Jump to content

Καθοδηγηση στον ασχετο

Mpilias

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες ειμαι ο πιο ασχετος ανθρωπος απο overclocking και ηθελα να σας ρωτησω αν μπορειτε να με καθοδηγησετε ωστε να κανω και γω ενα overclock στον υπολογιστη μου..

Το συστημα μου αποτελειται απο:

1.CPU: 2180

2.Motherboard: Albatron PM73V http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...egory=69977721

3.RAM: 2GB Team Elite ddr2 800mhz

4.gpu:asus 3650

5:psu:heroichi windmill 385w

Απο θερμοκρασιες παει παρα πολυ καλα το κομπιουτερ με τους πυρηνες να κυμαινονται σταθερα στους 30-32 βαθμους

και εγώ στο ίδιο σταδιο ειμαι με σένα. Αλλά μην περιμένεις μέσω τέτοιου τόπικ να πάρεις απαντήσεις και να βρεις άκρη...ψάχτο λίγο. δεν ειναι κάτι που θα σου πεί ένας ''κανε αυτα τα βήματα 1) 2) και τελείωσες :D . Φιλικά το λέω.

Κατά την γνώμη μου , αρχικά βρίσκεις τα προγράμματα με τα οποία θα τεστάρεις επιδόσεις ( cpu-z , gpu-z , 3dmark , memtest ) και την οποία μόλις ολοκλήρωσα .

Μετά βρίσκεις προγράμματα για να τεστάρεις επιδόσεις.. αυτο ψάχνω και εγώ γιατι κάθε ένα σου δίνει διαφορετική θερμοκρασία και δεν ξέρω ποιο να έπιλέξω.

Μετα βρίσκεις manulas κυρίως για το mobo σου και για μνήμες , vga και cpu

Μετά λυώνεις σε forums ψάχνοντας O/C Guides που υπάρχουν πολλά σε σχετικά sites όπως και στο δικό μας .

Και τέλος αφού έχεις την κατάλληλη ψύξη ξεκινάς και ο θεός βοηθός για εμάς τους noobs . :D

Πολύ βολικό είναι να έχεις 2 pc οποτε να έχεις live δίπλα σου τα manuals Κλπ και να τσεκάρεις

@ExeliktikoS

Χαλάρωσε,δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

@Mpilias

Μπες στο ΒΙΟS της μητρική και ανέβασε σιγά σιγά το fsb να δεις πόσο πάει ο επεξεργαστής χωρίς εξτρά ρεύματα.Μόλις μπεισ στα windows τρέξε ένα orthos ¨η prime95 για κανένα μισάωρο.Άμα στο βγάζει και και είσαι στα επιθημητά Mhz άστο να τρέξει κανένα 5ώρο αλλιώς δώσε λίγο ρεύμα στον επεξεργαστή και ανέβασε κι άλλο το fsb.Πρόσεχε όμως και τις μνήμες.Επειδή υπάρχει διαιρέτης κοίτα μην τις πας στο θεό.Απλό.Ρίξε και μια ματιά εδω στον οδηγό του soki.

βασικά επειδή θέλω να είμαι προσεχτικός , και όντας noob στο θέμα θα πρέπει να κάνω αρκετά βήματα ''στην τύχη'' και έχοντας μηχάνημα 2.100 εβρο , πιστεύω οτι καλά το πάω. :D

χμ...αρχικά διόρθωσα την τιμή . Λάθος νούμερο.Απο εκεί και πέρα..

Τι εννοείς οτι και με λίγα λεφτά κάνει τη δουλειά του?Γιατι δεν ανέφερα τις προθέσεις μου για την αγορά μου. Επίσης άν δέις τα parts που έχω βάλει ένα ένα οι τιμές τους σε σχέση με τις τιμές για τα ίδια προιοντα σε άλλα καταστήματα δεν έχουν τεράστια διαφορά.

Απο εκέι και πέρα..Τωρα δλδ συγκρίνουμε τα 350 με τα 850 W τροφοδοτικο? το ενα mobo με 45 και το άλλο με 300 ebro? κάρτες γραφικών ? RAM? καλά για το θέμα ψύξης και κουτι τι να πώ

''Προτεινόμενη Ψύξη CPU: Υπάρχουν πολλές "τίμιες" ψύκτρες στα 15-20 Ευρώ που επαρκούν. Χρησιμοποίησα μια "μαμά" Intel ψήκτρα που είχα περίσσευμα από τον Q6600 και μ' αυτήν δεν είδα θερμοκρασίες πάνω από 58. ''

Εγω προτίμησα custom water cooling αξίας 280e και κουτι Cosmos..

Το λογισμικό δεν το υπολογίζει στην τιμη καν? εγκατάσταση? εργασία cable managment?...

Γιαυτο λέω ας μείνουμε στο θέμα μας γιατι απο εκεί κ πέρα είναι τι παίρνει και γιατι ο καθένας.

Ok μην εκνευρίζεσαι... Απλά φαίνονται πολλά τα λεφτά που έδωσες για το σύστημα της υπογραφής σου, είτε 2100 είτε 2200, το ίδιο είναι. Για σένα το λέμε ώστε την επόμενη φορά να το προσέξεις περισσότερο, εκτός κι αν είναι και πολλά πράγματα που δεν τα γράφεις όπως το w/c.

Επίσης ο tifozi το λινκ το έδωσε για το παιδί που έκανε το θέμα, γιατί μοιάζουν τα συστήματα και στο θέμα του μιλάει για το overclock που έκανε.

*Επίσης για το λογισμικό, όταν αλλάζεις υπολογιστή κάθε λίγο και λιγάκι όπως οι περισσότεροι εδώ, δεν παίρνεις κάθε φορά καινούριο.

Βάλε με την μία fsb 310, και τάση 1,35 και δοκιμή για τα 3,1 GHz, τα οποία γενικά θα τα έχει...

Μετά ο 2180, κάπου στα 3,2 με 3,3 θα αρχίσει να ζωρίζεται...

Αν πάιξει με 10*333 με 1,45 το πολυ πολύ και έχει και καλη ψύξη τότε είσαι οκ.

Η μητρική μέχρι εκεί λογικά δεν θα θέλει τίποτα απο ρυθμίσεις και οι μνήμες θα είναι στα 800.

Εγώ λέω καλύτερα να πας απευθείας στα 2.66 με 266fsb που δε θα θέλει ούτε ρεύμα ούτε τίποτα. Από κει και μετά αν δεις ότι όλα είναι καλά, ανεβαίνεις. Αλλά το 310 θα το φοβόμουν για κατευθείαν για πρωτάρη. Καλύτερα σιγά σιγά, να παρακολουθείς και οι μνήμες τι κάνουν και τα ρεύματα κλπ. Δεν ξέρω η Albatron τι bios έχει ούτε θεωρώ ότι τα 3.0 + είναι εύκολα για οποιονδήποτε 2180 και οποιοδήποτε σύστημα. Είναι ήδη 50% πάνω.

Τώρα τελευταία έχουν περάσει πολλοί 2160 και 2180 από τα χέρια μου...

Ειδικά οι 2160 με την μια 333 fsb 1,35 καρφωτό για σιγουριά και πάντα σταθεροί...

Στα 3,25-3,3 αρχίζουν να κωλώνουν...

@ExeliktikoS: Φίλε το ποστ το παραπάνω δεν το έκανα για σένα. Απ' ότι προτείνεις πιο πάνω post #2 καλά το πάς, η πράξη σου λείπει. Με' γειά σου με χαρά σου. Δεν σε κρίνω, και θα έλεγα ότι δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό το PC σου (άσχετα αν έδωσες πολλά) και ούτε συγκρίνω το pc που "έψησα" - που στίχισε λιγότερα από το κουτί συν το ψυγείο σου - με το δικό σου .

Το link έδωσα για τον Mpilias, για να πάρει ιδέες.

By the way : http://www.hwbox.gr/showpost.php?p=18977&postcount=6 3Ghz χωρίς volt mod, με μαμά 1.31V ο E2180

Κοίτα καλύτεροι δεν ξέρω, αλλά και αυτοί τα 3 θα τα έχουν σχετικά άνετα και λόγω των 2mb θα είναι πιο γρήγοροι...

Αν υποστηρίζει 1333 fsb δεν θα έχει πρόβλημα, έστω και να το υποστηρίζει unofficially

O E2160 που έχω εγώ, με 965 DS4 τα 333*9 με 1,325 τα έχει άνετα...στα 360*9 τον έχω με 1,45, με νερά...στα 367*9 με 1,5 περίπου...από εκεί και πάνω δεν...

Λοιπον παιδες σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια τωρα ας αρχισουμε..

Η μητρικη απ οτι βλεπω λεει υποστηριζει 1333 mech..Αλλα επειδη ειμαι ασχετος και φοβαμαι λεω και γω να το αρχισω απο το 266 και βλεπουμε αν δεν εχει προβλημα τρωει ανεβασμα αμεσως..

Λοιπον αρα αυτο που κανω ειναι να μπω στο bios και ανεβαζω το fsb στα 266 σωστα?

Αυτο ειναι το πρωτο βημα και τρεχω το orthos ετσι?

Ναι ανέβασε μόνο fsb...

Τρέξε orthos και κάνα core temp και κάνα cpu-z να βλέπεις temps και vcore.

Καμιά ώρα νομίζω και πολύ λέω...εκεί δεν θα έχει πρόβλημα σταθερότητας σίγουρα...

Μετά στα 310 και με vcore 1.35, ή αν θες βάλε multi 9x και 333fsb. Πάλι τα ίδια από test αλλά αστό για κάνα 2+ τουλάχιστο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.