bezdim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2008 Παράκληση προς όλους τους μπυράδες λαμπίτες...Πώς στο καλό ζυμώνουμε και πίνουμε μια μπύρα σαν την Erdinger για παράδειγμα?Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε το στομάχι μας από το να εκτονώνεται σαν ροπάτο μονοκύλινδρο?Αναμένω τα φώτα σας!
deninho Σεπτέμβριος 11, 2008 #2 Σεπτέμβριος 11, 2008 what do you mean by ζυμώνουμε; Φιλοξενώ έναν Γερμανό με κόλλημα με τις άσπρες μπύρες (μόλις είδε τα μπουκάλια και το ποτήρι πέταξε από τη χαρά του ), οπότε μπορώ να ρωτήσω
Tsakonas Σεπτέμβριος 11, 2008 #3 Σεπτέμβριος 11, 2008 DIY μπυρα θελεις?ειναι κατι εταιριες στη Γερμανια με ετοιμα κιτακια για τετοια δουλεια...ειχε δοκιμασει ενας φιλος να πετυχει κατι τετοιο ...σε καποια φαση αν θυμαμαι καλα εριχνε ζαχαρη..(ε μην φανταστεις πως ηταν και το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο...τα 3 πρωτα μπουκαλια εσκασαν πχ..αλλα προς το 7ο μπουκαλι το αποτελεσμα μου φανηκε κλασεις ανωτερο απο μπυρες εμποριου)
dellman Σεπτέμβριος 11, 2008 #4 Σεπτέμβριος 11, 2008 Η erdinger ζυμώνεται μέσα στο ποτήρι.Αδειάζουμε τα 450 ml στο ποτήρι χωρίς αφρό το υπόλοιπο το τριβούμε καλά με το μπουκάλι με κινήσεις σαν αυτές που ζεσταίνουμε τα χερια μας (μπρος πίσω) για 2 λεπτά. Επειτά το αδειάζουμε στο ποτήρι, Αν το έχεις κάνει σωστά θα δεις το ξανθό ομοιόμορφο χρώμα
bezdim Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #5 Σεπτέμβριος 11, 2008 (edited) Επείδη δεν ξέρω και πολλά στο θέμα, καλό θα ήταν να συγκεκριμενοποιήσω την ερώτηση:Πώς πίνουμε μια Erdinger?Μίλησα με τον μπάρμαν και μου έδεξε ένα κρύο μπουκάλι με τη μαγιά να διαφαίνεται ως λευκό ίζημα στον πάτο του μπουκαλιού.Μου είπε πως πρώτα πρέπει να βάζω λίγη μπύρα, μετά να περιστρέφω το ποτήρι (το οποίο ήταν μακρύ με λεπτό λαιμό γι αυτό τον σκοπό μάλλον), και μετά να προσθέτω την υπόλοιπη...Για να πώ την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα...Την πρώτη φορά έβαλα την μπύρα και δνε άφρισε. Μου την πήρε και μου έδωσε άλλη. Μπορεί να πάθαινα και δηλητηρίαση μου είπε. Την δεύτερη φορά το έκανα όπως μου είπε, το δίαλυμμα ήταν κάπως θόλο, αλλά είχε γευση μπύρας. Σημειωτέον ότι είχε αφρίσει καλά πρίν...Μου λέει, τώρα έιναι οκ...ΕDIT: Mάλλον λάθος κατάλαβα τη διαδικασία... Δεν ήμουνα σε extreme διαύγεια μάλλον... Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 11, 2008 από bezdim
bezdim Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #6 Σεπτέμβριος 11, 2008 Η erdinger ζυμώνεται μέσα στο ποτήρι.Αδειάζουμε τα 450 ml στο ποτήρι χωρίς αφρό το υπόλοιπο το τριβούμε καλά με το μπουκάλι με κινήσεις σαν αυτές που ζεσταίνουμε τα χερια μας (μπρος πίσω) για 2 λεπτά. Επειτά το αδειάζουμε στο ποτήρι, Αν το έχεις κάνει σωστά θα δεις το ξανθό ομοιόμορφο χρώμα Θένξ dellman, μάλλον τη ζύμωσα με τα γαστρικά υγρά μου... Καλά λένε ότι το στομάχι του φοιτητή όλα τα αλέθει...
bezdim Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #8 Σεπτέμβριος 11, 2008 Σοβαρά ανέβασε συνάδελφε! Δεν βρήκα τπτ στα ελληνικά!
dellman Σεπτέμβριος 11, 2008 #9 Σεπτέμβριος 11, 2008 Εγώ θα σου πρότεινα αντί για Erdinger να δοκιμάσεις Duvel, kwak
cptkoulis Σεπτέμβριος 11, 2008 #11 Σεπτέμβριος 11, 2008 Η erdinger ζυμώνεται μέσα στο ποτήρι.Αδειάζουμε τα 450 ml στο ποτήρι χωρίς αφρό το υπόλοιπο το τριβούμε καλά με το μπουκάλι με κινήσεις σαν αυτές που ζεσταίνουμε τα χερια μας (μπρος πίσω) για 2 λεπτά. Επειτά το αδειάζουμε στο ποτήρι, Αν το έχεις κάνει σωστά θα δεις το ξανθό ομοιόμορφο χρώμα Πολυ καλα το περιεγραψες Εξαιρετικη μπυρα ΥΓ Κατα καιρους παιζει προσφορα με δυο μπυρες,δωρο το ποτηρι Erdinger.Αξιζει!
Ar@besqu.e Σεπτέμβριος 11, 2008 #13 Σεπτέμβριος 11, 2008 Η erdinger ειναι σταρένια μπύρα. Όχι απο κριθάρι όπως οι περισσότερες. Αμα σας αρέσουν οι μπύρες παλικάρια σας προτείνω να επισκεφτείτε beer academy, ζύθο και να τα σκάσετε μια φορα για δοκιμή.. Αξίζει το κόπο. Προσωπικές αγαπημένες: carmeliet tripel, trappe quadrupel, weihenstephaner. παραθέτω μια φωτό απο τη κουζίνα μου..
KoMM Σεπτέμβριος 11, 2008 #14 Σεπτέμβριος 11, 2008 Ωραιο το academy και ο ζυθος, αλλα πλεον ειναι πανακριβα, και με μετριοτατα φαγητα. 6.5€ το μπουκαλι weiss -500ml-.Γυρω στα 8€ αρκετες 330ml μπυρες κτλ. Προτεινω σουπερμαρκετ-καβα που εχουν 1.5€ και δωρο ποτηρια. το οκτομπερφεστ λεει τπτ?
felix Σεπτέμβριος 11, 2008 #15 Σεπτέμβριος 11, 2008 το οκτομπερφεστ λεει τπτ? Ρώτα το dubber !! :hehe:
KoMM Σεπτέμβριος 11, 2008 #16 Σεπτέμβριος 11, 2008 Ρώτα το dubber !! :hehe: ok , αλλα γιατι ειναι αστειο ;:o
Ar@besqu.e Σεπτέμβριος 11, 2008 #17 Σεπτέμβριος 11, 2008 Ωραιο το academy και ο ζυθος, αλλα πλεον ειναι πανακριβα, και με μετριοτατα φαγητα. 6.5€ το μπουκαλι weiss -500ml-.Γυρω στα 8€ αρκετες 330ml μπυρες κτλ. Προτεινω σουπερμαρκετ-καβα που εχουν 1.5€ και δωρο ποτηρια. το οκτομπερφεστ λεει τπτ? ναι το beer academy δεν έχει φοβερο φαι, αλλα ο ζύθος.... 7 άτομα----> fondu για 4, ποικιλία λουκάνικα, κότσι χοιρινό--->όργιο από το παράδεισο 10Ε/άτομο
γεράκης Σεπτέμβριος 11, 2008 #18 Σεπτέμβριος 11, 2008 η duvel δεν νομίζω οτι είναι weiss αλλά είναι θεική, όπως και σχεδόν όλες οι φλαμανδικές (chimay, belzebhut etc). εκτός από την erdinger πάντως, προτείνω και meisselweiss ( ή κάπως έτσι). ΘΕΙΚΟΤΑΤΗ!
dubber Σεπτέμβριος 11, 2008 #19 Σεπτέμβριος 11, 2008 (edited) ok , αλλα γιατι ειναι αστειο ;:o Ωραίες μπύρες, αν πάρεις και αυτές τις σωλήνες τις 5λιτρες, όλα τα λεφτά. Τσιμπάς και μια ποικιλία κρεατικών και είσαι άρχοντας. Βέβαια μετά παίζει ένα θέμα. Όποτε έχουμε πάει με τον Felix, για κανα 2 μέρες μετά *******. Ειλικρινά πρέπει να κρατάς απόσταση ασφαλείας 10 μέτρων! Χαχα, μιλάμε για πολύ εξαέρωση όμως... Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 12, 2008 από perp
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now