petkate Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2008 Γεια σαςέχω πέσει σε ηθικό δίλημμα όταν κάνω αναζήτηση ασύρματου δικτύου βρίσκω 7-10 συνδέσεις 2 η 3 από αυτές είναι ξεκλείδωτεςνα πιστέψω ότι είναι δίκτυα ελεύθερης πρόσβασης... και να συνδεθώη να πιστέψω ότι ξεχαστήκανε να τα κλειδώσουν ... και να μην συνδεθώ
Daytime Dreamer Σεπτέμβριος 15, 2008 #2 Σεπτέμβριος 15, 2008 Για δοκιμασε να συνδεθεις και αναρωτιεσαι ΕΑΝ μπεις για το ποσο ηθικο ειναι
Γιωργος a5 Σεπτέμβριος 15, 2008 #3 Σεπτέμβριος 15, 2008 μπες εαν ενοχλεισης καποιον θα το κλειδωση αλλιως ολα καλα.αν και αυτο δεν ειναι μονιμη λυση.
morph Σεπτέμβριος 15, 2008 #4 Σεπτέμβριος 15, 2008 Μπα!! καλές ψυχές είναι που τους αρέσει να μοιράζονται :baby:μπες εαν ενοχλεισης καποιον θα το κλειδωση αλλιως ολα καλα.αν και αυτο δεν ειναι μονιμη λυση.Υπάρχει τρόπος νακαταλάβεις αν μπαίνει κάποιος στο wifi σου?είναι ασφαλές (εκτός από ηθικό) να συνδέεσαι σε ανοικτό δίκτυο? (π.χ. αν θες να κάνεις μια on-line αγορά με πιστοτική κάρτα)
johnysb Σεπτέμβριος 16, 2008 #5 Σεπτέμβριος 16, 2008 ^^βλεπεις τις mac-addreses στο interface του ρουτερ
Tsakonas Σεπτέμβριος 16, 2008 #6 Σεπτέμβριος 16, 2008 καλυτερα να μην συνδεθεις...αρθρο 370Γ του Ποινικου Κωδικα....
whitesnake Σεπτέμβριος 16, 2008 #7 Σεπτέμβριος 16, 2008 Χμ, σίγουρο αυτό; Κείμενο Αρθρου 1. Όποιος χωρίς δικαίωμα αντιγράφει ή χρησιμοποιεί προγράμματα υπολογιστών, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες και με χρηματική ποινή "διακοσίων ενενήντα (290) ΕΥΡΩ [100.000 δρχ.]* έως πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900) ΕΥΡΩ" [2.000.000 δρχ.]*. 2. Όποιος αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν εισαχθεί σε υπολογιστή ή σε περιφερειακή μνήμη υπολογιστή ή μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών, εφόσον οι πράξεις αυτές έγιναν χωρίς δικαίωμα, ιδίως με παραβίαση απαγορεύσεων ή μέτρων ασφάλειας που είχε λάβει ο νόμιμος κάτοχός τους, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες ή με χρηματική ποινή τουλάχιστον "είκοσι εννέα (29) ΕΥΡΩ" [10.000 δρχ.]*. Αν η πράξη αναφέρεται στις διεθνείς σχέσεις ή στην ασφάλεια του κράτους, τιμωρείται κατά το άρθρο 148. 3. Αν ο δράστης είναι στην υπηρεσία του νόμιμου κατόχου των στοιχείων, η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται μόνο αν απαγορεύεται ρητά από εσωτερικό κανονισμό ή από έγγραφη απόφαση του κατόχου ή αρμόδιου υπαλλήλου του. 4. Οι πράξεις των παραγράφων 1 έως 3 διώκονται ύστερα από έγκληση. Προφανώς αναφέρεσαι στο 3. "Στοιχεία που μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών" είναι τα δεδομένα του ίντερνετ; Κακό αυτό :baby: Σε κάθε περίπτωση βέβαια διώκονται μετά από έγκληση. Κάτι είναι κι αυτό
Tsakonas Σεπτέμβριος 16, 2008 #8 Σεπτέμβριος 16, 2008 Χμ, σίγουρο αυτό;Tsakonas ® certified(καλυτερα κι απο ISO δηλαδη).Φυσικα δεν εχει και την πιο μανιωδη εφαρμογη η διαταξη,αλλα αν ο γειτονας σου κανει την εγκληση (που δεν ειναι και τιποτα,γινεται και σε αστυνομικο τμημα,και αν το κανει εντος των πρωτων 48 ωρων προλαβαινει κ το αυτοφωρο...αρα ερχεται η αστυνομια επι τοπου κλπ κλπ)δεν μπορεις να πεις "μα μου το κανουν ολοι".....και αμαλαχει (τραβηγμενο σεναριο) σου παταει κ μια αγωγη αποζημιωσης(παραπανω απο 30 ευρα δηλ) ετσι,να μαθεις αλλη φορα να του κλεβεις μπαντγουιντθ.....
Goku Σεπτέμβριος 16, 2008 #9 Σεπτέμβριος 16, 2008 και πώς ακριβώς θα καταλάβει από ποιό σημείο ακριβώς τον κλέβουν?Γιατί αν μένει σε πυκνοκατοικημένη περιοχή ,δεν είναι λίιγο δύσκολο?
Seek & Find Σεπτέμβριος 16, 2008 #10 Σεπτέμβριος 16, 2008 Σωστος ο απο πανω, εγω παρακολουθουσα μια εκπομπη σχετικα με wardriving και ελεγαν οτι δεν ειναι υπευθυνος ο χ χρηστης ο οποιος σκαναρει και βρισκει ενα ξεκλειδωτο ρουτερ για να μπει να σερφαρει να δει μεΐλς ειναι νομιμοτατος. εαν ομως προσπαθησει να υποκλεψει καποια πληροφορια ή "επιτεθει" σε καποιο απο τα μελη του δικτυου τοτε ειναι παρανομο..Κατ΄εμε εχει λογικη γιατι τι φταιω εγω αν ο αλλος το χει ξεκλειδωτο; απλα σκαναρα και μπηκα και σερφαρα..
greekfragma Σεπτέμβριος 16, 2008 #11 Σεπτέμβριος 16, 2008 το να μπει καποιος σε ενα χωραφι με 100 πορτοκαλιες που δεν εχει φραχτη και να κανει βολτες ή ακομα και να κοψει να φαει ενα πορτοκαλι δεν ειναι παρανομο....εαν το χωραφι ηταν περιφραγμενο και πηδηξε καμια μαντρα ή εσπασε κανα λουκετο για να μπει ειναι παρανομο.
whitesnake Σεπτέμβριος 16, 2008 #12 Σεπτέμβριος 16, 2008 Υπάρχει και η άλλη περίπτωση. Εμένα μου συνέβη το εξής. Η Forthnet LLU το καλοκαίρι ήταν down για 1-2 μέρες. Η αδερφή μου που δεν πολυξέρει είχε μόλις έρθει από διακοπές, συνέδεσε το λάπτοπ στην μπρίζα του lan και μπήκε κανονικά στο ίντερνετ. Γυρνάω σπίτι και τη βλέπω, αλλά η σύνδεση στο δικό μου pc δε λειτουργούσε. Κοιτάω στο λαπτοπ της και βλέπω ότι άθελά της είχε συνδεθεί μέσω της ΟΝ ενός γείτονα (μπήκε αυτόματα το acer σε ελεύθερο δίκτυο ). Οπότε δε γίνεται πάντα επίτηδες...
Tsakonas Σεπτέμβριος 16, 2008 #13 Σεπτέμβριος 16, 2008 και πώς ακριβώς θα καταλάβει από ποιό σημείο ακριβώς τον κλέβουν οπως βρηκαν και τον τυπακο στην ηλιουπολη. για να μπει να σερφαρει να δει μεΐλς ειναι νομιμοτατος θαθελα μια τεκμηριωση για αυτο...γιατι,αν οχι λαθος μου φαινεται πολυ "γκριζωπο"...συνηθως το να χρησιμοποιεις κατι το οποιο πλερωνει αλλος χωρις την εγκριση του,ε πως να το κανουμε,δεν ειναι και η πιο νομιμη συμπεριφορα που μπορει κανεις να φανταστει...φυσικα και στην περιπτωση που δεν καταλογιστει ποινικη ευθυνη δεν εξαφανιζεται η αστικη ευθυνη (δηλ για αποζημιωση) Κατ΄εμε εχει λογικη γιατι τι φταιω εγω αν ο αλλος το χει ξεκλειδωτο απο εκει φαινεται ο πολιτισμος μας.Απο το οτι αποφευγουμε το απαγορευμενο/λαθος γουωτεβερ ακομη κι αν ειναι πανευκολο.Και το να κλεψεις ενα περιπτερο που λειπει ο περιπτερας ειναι ευκολο.Αλλα οχι νομιμο... το να μπει καποιος σε ενα χωραφι με 100 πορτοκαλιες συγκρινουμε τις πορτοκαλιες με το wifi:confused:?2008 ζουμε,εχουν μεταλλαχθει καπως οι εννοιες της νομιμοτητας..(ασε που ειδικα για τα χωραφια υπαρχουν αλλες διαταξεις στον ΑΚ πχ ) ακομα και να κοψει να φαει ενα πορτοκαλι δεν ειναι παρανομο. αυτο ειναι 50% σωστο-50% λαθος Άρθρο 377Κλοπές και υπεξαιρέσεις ευτελούς αξίας 1. Αν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη. δηλ αν ψοφας απτην πεινα και κλεψεις ενα πορτοκαλι η πραξη σου ειναι μεν παρανομη αλλα το δικαστηριο μπορει να σε απαλλαξει επειδη το κανες απο αναγκη...
mariosalice Σεπτέμβριος 16, 2008 #14 Σεπτέμβριος 16, 2008 Αν κάποιος χαρίζει bandwidth και από τη στιγμή που δεν αποκτάμε πρόσβαση σε ξένα στοιχεία, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα. Είναι σαν να οδηγάμε και να μπούμε σε κάποιο ιδιωτικό δρόμο που δεν έχει ούτε σήμανση ούτε μπάρα. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να μας κάνει μήνυση για καταπάτηση αλλά θα φάει τα μούτρα του.
Tsakonas Σεπτέμβριος 16, 2008 #15 Σεπτέμβριος 16, 2008 Αν κάποιος χαρίζει bandwidth και από τη στιγμή που δεν αποκτάμε πρόσβαση σε ξένα στοιχεία, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα. Είναι σαν να οδηγάμε και να μπούμε σε κάποιο ιδιωτικό δρόμο που δεν έχει ούτε σήμανση ούτε μπάρα. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να μας κάνει μήνυση για καταπάτηση αλλά θα φάει τα μούτρα του.στοιχεια=δεδομενα (data)...δεν σου λεει "προσωπικα στοιχεια"...ουτε αποθηκευμενα στοιχεια..επιτηδες ειναι ετσι σκετο,για να καλυπτει πολλες περιπτωσεις!παντως αυτη η λογικη=απροστατευτο αρα μου ανηκει σπαει κοκαλα....
Seek & Find Σεπτέμβριος 16, 2008 #16 Σεπτέμβριος 16, 2008 παντως αυτη η λογικη=απροστατευτο αρα μου ανηκει σπαει κοκαλα....οχι φιλε μου, δεν ανηκει σ' αυτον που μπαινει αλλα οταν το χεις ξεκλειδωτο σημαινει δεν εχω προβλημα να μοιραστω εκτος αν ειναι θεμα αγνοιας. και εγω ανοικτο το εχω εν γνωση μου οταν δε το χρησιμοποιω γιατι οντως δε με πειραζει.
peter89 Σεπτέμβριος 16, 2008 #17 Σεπτέμβριος 16, 2008 απροστατευτο=δεν μου ανηκει αλλα μπορω να το χρησιμοποιησω, για αυτο τον λογο αλλωστε υπαρχουν και τοσο ελευθερα Spot απο τους μεγαλουσ δημους για να μπορει ο καθενας να κανει την δουλεια του. Εγω προσωπικα πιστευω οτι αν κανεις απλα την δουλεια σου δεν θα εχεις προβλημα.
dimitris_thass Σεπτέμβριος 16, 2008 #18 Σεπτέμβριος 16, 2008 Μην ξεχνάτε οτι η IP που παίρνει το ρουτερ σας ειναι η προσωπικής σας ηλεκτρονική ταυτότητα, αρα η σύνδεση κάποιου σε ξένο ασύρματο είναι παράνομη.
ΓιαγκΤ Σεπτέμβριος 16, 2008 #19 Σεπτέμβριος 16, 2008 Δυσνόητο: Η περίμετρος του wifi του, πέρασε τα σύνορα του σπιτιού του, μπουκάρισε στο δικό μου, και παραμένει ακέραια ιδιοκτησία του!!Γιατί εγώ είμαι υποχρεωμένος να ζω με την ακτινοβολία του στο σπίτι μου;
petkate Σεπτέμβριος 16, 2008 Author #20 Σεπτέμβριος 16, 2008 κάποιες συνδέσεις είναι ξεκλείδωτες για να παρέχουν ελεύθερη πρόσβασηπ.χ δημαρχεία , πολιτιστικά κέντρα , μερικά κομματικα γραφεία :tongue: , κτλ. (ακόμα και κάποια καφέ το κάνουν φράπα , πλατεία , και ίντερνετ)το ερώτημα είναι ,πώς θα καταλάβω τι είναι ?εγώ πάντως πιστεύω ότι αφού δεν είναι κλειδωμένη μια σύνδεση και δεν υπαρχη πρόθεση υποκλοπής η άλλης παρανομίας έχω δικαίωμα να μπω μερικά λαπτοπ το κάνουν και αυτόματα όταν βρουν ελεύθερο δίκτυο 240 k/bs downloding μια χαρά είναι
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.