Vassilis_X Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2008 Γεια σας παιδια.. εχω μια ερωτηση να κανω.. απο χτες ειμαι κατοχος ενος WD Velociraptor 300gb και αρκετα χαρουμενος για τις επιδοσεις του.. το καλωδιο sata δε κουμπωνει οπως σε εναν αλλον απλο sata σκληρο.. δε κανει το χαρακτηριστικο κλικ.. ετσι πρεπει να ειναι;;; ολα τα sata καλωδια εχουν πανω τους κατι σαν ελασματακι ωστε να κουμπωνει μεσα στη θυρα του σκληρου.. στο δικο μου δε κουμπωνει.. δηλαδη μπορεις να τραβηξεις οποιαδηποτε στιγμη το καλωδιο και να βγει χωρις καποια αντισταση.. Ξερει κανεις τι παιζει;;;
KoMM Σεπτέμβριος 12, 2008 #2 Σεπτέμβριος 12, 2008 και εμενα ετσι ειναι φιλε.Λογικα επειδη ειναι πολυ μικρος, δε κουμπωνει 100% το καλωδιο.Εγω το αφησα ετσι απλα φροντισα να μη τραβιεται και δεν εχω καποιο προβλημα.
Vassilis_X Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #3 Σεπτέμβριος 12, 2008 Το εντοπισα το προβλημα.. τα sata καλωδια με το ελασματακι δεν ειναι συμβατα με WD σκληρους αλλα με ολους τους υπολοιπους.. χρειαζομαστε καλωδιο sata χωρις ελασματακι..
KoMM Σεπτέμβριος 12, 2008 #4 Σεπτέμβριος 12, 2008 Θα κουμπωνει 100% ομως; Εμενα δε με απασχολει πολυ, αφου δε βγαινει ειμαι κομπλε
dpolal Σεπτέμβριος 12, 2008 #5 Σεπτέμβριος 12, 2008 Γενικά αυτό που έχω παρατηρήσει με τα σατοκαλώδια είναι το εξής:1- αν δεν έχουν το ελασμαστάκι φαίνεται σαν να είναι έτοιμο να βγεί αλλά αν δεν το πειράζεις δεν έχει πρόβλημα.2- ΣΠΑΕΙ εύκολα η άκρη από τον δίσκο εκεί ακριβώς που μπαίνει το καλώδιο ρεύματος.Δηλαδή αν προσπαθήσεις να βάλεις το καλώδιο ρεύματος και το κρατάς λοξά σε σχέση με την υποδοχή ενδέχεται να σπάσει ένα κομματάκι από την άκρη της.Συνέβει σε δύο δίσκους αλλά ευτυχώς ΔΕΝ προκαλεί παρανέργειες, το καλώδιο ρεύματος κουμπώνει σχετικά καλά και δεν έχεις πρόβλημα...
nickstamat Σεπτέμβριος 12, 2008 #6 Σεπτέμβριος 12, 2008 Το εντοπισα το προβλημα.. τα sata καλωδια με το ελασματακι δεν ειναι συμβατα με WD σκληρους αλλα με ολους τους υπολοιπους.. χρειαζομαστε καλωδιο sata χωρις ελασματακι..Όχι. WD2500YS (RAID Edition) εδώ και μια χαρά κουμπώνουν τα καλώδια με το ελασματάκι.
Vassilis_X Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #8 Σεπτέμβριος 12, 2008 Όχι. WD2500YS (RAID Edition) εδώ και μια χαρά κουμπώνουν τα καλώδια με το ελασματάκι.ισως ειναι η εξαιρεση ο δισκος σου.. ο δικος μου δεν εχει τις μικρες τρυπουλες ωστε να κανει κλικ το sata καλωδιο με το ελασματακι..
Vassilis_X Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #9 Σεπτέμβριος 12, 2008 Βασιλη απο θορυβο πως παει? Σφυριζει κτλ?θορυβος καθολου.. ειλικρινα.. και απο θερμοκρασια 35 βαθμους.. οι αλλοι 2 απλοι sata σκληροι που εχω εχουν 37-38 βαθμους.. οταν το ειδα ψαρωσα..
morfeas-dsl- Σεπτέμβριος 12, 2008 #10 Σεπτέμβριος 12, 2008 νομιζω η wd εχει και ειδικο καλωδιο σατα. στους overclockers.co.uk το ειχα δει
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.