Jump to content

Q9550 Overclocking Thread

Nephiλiμ

Recommended Posts

• Replies 829
  • Created
  • Last Reply
( αν βλέπω καλά από το λιλιπούτειο ss σου ( :shout: ) δεν είσαι σε latest bios και τρέχεις πολύ χαμηλά τις μνήμες, keep on pushing :p )

Τελευταιο bios εχω περασμενο...οσο για τις μνημες ναι πρεπει να τις Pushαρω !!

( Σωστά για το bios, δεν διέκρινα καλά :sick: )

Για τις μνήμες, αν δεν benchάρεις μπορείς να χαλαρώσεις το 1Τ και τα 6άρια για να έχεις πολύ και άνετο headroom, εξάλλου mhz > timings στις 775 πλατφόρμες, όσο για το cpu έχεις και εκεί πολύ "χώρο", που εξαρτάται βέβαια, και από την ψύξη σου, άντε και καλά finetunαρισματα :T:

Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση για τα volt - παίζουν από κομμάτι σε κομμάτι - αλλά φαντάζομαι ότι το 1250mV real core είναι σαφώς επαρκέστατο, βάλε και 1340mV termination και ~1,3 στο north bridge και λογικά θα είσαι σταθερότατος. Αν έχεις αποφασίσει ότι αυτή είναι η συχνότητα που ψάχνεις, μπορείς μετά, να αρχίσεις να ρίχνεις σταδιακό το vcore για να βρεις το χαμηλότερο δυνατό stable voltage ( να 'σαι όσο πιο κρύος γίνεται ).

Για της μνήμες, δώσε τα μέγιστα εργοστασιακά ρεύματα, κράτα 7άρια και 2Τ και από mhz όσο πηγαίνουν... memtest them to be sure :T:

Με gtl έπαιξες; Από εκεί μπορείς να σώσεις κάποιο vcore :)

Α ναι;

Οκ μάλλον θα ψαχτώ αύριο,που θα φοράει και την prolimatech.:happy2:

Σε γενικες γραμμες για να πετυχω μεχρι 1600 FSB, τι volt πρεπει να δωσω, τι πρεπει να προσεξω στις μνημες.....με συστημα υπογραφης !!

Πάντως τα 3.4 είναι λίγα,το hardware σου είναι μια χαρά(αν και είδα πωλητήριο στην platinum:p),μπορείς να πας αρκετά παραπάνω.

Εκτός αν έχεις κάποιο λόγο και δεν θες.

Γεια σε όλους.Έχω έναν q9550 E0 και μία asus p5q-e. Έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν μπορώ να τον βρω πουθενά stable (τρώω restart στις 12-15 ώρες prime). Ο επεξεργαστής δεν φταίει σίγουρα γιατί ανέβαινε μια χαρά σε μία gigabyte p965:wall::wall::wall:. Υπάρχει κανείς με παρόμοιο setup να μου δώσει κάποιες ρυθμίσεις για τα 3,6???Ευχαριστώ.

Γεια σε όλους.Έχω έναν q9550 E0 και μία asus p5q-e. Έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν μπορώ να τον βρω πουθενά stable (τρώω restart στις 12-15 ώρες prime). Ο επεξεργαστής δεν φταίει σίγουρα γιατί ανέβαινε μια χαρά σε μία gigabyte p965:wall::wall::wall:. Υπάρχει κανείς με παρόμοιο setup να μου δώσει κάποιες ρυθμίσεις για τα 3,6???Ευχαριστώ.

Για δοκίμασε αυτές αλλά για 3.8 είναι με την P5Q και είμαι rock stable.

AI Overclock Tuner [Manual]

CPU Ratio Setting [x8.5]

FSB Frequency [450]

PCI-E Frequency [100]

FSB Strap to North Bridge [Auto]

DRAM Frequency [DDR2 - 1080]

DRAM Timing Control [Manual]

CAS# Latency [5 DRAM Clocks]

DRAM RAS# to CAS# Delay [5 DRAM Clocks]

DRAM RAS# Precharge [5 DRAM Clocks]

DRAM RAS# Activate to Precha [15 DRAM Clocks]

DRAM Static Read Control [Enabled]

DRAM Read Training [Enabled]

MEM. OC Charger [Disabled]

AI Clock Twister [Auto]

AI Transaction Booster [Auto]

CPU Voltage [1,30]

CPU PLL Voltage [1.50]

FSB Termination Voltage [1.30]

DRAM Voltage [2,1]

NB Voltage [1.38]

SBridge Voltage [1.20]

PCIE SATA Voltage [1.50]

Load Line Calibration [Enabled]

CPU Spread Spectrum [Disabled]

PCIE Spread Spectrum [Disabled]

CPU Clock Skew [Auto]

NB Clock Skew [Auto]

CPU Margin Enhancement [Optimized]

CPU Ratio Setting [x8.5]

C1E Suppport [Disabled]

Max CPUID Value Limit [Disabled]

πες μας και την υπολοιπη συνθεση(μνημες)/ρυθμισεις που εχεις.

@τζενη μποτση : πολυ/περιττο μου φαινεται το 1.3 vtt , αφενος επειδη ειναι yorkfield (def 1.1) , αφετερου , επειδη το Ρ45 δεν -πρεπει(?)- να εχει αναγκη για τα 450 τοσο πολυ VTT.

πες μας και την υπολοιπη συνθεση(μνημες)/ρυθμισεις που εχεις.

Οι μνήμες μου είναι crucial ballistix 2x2gb 800 mhz 4-4-4-12 2V. Παίζουν άνετα στα 1066 5-5-5-15 2V. Ο επεξεργαστής σίγουρα δεν θέλει πάνω από 1,20V για τα 3,6 (τουλάχιστον μου ήταν σταθερός στο p965 με τόσο ρεύμα).

Άσχετο.. αλλά να κάνω μια ερώτηση; Εμένα στο auto όλα η μητρική δίνει στον επεξεργαστή 1.272V! Κάπου στο topic διάβασα ότι δεν θέλει πάνω από 1,0~1,2! Τι παίζει ρε παιδιά; Μήπως τα έχω μπερδέψει εγώ;

(μητρική Asus p5ke wi-fi )

post-748-1416074206,0114_thumb.jpg

Άσχετο.. αλλά να κάνω μια ερώτηση; Εμένα στο auto όλα η μητρική δίνει στον επεξεργαστή 1.272V! Κάπου στο topic διάβασα ότι δεν θέλει πάνω από 1,0~1,2! Τι παίζει ρε παιδιά; Μήπως τα έχω μπερδέψει εγώ;

(μητρική Asus p5ke wi-fi )

κοιτα ποσο ειναι το vid σου απο το coretemp κ ρυθμησε το χειροκινητα στο bios .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.