Tsakonas Σεπτέμβριος 16, 2008 #41 Σεπτέμβριος 16, 2008 Αυτή η ... ρητη σαφεστατη ρυθμιση"μην μπεις σε ξενο δικτυο" ... εφαρμόζεται και όταν ανεβάζει κάποιος αρχεία μουσικής από τον υπολογιστή μου? ταχω ξαναγραψει διεξοδικοτερα.Βλ θρεντ "ασφαλης ασυρματη δικτυωση,θρεντ σταρτερ geogeoland.Εκει η υποχρεωση κλειδωματος στηριζεται στην συμβαση με τον ισπ και η δεσμευση,ως ενοχικη(σορρυ-terminus technicus/καμμια σχεση με την ενοχη του ποινικου δικαιου), ειναι σχετικη (στρεφεται μονο κατα του ατομου πουχει υπογραψει την συμβαση,δηλαδη του αντισυμβαλλομενου του ισπ) edit: εννοια σχετικου δικαιωματος:στρεφεται μονο κατα συγκεκριμενων ατομων.Δηλαδη αν μου χρωσταει καποιος λεφτα δεν μπορω να παω να ζητησω τα λεφτα απο τη θεια του πχ...Μονο απο αυτον μπορω να τα ζητησω. Μουσουλμανικά μιλάω μόνο σε μουσουλμάνους. δεν ξερω καμμια γλωσσα "μουσουλμανικα" ..
mariosalice Σεπτέμβριος 16, 2008 #42 Σεπτέμβριος 16, 2008 Η αναλογια χρησιμοποιειται σε πιο πρωτογονα δικαιικα συστηματα σαν το Μουσουλμανικο ........... Οταν ομως διαπραττεις μια παρανομια με ηλεκτρονικα μεσα,φυσικο ειναι (και συμφωνο με την αρχη της αναλογικοτητας) να περιοριστει το δικαιωμα σου στο απορρητο (το λεει και το συνταγμα στο 5 παρ 1 "σεβομενος τους νομους και τα δικαιωματα των αλλων")Άσε τις ντροπές. Μουσουλμανικά μας τα λες. Τα μιλάς φαρσί.
Reselie Σεπτέμβριος 16, 2008 #43 Σεπτέμβριος 16, 2008 Γιατι οχι εαν τον αλλο τον πειραζει ας βαλει κωδικο...Βεβαια υπαρχει και η περιπτωση να ειναι κανας κακομοιρης που να μην ξερει αλλα δεν νομιζω πως υπαρχει νομικο θεμα εαν ο αλλος θελει να εχει ξεκλειδωτο to wi-fi..Στην περιπτωση που προσπαθησω να υποκλεψω στοιχεια κτλπ τοτε ναι ειναι παρανομο αλλα οχι στο να σερφαρω..Μην ημαστε και υπερβολικοι..
Tsakonas Σεπτέμβριος 16, 2008 #44 Σεπτέμβριος 16, 2008 Άσε τις ντροπές. Μουσουλμανικά μας τα λες. Τα μιλάς φαρσί.λοιπονεντελως αλλο πραγμα η αναλογια και αλλο αναλογικοτητα.αναλογια:αυτο που σου περιγραφω στο προηγουμενο ποστ.αναλογικοτητα: (ψαξτο και στο wikipedia ως proportionality):δημοκρατικη αρχη που ελεγχει (και)ποτε περιοριζεται το δικαιωμα ωστε να εκλογικευονται οι πραξεις της πολιτειαςεχει 3 σταδιαΗ πολιτεια για να παρει ενα δυσμενες για τα δικαιωματα του πολιτη μετρο ,θα πρεπει1)το μετρο να ειναι σε θεση να επιτυχει τον επιδιωκομενο σκοπο2)το μετρο να ειναι αυτο που προκαλει την μικροτερη δυνατη ζημια περιορισμο σε σχεση με τον σκοπο3)το μετρο να τελει σε ευλογη σχεση με τον επιδιωκομενο σκοπο.πχ:αν καποιος κλεψει ενα κουλουρι δεν πρεπει να εκτελεστει στην πλατεια συνταγματος.Αν παρκαρω σε σταση λεωφορειου το προστιμο δεν μπορει να ειναι 1500 ευρω πχ..αν χτισω χωρις αδεια εναν εξτρα οροφο δεν μπορει να ψηφιστει νομος να με υποχρεωνει να γκρεμισω και τους "νομιμους " οροφους ετσι για να μαθω αλλη φορα.
petkate Σεπτέμβριος 16, 2008 Author #45 Σεπτέμβριος 16, 2008 άσχετο αλλά έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο έβαλα δικό μου wifi router και δεν χριαζωμαι το ρουτερ του γείτονα άλλο κατά την εγκατάσταση κατάλαβα ότι το ρουτερ έρχεται κλειδωμένο (το δικό μου με wep κλειδί 128 b ) αν είναι έτσι και στα άλλα τότε τα ξεκλείδωτα ρουτερ δεν υπάρχουν από άγνοια αλλά από επιλογή αυτό λέει πολλά από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο που να μας λέει πότε μπορούμε και πότε δεν μπορούμε να συνδεθούμε σε ελεύθερο δίκτυο ( η τουλάχιστον δεν τιμωρείτε αν δεν υπάρχει κακόβουλη πράξη ) ίσως τελικά πρέπει κάποιος να κάνει αγωγή σε κάποιον για να λυθεί η απορία μας και να υπάρχει ένα ιστορικό για την παρατήρηση του admin για το αν πρέπει κάποιος άλλος να μου πει ποιο είναι το ηθικό? έγραψα ότι είμαι σε δίλημμα , γιαυτό ζήτησα γνώμη και από άλλους, είναι κακό ? προσωπική μου άποψη όπως έχει γίνει σήμερα το ίντερνετ αν δεν έχεις πρόσβαση είναι σαν να έχεις αμάξι σε μέρος χωρίς δρόμο κτλ. κτλ. η προσβασιμοτητα πρέπει να είναι ελεύθερη και δικαίωμα και όχι μισθωμένη υπηρεσία
saxon_747 Σεπτέμβριος 16, 2008 #46 Σεπτέμβριος 16, 2008 Ενδιαφερον το θεμα... Αν και τα πραματα ειναι λιγο μπερδεμενα, αφου δεν υπαρχει σαφες νομικο πλαισιο.Συμφωνα με τη 2η παραγραφο του αρθρου 370Γ:"Όποιος αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν εισαχθεί σε υπολογιστή ή σε περιφερειακή μνήμη υπολογιστή ή μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών, εφόσον οι πράξεις αυτές έγιναν χωρίς δικαίωμα, ιδίως με παραβίαση απαγορεύσεων ή μέτρων ασφάλειας που είχε λάβει ο νόμιμος κάτοχός τους, τιμωρείται με....Πως ακριβως ομως οριζεται το "δικαιωμα"? Αν το δικτυο εχει καποιου ειδους προστασια, ευκολα καταλαβαινει κανεις οτι δεν εχει δικαιωμα να συνδεθει με αυτο, αφου δεν του εχει παραχωρησει ο νομιμος ιδιοκτητης τον κωδικο που απαιτειται για την προσβαση. Σε περιπτωση που παραβιασει τα οποια μετρα ασφαλειας (η εστω εχει προειδοποιηθει οτι προκειται για ιδιωτικο δικτυο) , παρανομει.Αν ομως το δικτυο ειναι απροστατευτο και δεν υπαρχει καποιου ειδους προειδοποιηση η επισημανση οτι προκειται για ιδιωτικο ?
mariosalice Σεπτέμβριος 16, 2008 #47 Σεπτέμβριος 16, 2008 Ο νόμος μιλάει για υποκλοπές. Δηλαδή μεταδίδει κάποιος εικόνες, κείμενα, αρχεία ή μιλάει ίδιος και τα κλέβουμε. Πες μου ένα στοιχείο που "μεταδίδεται με συστήματα τηλεπικοινωνιών" και το κλέβουμε όταν συνδεθούμε σε ένα ελεύθερο ασύρματο δίκτυο.Τα ίδια ισχύουν και στο Internet. Αναλογικά. Αν παρκαρω σε σταση λεωφορειου το προστιμο δεν μπορει να ειναι 1500 ευρωΗ αρχή της αναλογικότητας εφαρμόζεται και στις σχέσεις του ιδιωτικού δικαίου.Κάθε μέτρο πρέπει να είναι κατάλληλο, αναγκαίο και με συνάφεια.Η τιμωρία ή η ατιμωρησία της παραβίασης του ιδιωτικού χώρου, είτε μιλάμε για Internet είτε για πάρκινγκ δεν μπορεί να διαφέρουν με βάση την αρχή της αναλογικότητας.Η τιμωρία ή η ατιμωρησία είναι το μέτρο. Η ποινή πρέπει να είναι κατάλληλη και αναγκαία.Η συνάφεια είναι το είδος της τιμωρίας όταν παραβιάζεται ο ιδιωτικός χώρος σε σχέση με τη ζημιά που προκλήθηκε.
Tsakonas Σεπτέμβριος 16, 2008 #48 Σεπτέμβριος 16, 2008 Πες μου ένα στοιχείο που "μεταδίδεται με συστήματα τηλεπικοινωνιώνστο απαντησα παραπανω.Δεδομενα.Γιαυτο δεν λεει "προσωπικα" στοιχεια.Η αρχή της αναλογικότητας εφαρμόζεται και στις σχέσεις του ιδιωτικού δικαίου.(εκτος του οτι αυτο που λες εριζεται σε μεγαλο βαθμο στην επιστημη -εκτος αν μπερδεψες την παρ1 του Σ25 οπου κ λεει για τα δικαιωματα ,οπου προσιδιαζουν και οχι για την αναλογικοτητα συγκεκριμενα) μονο που ο ποινικος κωδικας ειναι δημοσιο δικαιο.Η τιμωρία ή η ατιμωρησία της παραβίασης του ιδιωτικού χώρου, είτε μιλάμε για Internet είτε για πάρκινγκ δεν μπορεί να διαφέρουν με βάση την αρχή της αναλογικότητας.Ειναι λ-α-θ-ο-ς αυτο το πραγμα.Δεν υπαρχει "εξομοιωνω" μια κατασταση με την αλλη επειδη ετσι μαρεσει/ετσι με συμφερει.Προβλεπεται ρητα η κατασταση και τιμωρειται.Και η αναλογικοτητα που κολλαει?Αναλογικοτητα ειναι σκοπος +μεσον +η σχεση τους...Δεν ειναι η συγχυση 2 ασχετων σκοπων.Ας σιμπλ ας δατ.Η συνάφεια είναι το είδος της τιμωρίας όταν παραβιάζεται ο ιδιωτικός χώρος σε σχέση με τη ζημιά που προκλήθηκε. ξαναδιαβασε τον ορισμο.Με τον "σκοπο" οχι με την(προκληθεισα) "ζημια".Και (β) αλλο χωρος αλλο δικτυο.saxon:εφόσον οι πράξεις αυτές έγιναν χωρίς δικαίωμα, ιδίως με παραβίαση απαγορεύσεων το ιδιως ειναι η κλασικοτατη νομοτεχνικη διατυπωση (Δηλαδη χρησιμοποιειται παντου με τον ιδιο τροπο) για να σου πει ο νομοθετης "απαγορευεται αυτο,αλλα ειναι πιο "σκαστη" περιπτωση οταν συμβαινει αυτο κι αυτο-ακα ενδεικτικη απαριθμηση- (η παραβιαση απαγορευσεων)...δηλαδη η αντικειμενικη υποσταση(η πραξη που απαρτιζει το εγκλημα) ολοκληρωνεται και πριν το ιδιως -παρανομο το πριν το ιδιως,το μετα το "ιδιως " ειναι πιο προφανης περιπτωση...Πχ .. μου αρεσουν τα αλμυρα φαγητα,ιδιως τα κεφτεδακια.Δεν σημαινει οτι μου αρεσουν μονο τα κεφτεδακια.....Αν ομως το δικτυο ειναι απροστατευτο και δεν υπαρχει καποιου ειδους προειδοποιηση η επισημανση οτι προκειται για ιδιωτικο ε το "Τζινος7" τι θα ειναι?
saxon_747 Σεπτέμβριος 16, 2008 #49 Σεπτέμβριος 16, 2008 ε το "Τζινος7" τι θα ειναι? Aν μπορεις να αλλαξεις το SSID, μπορεις να βαλεις και καποιο WAP Password υποθετω. Απο τη στιγμη που δεν περιοριζεις - ασφαλιζεις το δικτυο σου (ολοι ξερουμε με ποιους τροπους) εγω το θεωρω μη-ιδιωτικο, ιδαιτερα οταν το ονομαζεις "Tζινος7" , που πιθανον να ειναι το ονομα μου...
Tsakonas Σεπτέμβριος 16, 2008 #50 Σεπτέμβριος 16, 2008 εγω το θεωρω μη-ιδιωτικο βλ παραδειγμα με πισινα και βυζια γειτονισας.αλλοιμονο αν εξαρτησουμε τον σεβασμο των δικαιωματων των αλλων απο τις υποκειμενικες μας εκτιμησεις. συμπληρωση στο προηγουμενο ποστ :οσον αφορα την αρχη της ευλογης σχεσης σκοπου-μετρου ,το εν λογω εγκλημα ειναι απο τα ελαφρυτερα των πλημμεληματων υγ:αναρωτιεμαι γιατι ολοι το βρισκουν τοσο τραγικα δυσκολο να ρωτησουν τον ιδιοκτητη και να ειναι σιγουροι...
Reselie Σεπτέμβριος 16, 2008 #51 Σεπτέμβριος 16, 2008 Βασικα αν και δεν ειμαι της αποψης οτι προκειτε για παρανομια το να συνδεθεις σε απροστατευτο δικτυο σε αυτο θα συμφωνησω..20ευρα που κοστιζει τον μηνα για 24mbit/s δεν ειναι τοσο τραγικα πολλα..ας πουμε πως πηραμε ενα ποτο...δεν ειναι δα και κανα εκκατομυριο..Επισης εαν δεν θελουμε να πληρωσουμε το τραγικο ποσο των 20ε ,οπως λεει και ο τσακωνας γιατι δεν ρωταμε τον ιδιοκτητη οποτε και εμεις να εχουμε τον πισινο μας καλυμενο,και ο ιδιοκτητης να γνωριζει πως δεν προκειτε για καναν "Κλεφτη"..
mech5107 Σεπτέμβριος 16, 2008 #52 Σεπτέμβριος 16, 2008 Ρε παιδιά, από την στιγμή που ο router παίρνει μια IP από τον ISP και ο ISP έχει log και λέει ότι η τάδε IP ήταν στον τάδε χρήστη, από τότε μέχρι τότε, δεν είναι προσωπικό δεδομένο...?Μπορεί ο άλλος που θα μπει στο δίκτυο σου, να κάνει κάποια απάτη και στο τέλος να σε κυνηγάνε...Το αν θα πας σε ένα public δίκτυο, πχ cafe, δημαρχείο, κομματικό γραφείο, σχολή, από την στιγμή που μπαίνεις χωρίς κάποιο στοιχείο (username, pass) δεν σε βρίσκουν, αλλά την εξωτερική IP που χρησιμοποιείς θα την βρουν.Και εγώ θα έμπαινα, αν είχα "ανάγκη" (πχ ήμουν σε μια πλατεία, με laptop και ένας από τους κατοίκους εκεί γύρο είχε ανοιχτό), θα σέρφαρα, θα έβλεπα κάνα youtube, θα μίλαγα msn, αλλά δεν θα καθόμουν με τις ώρες, ούτε θα έβαζα να κατεβάζει αβέρτα...Το 99,9% των ελεύθερων wifi που θα βρείτε, είναι ελεύθερα, επειδή κάνεις δεν είπε στον ιδιοκτήτη, ότι μπορεί να το κλειδώσει, να το κλείσει, άσε που αρκετοί δεν θα ξέρουν τι είναι το wifi...Στην τελική, το βλέπω κάπως έτσι:Πας για service το αμάξι σου, το παίρνεις την άλλη μέρα και έχει πρόβλημα η κάρτα σου και σου κάνουν την χάρη να στο δώσουν, κρατώντας την ταυτότητα σου, ώστε να πας την άλλη μέρα με μετρητά...Την άλλη μέρα το πρωί σε παίρνει τηλ. η γραμματέας και σου λέει ότι βρήκε την ταυτότητά σου και τα τιμολόγια και να πας να τα πάρεις, γιατί τα ξέχασε χτες.Και εσύ αντί να πας και να πληρώσεις την δουλειά που σου κάνανε, πας παίρνει ταυτότητα και τιμολόγιο και την κάνεις και αφήνεις τον λογιστή-ταμεία να φάει την π@%τσ@...Το παράδειγμα το "δανείστηκα" από το www.cyclist-friends.gr, όπου και το διάβασα σήμερα το πρωί...
mariosalice Σεπτέμβριος 17, 2008 #53 Σεπτέμβριος 17, 2008 Βρε Tsakona, λέμε τόση ώρα το μακρύ μας και το κοντό μας.Μια ερώτηση θα σου κάνω.Αν κάποιος κάνει μήνυση σε άγνωστο γιατί του τρώει bandwidth από wifi, χωρίς υποκλοπή, έχεις έστω και μια ελπίδα ως δικηγόρος να καταδικάσεις τον Mr John Do?
saxon_747 Σεπτέμβριος 17, 2008 #54 Σεπτέμβριος 17, 2008 βλ παραδειγμα με πισινα και βυζια γειτονισας.αλλοιμονο αν εξαρτησουμε τον σεβασμο των δικαιωματων των αλλων απο τις υποκειμενικες μας εκτιμησεις.συμπληρωση στο προηγουμενο ποστ :οσον αφορα την αρχη της ευλογης σχεσης σκοπου-μετρου ,το εν λογω εγκλημα ειναι απο τα ελαφρυτερα των πλημμεληματων υγ:αναρωτιεμαι γιατι ολοι το βρισκουν τοσο τραγικα δυσκολο να ρωτησουν τον ιδιοκτητη και να ειναι σιγουροι... Mη πιανεσαι απο τη λαθος διατυπωση μου. Αφου ειναι ιδωτικο το δικτυο, ας με προειδοποιησει ο ιδιοκτητης.
Tsakonas Σεπτέμβριος 17, 2008 #55 Σεπτέμβριος 17, 2008 Αν κάποιος κάνει μήνυση σε άγνωστο γιατί του τρώει bandwidth από wifi εγκλημα δεν ειναι μονο η απατη η η ανθρωποκτονια.Αφου προβλεπεται και αυτο ως τετοιο εγκλημα ειναι.Αρα (θεωρητικα μιλωντας,χωρις τα ελαφρυντικα κλπ κλπ,και προτερος εντιμος βιος κλπ κλπ) η εφαρμογη θα επιβαλλει την τραγικα αβασταχτη ποινη της φυλακισης μεχρι 3 μηνες-υπενθυμιζω οτι φυλακιση σαν δυνατοτητα στο νομο φτανει μεχρι 5ετια,γιαυτο λοιπον λεω οτι δεν υπαρχει προβλημα με την αναλογικοτητα αφου η ποινη ειναι ελαχιστη-,αρα μετατρεψιμη σε χρημα βασει του 82 παρ1- η τα μινιμουμ 30 ευρωπουλα.Ολα αυτα βεβαια μονο αν κανει μηνυση ο παθων (κατ'εγκλησιν διωκομενο εγκλημα/αντιθετως τα βαρια εγκληματα ειναι αυτεπαγγελτως διωκομενα,δηλαδη θελει δεν θελει ο παθων διωκεται ο δραστης).Γιαυτο λεω πως και αν φτασει στο σημειο να κανει μηνυση ο ιδιοκτητης ειναι περιττο να μιλαμε για το τι μας φαινεται απο την ελλειψη κλειδωματος.Φυσικα και μηνυση να μην κανει ο αλλος,μια αγωγουλα για αποζημιωση μπορει μια χαρα να ριξει... Αφου ειναι ιδωτικο το δικτυο, ας με προειδοποιησει ο ιδιοκτητης καλα ποσες χιλιαδες δημοσιες υπηρεσιες εχει εκει που μενεις ? Δηλαδη θελεις προειδοποιηση για να μην χρησιμοποιησεις ενα ξενο κινητο τηλ πχ απτο αδειο διπλανο τραπεζι? Mη πιανεσαι απο τη λαθος διατυπωση μου. οτι διαβαζω καταλαβαινω.Οτι δεν διαβαζω δεν μπορω να το μαντεψω.
saxon_747 Σεπτέμβριος 17, 2008 #56 Σεπτέμβριος 17, 2008 καλα ποσες χιλιαδες δημοσιες υπηρεσιες εχει εκει που μενεις ? Δηλαδη θελεις προειδοποιηση για να μην χρησιμοποιησεις ενα ξενο κινητο τηλ πχ απτο αδειο διπλανο τραπεζι? οτι διαβαζω καταλαβαινω.Οτι δεν διαβαζω δεν μπορω να το μαντεψω. Το παραδειγμα με το κινητο ειναι ατυχες. Και εγω οτι διαβαζω καταλαβαινω. Δεν μπορω να μαντεψω οτι το υποτιθεμενο δικτυο ειναι ιδιωτικο...
Louris7 Σεπτέμβριος 17, 2008 #57 Σεπτέμβριος 17, 2008 Sorry κιολας,αλλα νομιζω οτι καποιος προσπαθει να κανει την πρακτικη του σε αυτο το thread....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.