Jump to content

ΕΥΡΕΣΗ Q6700

vasilis_ts

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Σε idle λογικο πιστευω ειναι να μη δω διαφορα, αλλα στα παιχνιδια περιμενω οπως λες κι

εσυ, να δω καποια διαφορα. Αυτο που λενε, οτι οι διπυρινοι ειναι καλυτεροι στα παιχνιδια

απο τους τετραπυρινους ισχυει? Και αν ναι, τοτε για ποιους επεξεργαστες? Λογικα πρεπει

να σιγκρινουν Core2Duo (1066FSB) με Core2Quad (1066FSB). O Q6600 λογικα ειναι πολυ

ανωτερος απο τον Pentium D945 (Dual Core) 3.40GHz (800FSB) που εχω τωρα?

Ναι, όταν το λένε αυτό η σύγκριση είναι μεταξύ "αντίστοιχων" σε τεχνολογία επεξεργαστών, όπως οι δύο που είπες και το λέμε κατά κύριο λόγο επειδή ο διπύρηνος λογικά θα ανέβει ψηλότερα. Όταν τα ρολόγια έιναι ίδια (πχ Q6600 vs Ε6600 που είναι και οι δύο στα 2.4) τότε η απόδοση είναι πάνω κάτω η ίδια, εκτός από παιχνίδια/εφαρμογές που θα εκμεταλλευτούν 4 πυρήνες προφανώς.

Ο Q είναι ανώτερος από τον τωρινό σου, είσαι όμως με μια 7600GT, δεν ξέρω αν πρόκειται να δεις διαφορές στην κάρτα αυτή. Δε νομίζω να έχει πολλά να δώσει ακόμα με αλλαγή επεξεργαστή. Πάντως σίγουρα είναι μια αξιόλογη αναβάθμιση η μετάβαση σε Q6600 η οποία θα υποστηρίξει και μια αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών αργότερα.

Ναι, όταν το λένε αυτό η σύγκριση είναι μεταξύ "αντίστοιχων" σε τεχνολογία επεξεργαστών, όπως οι δύο που είπες και το λέμε κατά κύριο λόγο επειδή ο διπύρηνος λογικά θα ανέβει ψηλότερα. Όταν τα ρολόγια έιναι ίδια (πχ Q6600 vs Ε6600 που είναι και οι δύο στα 2.4) τότε η απόδοση είναι πάνω κάτω η ίδια, εκτός από παιχνίδια/εφαρμογές που θα εκμεταλλευτούν 4 πυρήνες προφανώς.

Ο Q είναι ανώτερος από τον τωρινό σου, είσαι όμως με μια 7600GT, δεν ξέρω αν πρόκειται να δεις διαφορές στην κάρτα αυτή. Δε νομίζω να έχει πολλά να δώσει ακόμα με αλλαγή επεξεργαστή. Πάντως σίγουρα είναι μια αξιόλογη αναβάθμιση η μετάβαση σε Q6600 η οποία θα υποστηρίξει και μια αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών αργότερα.

Σκεφτόμουν και γω μια αναβαθμισούλα στο 680 που έχω με δύο 8800gts 512 sli και πήρα από πλαίσιο το Σάββατο έναν Q6600(στα 166 ευρώ) σ αντικατάσταση του τωρινού μου E6600 τον οποίο τον έχω στα 3,15...δε θα δω καμιά διαφορά λέτε?

Αύξηση των επιδόσεων κατά μέσο όρο 57.66% στα παιχνίδια και κατά 71.25% σε οτιδήποτε έχει shortcut στο desktop.

Που τα βρηκες αυτα τα νουμερα με τοση ακριβεια? Βρηκες καποιο συγκριτικο? (Δωσε ενα link αν ειναι ευκολο)

Θελω να κανω δυο ερωτησεις. Πρωτον, πως ακριβως θα αλλαξω τον επεξεργαστη (θελει

καποια ρυθμιση π.χ απο το bios η απλα βγαζω τον παλιο και βαζω τον καινουριο και ολα

οκ?)

Και δευτερον το ιδιο ακριβως για την καρτα γραφικων. Πρεπει να κανω uninstall τους

drivers πρωτα, να την βγαλω, να βαλω την καινουρια και μετα παλι drivers? (αν οι drivers

που εχω τωρα κανουν και για την καινουρια, γινεται να μην τους πειραξω και απλα να

βαλω την καινουρια καρτα? θα παιξει η θα εχω προβλημα?). Ελπιζω να μη σας κουρασα!

Cpu αλλάζει απλά.Βγάζεις τον παλιό βάζεις τον νέο.Με προσοχή μην λυγίσεις τα pins τοθ socket.

Για την κάρτα κάνε unistal εντελώς ότι driver υπάρχει και μετά άλλαξε.Καλύτερος τρόπος να κάνεις Unistall είναι με το driver cleaner.

Για τον επεξεργαστή, από τη στιγμή που τον υποστηρίζει η μητρική σου σύμφωνα με τον κατασκευαστή, απλά βγάζεις τον παλιό, βάζεις τον καινούριο, μπαίνεις στο bios και κάνεις Load defaults. Απλά μετά κάνε μια βόλτα από τα μενού για να φτιάξεις πάλι boot order κλπ κλπ. Φρόνιμο θα ήταν να έχεις αναβαθμίσει την μητρική στην τελευταία έκδοση bios πριν την αλλαγή για να μην παιδεύεσαι αν τυχόν το bios που έχεις δεν τον υποστηρίζει.

Για την κάρτα όπως τα λες, θέλει uninstall η παλιά και ει δυνατόν έναν καθαρισμό με κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα, ειδικά αν πρόκειται να βάλεις πιο καινούριους.

ΥΓ: Damn πάλι άργησα με τα tabs!!

Drivers θα μπουν οι ιδιοι αφου ειναι και οι τελευταιοι. Οταν περναω καινουριους drivers, τους

παλιους τους κανω uninstall με το Revo Uninstaller που καθαριζει και τη registry απο τυχον

εναπομειναντα αρχεια (τουλαχιστον οπως λεει). Ειναι καλο προγραμματακι αυτο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.