Jump to content

AMD Phenom 9950 oveclock help

blueox

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

μια και μιλαμε για τον 9950, υπαρχουν 2 εκδοσεις?

βλεπω στο site της AMD 9950 me 140w και 9950 με 125w. τι σημαινει αυτο? βγηκε νεα εκδοση που καταναλωνει λιγοτερο? δειτε:

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUResult.aspx?f1=AMD+Phenom%E2%84%A2+X4+Quad-Core&f2=9950&f3=2600&f4=512&f5=AM2%2b&f6=B3&f7=65nm+SOI&f8=125.000&f9=4000&f10=False&

Ναι έχει βγεί νέα έκδοση phenom 9950 με κάτανάλωση 125watt! Εχει κωδικό HD995ZXAJ4BGH

Ενώ η παλιά έχει κωδικό: HD995ZFAJ4BGH!

Μέχρι σήμερα η νέα έκδοση που αντικαθιστά την παλιά δεν έχει έρθει στην Ελλάδα! Πάντος άκουσα ότι τα πρώτα κομμάτια του 9950 με 125watt tdp ήρθαν πριν λίγες μέρες στον κεντρικό αντιπρόσωπο!

Λογικά αυτός θα είναι λιγότερο θερμός και θα ανεβαίνει καλύτερα στο o/c! Σε ξένα φόρα λένε ότι με τον νέο πιάνουν 3,5-3,6 και στους τέσσερεις πυρήνες με αυτόν και με τις νέες μητρικές sb750!

προσωπικα δε με πολυενδιαφερει το overclock. κυριως το αναφερω γιατι πολλες μητρικες δεν υποστηριζουν 140w, οπως και η δικη μου. και αν ηθελε καποιος να βαλει αυτον τον επεξεργαστη, δεν μπορουσε μεχρι σημερα. ομως αφου βγηκε και εκδοση με 125w, αυτο αλλαζει τα πραματα!!

• 2 weeks later...

παιδια δεν δινετε καμια συμβουλη κανενα οδηγο για τους phenom?γιατι εχω διαβασει οτι το ρευμα στις μνημες δεν πρεπει να ξεπερναει το 1.9

τι αλλα ρευματα πρεπει να ανεβασω σιγα σιγα και ποια πρεπει να κρατησω σταθερα.εχω ολη την καλη διαθεση να τον ξεζουμησουμε παρεα τον phenom να δουμε που παει.:T:

ρωταω γιατι εψαξα και δε βρηκα και πολλα.

εχω phenom 9950, corsair 2x2GB 1066,asus m3a79-T deluxe, αυτη τη στιγμη ειμαι με 225 χ14 με ρευμα 1.35 σταθερος, η αλλιως 200χ15.5 παλι σταθερο, της μνημες τις εχω στα 800 με 1.9V

καποια βοηθεια για ρυθμηση ρευματων των αλλων part?

το pci μονιμα στα 100.

Σε ευχαριστω felix το θεμα ειναι οτι βλεπω σε φωτο οτι δινουν πανω απο 2V στις μνημες πραγμα που δε κανει στους phenom διοτι λογω του memory controller ο επεξεργαστης καιγεται....:patsak:

αφου οι περισσοτερες μνημες 1066 δουλευουν με ρευμα πανω απο 2,0v. υποτιθεται οτι ο phenom υποστηριζει 1066, πως ειναι δυνατον να καιγεται πανω απο 2,0v? αν κανω καπου λαθος, διορθωστε με.

Σε ευχαριστω felix το θεμα ειναι οτι βλεπω σε φωτο οτι δινουν πανω απο 2V στις μνημες πραγμα που δε κανει στους phenom διοτι λογω του memory controller ο επεξεργαστης καιγεται....:patsak:

Έχεις κάποιο link γιαυτό?

και ομως παιδια σε ξενα site αναφερουν οτι θελει μεγαλη προσοχη στα ρευματα των μνημων να μην ξεπερνανε το 1.9 γιατι θα υπαρξει προβλημα με τον memory controller.

Ωραία όλα αυτά, αλλά αφού το είδες κάπου γιατί δεν το προωθείς το λίνκ, να μην ψαχνόμαστε? :crazy_pilot:

Παιδιά δεν θυμάμαι τα link κι εγώ, αλλά είναι γνωστό αυτό, έχουν ψοφήσει Phenom με μεγάλη τάση στις μνήμες. Κάπου από τα 2.25 και πάνω νομίζω.Θυμάμαι κάποιον που δοκιμάζοντας είχε κάψει 2, με 2.3 τάση και στρεσάρισμα. Aλλά οι αναφορές ήταν κυρίως για παλιούς Β2 steping. Τα B3 πρέπει να είναι ανθεκτικότερα, επιβεβαιώνω κι εγώ που έτρεχα τον 9550 με 2.25 για κανα μήνα κατακαλόκαιρο και δεν έκανε κιχ. Η AMD κάπου είχε δηλώσει τα 1.9V ως ανώτερη ασφαλή τιμή. Όσο για το αν υπάρχουν μνήμες 1066 με τόση τάση.... κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα(1) μόνο κιτ...

Και γενικά αν διαβάσετε δοκιμές, με 1066 διαιρέτη στη μνήμη σου κόβει το ανέβασμα ΗΤΤ πολύ, οπότε το γυρνάς 800, και δεδομένου του χαμηλού ΗΤΤ που σηκώνουν οι Phenom, δεν "ταβανιάζουν" εύκολα ούτε οι 800άρες, οπότε δεν αξίζει να πληρώσεις 1066 μνήμες. Εμένα ας πούμε ο 9550 με 243 ΗΤΤ, και 800άρη διαιρέτη, φτάνει 972 τις μνήμες. Το ίδιο μάλλον θα έφτανα και αν είχα 1066 μνήμες, γιατί θα αναγκαζόμουν να ρίξω διαιρετη στα 800.

Και φυσικά επηρεάζεται ο imc. Το ίδιο ισχύει και στους I7, που Ιntel δηλώνει ότι πάνω από Χ τάση στις μνήμες τα παίζουν.

Υπάρχουν ποια μητρικές που 300αρίζουν το htt !!!Μια είναι η ASROCK 790g που 300αρισε έναν 8450!! Η αντίστοιχη msi με 9950 πήγε στα 260+ οπότε ....

• 4 weeks later...

παιδια σημερα παρηγγειλα και εγω τον 9950 ελπιζω να με ικανοποιηση πολυ περισσοτερι απο τον amdx64 6000 που douleue στα3.4 ghz σταθερα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.