Jump to content

AMD Athlon X2 6500 Black Edition

junior-21-

Recommended Posts

Νέος και ενδιαφέρον Κ10 dualcore cpu από την AMD :D

Mε 1ΜΒ L2 και 2MB L3 cache.

Ξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής και το καλύτερο : τιμή στα 90 ευρώ!

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=3257629#post3257629

http://preisvergleich.chello.at/a361555.html

http://www.hardwareschotte.de/hardware/preise/proid_9758807/preis_AMD+Athlon+X2+6500+Black+Edition+AD6500WCGHBOX

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply
Δεν ειναι απαραίτητα γρηγοροτερος απο τους K8 X2

δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι, τουλάχιστον στα ίδια ρολόγια. Από κλόκια τι θα λέει είναι ένα ερωτηματικό...

Υποθέτω οτι έχει και τους άλλους 2 πυρίνες πάνω αλλά απενεργοποιημένους... σωστα; Φοβαμαι οτι τα ~3400 που είναι εφικτά με x2 ...απλα δεν θα πιάνονται με τιποτα με αυτον. Είμαι πολύ περίεργος να δω που θα παίζει 24/7. Πιστεύω < 3 ghz

Ο 9950ΒΕ μπορεί να πίάσει και στους τέσσερεις πυρήνες 3,4-3,5ghz (τα τελευταία κομμάτια) με καινύριες μητρικές (sb750) Αυτός που έχει δυο πυρήνες δεν βρίσκω το λόγο να μην μπορεί να πάει παραπανω ή τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα!! Επίσης είναι σε πολύ καλή τιμή άρα πιστεύω αξίζει να αναβαθμίσει κάποιος έστω και για 15% παραπανω ισχύ!!

Συν τα sse που υποστηρίζει σε σχέση με τους k8!

Επίσης δεν πιστεύω ότι είναι 4 πύρηνος με 2 πυρήνες εκτός!

TDP: 95W στα 2,3? Πολύ ε?

Δε μου φαίνονται πολλά σε σχέση με τους AthlonX2 για τους εξής λόγους.

1) Η L2 Cache είναι πολύ πιο γρήγορη από τους Brisbane.

2) Διαθέτει L3 cache on-die

Η AMD κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση στους Brisbane βάζοντας όχι μόνο λιγότερη cache (από 1MB των Windsor σε 512ΚΒ στους Brisbane) αλλά και πιο αργή.

Με τον Κ10 μπορεί να έμεινε η L2 στα 2χ512ΚΒ αλλά είναι γρήγορη.

Και μη ξεχνάμε βέβαια τον IMC που υποστητίζει DDR2-1066 και το TDP είναι το μέγιστο δυνατό σε αυτή τη συχνότητα.

TDP: 95W στα 2,3? Πολύ ε?

Δεν πρέπει να είναι τόσο default! Και ο 9950be λένε ότι είναι 140watt tdp αλλά από μετρήσεις που έχω δει είναι κοντά στα 110watt! Tώρα γιατί τον βγάζουν τόσο..... Μήπως βάζουν και περιθώριο o/c με sb750 ?

Χαίρομαι που το αναλύει τεκμηριωμένα JimmyFox :D Χαίρομαι που όλοι οι AMDάδες είναι εδώ και σχολιάζουν, ένας μόνο λειπει (ξεκινάει από Daga και τελειώνει σε lidis :D )

H cache των AMD σε σχέση με των Intel είναι πιο αργή ή πιο γρήγορη?

Χαίρομαι που το αναλύει τεκμηριωμένα JimmyFox :D Χαίρομαι που όλοι οι AMDάδες είναι εδώ και σχολιάζουν, ένας μόνο λειπει (ξεκινάει από Daga και τελειώνει σε lidis :D )

H cache των AMD σε σχέση με των Intel είναι πιο αργή ή πιο γρήγορη?

Είναι πολύ αργή μου φαίνεται ότι έχω διαβάσει η L3, αλλά αυτό θα διορθωθεί στους deneb!

δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι, τουλάχιστον στα ίδια ρολόγια. Από κλόκια τι θα λέει είναι ένα ερωτηματικό...

K8 X2 6400: 3.2Ghz

K10 X2 6500: 2.3Ghz

ο K10 δεν εχει δειξει να ειναι γενικα 50% πιο γρηγορος per clock απο τον Κ8, ώστε να αντισταθμίσει το έλλειμα συχνότητας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.