Jump to content

Q9550 Overclocking Thread

Nephiλiμ

Recommended Posts

ανταλλασουμε?

ο δικος μου πλεον για να παει 4+ θελει 1.42+

και οι θερμοκρασιες αστα...

Εγω μεχρι τωρα δεν εχω πειραξει ρευμα στην CPU. Απο default 1.275 δεν εχει? η δινω ηδη ρευμα και δεν το ξερω?

Θερμοκρασιες εχω καλες αλλα βλεπω οτι οσο ανεβαινουν τα μεγακυκλα τοσο πιο ζεστος γινεται.

Σε Prime βεβαια δεν ξεπερναει τους 57-58.

Υ.Σ. Ειμαι με νερο.

• Replies 829
  • Created
  • Last Reply
Εγω μεχρι τωρα δεν εχω πειραξει ρευμα στην CPU. Απο default 1.275 δεν εχει? η δινω ηδη ρευμα και δεν το ξερω?

Θερμοκρασιες εχω καλες αλλα βλεπω οτι οσο ανεβαινουν τα μεγακυκλα τοσο πιο ζεστος γινεται.

Σε Prime βεβαια δεν ξεπερναει τους 57-58.

Υ.Σ. Ειμαι με νερο.

Σιγα δεν παθαινει τιποτα.θερμοκρασιες εισαι πολυ κομπλε.Σε Intel Burn Test?

Ωραιο κομματι σου τυχε παντως!

Σιγα δεν παθαινει τιποτα.θερμοκρασιες εισαι πολυ κομπλε.Σε Intel Burn Test?

Ωραιο κομματι σου τυχε παντως!

Intel Burn Test παιζει ενα με 2 βαθμους πιο κατω απο το Linx, γι'αυτο χρησιμοποιω το Linx.

Η ταση ειναι σωστη? ειναι η στοκ στα 1.275?

Το LinX το ιδιο ειναι που εχει ποσταρει ο Jax...

Βασικα και μενα στα ιδια ειναι με του Jax οπως και οι περισσοτεροι Ε0...απλα δεν μπορω να παω πανω απο 475-480 λογω μητρικης.

k.

και γω στα 480 εχω μεινει.

Οi μνημες θελουν λιγο tweak για μεγιστο bandwidth.

Intel Burn Test παιζει ενα με 2 βαθμους πιο κατω απο το Linx, γι'αυτο χρησιμοποιω το Linx.

Η ταση ειναι σωστη? ειναι η στοκ στα 1.275?

Εγω απο τι ξερω πρεπει να ειναι και τα δυο frontend για το Intel Linpack. Δεν θα επρεπε να εχει διαφορα...

k.

και γω στα 480 εχω μεινει.

Οi μνημες θελουν λιγο tweak για μεγιστο bandwidth.

Ειμαι με IP35 Pro...οι φορμουλες απο τι εχω δει ανεβαινουν παραπανω...αλλα εσενα ειναι το προβλημα ειναι οπως λες η CPU.

77kv5woqrr4jrqofucln.jpg

Τελικα δεν κρατηθηκα κ αλλαξα μητρικη.Καλη η Gigabyte αλλα ηθελα oc οποτε και πηρα την mobο της υπογραφης μου.Με λιγες προχειρες δοκιμες καταφερα τα παρακατω αλλα με τρελλες θερμοκρασιες. σε στρες πιανει 80+

ειναι νορμαλ? Συστημα ψηξης Arctic Cooling Freezer 7 pro.

post-12311-1416073945,0087_thumb.jpg

Δεν δοκιμασα σταθεροτητα ακομη απλα ηθελα να δω αν μπορω να μπουταρω για να παρω screenshot.

Οι ρυθμισεις στο ΒΙΟΣ ειναι CPU 1,347v και ολα τα υπολοιπα +0,1ν.

Με τις στροφες των ανεμιστηρων στο Full απο το ΒΙΟΣ εχω τις παρακατω θεμοκρασιες.

Ιdle 46-47 και μετα απο 1λεπτο!!!! πριμε95 παει στις 87+!!! οποτε και το σταματησα.

Στο κουτι υπαρχει ενας 12αρης 1200στρ ανεμηστηρας πισω για να βγαζει αερα και ενας 12αρης 1200στρ μπροστα για να βαζει.

Παιζει να μην παταει καλα η ψυκτρα ή η συγκεκριμενη δεν μπορει να αποδοσει αλλο και χρειαζομαι μεγαλύτερη?

Επισης η ΜΟΒΟ εχει ενα παραξενο σχεδιο ψυκτρας στο P45 και δεν βοηθαει ωστε να βιδωσω επανω ενα ανεμηστηρακι για να βοηθησω λιγο την κατασταση.

Καμια ιδεα?

post-12311-1416073945,6199_thumb.jpg

Άρα το μηχάνημα με το IntelBurn Test θα φτάσει τους 100+ οπότε και θα κλείσει.

Όντως η ψυκτρα φαίνεται κάπως.

Έχεις πολύ υψηλά την τάση, για αυτό και οι υψηλές θερμοκρασίες, δέν φταίει ψυκτρα.

Γεια σας! Έχω έναν 9550 (C1 stepping) πάνω σε μια P5Q-E της Asus και τον ψύχω με μια ψύκτρα Zipang της Scythe.

Μπορώ να τον φτάσω στα 3,3 ή 3,4 GHz χωρίς να αυξήσω το ρεύμα? Και αν ναι, τι άλλο πρέπει να πειράξω στις ρυθμίσεις? Οι μνήμες είναι GEIL 800αρες, χρονισμοί 4-4-4-12 με τις πορτοκαλι ψύκτρες...Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντηση! :worship:

Γιατί το μηχάνημα δουλεύει 24/7 και με ενδιαφέρει περισσότερο να εκμεταλλευτώ την δύναμη του επεξεργαστή όσο καλύτερα γίνετε χωρίς να τον ζορίσω στα όρια. Και επειδή υπάρχουν και 6 HDD μέσα στο κουτί προσπαθώ να μην ανεβάσω πολύ τις θερμοκρασίες.Με άλλα λόγια αν η απάντηση σας είναι "Ξέχνα τα 3,3 χωρίς αύξηση τάσης, στα 3,2 και να είσαι και χαρούμενος" πάλι οκ θα είμαι...Αλλά δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση να κάνω πειραματάκια με τον υπολογιστή, και έτσι απευθήνθηκα στους έμπειρους! :T:

Άρχισε να ανεβάζεις σιγά σιγά το fsb και βλέπεις.

Αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω. Δεν μπαίνω στην διαδικασία των επαναλαμβανόμενων restart. Αν κάποιος έχει να προτείνει ένα νούμερο υπερχρονισμού που θα δουλεύει σίγουρα,ας το προτείνει...

Καλημέρα φίλε εγώ έχω σχεδόν τι ίδιο σύστημα (υπογραφής).Αν θες δοκίμασε τις παρακάτω ρυθμίσεις για τα 3,4.

Ai Overclock timer manual

Cpu Ratio 8.5

Fsb Freq 400

PCIE Freq 100

FSB Strap 400

DDR Freq DDR2 800

Memory Settings Όλα στο Αuto

CPU Volt 1.2v

CPU GTL Auto

CPU PLL 1.6

FSB Term Volt 1.28

DRAM Volt Auto

Load Line Calib Enable

CPU Spreat Sp Disable

PCIE Spreat Sp Disable

CPU Clock Skew Auto

NB Clock Skew Auto

CPU Margin Compatible

Από το Hardware monitor Menu όρισε το QFAN στο disable δηλαδή να δουλεύουν στο maximum.

Σε idle κατάσταση οι πυρήνες λειτουργούν στους 39-40 βαθμούς.

Δοκιμασε και πες μας αποτελέσματα.

CPU Volt 2.0vCPU GTL AutoCPU PLL 1.6FSB Term Volt 1.28DRAM Volt Auto Load Line Calib EnableCPU Spreat Sp DisablePCIE Spreat Sp DisableCPU Clock Skew AutoNB Clock Skew AutoCPU Margin Compatible Από το Hardware monitor Menu όρισε το QFAN στο disable δηλαδή να δουλεύουν στο maximum.Σε κατάσταση οι πυρήνες λειτουργούν στους 39-40 βαθμούς.Πες μας αποτελέσματα.

CPU Volt 2.0v

Εισαι σιγουρος για αυτο? Μηπως ηθελες να γραψεις κατι αλλο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.