Jump to content

Φίλτρο για ADSL2+!

Saber_Rider

Recommended Posts

Γειά σας, πρόσφατα έκανα μια σύνδεση connx 24Mbps down/1Mbps up δλδ ADSL 2+ πάνω σε PSTN γραμμή!

Μαζί με το router της philips είχε και δυο splitter. Έλα όμως που στο σπίτι έχω 5 τηλεφωνικές συσκευές οι οποίες χρειάζονται φίλτρα, κάληψα τις δυο με τα splitter οπότε χρειάζομαι ακόμα 3 φίλτρα.... Έχω ένα φιλτράκι από μια άλλη σύνδεση που είχα στο 1Mbps down δλδ ADSL 1.

Άκουσα ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα φίλτρα για ADSL 1 και σε αυτά για ADSL 2+;; Ισχύει;;

Ξέρω ότι τα φίλτρα για DSL είναι φίλτρα αποκοπής, δλδ κόβουν από μια τιμή συχνότητας εναλλασόμενου ρεύματος και πάνω με σκοπό να μην μπέκονται οι συχότητες των τηλεφωνικών συσκευών και fax με αυτές του modem. Η σύνδεση dsl 2 και dsl 2+ διεύρινε τις τιμές συχνοτήτων της dsl 1 προς τα άνω με αρχικές τιμές συχνοτήτων και πάλι τις ίδιες, επομένως φαντάζομαι πως και τα φίλτρα των dsl 1 θα κάνουν την δουλειά τους και σε μια σύνδεση dsl 2+.

Επίσης απ' όσο είδα σε διάφορα e-shops δεν διευκρινίζουν αν τα φίλτρα που πουλάνε είναι για ADSL 1 ή για ADSL 2+, επομένως από που θα μπορέσω να βρω φίλτρα για dsl 2+ αν αυτά υπάρχουν;;

Διορθώστε με αν κάνω κάπου λάθος....

Επίσης θα υπάρχει πρόβλημα στην σύνδεση αν στο σπίτι υπάρχουν πολλές τηλεφωνικές συσκευές, όλες με τα κατάλληλα φίλτρα φυσικά;

Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει διάκριση φίλτρων σε σχέση με την καταλληλότητά τους με ADSL και ADSL2+.

Όσον αφορά στις τηλεφωνικές σου συσκευές, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα εφ' όσον έχουν όλες φίλτρο. Εναλλακτικά, μπορείς να διαχωρίσεις την κεντρική γραμμή τηλεφώνου που έρχεται στο σπίτι σου και το ένα μέρος να πηγαίνει αυτούσιο στο ADSL modem/router και στο άλλο να βάλεις ένα και μοναδικό φίλτρο και να συνεχίσει πάλι για το σπίτι (και κατά συνέπεια και τις τηλεφωνικές σου συσκευές).

• 2 weeks later...

Κανονικά είναι όπως τα λέει ο nickstamat.

Αλλά έχω ακούσει περιπτώσεις που συγκεκριμένα φίλτρα δεν δουλεύουν "σωστά" σε ορισμένους.

Επομένως αγοράζεις τα φίλτρα που θες τα δοκιμάζεις και βλέπεις.

Εάν σου παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα αγοράζεις ένα άλλο διαφορετικής μάρκας, το κόστος τους άλλωστε είναι μικρό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.