγευμα man :yes2: )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.