Jump to content

Q9550 Overclocking Thread

Nephiλiμ

Recommended Posts

Εγώ πιστεύω ότι είσαι ήδη αρκετά ψηλά για Χ48. Ζορίζεται πολύ με οτιδήποτε πάνω από 450fsb σε quad. Θες πολύ ρεύμα για να είσαι σταθερός και δε χρειάζεται να πιέζεις τόσο πολύ το hardware σου ειδικά άμα το θες για καθημερινή χρήση... για Χ48 + quad + 500 fsb για 24/7... δεν αξίζει με τπτ.

Φαντάσου εγώ με P45+q9650 ενώ έχω τα 490 fsb με 1.40v στο northbridge νοιώθω ότι δεν αξίζει για 24/7 (ειδικά τώρα που σφίγγουν οι ζέστες)

• Replies 829
  • Created
  • Last Reply

...........γαμώτο.. ήθελα ένα 4,2ghz για κάθε μέρα... Τα έχω όλα auto εκτώς από north-fsb term-cpu volt... όλα τα άλλο auto..αν και νομίζω πως κάτι με τα gtl και κάτι με τα ρεύματα κάνω λάθος.....Άμα πέσει λίγο tuning στα gtl νομίζω θα είμαι 4,2 100% stable...

ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΤΑ 4,2GHZ!!!!!:baby::baby::baby::baby::baby::baby:

δεν αξιζουν ουτε τον κοπο ουτε το ζορι που θα τραβαει το hardware...βρες καπου σταθεροτατα με χαμηλα ρευματα-θερμοκρασιες και απολαυσε το συστημα σου! (ειδικα τωρα που ερχονται και ζεστες):)

καπου 3.6-4.0 εισαι υπερκαλυμμενος!

πχ. το συστημα της υπογραφης πηγε στα 4 σταθεροτατα αλλα δεν εξιζε το παραπανω ρευμα και θερμοκρασιες....(ηταν τραγικα δυσαναλογο για κερδος 200 mhz...)

τον cpu δεν τον φοβάμαι όσο για θερμοκρασίες είμαι πολύ χαμηλά ακόμα και με ''χαλασμένη'' υδρόψυξη... ακόμα και σε full stressing στα 4ghz είμαι με 65-70βαθμούς δν είναι και λίγοι αλλά λέω και πάλι είμαι με χαλασμένη υδρόψυξη..προς το παρών..

Μόνο την mobo φοβάμαι μην πει αντίο αλλά και να πεί....άμα πεί ίσως πάω σε P45 πάλι..

Οπότε δεν έχει κανείς να δώσει καμια βοήθεια μπας και πάει 4,2ghz??Δεν μου αρέσει που είμαι στα 4ghz....Αν και τώρα το έχω γυρίσει default το σύστημα για λίγο καιρό μέχρι να fixάρω το νερό...

Όταν θες 1.72v στο ΝΒ για τα 4ghz, δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να είσαι ποτέ σταθερός χωρίς νεράκι στο ΝΒ. Ακόμα και αν το ρεύμα που θα δώσεις είναι αρκετό...θα έχεις αστάθειες από τις θερμοκρασίες.

Για τον cpu η μαμά intel μας λέει όχι πάνω από 1.36v σε idle (45nm)

δεν ειναι μονο οι θερμοκρασιες...υπαρχει και ενα πραμα που λεγεται electron degration! δεν ειμαι ειδικος αλλα απο τα λιγα που εχω διαβασει: οταν δινεις περισσοτερο ρευμα σε cpu, nb κτλ απ' οσο σχεδιαστηκαν να τραβανε τοτε μερικα απο τα ηλεκτρονια "φευγουν" απο τον δρομο τους και σιγα σιγα καταστρεφεται το υλικο!!!

ψαξε το και αυτο:...:

μπορει δηλαδη να βαλεις νερο, υγρα αζωτα, να στειλεις το πισι στο διαστημα στο απολυτο μηδεν και παλι να σου καει!!!

btw... 1,72 ειναι πολυυυυυυυυυ ρευμα για nb!

wx.....μα από μόνη της η Mobo για ένα μικρό clock δίνει 1,67..... και κάτω από τόσο σταματάει που και που κάποιος core σε prime95....Α!όλα αυτά που λέω παραπάνω τονίζω είναι με αέρα...με το νερό δεν έχω κάνει ακόμα τπτ...

Όχι οτι περιμένω να δώ διαφορά....

Όσο για temps νομίζω πως 50-51βαθμοί σε north με τόσο ρεύμα είναι καλοί....ή όχι???

Έχω και fanάκι στο North αλλά σιγά πόσο φυσάει..Block στο north θα μπεί όταν μαζέψω πάλι χρήματα και μετά από την ψύκτρα της Vga που έχω βάλει στο μάτι...

Άμα αντί για έναν q9550 αγόραζα 9650 λόγο του multi που είναι ποιο πάνω δεν θα είχα περισσότερα mhz???Παίζει να πήγενα ποιο ψηλά με κάποιον άλλο q9550 και ίσως και Ε0 revision αντί c1 που έχω???Πάντως έναν q6600 g0 που είχα έπαιζε 4ghz με 1,4.. volt

:offtopic2: Όσο για αυτό με το υλικό που ''φεύγει'' δεν με ενδιαφέρει και πολύ γιατί σχεδόν κάθε 6-max12 μήνες αλλάζω hardware...

πχ από το Σεπτ μέχρι τώρα έχω αλλάξει 6mobo-5vga-7kit ram-4psu-6 cpu-2 dvd-rw-7 hdd πάνω κάτω..νομίζω έχω αλλάξει περισσότερα αλλά τεσπα...

Γενικά κάνω αναβαθμίσεις όποτε βρώ ευκαιρία..Τώρα περιμένω τα windows 7 για να πάω σε νέο pc πχ ι7 -dd3-ότι top έχει σε vga- ect... αλλά περιμένω μέχρι τα 7..να δούμε τι θα κάνει η MS πρώτα...:offtopic2:

Λοιπόν μέχρι εδώ πάει ο cpu σε αυτό το Mobo..δεν μπορώ να πάω ούτε 1 το fsb ακόμα...στο 491 κολλάει..

93920849.th.jpg

Α! Εδώ είχα τις παλιές μου ram αλλά δεν παίζει να με φρέναραν αυτές...

Όποτε μπορείς γράψε και αναλυτικά τα ρεύματα που έχεις βάλει στο bios και τις θερμοκρασίες...πιστεύω θα βοηθήσει πολλούς να το έχουν σαν μπούσουλα. Μπορεί εσύ να θες 4.2ghz αλλά πίστεψέ με είσαι μια χαρά από fsb για quad 45nm/c1 revision και x48 chipset. Αν βάλεις και καλό νεράκι παντού (cpu & nb) θα είσαι κομπλέ. Το νεράκι το λέω περισσότερο για το κακόμοιρο το NB :D

Εγώ είμαι stable @ 4080 MMz και παραπάνω (με ψάξιμο) αλλά αυτό που με απασχολεί είναι να βρώ μια χρυσή τομή απόδοσης/κατανάλωσης/θερμοκρασίας (άρα και θορύβου) για 24/7. Προς το παρόν λοιπόν είμαι εδώ rockstable και με τις εικονιζόμενες θερμοκρασίες σε 2ωρό linpack

247u.jpg

εντάξει δεν είναι;

• 2 weeks later...

φιλε vagos222, δεν αξιζει να πας απο q9550 c1 σε q9550 e0, την στιγμη που ο c1 σου πιανει 490 fsb...(δεν μας ειπες ομψς, εισαι σταθερος εκει??)

να εχεις στο νου σου οτι ΓΕΝΙΚΑ οι ε0 ειναι καλυτεροι, αλλα ενα μικρο ποσοστο μπορει να ειναι και χειροτεροι απο c1, σε θεματα oc παντα!!!!

εντάξει δεν λέω πολύ καλός ο 9550 μου για c1 αλλά να τρώει 1,55-1,57volt για να πάει...Λογικά θα φάει μια φλασιά μια μέρα και θα θέλει 3volt για να παίξει σε ίδια συχνότητα...Οπότε αφού ο Ε0 είναι πιο κρύος και θέλει και ποιο λίγο ρεύμα..τότε ίσως έχει πιθανότητες για ποιο ψηλά..Με fsb στα 490 είμαι prime95-orthos-3dmark vantage-games rock stable αλλά βλέπω κάτι BSOD στο άσχετο πχ όταν ακούω μουσική ή όταν είναι στο net...Κοιτάζω θερμοκρασίες και είναι χαμηλά...

Τώρα όμως τον έχω γυρίσει default για 2 λόγους..

1ον άρχισαν οι ζέστες...και 2ον είμαι στο περίμενε για να φτιάξω νέα υδρόψυξη μέσα στη βδομάδα οπότε νέα temps περισσότερο ρεύμα και άμα βρώ χρόνο λίγο ακόμη ψάξιμο μιας που δεν έχω παίξει ακόμα με gtl και κάτι μου λέει ότι εδώ είναι η λύση για 500-510fsb...Ίσως και παραπάνω..Οπότε..περιμένω νέα υδρόψυξη..μετά λίγο χρόνο για να ψαξώ τον κόφτη του cpu και μετά πάω για Ε0.(Και ξανά από την αρχή για να βρώ τον κόφτη..)

Θα postάρω πάλι όταν θα έχω τη νέα υδρόψυξη και λίγο χρόνο..

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.