Jump to content

Videos 0 bytes

serafino

Recommended Posts

Ξαφνικα παρατηρησα οτι καποια απ τα βιντεο μου (ταινιες avi και wmv) εχουν χωρητικοτητα 0 bytes...

Προκειται για ταινιες που εχω αποθηκευμενες εδω και 6-12 μηνες και βρισκονται σε φακελο που η μονη μεταβολη ειναι οτι εχει μετακινηθει το τελευταιο διαστημα καπου 2-3 φορες.

Η εικονιτσα τους φαινεται αν τα δω "as thubnail" αλλα βεβαια αν τα παιξω δεν υπαρχει τιποτα.

Μηπως ξερετε γιατι συνεβη αυτο? να μηδενιστουν απο μόνες τους οι ταινιες?

Μηπως βρισκονται καπου αλλου στο σκληρο?

Δεν εκανα καμμια μαζiκη διαγραφη και προσεχω σχολαστικα το συστημα μου για malwares. Το anti-virus μου(ΖΑ) σε ρωταει πρωτα πριν σβησει κατι.

Αυτο που ειναι περιεργο ειναι οπως ειπα, οτι η ταινια φαινεται στη θεση της κανονικα με το ιδεογραμμα της, αλλα αν κινησεις τον κερσορα πανω της λεει 0 bytes.

Εγω υποψιαζομαι καποιο disk error ή καποια ανωμαλια κατα τη μεταφορα(ο ιδιος ο δισκος μεταφερθηκε απο αλλο συστημα).

Τα thumbnails είναι άλλη ιστορία, μη δίνεις σημασία.

Δοκίμασε με τον δίσκο σου αυτούσιο σε άλλο λειτουργικό, πχ με ένα linux live cd να δεις τι λέει.

2 πιθανότητες που μου έρχονται πρώτα πρώτα είναι filesystem error ή codec error.

Τα thumbnails είναι άλλη ιστορία, μη δίνεις σημασία.

Δοκίμασε με τον δίσκο σου αυτούσιο σε άλλο λειτουργικό, πχ με ένα linux live cd να δεις τι λέει.

2 πιθανότητες που μου έρχονται πρώτα πρώτα είναι filesystem error ή codec error.

Πραγματι εχω καποιο προβλημα με τα codecs τελευταια.

Καποιες ταινιες δε παιζουν ή παιζουν και σταματανε.

Αλλα μπορουν τα codecs να σου σβησουν ολοκληρη ταινια απο μόνα τους?

Και πως το λυνω?

Στα thubnails δεν δινω καποια σημασια, λεω μόνο οτι φαινεται κανονικα το ιδεογραμμα(μια ενδεικτικη εικονιτσα της ταινιας).

Αραγε την ταινια την εχασα οριστικα ή μπορει να βρισκεται καπου αλλου στο σκληρο?

Δηλαδη αν δοκιμασω το σκληρο σε αλλο λειτουργικο, μπορει η ταινια να επανεμφανιστει στη θεση της?

Ωταν λες "filesystem error" τι ακριβως εννοεις? Παντως error-checking εκανα προσφατα 2-3 φορες.

Εχουν αναφερθει απωλειες αρχειων οταν ενας σκληρο μεταφερεται σε αλλο pc?

Γενικα παντως το συστημα μου δεν δουλευει καλα τελευταια. Αντικατεστησα εναν σκληρο για καλυτερα (απο sata2 160MB σε sata1 300GB-υποψιν οτι η μητρικη μου ειναι αρχαια και δεν "βλεπει" sata2), οποτε με βλεπω παλι για format.

Ωραια η γατουλα sniper btw:)

Πετυχε κανα σκυλο?:laughing:

Παντως αν κλεισει το ενα ματι θα στοχευσει καλυτερα.

Εγώ πάλι νομίζω ότι σε ένα move απλά έφτιαξε το toc του φακέλου και παρέδωσε πνεύμα..

Οριστε?:wassat:Mεταφραση παρακαλω?

Yποψην οτι δε μιλαω για 1 μόνο ταινια αλλα εχω ηδη εντοπισει 4 (στον ιδιο φακελο) και μαλιστα δίπλα-δίπλα στη σειρα, αν τις δω arrange by size.

Eχω δοκιμασει πολλα πακετα Κ-Lite (υπαρχουν σε πολλα μεγεθη, με μεγαλυτερο ενα των 32ΜΒ). Δεν θυμαμαι ποιο χρησιμοποιιουσα παλιοτερα οταν δεν ειχα προβλημα.

Εισαι σιγουρος οτι αυτο που μου δινεις ειναι το καταλληλο?

Αnyway, θα απεγκ/σω αυτο που εχω και θα το βαλω.

Linux live CD έβαλες;

By the way, αν δεν είναι σίγουρος "ότι αυτό που σου δίνει είναι το κατάλληλο" τι γίνεται;

Δοκίμασέ ότι σου προτείνουν και δεν έχεις τίποτα να χάσεις. :)

Βεβαιως και δοκιμαζω οτι μου προτεινουν, τωρα θα βαλω το Κ-Lite του mitro.

Τοσα Κ-Lites δοκιμασα, γιατι οχι και αυτο.

Απο linux δεν εχω ιδεα, παντως δε σκοπευω να αλλαξω τα Win XP Pro SP3 που εχω τωρα.

Τωρα εσυ μου ειπες να βαλω τα linux σε αλλο partition φανταζομαι. Αλλα κι αν τα βαλω τι θα γινει, θα εμφανιστουν οι ταινιες ξαφνικα?

Σου είπα να βάλεις ένα live CD, όχι να αλλάξεις λειτουργικό. Κατέβασε το Ububtu πχ σε Live CD μορφή και δες τον δίσκο σου. Αν δεν πατήσεις INSTALL δεν στο περνάει. Δεν χάνεις τίποτα και είναι απόλυτα ασφαλές. Ούτε χρειάζεται 2ος δίσκος.

Απλά θα καταλήξεις άμεσα αν έπαθαν κάτι τα αρχεία ή φταίνε τα Windows σου.

φίλε serafino δοκίμασε το Klite που σου είπα αλλά δεν νομίζω να δεις κάποια διαφορά. Μέτα κατέβασε το Ubuntu Live CD γράψτω σε ένα cdακι και bootαρε το αλλά μην πατήσεις για κανένα λόγω εγκατάσταση απλά ψάξε τον δίσκο σου για την ακρίβεια δοκίμασε αν παίζουν τα βιντεάκια... Είναι εντελώς απλό. Αν θέλεις βοήθεια για το live cd ρώτα εδώ η στο https://help.ubuntu.com/

Λοιπον, εγω δεν εχω ιδεα απο ubuntu και πρωτου μπω στο κοπο θελω να μου πειτε τι ακριβως θα κερδισω. Τα αρχεια που φαινονται τωρα 0 bytes υπαρχει περιπτωση να γινουν παλι 700ΜΒ?...

Κοίταξε να δεις δεν χάνεις τπτ να δοκιμάσεις αυτό που σου λέμε δεν είναι καθόλου κόπος πιστεύω να γράψεις ένα cdακι και να ακολουθήσεις κάποια βήματα... Μπορεί τα videos σου στα linux να παίζουν κανονικότατα οπότε υπάρχει πρόβλημα στα win. Αυτό θα δεις με αυτό τον τρόπο. Εσύ επιλέγεις!:flag::flag:

Λοιπον, εγω δεν εχω ιδεα απο ubuntu και πρωτου μπω στο κοπο θελω να μου πειτε τι ακριβως θα κερδισω. Τα αρχεια που φαινονται τωρα 0 bytes υπαρχει περιπτωση να γινουν παλι 700ΜΒ?...

Μπορεί να κερδίσεις τίποτα, αλλά δεν έχεις και να χάσεις.

Αν δεν θέλεις να δοκιμάσεις 2-3 πράγματα που θα δοκίμαζε ο οποιοσδήποτε τεχνικός, μη ρωτάς καν.

Δεν το καταλαβαίνω, ερώτηση πάνω στην ερώτηση.

Κάτεβασε αυτό έδω το πακέτο K-Lite Codec Pack και ξαναδοκίμασε αλλά δεν νομίζω να παίζει πρόβλημα για codecs...

Φιλε mitro, εβαλα το πακετο αυτο σε αντικατασταση του αντιστοιχου προηγουμενου που ειχα, αλλα τα αρχεια .rm δεν τα παιζει!

Καμμια ιδεα?..

Το πιθανότερο είναι τα αρχεία να έχουν χαθεί. Codec δεν θα επαναφέρει τα αρχεία ούτε θα τους αλλάξει το μέγεθος.

Η μόνη ελπίδα αν τα αρχεία υπάρχουν αλλά την έχουν "ακούσει" τα windows, είναι 2ο λειτουργικό(live cd όπως είπαν τα παιδιά), όπου δεν θα εγκαταστήσεις τίποτε, απλά browse θα κάνεις στον φάκελο και θα δεις αν υπάρχουν τα αρχεία ή όχι.

Θελεις το real media codec.Τον εχει και το κ-λιτε αλλα δεν ειναι στη default εγκατασταση

αν θυμαμαι καλα.

Η προηγουμενη k-lite εγκατασταση που ειχα, το ειχε το real media.

Τελικα ποιο ειναι το πληρες και σωστο k-lite πακετο που πρεπει να βαλω?

Το πιθανότερο είναι τα αρχεία να έχουν χαθεί. Codec δεν θα επαναφέρει τα αρχεία ούτε θα τους αλλάξει το μέγεθος.

Η μόνη ελπίδα αν τα αρχεία υπάρχουν αλλά την έχουν "ακούσει" τα windows, είναι 2ο λειτουργικό(live cd όπως είπαν τα παιδιά), όπου δεν θα εγκαταστήσεις τίποτε, απλά browse θα κάνεις στον φάκελο και θα δεις αν υπάρχουν τα αρχεία ή όχι.

Προφανως και εχουν χαθει οριστικα. Δε καιγομαι βεβαια για τα συγκρεκριμενα.

Το θεμα ειναι για ποιο λογο χαθηκαν ωστε να μην επαναληφθει.

Συνηθιζεται οταν μεταφερεται ενας σκληρος σε αλλο pc(αλλη μητρικη, αλλη cpu κλπ) να χανονται αρχεια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.