Jump to content

Thermalright Ultra 120 Extreme versus True Black

Jerry007

Thermlright Fight Black versus Extreme  

56 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Αφου δεν μπορεις να απαντησεις απλα κατσε και σκεψου μονος σου την αξιοπιστια του site που το εχεις σαν ευαγγελιο...

Και μενα απλα μου κακοφαινεται οτι οταν καποιος κανει ποστ και ρωτησει τι να παρει, ειτε ζηταει νερο ειτε ζηταει ψυκτρα με 20 ευρω, ολο το lab (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων) του απανταει με ενα στομα μια φωνη : Ultra-120! Εδω προχτες εκανε poll καποιος για το τι ειναι πιο ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ custom υδροψυξη ή η ultra και οι μισοι απαντησαν οι ultra... Ε αυτα ειναι για γελια...

Ειπωθηκε ότι είνα αποδοτική όσο μια φτηνή έτοιμη υδρόψυξη.

Επίσης μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους αφενός στο πεδίο της τιμής αλλα και απο φυσικής άποψης. Το νερό ειναι νερό και ο άερας είναι αέρας. Ο αέρας έχει την ευκολία του και το νερό έχει την αποδοτικότητα του. Διαλέγεις και παίρνεις.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
Επίσης, stop the nerdrage plz, εκτίθεσαι...:rolleyes:

Δεν νομιζω να σε χαρακτηρισα πουθενα... Αυτα εκει που σε παιρνει... Σταματαω εδω, γιατι αν συνεχισω θα χαλασω την ροη του thread... Over and out

Dante80 με ολο το σεβασμο μαλλον εσυ εκτειθεσαι οταν λες φρασεις οπως "Δεν υπάρχει, και δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομα (ή ποτέ) blow down ψύκτρα που να περνάει τις καλές high risers σε απόδοση", " Εγώ, και το πιο εξειδικευμένο site στον κόσμο σε θέματα αερόψυξης..."

Οκ καλη ειναι η Black (απο τις καλυτερες) αλλα το θεμα ειναι πως δεν ειναι πλεον η καλυτερη. Επισης coolermaster V8 και V12 ισως και να ειναι καλυτερες (ακομα δεν εχω βρει καποιο review). Μην εισαι τοσο απολυτος ... μια ψυχτρα ειναι, οχι ενα κομματι χρυσου!

Νομίζω δεν έγινα κατανοητός. Ας προσπαθήσω περισσότερο μιας και το ζήτημα φαίνεται να ενδιαφέρει κόσμο.

Αναφέρω πως είναι σχεδόν αδύνατον μια blow down λύση να ξεπεράσει σαν απόδοση μια καλή high riser. Αυτό συμβαίνει για αρκετούς λόγους, αν ενδιαφέρεστε μπορούμε να το συζητήσουμε. Ο σημαντικότερος είναι πάντως πως δύσκολα μπορεί να φτάσει μια blow down λύση το βάρος και μέγεθος μιας high riser αξιόπιστα. Γιαυτό συνήθως θα δεις πως είναι πιο ελαφριές. Επίσης λόγω των περισσότερων twists και την μορφολογίας τους, οι heatpipes που έχουν δεν μπορούν να είναι το ίδιο αποδοτικές.

Για παράδειγμα έφερα την κορυφαία για μένα (και πανάκριβη) enzotech, η οποία ακόμα και με τον ενσωματωμένο delta της δεν καταφέρνει να φτάσει τις καλύτερες high risers.

Επιπρόσθετα, το πρόβλημα του airflow obstruction είναι υπαρκτό, ειδικά για συστήματα που απευθύνονται σε silent computing, και πρέπει να έχουν έτσι καλή γεωμετρία μέσα στο κουτί. Όπως επίσης υπαρκτό, είναι και το προβάδισμα που δίνουν οι down blowing σε VRM και component cooling...^^

Επίσης, Daytime Dreamer, ποιος είπε πως η TRUE είναι η καλύτερη? Τα ίδια πετυχαίνει η noctua (κυρίως λόγω του κορυφαίου P12), η οrochi και η καινούρια HR-01 είναι καλύτερη για χαμηλό airflow, και όπως ανέφερες οι μεγάλες CM (ειδικά οι V10-12) θα είναι πιο αποδοτικές ακόμα. Τουλ, σαν τέρατα φαίνονται, αλίμονο να μην είναι...

Το ξαναγράφω, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα να προωθήσω την ψύκτρα που έχω αγοράσει. Ίσα ίσα μάλιστα που προτείνω σε φιλους και γνωστούς άλλη για την αγορά τους (Xigmatek 1283/4). Απλά δεν μπορώ δηλώσεις του στυλ "ξυπνάτε", "μαθαμε τώρα και γίναμε ειδικοί", "της ρίχνει στην ΜΑΠΑ" κτλ κτλ. Γιαυτό και έγραψα "nerdrage" για τα post σου φίλε qbiefox, δεν καταλαβαίνω γιατί περίμενες κάτι λιγότερο...Ζητώ συγνώμη πάντως για τον χαρακτηρισμό, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε.

Οκ με βάση όσα διάβασα πάω για την απλή μιας και θα έχω ένα fan....

Και να είναι καλύτερες η ν8 και η ν10 δεν θα έκανα τέτοιο κακό στην μητρική μου αμα πέσει πάνω της ειδικά η ν10 θα την λιώσει :hehe:

Επισης τα test του xbitlabs ειναι ολα σε πραγματικες συνθηκες... σε κουτι και οσο πιο κοντα γινεται στον μεσο χρηστη... οχι μια πηγη θερμοτητας και μια ψυκτρα σε open stand...

Πολυ σωστος φιλε...

Κι εγω ειχα "ψηλα" το frosty, αλλα μολις μελετησεις την μεθοδολογια, βλεπεις οτι "μπαζει" απο πολλες μπαντες.

Κατ εμε ολες οι λυσεις πανω απο 30 ευρω μια χαρα κανουν για το μεσο χρηστη.Απο κει και περα, οποιος κυνηγαει μεχρι και τον τελευταιο βαθμο μπορει να διαβασει τα 500 reviews που υπαρχουν για ολες τις τοπ ψυκτρες και μετα να διαβασει και τις εμπειριες απο συμφορουμιτες που προσωπικα τις θεωρω πιο "αξιοπιστες".

Το θεμα με τις TRUE ειναι οτι ειναι δοκιμασμενες απο παρα πολυ κοσμο με καλες εντυπωσεις.Ειναι σιγουρο πραμα.

Τελος, στο αλλο θεμα μεταξυ true-water εγω προσωπικα ψηφισα true γιατι ειναι φτηνη, ειναι καλη, και μπορω να μεταφερω το pc ανετα -μιας και το κανω συχνα-, χωρις να μπλεξω με νερα κτλ -παρ οτι θα θελα καποτε-.

Ειναι ολα σχετικα.

παιδια ενα θα σας πω...

αν βρειτε παρτε την αμαντα !!!! ειναι απο την εταιρεια τιταν!!!

ολα τα αλλα ειναι απλα οδοντοβουρτσες !!!!!

μιλαμε για ε8500 στα 3,8 το πολυ πολυ να ανεβει στους 15 βαθμους

και δεν κανει καθολου θορυβο !!!!

δεν ξερω τι τιμη εχει αλλα αξιζει οσο και να κανει

παιδια ενα θα σας πω...

αν βρειτε παρτε την αμαντα !!!! ειναι απο την εταιρεια τιταν!!!

ολα τα αλλα ειναι απλα οδοντοβουρτσες !!!!!

μιλαμε για ε8500 στα 3,8 το πολυ πολυ να ανεβει στους 15 βαθμους

και δεν κανει καθολου θορυβο !!!!

δεν ξερω τι τιμη εχει αλλα αξιζει οσο και να κανει

Man, τι συγκρινεις?! Η ψυχτρα αυτη ουσιαστικα ειναι ενα απλο TEC cooler. Ασε που ειναι και πανακριβη ...

Φίλε Νίκο, έχεις κολλημένο σένσορα...είναι αδύνατον να έχεις με αυτή την λύση 13-15 βαθμούς κάτω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Επίσης, είναι αρκετά ακριβή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έχει υπερβολική κατανάλωση (λόγω τεχνολογίας) και είναι και σχετικά θορυβώδης.

δεν νομιζω να ειναι κολλημενος ο σενσορας γιατι δεν μενει παντα σταθερη εκει...

διχνει 13-15-18 αναλογα με το πως δουλευει το πσ ...και με αλλη ψυκτρα ..μια coolermaster gemin ii με δυο 120 πανω διχνει 40-49-51 για τα αλλα δεν ξερω .. ενας φιλος μου την εδωσε και δεν το εχω ψαξει ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.