Jump to content

Velociraptor 300gb ερωτηση.. S.O.S

Vassilis_X

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια.. εχω μια ερωτηση να κανω.. απο χτες ειμαι κατοχος ενος WD Velociraptor 300gb και αρκετα χαρουμενος για τις επιδοσεις του.. το καλωδιο sata δε κουμπωνει οπως σε εναν αλλον απλο sata σκληρο.. δε κανει το χαρακτηριστικο κλικ.. ετσι πρεπει να ειναι;;; ολα τα sata καλωδια εχουν πανω τους κατι σαν ελασματακι ωστε να κουμπωνει μεσα στη θυρα του σκληρου.. στο δικο μου δε κουμπωνει.. δηλαδη μπορεις να τραβηξεις οποιαδηποτε στιγμη το καλωδιο και να βγει χωρις καποια αντισταση.. Ξερει κανεις τι παιζει;;;

και εμενα ετσι ειναι φιλε.Λογικα επειδη ειναι πολυ μικρος, δε κουμπωνει 100% το καλωδιο.Εγω το αφησα ετσι απλα φροντισα να μη τραβιεται και δεν εχω καποιο προβλημα.

Το εντοπισα το προβλημα.. τα sata καλωδια με το ελασματακι δεν ειναι συμβατα με WD σκληρους αλλα με ολους τους υπολοιπους.. χρειαζομαστε καλωδιο sata χωρις ελασματακι..

Γενικά αυτό που έχω παρατηρήσει με τα σατοκαλώδια είναι το εξής:

1- αν δεν έχουν το ελασμαστάκι φαίνεται σαν να είναι έτοιμο να βγεί αλλά αν δεν το πειράζεις δεν έχει πρόβλημα.

2- ΣΠΑΕΙ εύκολα η άκρη από τον δίσκο εκεί ακριβώς που μπαίνει το καλώδιο ρεύματος.

Δηλαδή αν προσπαθήσεις να βάλεις το καλώδιο ρεύματος και το κρατάς λοξά σε σχέση με την υποδοχή ενδέχεται να σπάσει ένα κομματάκι από την άκρη της.

Συνέβει σε δύο δίσκους αλλά ευτυχώς ΔΕΝ προκαλεί παρανέργειες, το καλώδιο ρεύματος κουμπώνει σχετικά καλά και δεν έχεις πρόβλημα...

Το εντοπισα το προβλημα.. τα sata καλωδια με το ελασματακι δεν ειναι συμβατα με WD σκληρους αλλα με ολους τους υπολοιπους.. χρειαζομαστε καλωδιο sata χωρις ελασματακι..

Όχι. WD2500YS (RAID Edition) εδώ και μια χαρά κουμπώνουν τα καλώδια με το ελασματάκι.

Όχι. WD2500YS (RAID Edition) εδώ και μια χαρά κουμπώνουν τα καλώδια με το ελασματάκι.

ισως ειναι η εξαιρεση ο δισκος σου.. ο δικος μου δεν εχει τις μικρες τρυπουλες ωστε να κανει κλικ το sata καλωδιο με το ελασματακι..

Βασιλη απο θορυβο πως παει? Σφυριζει κτλ?

θορυβος καθολου.. ειλικρινα.. και απο θερμοκρασια 35 βαθμους.. οι αλλοι 2 απλοι sata σκληροι που εχω εχουν 37-38 βαθμους.. οταν το ειδα ψαρωσα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.