Jump to content

Προβλημα θερμοκρασιων σε thermaltake mozart sx

Mpilias

Recommended Posts

Καλημερα παιδια αυτο ειναι το προβλημα μου...

Πριν 10 μερες αλλαξα κουτι και εβαλα τον υπολογιστη μου στο thermaltake mozart sx το λεπτο..

Επειδη ομως το εβαλα στο συνθετο το οποιο εχει πλατη και επειδη στο κουτι δουλευει ο ενας απ τους δυο ανεμιστηρες λογω μιας θυρας για ανεμιστηρα στη μητρικη και επειδη το mozart θα ελεγα εχει λιγο χαζες θεσεις για ανεμιστηρες αναψε και καψωσε και εκλεινε μονο του απο υπερθερμανσεις..Οι θερμοκρασιες που ειδα με το Everest ηταν αυτες:

1)Οι πυρηνες απο 70 μεχρι 80 (στιγμιαια ο πρωτος χτυπησε 87)

2)Η motherboard απο 50 μεχρι 60

3)το aux απο 60 μεχρι 66

4)οι δισκοι απο 50 μεχρι 55

Οποτε το κλεινω αμεσως και βγαζω το κουτι εξω απο το ραφι..

Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι να σφαξω την πλατη στο ραφι να παρω ενα διακλαδωτη για να δουλεψουν και οι δυο ανεμιστηρες και να κανω το εξης που θελω να μου πειτε εσεις που τα ξερετε καλυτερα αν θα ειναι αποδοτικο...

Στο πισω μερος του κουτιου μιας και δεν εχω καρτα γραφικων ξεχωριστη στο κουτι οι θυρες που ειναι για τις καρτες ειναι εντελως αδειες οποτε εβγαλα τα σιδερακια και σκεφτομαι να παρω εναν τριτο ανεμιστηρα 92mm και να τον βαλω εξωτερικα αλλα πανω στο κουτι στο σημειο που ειναι το ανοιγμα απ τα σιδερακια για να παιρνει τον ζεστο αερα του κουτιου και να τον αποβαλλει πισω και να φευγει απ την πλατη..

Δηλαδη αυτο που κανω ειναι να δημιουργησω μια καλη θεση ανεμιστηρα που το μοτσαρτ ειναι λιγο ηλιθια κατασκευασμενο σ αυτο το θεμα..

Τι λετε?

Επισης ποιον ανεμιστηρα μου προτεινετε να βαλω γι αυτη τη δουλεια?

Καλό ακούγεται σαν σκέψη. Για ανεμιστήρα, χρησιμοποίησε έναν καλό (αθόρυβο αναγκαστικά λόγω θέσης και χρήσης σε HTPC) 92αρη από τους παρακάτω:

Noiseblocker BlackSilentFan XE1

Noctua Fan 92mm NF-B9

SHARKOON LOW NOISE CASE FAN 92MM

Σε θεμα αποδοσης?

Και σε θέμα απόδοσης είναι μια χαρά εγώ πρόσφατα έβαλα δυο silentX blue led 120άριδες και είναι πολύ καλά όλα, μόνο στις πρώτες ώρες όπως δούλευαν έβγαλαν μία ηλίθια μυρωδιά πλαστικού όμως σταμάτησε ευτυχώς γρήγορα... Πάντως μην ανησυχείς δεν είναι πετάμενα λεφτά που το παράγγελλες...

Παιδες τον αλλαξα τελικα πηρα τον noctua 80mm και τον εβαλα ετσι οπως ηταν η ιδεα μου και πηγαν οι θερμοκρασιες η μητρικη απο 46 στους 40, οι πυρηνες απο 55 και 60 στους 46 και 52, το aux απο 36 στους 27 και οι δισκοι απο 44 στους 36..

Τωρα αυτο βεβαια εξω απο το ραφι..

Αυριο θα ξηλωσω την πλατη του ραφιου και θα το βαλω..

Πιστευετε οτι πανω στην καρεκλα που το χω τωρα και μολις το βαλω στο ραφι που θα ειναι ομως χωρις πλατη θα ειναι ιδιες οι θερμοκρασιες? θα εχει μεγαλη διαφορα τι λετε?

Παντως το πειραμα μου βγηκε σε καλο δε νομιζετε?

Όπως βλέπω δεν έχεις πρόβλημα να κόψεις ένα κομμάτι από την πλάτη στο έπιπλο... Βασικά καλύτερα θα ήταν να την ξηλώσεις όλη γιατί το τροφοδοτικό θα βγάζει ζεστό αέρα και θα χτυπάει πάνω στην πλάτη όποτε δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες και ας έβαλες +ένα φουρφούρι.... Αυτή είναι η γνώμη πάνω κάτω ότι είχες στο μυαλό σου!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.