Reaper Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2008 Συνθεση υπογραφης.. κανονικη λειτουργια εδω κ ενα χρονο (χωρις oc ολο το καλοκαιρι). 3 σκληροι + 1 dvd σε σατα. Ο τριτος σκληρος στα σατα για ραιδ της μητρικης(εχει 3 κανονικα κ 2 για ραιδ). πριν μια εβδομαδα χανεται απο παντου (os - bios) o σκληρος που ηταν συνδεμενος στο ραιδ σατα! κανω τραμπα με dvd, αποτελεσμα: να παιζει κανονικα ο σκληρος και dvd@raid sata να μην παιζει... λογω εξεταστκης δεν ασχοληθηκα πιο εντατικα και αφησα ετσι τα πραγματα δλδ χωρις να εχω dvd-rw (δεν το χρειαζομουν κ πολυ..) 3 μερες πριν με το προβλημα να παραμενει και μαλιστα καθε φορα κατα το ποστ του πισι να παταω f1 για να συνεχισει γιατι εβγαζε ερρορ 4th master slave disk... (καπως ετσι..) .. πριν 3 μερες λοιπον οπως ελεγα, ακουω απο ηχεια εναν περιεργο ηχο (σα να κανει παρεμβολες το κιν στα ηχεια) για περιπου 5sec, επειτα restart.. 2 μερες πριν το ιδιο... 2 φορες μαλιστα , και την δευτερη το restart δεν ολοκληρωθηκε αλλα εκλεισε to pc χωρις να ξανανοιξει... Χτες το ιδιο.. κλεινει το πισι .... και μετα ... no post πιο αναλυτικα: παταω κουμπι, ολα τα φουρφουρια παιρνουν μπρος για 10'' και μετα κλεινει.. στην οθονη δεν εμφανιζεται τπτ... Το φωτακι της μητρικης ειναι πρασινο. Δοκιμασα: -μονο με σκληρο με os -με ενα στικακι μνημη καθε φορα -clear cmos (jumperακι- μπαταρια) -check ολα τα καλλωδια Αυριο το βραδυ θα εχω κ αλλη καρτα... για δοκιμη. Καμια Ιδεα?? thnx!
whitesnake Σεπτέμβριος 14, 2008 #2 Σεπτέμβριος 14, 2008 Εμένα έτσι είχε πεθάνει μια. Restart και μετά μόνο οι ανεμιστήρες. Δοκίμασε χωρίς τίποτα. Μόνο επεξεργαστή. Κανονικά θα πρέπει να βαράει.
Reaper Σεπτέμβριος 14, 2008 Author #3 Σεπτέμβριος 14, 2008 οταν λες μονο cpu εννοεις χωρις gpu ram hdd??πως θα καταλαβω αν ειναι dead με αυτον τον τροπο?ξεχασα να πω οτι λιγο πριν σβησει ακουγεται το μπιπ απο μητρικη ...
Reaper Σεπτέμβριος 15, 2008 Author #4 Σεπτέμβριος 15, 2008 plz παιδια εχει κανενας καμια ιδεα?τo χρειαζομαι συντομα το pc....:flower:
Tsakonas Σεπτέμβριος 15, 2008 #5 Σεπτέμβριος 15, 2008 plz παιδια εχει κανενας καμια ιδεα?τo χρειαζομαι συντομα το pc....:flower:βραχυκυκλωμα ο δισκος μηπως?
Daytime Dreamer Σεπτέμβριος 15, 2008 #6 Σεπτέμβριος 15, 2008 βραχυκυκλωμα ο δισκος μηπως?αυτο σκεφτηκα και εγω. δοκιμασες χωρις δισκο? αν ναι, βγαλτα ολα (και cpu) reset cmos για κανα 2ωρο (good old DFI tricks!) μετα κουβωσε μονο cpu + μνημες και δες εαν θα παρει μπρος
whitesnake Σεπτέμβριος 15, 2008 #7 Σεπτέμβριος 15, 2008 Εγώ πάντα δοκιμάζω πρώτα μόνο με επεξεργαστή και βλέπω τι χτυπάει, ψάχνω τι έιναι ακριβώς και μετά προσθέτω κ.ο.κ. Στην gigabyte μου πχ δεν κάνει τίποτα αν έχω μνήμες που δεν παίζουν, απλά δεν ανάβει.
Reaper Σεπτέμβριος 16, 2008 Author #8 Σεπτέμβριος 16, 2008 αρχισα μονο με cpu... εβαλα συμφωνα με τα beep μνημες , gpu , σκληρο και ολα οκ..... παραξενο.... φυσικα το προβλημα με το σατα του ραιδ δεν διορθωθηκε... οποτε ειμαι χωρις dvd Aν εχετε κ για αυτο καμια ιδεα πειτε! Ευχαριστω!
whitesnake Σεπτέμβριος 16, 2008 #9 Σεπτέμβριος 16, 2008 Δύο σκέψεις: 1) Για τον σκληρό, μήπως έκανες κάνα bios update ή load defaults και γύρισε η ρύθμιση σε RAID, οπότε και δε βλέπει μονό δίσκο και DVD?2) Τι ψύχτρα έχεις; Τελευταία φορά που έπαθα παρόμοιο πράγμα, βραχυκύκλωνε το backplate της ψύχτρας και απλά όταν τα έλυνα όλα καθόταν αλλιώς το αφρώδες υλικό που έχει και σταματούσε το βραχυκύκλωμα, μέχρι να το διαπεράσουν πάλι οι εξοχές από τις κολλήσεις και να αρχίσει ξανά.
Reaper Σεπτέμβριος 17, 2008 Author #10 Σεπτέμβριος 17, 2008 κοιταξα ολες τις ρυθμισεις για ραιδ και τις εκανα disable. εβαλα latest bios και ξαναεφτιαξα τις ρυθμισεις.. αλλα δεν εγινε τπτ! το κακο ειναι ομως οτι πριν 10μιν ξαναπαρουσιαστικε το αρχικο προβλημα ακουστηκε ο ηχος απο ηχεια και τεζα ο υπολογιστακος μου ψυκτρα εχω την Thermalright Ultra 120 Extreme. λες να φταει αυτο Whitesnake?
Reaper Σεπτέμβριος 20, 2008 Author #11 Σεπτέμβριος 20, 2008 κανενας να εχει καμια ιδεα να βοηθησει??εκανα τα παρακατω σημερα που ειχα λιγο χρονο:αλλη καρτα γραφικων και αλλη ραμ, κανενας σκληρος ουτε dvd πανω, boot απο λαιβ cd linux (backtrack) λειτουργησε κανονικα για περιπου 1 ωρα και μετα shut downβαζω σκληρω με win και παλι το ιδιο!αρα εχω καταληξει οτι φταει η motherboard ή o cpu (που δεν νομιζω!)πως μπορω να διαπιστωσω αν φταει κατι απο τα παραπανω??
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.