geogeoland Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Οι κρύες νύχτες του χειμώνα πλησιάζουν, και ψάχνοντας κάτι διαχρονικό και με διάρκεια άλλο απο τις "κυψέλες" και το pac man, κατέληξα στο σκάκι... η αλήθεια είναι πως το καλύτερο πρόγραμμα του είδους για casual παιχνίδι που έχω συναντήσει σε PC, όσο κι αν δε θέλω να το παραδεχτώ, ήταν το ενσωματωμένο των vista. Ικανοποιητική κλίμακα δυσκολίας, όμορφο interface, και αρκετά ελαφρύ και καθαρό πρόγραμμα (για τα δεδομένα του pc μου τουλάχιστον..). Το θέμα είναι οτι εγώ... δεν έχω vista, παρα μόνο στο laptop. Υπάρχει κάποιο καλό πρόγραμμα/παιχνίδι κοντά σε αυτά τα πρότυπα, δωρεάν ή με πληρωμή? (Δωρεάν= και χωρίς διάφορα mailZ... :fist:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 10, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2008 Γιατι το θες να είναι καλό? Για να σου σπάσει τα νευρα και να μην ξαναπαίξεις ποτέ? Μικρός έπαιζα μανιωδώς σκάκι. Μιλάμε για τετράωρα (με τον ίδιο, ίδια αρρωστημένο φίλο). Όταν πήρα το πρώτο PC το '88 αρχισα να παίζω στο PC. Στο easy συνήθως κέρδιζα. Από εκεί και πάνω... δε με άφηνε σε χλωρό κλαρί. Σταδιακά θεώρησα ότι ήταν μια μάταια προσπάθεια και σταμάτησα να παίζω. Μόνο ζωντανό αν τύχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2008 Χαχα... μα το καλό δε σημαίνει και δύσκολο. Καλό για μένα είναι αυτό που έχει τις προδιαγραφές που είπα στο πρώτο post. Εύκολο στα πρώτα επίπεδα και δύσκολο στα τελευταία, με καλή διαβάθμιση δηλαδή. Και όλα τα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Σεπτέμβριος 14, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2008 Το καλυτερο που εχω χρησιμοποιησει ειναι το Kasparov Chessmatehttp://www.download.com/Kasparov-Chessmate/3000-10186_4-10331101.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt Σεπτέμβριος 14, 2008 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2008 Παντως αν δεν θελετε να κερδιζετε ουτε στο πιο ευκολο επιπεδο κατεβαστε το fritz της chessbase !Υπαρχει λεει και το rybka που ειναι πιο γρηγορο αλλα δεν το εχω δοκιμασειhttp://en.wikipedia.org/wiki/Rybka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 15, 2008 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2008 Ενα εχω παιξει ολο και ολο αλλα μου αρεσε αρκετα: LoveChess http://www.lovechess.nl/en/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Σεπτέμβριος 15, 2008 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2008 chessmaster ftw...απλα τα σπαει...βαριαντες,αναλυσεις στα παιχνιδια..διαβαθμισεις...interface που το διαμορφωνεις εσυ, βαση των δικων σο γουστων κ.λ.π. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Σεπτέμβριος 16, 2008 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2008 To Fritz θα πάρεις ! Για ένα χρόνο είχα γραφτεί σε σύλλογο σκακιού κ ο προπονητής αυτό πρότεινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Σεπτέμβριος 17, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 Ετοιμάζομαι να τσεκάρω ήδη fritz. Με την πρώτη ευκαιρία (τρίτη λυκείου γαρ) θα postάρω εντυπώσεις. Το love chess χμμμ.. εχει ενδιαφέερον... Το kasparov θα το τσεκάρω επίσης... Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την ανταπόκριση σας. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση κι αυτή ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serafino Σεπτέμβριος 17, 2008 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2008 To θεμα του σκακιου το λυνεις στο Yahoo Chess. Παιζεις με διαφορων επιπεδων παιχτες, γινεσαι host ή guest, προσκαλεις παιχτες, οριζεις χρωμα, χρονο κλπ. Εχεις ακομα και elo! Μετα απο 20 games σου δινει βαθμολογια(ξεκινας με 1200). Τωρα τελευταια το παιζω κι εγω, μετα απο καιρο, μανιωδως. Με τους παιχτες ανω των 1600 δυσκολευομαι λιγο αλλα τους κατωτερους λιγο-πολυ τους κανονιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Σεπτέμβριος 18, 2008 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2008 εχω βαλει ενα προγραμμα που προτινε καποιος σε αυτο το θεμα...και με εχει κανει βσουρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Σεπτέμβριος 18, 2008 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2008 Chessmaster! Έχει τα πάντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
serafino Σεπτέμβριος 19, 2008 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2008 Chessmaster! Έχει τα πάντα Eβαλα το Chessmaster-GrandMaster Edition να το δοκιμασω (ισως και να το χρησιμοποιησω εναντιον πραγματικου online παιχτη, χε χε χε:devil:) Για θεαση προτιμω το 2D-experts, μηπως ξερεις πως απαλλασομαι απο τα ενοχλητικα κοκκινα-ροζ τεραγωνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Αύγουστος 27, 2011 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2011 Ερώτηση:Υπάρχει κάποιο καλό πρόγραμμα για αρχάριους στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ; Να έχει διαφορετικά sets γραφικών για πιόνια κτλ κτλ; Και το κυριότερο να είναι και για αρχάριους. (12-13χρονών).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Αύγουστος 27, 2011 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 27, 2011 Απο φίλο που παιζει πορωμενα σου λεω τα εξηςFritz με την μηχανη του RybkaΔοκιμασε και την μηχανη του houdini, ειναι καλυτερη σε τακτικα χτυπηματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Οκτώβριος 5, 2011 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 Tα προγραμματα σκακιου εξαρτιονται απο το ποσο ισχυρο επεξεργαστη εχεις? Αν δηλαδη εχεις εναν 6πυρηνο θα ψαξει γρηγοροτερα και θα σου βγαλει γρηγοροτερα τη καλυτερη κινηση σε σχεση με εναν μονοπυρηνο επεξεργαστη?Απο φίλο που παιζει πορωμενα σου λεω τα εξηςFritz με την μηχανη του RybkaΔοκιμασε και την μηχανη του houdini, ειναι καλυτερη σε τακτικα χτυπηματαΚαι πως γινεται αυτος ο συνδυασμος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
altri Οκτώβριος 5, 2011 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 Fritz Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris Οκτώβριος 5, 2011 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 Fritz μεν, αλλα το ερωτημα ειναι πρεπει να εχεις και καλο συστημα για να τον δουλεψεις στο max του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 5, 2011 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 Fritz μεν, αλλα το ερωτημα ειναι πρεπει να εχεις και καλο συστημα για να τον δουλεψεις στο max του?To σκάκι είναι κλασική εφαρμογή που σηκώνει υψηλό παραλληλισμό. Δώσε cores και threads και άσ'το να γονατίσει. Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Οκτώβριος 6, 2011 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2011 Για ξεκινημα αρχαριων με βοηθησε και αυτο:Pawn - Free software downloads and software reviews - CNET Download.comPawn 2.86 - Chess.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.