vagdouk Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2008 Καλημέρα σας,θα μπορούσατε οι κάτοχοι q9550 να μου πείτε θερμοκρασία σε idle και load (100%) του επεξεργαστή σας? Και τι ψύχτρα έχετε πάνω?Έχω τον q9550 με την xigmatek 964 σε push pull με 2 noctua 92mm και παίζω, μέτρηση από coretemp, σε idle 48 και max με 100% cpu load 76-78. Νομίζω είναι εξωφρενικά υψηλο.Νόμιζα πως είχα βάλει υπερβολικά πολύ πάστα κατά την εγκατάσταση της ψύκτρας ή ότι δεν είχε πατήσει καλά, χθες την ξανάτοποθέτησα αλλά τα ίδια πάλι.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Σεπτέμβριος 12, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Δεν διευκρινίζεις εαν οι θερμοκρασίες αναφέρονται σε default ή overclock και με τι ειδος ψυξης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 default και αερόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Σεπτέμβριος 12, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Κοιταξες αν οι sensors ειναι καλα?Δοκιμασε τον cpu σε αλλο mobo και δες και εκει τι δειχνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Οι sensors με το coretemp που τους κοιτάει δείχνουν καλά... 1111119Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό.. πάντως οι ανεμιστήρες της ψύχτρας δουλεύουν συνέχεια στο full 1680 rpm.. περίπου, έχω απενεργοποιήση το q-fan από το bios.Η στοκ της xigmatek δουλεύει από 1500 μέχρι 2800... λέτε η ροή αέρα στην ψύχτρα να είναι το θέμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Σεπτέμβριος 12, 2008 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Καλα ειναι οι sensors,για δες μια ποσο ρευμα δινεις στον cpu σου,και αμα η ψυχτρα στροφαρει στις full στροφες της,η κατι την εμποδιζει να ανεβασει στροφες και ζεσταινεται!Παντως πολυ ανεβαζει στο load Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 auto είναι από το bios το ρεύμα. 1.136v min με 1.19v max αν θυμάμαι καλάοι ανεμιστήρες της ψύχτρας δουλεύουν στο full συνεχώς... έχω αλλάξει την στοκ με 2 noctua σε push pull..Όντως πάρα πολύ ανεβάζει.. μόνο το cpu... το υπόλοιπο σύστημα πάει κουφέτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Σεπτέμβριος 12, 2008 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Ηmm,στο auto εχεις loadline calibration enabled η auto? Κοιτα ποσο ρευμα σου δινει η mobo στην cpu γιατι αμα εχεις χαμηλη θερμοκρασια στην μητρικη και βραζει το cpu σου τοτε κατι με ψυξη η ρευμα ειναι!Βασικα κοιταξες αν εχει κατσει καλα η ψυχτρα και δεν εχει υπερβολικη παστα πανω του ο cpu με αποτελεσμα να μην ειναι σταθερη η ψυχτρα και να κουνιεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Δεν θυμάμαι ποιο auto είναι... αλήθεια το vcore πειράζω ή 12v?κοίταξε να δεις.. πάστα είχα βάλει υπερβολικά πολύ.. αλλά χθες την έβγαλα και την ξαναέβαλα με λίγη arctic silver 5... απλωμένη.. έβαλα μία πολύ λεπτή στρώση στο κέντρο και την άπλωσα μετά.... με ταλαιπώρησε πάρα πολύ.. γιατί όλο ξεκουμπωνόταν η κ...ψύχτρα, το ένα ποδαράκι δεν κούμπωνε καλά.. τελικά μπήκει και είναι σταθερή.. δείχνει ότι πατάει πολύ καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Σεπτέμβριος 12, 2008 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Κοιτα στα 1,2 Vcore ειναι καλα,και βγαλε το αuto!Βρες το Loadline calibration και βαλτο αuto η disable αφου δεν πας για τρελο overclock!Kαι αμα εχεις τα ιδια αποτελεσματα τοτε βρες asap ενα αλλο mobo να βαλεις τον q9550 για να δεις τι παιζει πριν πας για πλαισιο μερια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Δηλ. να πάω να καρφώσω το vcore voltage στα 1.2v και να κάνω το Loadline calibration σε auto ή disabled (αν είναι auto?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Σεπτέμβριος 12, 2008 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Ναι και μετα να δεις θερμοκρασιες!Δοκιμασε μια με auto kαι μια disabled to loadline! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Ok.. επανέρχομαι με νεώτερα το απογευματοβραδάκι.. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Σεπτέμβριος 12, 2008 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 52 @ stock ειμαι μετα απο stress 20 λεπτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 12, 2008 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Η γνώμη μου είναι να μετράτε θερμοκρασίες σε default συχνότητα, με το realtemp, μετά από δέκα λεπτά stress με το πρόγραμμα IntelBurnTest.Μια φωτό με το πρόγραμμα να τρέχει, τις θερμοκρασίες των πυρήνων και του δωματίου ή απλή αναφορά τους, θα κάνει ακόμα πιο συγκρίσιμα τα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2008 Με αυτό ακριβώς τον τρόπο μετράω εγώ την θερμοκρασία. Τζίφος με τα 1.2v και disabled το Loadline calibration (ήταν auto). Μάλλον την επόμενη βδομάδα ξανά έχει ξήλωμα :) και λιγότερη πάστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.