Jump to content

ΑΥΤΟΜΑΤΟ backup

BeetleJuice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ηθελα να ακουσω γνωμες για το τι μεθοδο χρησιμοποιειτε για αυτο το σκοπο

επισης ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει προγραμμα που να συνδεεις αραια και που ενα δισκο και να πηγαινει να παιρνει ΣΥΣΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ απο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ φακελους και να τα μεταφερει στον backup

δηλαδη μιλαω για ενα απλο copy

για παραδειγμα

εχω ενα φακελο με φωτογραφιες οκ

παω και σβηνω μερικες , αλλα προσθετω και νεες

επισης προσθετω μερικες και τις βαζω και σε φακελο

θελω ενα προγραμμα που να κοιταει τι εχει ο ΜΑΣΤΕΡ ας πουμε δισκος και να πηγαινει και να κανει update με ολη την σημασια της λεξης στον αλλο δισκο , τον backup

δηλαδη να παει και να σβησει οτι εσβησα και να δημιουργησει ενα φακελο και να βαλει μεσα τις νεες φωτογραφιες

για μενα ειναι πιο ασφαλης λυση αυτο

και δεν θες καν εξωτερικους δισκους και τροφοδοσιες και τιποτα

εχεις ξερω γω εναν 750 ή ενα τερα και τον συνδεεις μια στο τοσο και τρεχεις το προγραμμα

και μετα οφ

και σουπερ ταχυτητες μιας και θα ειναι εσωτερικος

και με προβληματα τροφοδοσιας τιποτα γιατι δεν ειναι μονιμα πανω στο μηχανημα

και με controllers κανενα προβλημα , ουτε raid ουτε τπτ , Pure sata single

ασε που εστω οτι γινεται στραβη και κολαει ο backup ή ο καλος ας πουμε

αν κολησει ο backup ταχεις ολα στον αλλον

αν κολησει ο αλλος ταχεις ολα στον backup

και πας κανεις το rma σου και μετα ομορφα και ωραια τρεχεις ξανα το προγραμματακι σου

ακουω ιδεες

Acronis True image, βάλε full backup 1 φορά τη μέρα και είσαι ΟΚ.

τοχω!

κανει οσα περιεγραψα?

δλδ κατι σαν update στον δισκο backup βασει ενος αλλου δισκου?

Όχι :p

Δημιουργεί ένα αρχείο.tib το οποίο κάθε μέρα θα το κάνει overwrite, άρα θα κρατάει τις ρυθμίσεις σου. Το αρχείο δημιουργείται πολύ γρήγορα, όχι σαν copy-paste.

Αν σε ενδιαφέρει πιο μεγάλη ταχύτητα και όχι να θυσιάζεις το σύστημα για κάποια λεπτά, κάνεις αυτό που λες, το οποίο είναι Sync, και όχι backup. Προσωπικά θέλω backup και όχι Sync για να έχω και το περιθώριο ενός δικού μου λάθους σε διαγραφή κλπ ;)

Με το Acronis πχ, μπορείς να κάνεις διάφορες ρυθμίσεις. Σου δίνω πρόχειρα ένα πλάνο:

Θες να κάνεις backup μόνο το φάκελο "C:\Documents and Settings\BettleJuice"

Βάζεις να σου τραβάει full backup κάθε Κυριακή στις 11.00 το φάκελο.

Κάθε μέρα εκτός Κυριακής, ρυθμίζεις να σου κάνει differencial backup. Θα αποθηκεύει τις αλλαγές σου μόνο, πράγμα που σημαίνει λίγα λεπτά διαδικασία και μικρά .tib αρχεία.

Έτσι έχεις backup όλης της βδομάδας και κάθε Κυριακή ξεκινάς από νέο backup.

Κάτι ακόμα, γιατί δεν κάνεις ένα raid? Έστω software raid? Σε Sync δεν πιάνεται..

Κάτι ακόμα, γιατί δεν κάνεις ένα raid? Έστω software raid? Σε Sync δεν πιάνεται..

Φαντάζομαι ότι αυτό που εννοεί ο σκαθαροζούμης είναι ότι θέλει μεν να έχει ένα backup αλλά να αποφύγει τυχόν λανθασμένες διαγραφές ή άλλα προβλήματα.

Τo raid-1 αφενώς δεν προφυλάσει από λανθασμένες διαγραφές αφετέρου απαιτεί έναν δεύτερο δίσκο ίδιας χωριτηκότητας με τον Master.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το backup είναι ποιό αποτελεσματικό και συμφέρει από άποψη κόστους.

Λέει ότι θέλει να σβήνεται ότι έσβησε, οπότε θέλει κάτι να κάνει sync. Άλλο το backup, άλλο το sync. Με το sync δεν έχεις αυτό που λέμε backup, δηλαδή έγινε ένα λάθος προχθές και το είδα σήμερα, να το ανακτήσω.

Κάτι παρόμοιο θέλω να κάνω και εγω αλλά μάλλον θα πάω με το rsynch & freenas ή clarkconnect

λιγο offtopic για τους χρήστες του second copy

πια η διαφορά μεταξύ του

Copy source to destination, delete obsolete files from destination

&

Synchronize Source and Destination to match exactly χωρίς την επιλογή synchronize file deletions also

η βοήθεια με μπερδεύει λίγο

Daytime Dreamer σχετικά με το pm που σου έστειλα το έχεις δει;

Λέει ότι θέλει να σβήνεται ότι έσβησε, οπότε θέλει κάτι να κάνει sync. Άλλο το backup, άλλο το sync. Με το sync δεν έχεις αυτό που λέμε backup, δηλαδή έγινε ένα λάθος προχθές και το είδα σήμερα, να το ανακτήσω.

δεν κανω λαθη εγω ειναι πολυ καλα οργανωμενος ο δισκος μου

οταν κατι ειναι να φυγει θα το μελεταω πολυ καιρο για να το σβησω και οταν το δω θα πω "εφυγεεεεες εσυ , αντε γειαααα"

synch θελει ο σκαθαρος ρααα

Το SyncToy v2.0 της microsoft χρησιμοποιώ και κάνει και αυτό μια χαρά τη δουλειά του.

synch θελει ο σκαθαρος ρααα

Να το γράψει και στον τίτλο τότενες :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.