_Chris_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2008 Πηγα χθες να περασω νεο bios στην P5K Premium με το asus update και δυστυχως δημηιουργηθηκε προβλημα.. Σβηστηκε το παλιο bios, γραφτηκε το καινουργιο αλλα στο τελευταιο σταδιο (verification του νεου bios) μου εβγαλε failure... Πατησα retry (οπως ελεγε) αλλα δεν ξεκιναγε καν η διαδικασια γιατι μου εβγαλε οτι δεν βρισκει υποστηριζομενο bios. Κοινως εμεινα χωρις bios! O υπολογιστης πλεον δεν ανοιγει, ουτε καν κανει post. Με το που ανοιξει κλεινει και επανεκκινει μονος του συνεχεια Το αρχειο με το bios το εχω και εχω σε φλασακι το afudos αλλα δεν ξερω αν μπορουν να χρησιμευσουν καπως.. Υπαρχει καποιος τροπος να λυσω μονος μου το προβλημα??? Αν το παω στο Πλαισιο μπορουν να ξαναπερασουν το bios? Το rma το ξεχναω? Please help!!!! Εχω μεινει χωρις υπολογιστη και τον εχω αναγκη αυτες τις μερες!
SirDiman Σεπτέμβριος 11, 2008 #2 Σεπτέμβριος 11, 2008 Επρεπε να ξέρεις οτι δεν κάνουμε ποτε update στα windows με το asus updater :...:
qbiefox Σεπτέμβριος 11, 2008 #3 Σεπτέμβριος 11, 2008 Quote απο Asus:CrashFree BIOS 3Simply restore corrupted BIOS data from USB flash diskThe ASUS CrashFree BIOS 3 allows users to restore corrupted BIOS data from a USB flash disk containing the BIOS file. This utility saves users the cost and hassle of buying a replacement BIOS chip.Ψαξε λιγο να δεις τι ακριβως πρεπει να κανεις... Εγω σου βρηκα αυτο αλλα ειναι για το ASUS CrashFree BIOS 3 :http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?no=191&SLanguage=en-usΜην αγχωνεσαι παντως. η μητρικη μερναει rma με χαλασμενο bios
dpolal Σεπτέμβριος 11, 2008 #4 Σεπτέμβριος 11, 2008 ...αρκεί να μην πείς τίποτα σχετικά με bios update στον τεχνικό. Πήγα σήμερα το πρωί να ανοίξω το πισί και δεν κελάιδαγε, γιατρέ μου... Eγώ, ένας πτωχός, πλην τίμιος, χρήστης είμαι... Ντεν γκαταλαβαίνει...
_Chris_ Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #5 Σεπτέμβριος 11, 2008 Quote απο Asus:Ψαξε λιγο να δεις τι ακριβως πρεπει να κανεις... Εγω σου βρηκα αυτο αλλα ειναι για το ASUS CrashFree BIOS 3 :http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?no=191&SLanguage=en-usΜην αγχωνεσαι παντως. η μητρικη μερναει rma με χαλασμενο biosΜε usb εχω ηδη προσπαθησει αλλα δεν εγινε τπτ. Βασικα κανει απανωτα ρεσταρτ (σχεδον ανα 1 δευτερολεπτο) πριν προλαβει να βγαλει οτιδηποτε. Φαντασου οτι η οθονη δεν ανοιγει καν. Εχω κανει 2 φορες clear cmos μπας και μεινει παραπανω ανοικτη και ψαξει για αρχειο bios αλλα δεν..
qbiefox Σεπτέμβριος 11, 2008 #6 Σεπτέμβριος 11, 2008 RMA... Απο ποιο μαγαζι την πηρες? Πας εκει, ρε παιδια τι πραγματα ειναι αυτα? πηγα να ανοιξω χτες το pc και κανει restart αβερτα. Μηπως ειναι προβληματικη η μητρικη μου?
DJD Σεπτέμβριος 11, 2008 #7 Σεπτέμβριος 11, 2008 Δοκίμασε να πατήσεις το power με κρατημένο το Insert στο πληκτρολόγιο, στις παλιότερες asus δούλευε.
_Chris_ Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #8 Σεπτέμβριος 11, 2008 Δοκίμασε να πατήσεις το power με κρατημένο το Insert στο πληκτρολόγιο, στις παλιότερες asus δούλευε.Νope.Ουτε αυτο δουλευει
_Chris_ Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #9 Σεπτέμβριος 11, 2008 Μαλλον παει στα σκουπιδια η μητρικη P5Q Deluxe ή Maximus II? Η maximus με πορωνει εμφανισιακα, εχει και την x-fi, αλλα απ την αλλη βλεπω σε reviews οτι σε επιδοσεις ειναι ιδια με την p5q. Οποτε αναρωτιεμαι αν αξιζει να δωσω 50 ευρω παραπανω. Εσεις τι λετε? Eπειδη μαλλον θα παω σημερα, προτεινετε μια απο τις 2 εκτως αν τις θεωρειτε εντελως λαθος σαν επιλογη. Μονο για x48 δεν ψηνομαι καθως απ οτι εχω δει στο forum της ocz υπαρχουν ψιλοθεματακια με τις μνημες μου. Τα υπολοιπα specs φαινοναι στην sig
johnysb Σεπτέμβριος 11, 2008 #10 Σεπτέμβριος 11, 2008 maximus II is the winner.Απλα η P5Q εχει καποια bug με τα ρευματα.
videodv Σεπτέμβριος 11, 2008 #11 Σεπτέμβριος 11, 2008 Εχει κάπου μια επιλογή, options/next/bios downgradable. Για να κάνει update σε παλαιότερη version.
_Chris_ Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #12 Σεπτέμβριος 11, 2008 maximus II is the winner.Απλα η P5Q εχει καποια bug με τα ρευματα. Τι ειδους bugs? Φτιαχνουν αν δωσεις manually τα ρευματα ή με bios update? Α και το βασικοτερο! Ποιος τροπος θεωρειται ο πιο αξιοπιστος για bios update? Afudos ή EZ flash? Δεν λεει να την ξαναπαθω
johnysb Σεπτέμβριος 11, 2008 #13 Σεπτέμβριος 11, 2008 εγω παντα με το win update το εκανα και δεν ειχα προβλημα,but shi(f)t happens.Οσο για τα bugs νομιζω οτι οταν ορισεις τις ελαχιστες τιμες δινει τις μεγιστες(π.χ. Vtt->1.1V δινει 1,5V)
Artist_ Σεπτέμβριος 11, 2008 #14 Σεπτέμβριος 11, 2008 ξήλωσε τα όλα από την μητρική και άσε την για 24 ώρες χωρίς ρεύματα.
mariosalice Σεπτέμβριος 11, 2008 #15 Σεπτέμβριος 11, 2008 Θα δουλέψει. Αρκεί να το θέλεις.Μόνο πρόσεξε γιατί πολύ συχνά αυτά είναι φαινόμενο ότι έχουν στραβώσει pins ή ότι έσφιξες πολύ τον επεξεργαστή πάνω στο socket. Χαλάρωσε τον.Τα socket της Intel δεν μου αρέσουν.Θα έλεγα να ξηλώσεις τα πάντα από πάνω, να κάνεις clearcmos reset και να βάλεις το DVD της μητρικής.Λογικά θα φλασάρει το παλιό ΒΙΟΣ.Αλλά μπορείς να φτιάξεις δισκέτα με πρόγραμμα flash και να φλασάρεις με αυτόματες ρυθμίσεις (παραμέτρους γραμμής εντολής) από το autoexec.bat.Να ξέρεις ότι το boot section δεν αλλάζει όταν φλασάρεις νέο BIOS από win ή από ΒΙΟΣ.Οπότε δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα.
Tsakonas Σεπτέμβριος 11, 2008 #16 Σεπτέμβριος 11, 2008 εχει και την x-fi,ποια ???...την φτηνη-μουφα εκδοση της χφι εχει που ειναι περιπου σαν audigy!!!...μην την παρεις δηλαδη αν ειναι για αυτο...κατα ταλλα η ασφαλεστερη μεθοδος αναβαθμισης βιος με ασους μητρικες ειναι νομιζω σιντακι με το αρχειο,μπουταρισμα και αλτ-f2
_Chris_ Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #17 Σεπτέμβριος 12, 2008 Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!Πλεον ειμαι κατοχος μιας Μaximus II Formula και ολα φαινονται να λειτουργουν αψογα.Ακομα ολα στα default βεβαια και λεω να την δουλεψω 5-7 μερες ετσι.Καθαρα πληροφοριακα να πω οτι ειχα αφησει μονο 1 dimm, cpu, vga. Ολα τα usb κτλ ειχαν φυγει. Clear cmos εκανα 2 φορες, βγαζοντας μπαταρια (για 30 sec) και αλλαζοντας θεση στα αντιστοιχα jumperakia. Δεν ξερω γιατι, αλλα εκανε συνεχομενα restart ανα 1-2 δευτερολεπτα με αποτελεσμα να μην ψαχνει για bios file (το χα σε φλασακι), να μην αναβει καν η οθονη. Μαλλον το failure της τιναξε τα πεταλα! Αν δεν εκανε restart τοσο συντομα πιστευω θα ειχα επιλογες, αλλα σε 1-2 sec δεν γινοταν τπτ. Και pins απ οσο ειδα μετα που την ξεσυνδεσα ηταν ισια. Αυτα τα ωραια και περιεργα..Το σιγουρο ειναι οτι δεν ξανακανω bios update απο windows! Παντως παντα ετσι το εκανα χωρις προβληματα, αλλα απο τη στιγμη που την επαθα και απο ψαξιμο ειδα οτι δεν συνισταται δεν το ξανακανω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.