Jump to content

Τελωνιο-οριο.

spH3RiCal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εκανα ενα search στο forum για να δω απο πιο ποσο και πανω περναει τελωνιο κατι που θα φερεις απο αμερικη αλλα για να πω την αληθεια δεν εβγαλα ακρη.. Ειδα απο 100$, απο 22$, απο 22ε, απο 45$ και απο 45ε.. Τελικα το σωστο πιο ειναι?

Η εμπειρία μου λέει ότι εξαρτάται τα κέφια της μεταφορικής/courier και τα κέφια του τύπου στο τελωνείο. Έχω πληρώσει τελωνείο για 80ευρώ πακέτο και δεν έχω πληρώσει για 220.. Συνήθως θα πληρώσεις τελωνείο για οτιδήποτε πάνω από 22$ αν έρχεται με courier. Αν έρθει με ταχυδρομείο μπορεί και να την γλυτώσεις.. ανεξαρτήτου ποσού. Άβυσσος!

Νομίζω το όριο είναι 50, αλλά δεν τα ψάχνουν και όλα...

Πριν το καλοκαίρι πήρα ένα τελικό για R6 και κάτι βίδες από Αμερική, το σύνολό 200 ευρό περίπου και ήρθαν μπάμ μπάμ και χωρίς τελωνείο...

Επίσης πήρα ένα εκκεντροφόρο, ελατήρια και retainers πάλι από Αμερική, 400 ευρό αυτά πάλι δεν πλήρωσα μία...

Και τέλος ένα διαφορικό και κάτι άλλα ψιλά, σύνολό 850 ευρά, από Japan και αυτά δεν πλήρωσα κάτι...

Βασικά από ότι κατάλαβα, τσεκάρουν τα μεγάλα κουτιά και μάλλον δεν κοιτάνε καν όσα έρχονται με ταχυδρομείο αντί για κάποια courier...

Βασικα για να μην φας τελωνειο ή τουλαχιστον οχι μεγαλο,

να λες να σου στελνουν με USPS ή ΕΜS.

Οι εταιριες courier τα περνανε ΟΛΑ και ζητανε και μεγαλη αμοιβη για τον εκτελωνηστη,

δλδ μιν 80 ευρω + οσο ειναι για τον φορο.

Με λιγα λογια περασες απ' τα συνορα τη μηχανη σε κομματια και αφορολογητα!

Ακριβώς:hehe:

Βασικά τα ανέφερα για να εκτιμήσετε βάρη και μεγέθη...:red:

Εχω παραγγείλει και εγω ενα stabilizer για την R6 ( 450ευρω) και τους είπα να το στείλουν σαν δώρο με ενα πολύ μικρο ποσό σαν αξία.

Απο μέρα σε μερα το περιμένω και θα ενημερώσω

Μου έστειλε η αδερφή μου, από Ελβετία, το βιβλιαράκι του κομπιουτερακίου (TI 89), με ταχυδρομείο (νομίζω express), και παρ'όλα αυτά ανοίχτηκε ο φάκελος (μάλιστα το βιβλιαράκι έχει στάμπα από πεσμένο καφέ). Ο φάκελος είχε δηλωθεί ότι περιέχει μηδενικής αξίας προϊόν, και ανέφερε ότι είναι βιβλίο οδηγιών. Οπότε δε θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά για το πότε δεν ελέγχουν τα πράγματα

Εμένα μου έσπασαν το πεντάπρισμα σε μια nikon f4 που πήρα πριν 6 μήνες και μου έκλεψαν το λουράκι. Έκανα καταγκελία στον ΕΕΤΤ και με πήραν οι ίδιοι από το τελωνείο. Στο τέλος μου ζήτησαν ένα περίεργο χαρτί που "υποτίθεται" έπρεπε να έχω και δεν μου είχαν δώσει ποτέ από το ταχυδρομίο. Τελικά η υπόθεση πάγωσε. Σκ@τ@ δηλαδή, αγόρασα άλλο πρίσμα και ξαλάφρωσα από άλλα 108 ευρώ...

Μήπως είμαι off topic? Sorry.

Έκανα καταγκελία στον ΕΕΤΤ και με πήραν οι ίδιοι από το τελωνείο. Στο τέλος μου ζήτησαν ένα περίεργο χαρτί που "υποτίθεται" έπρεπε να έχω και δεν μου είχαν δώσει ποτέ από το ταχυδρομίο

κυνηγα το ρε γμτ...αν βρεθει ποιος το κανε μαυρο φιδι που τον εφαγε (υπεξαιρεση κατα την υπηρεσια,μπιγκ τραμπλ)...

Πιάσε το αυγό και κούρεφτο...Και εγώ ήμουν ένθερμος να το κυνηγήσω στην αρχή αλλά μόλις μου είπε ο υπεύθυνος ότι

-"Χρειάζεσαι το χαρτί με τον αριθμό διασαφήσεως που σου έδωσαν στο ταχυδρομείο"

-"Μα δεν μου έδωσαν κανένα τέτοιο χαρτί...Δεν έχω αυτό τον αριθμό..."

-"Ε, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα."

Και το θέμα το άφησα εκεί. Δε Γ@μ...ται λέω, έτσι κι αλλιώς το χόμπι πληρώνεται. Και έδωσα 108 ευρώ για καινούριο πρίσμα. Λουρί δεν έχω πάρει ακόμα...

καλο ειναι για πραγματα που ερχονται εκτος ΕΕ να τα στελνουν σαν δωρο κ να γραφουν οτι η τιμη ειναι κατω απο 40$.τουλαχιστον εγω ετσι εχω κανει σε πολλες περιπτωσεις κ δεν εχω πληρωσει τελωνειο...αλλα εξαρταται κ απο τα κεφια των τελωνιακων :p

Συνήθως αν σου τα στείλει κάποιος ώς δώρο δεν περνάνε τελωνείο και δεν πληρώνεις. Πληρώνεις αν φαίνεται οτι είναι σταλμένα από εταιρεία.Βέβαια, όπως αναφέρεται κ παραπάνω... υπάρχουν εξεραίσεις...

Αλλά ο ανοιγμένος φάκελος γιαβιβλίο οδηγιών από Ελβετία είναι παράνομο! Μην τα δεχόμαστε και όλα.

Εγώ τη NIKON D200 που πήρα από Αμερική και μου την έστειλαν με USPS κανονική τιμή στο πακέτο, ήρθε σπίτι κατευθείαν, χωρίς να το ανοίξουν στο τελωνείο.

Πηρα καμερα πριν κανα διμηνο απο Αμερικη...και περασε χωρις προβλημα. Την ειχαν δηλωμενη βεβαια 150$ ασχετα αν εκανε 800$.

Οπως σου τυχει ειναι...πρεπει να εισαι πολυ ατυχος για να στο ανοιξουν.

Όχι, μου φάνηκε πολύ φυσικο, τα USPS δεν τα ανοίγουν. (από μερικές περιπτώσεις που ξέρω)

Πρόσφατα αγόρασα κάποια ρούχα και αξεσουάρ από US (δερμάτινο, τσάντα κ.λπ.). Ήρθαν με UPS και μου ζήτησαν εκτελωνισμό.

Επειδή το νταβατζιλίκι της UPS για να τα εκτελωνίσει ήταν το κόστος του τελωνείου +50 ευρώ η διεκπεραίωση +15 ευρώ η διατακτική +το κόστος αποθήκευσης κ.λπ., πήγα εγώ στο τελωνείο του αεροδρομίου και μαζί με διόδια και βενζίνες μου ήρθε το μαλλί 100+κάτι ευρώ (από 170 ευρώ που θα έπρεπε να δώσω συνολικά αν το διεκπεραίωνε η UPS)...

Από το τελωνείο μου είπαν πως για δέματα αξίας άνω των 45 ευρώ (που συνοδεύονται από απόδειξη, τιμολόγιο ή απλά είναι ασφαλισμένα για ποσό 45 ευρώ και άνω) απαιτείται εκτελωνισμός!

Επίσης, ο τελωνειακός με προέτρεψε την επόμενη φορά να ζητήσω αποστολή με USPS, καθώς εκεί συνήθως τα δέματα περνούν ευκολότερα χωρίς να εκτελωνιστούν...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.