Jump to content

Q9550 Overclocking Thread

Nephiλiμ

Recommended Posts

• Replies 829
  • Created
  • Last Reply
εχουν βγει αλλα 2 bios απο το 1901! τζιφος κι αυτα?

μονο με τα modded αν κανεις τιποτα (κοιτα στο θεμα του XS για info)

εγω οπως ξαναειπα ,καρφωσα 471 fsb ,ολα auto και ησυχασε το κεφαλι μου.

μονο με τα modded αν κανεις τιποτα (κοιτα στο θεμα του XS για info)

εγω οπως ξαναειπα ,καρφωσα 471 fsb ,ολα auto και ησυχασε το κεφαλι μου.

εχω 2χ2 ραμ 1200 default και ειναι κριμα να καθονται! επισης ολο το συστημα ειναι σε νερο!

νερο/αερας δεν εχει διαφορα σε αυτο το θεμα.

Απλα η μητρικη και το BIOS ειναι για καρπαζιες.

Μας εφαγε η DFI...

δες και αυτο το post του Georgevasil : http://www.thelab.gr/showpost.php?p=828019&postcount=87

νερο/αερας δεν εχει διαφορα σε αυτο το θεμα.

Απλα η μητρικη και το BIOS ειναι για καρπαζιες.

Μας εφαγε η DFI...

δες και αυτο το post του Georgevasil : http://www.thelab.gr/showpost.php?p=828019&postcount=87

dfi ε? πολυ παραπανω?

τα post του Georgevasil τα εχω διαβασει ολα! εχει παιδευτει παρα πολυ πανω στην m2f!

οτι ρυθμισεις και να βαλω, το ατιμο δεν σταθεροποιειται! ναι μεν μπουταρει στα 485 αλλα οτι ρευμα και να δωσω δεν...! δοκιμασα κ παρα πολλα ετοιμα setup απο αλλα παιδια που εψαξα στο google, στο xs και σε πολλα αλλα και παλι τζιφος!

οτι ρυθμισεις και να βαλω, το ατιμο δεν σταθεροποιειται! ναι μεν μπουταρει στα 485 αλλα οτι ρευμα και να δωσω δεν...! δοκιμασα κ παρα πολλα ετοιμα setup απο αλλα παιδια που εψαξα στο google, στο xs και σε πολλα αλλα και παλι τζιφος!

καλά ρε χριστό έφτανε ο e8500 τα 4.5 ghz για κάθε μέρα και αυτός μένει στα 485fsb για τοίχο:suicide:? με το ίδιο σύστημα και μνήμες πάντα έτσι?

καλά ρε χριστό έφτανε ο e8500 τα 4.5 ghz για κάθε μέρα και αυτός μένει στα 485fsb για τοίχο:suicide:? με το ίδιο σύστημα και μνήμες πάντα έτσι?

με τον 8500 το fsb ανεβαινε νερακι! λιγο ρευμα του εδινες και πηγαινε οσο ηθελες το ατιμο! αν του πειραζες και το nb gtl οπως εκανα εγω, σταθεροποιουνταν κιολλας! αλλα με τον q9550 μουλαρωνει και δεν ανεβαινει με τιποτα! ειναι πολυ περιεργη μητρικη! οταν εδινα πολυ ρευμα σε ολα ο 8500 δεν σταθεροποιουνταν, αλα οταν του τα μειωσα αρκετα ολα ηταν βραχος ο ατιμος! υπερβολικα ευαισθητη στα ρευματα η m2f και δεν με βοηθαει ιδιαιτερα αυτο! (συνηθεια βεβαια και απο το χ38 που ειχα παλαιοτερα!)

edit: τον 8500 τον ειχα 500χ9!

Γεια σας και απο μενα ειμαι καινουργιος στο forum. μπραβο σας για την καλη δουλεια που κανετε και συγχαρητηρια!

εχω το παρακατω συστημα.

MOBO: P5E64WS EVOLUTION (Bios 0802)

CPU: Q9550 ΜΕ ΨΥΚΤΡΑ (ZALMAN CNPS7500-CULED)

RAM: 2X2GB CORSAIR XMS3-1600 (CM3X2G1600C9DHX) 9-9-9-24 1.80V Ver1.2

GRAPHICS: ATI 4870 HTD512

HDD: 2X150GB VELOCIRAPTOR RAID0

POWER SUPPLY: THERMALTAKE 750W TOUGHPOWER

Θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε ποια settings και τι ρευματα να βαλω για να ανεβασω την cpu τουλαχιστον 3.8GHZ ή και οσο παει και να δουλευουν και οι μνημες στα 1600.

αν υπαρχει καποιος οδηγος θα με βοηθουσε πολυ.

σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Γεια σας και απο μενα ειμαι καινουργιος στο forum. μπραβο σας για την καλη δουλεια που κανετε και συγχαρητηρια!

εχω το παρακατω συστημα.

MOBO: P5E64WS EVOLUTION (Bios 0802)

CPU: Q9550 ΜΕ ΨΥΚΤΡΑ (ZALMAN CNPS7500-CULED)

RAM: 2X2GB CORSAIR XMS3-1600 (CM3X2G1600C9DHX) 9-9-9-24 1.80V Ver1.2

GRAPHICS: ATI 4870 HTD512

HDD: 2X150GB VELOCIRAPTOR RAID0

POWER SUPPLY: THERMALTAKE 750W TOUGHPOWER

Θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε ποια settings και τι ρευματα να βαλω για να ανεβασω την cpu τουλαχιστον 3.8GHZ ή και οσο παει και να δουλευουν και οι μνημες στα 1600.

αν υπαρχει καποιος οδηγος θα με βοηθουσε πολυ.

σας ευχαριστω εκ των προτερων.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=203236&page=5 εδω εχει πολλα ετοιμα set up με q9550! κανε μια προσπαθεια φιλε μου!

καλησπερα σας...

Αλλαξα μνημες ram και πηρα corsair dominator 1600Mhz...λοιπον αυτη την στιγμη ειμαι με stable overclock στα 3.4, στα 1600 FSB...με τα εξης ρευματα στο συστημα της υπογραφης μου:

CPU Voltage: 1.2625

Memory Voltage: 1.92

FSB Terminator Voltage: 1.30

NB Voltage: 1.50

SB Voltage: Auto

CPU Reference Voltage: .85

Memory Reference Voltage: .96

την αναλογια FSB/DRAM την εχω στο auto (5/9-6) και οι μνημες αν δεν κανω λαθος λειτουργουν καπου στα 1100 μπορει και λιγοτερο, sorry για αυτο...το θεμα ειναι οτι αν το βαλω στο manual για να ανεβει στα 1600 δεν κανω boot με την καμια...

ειναι λαθος τα ρευματα μου ?

μηπως δεν γινετε αυτο που θελω και αντε να τις ανεβασω μεχρι τα 1200 ?

ειμαι με αερα !!

καλησπερα σας...

Αλλαξα μνημες ram και πηρα corsair dominator 1600Mhz...λοιπον αυτη την στιγμη ειμαι με stable overclock στα 3.4, στα 1600 FSB...με τα εξης ρευματα στο συστημα της υπογραφης μου:

την αναλογια FSB/DRAM την εχω στο auto (5/9-6) και οι μνημες αν δεν κανω λαθος λειτουργουν καπου στα 1100 μπορει και λιγοτερο, sorry για αυτο...το θεμα ειναι οτι αν το βαλω στο manual για να ανεβει στα 1600 δεν κανω boot με την καμια...

ειμαι με αερα !!

καταρχας δωσε λινκ φιλε μου να δουμε για ποιες dominator μιλας! αν ειναι ddr3 το 1.92 μου φαινεται πολυ για ουτε 1100!:wall:

γενικως για μονο 3.4 μου φαινονται τριμπημενα ολα σου τα ρευματακια!

καλησπερα σας...

ειμαι με αερα !!

και εμενα ανεβασμενες μου φαινονται οι τασεις σου. VTT δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ανεβασεις στα 400 (ηδη ειναι ανεβασμενο σε 1.2(default) στο Χ48 (1.1 στο Χ38)), V(MCH) πολυ μου φαινεται.. αλλα αυτο ειναι συναρτησει του tRD που εχεις βαλει, με χαλαρο tRD (Performance Lvl) δεν πρεπει να χρειαζεσαι ουτε "τσικ" στο ρευμα του NB (ριξε μια ματια και εδω και για να παιζεις "safe" βαλε +1 tRD απο αυτο που σου βγαζει ο τυπος(για CL9 -> 6 (+1) -> 7 στην περιπτωση σου(1:2 διαιρετης) - Αν εχει ρυθμιση)). Οι ραμ σου 1.5 δεν εχουν default? δεν εχει νοημα να τις ψηνεις τσαμπα. Cpu voltage - περι (cpu)ορεξεως κολοκυθοπιτα.. βρες σταθεροτητα στο fsb που θες (και χαμηλα τη cpu) και μετα βαλε τον τελικο multi, οταν θα εισαι ΣΤΑΘΕΡΟΣ εκει.

συνοψιζοντας, δοκιμασε με VTT:1.2 - ref: 0.8(ή auto) , VDDR 1.5/0.75 ref (9-9-9 κλπ.. οσα ειναι απο κατασκευαστη...) tRD 9 για διαιρετη 2:3 (1200 9-9-9.. ) , και MCH 1.35(1.25 def) και δοκιμασε linx/ibt και πες μας αποτελεσματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.