Jump to content

Απογοήτευση με μητρικές!!!

neuromancer

Recommended Posts

Συχνά κάνω προτάσεις σε άτομα που ρωτάνε τι να πάρουν σε διάφορα εξαρτήματα, αλλά να που ήρθε η ώρα που δε βρίσκω μητρική για τον εαυτό μου... (δίνω τη δική μου με τα παρελκόμενα σε φίλο και αναβαθμίζω).

• Intel chipset με ICHxR γιατί θέλω RAID1 (όπου x: 9, 10 όπως θέλετε)
  • Θα μπει CPU Core 2 Duo 8400 στα 3 GHz - με overclock δεν ασχολούμαι
  • Θέλω να αποφύγω τις μητρικές που υποστηρίζουν DD2 ΚΑΙ DD3. Εισάγουν αχρείαστη πολυπλοκότητα στο σύστημα. Θέλω σκέτα DDR2. 1066 ΜΗz για τη RAM είναι ok. Θα μπουν 4GB.
  • Δε με ενδιαφέρει το crossfire. Θα ήθελα μια σκέτη μητρική, με 1 slot για VGA.
  • Επειδή θα μπει VGA διπλού slot αυτό σημαίνει ότι θα χάσω και ένα PCIe x1. Και δεδομένου ότι έχω και κάρτα TV σε PCIe x1 πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ακόμη ένα PCIe x1 αλλά όχι δίπλα σε αυτό που θα καπακώσει η VGA γιατί η TV κάρτα θα κόβει τον αέρα της VGA. Βολευει δηλαδή να είναι (από πάνω προς τα κάτω): PCIe x1, PCIe x16, PCIe x1, PCIe x1.
  • Θέλω τουλάχιστον 1 PCI.

Με μάρκες δεν έχω πρόβλημα. Μια μικρή αντιπάθεια σε ASUS από ένα RMA και επειδή δίνει ένα σκασμό προγραμματίδια που θα με βάλουν στον πειρασμό να δώ τι είναι και να φάω 5 μέρες χωρίς λόγο. Μέχρι τώρα είχα Soyo, Microstar (κάηκε η Soyo), Chaintec Apogee (παίζει ακόμη στον παλιό με Athlon) και DFI στον τωρινό.

Βασικά τα στείνω, κάνω από BIOS το tunning του έμπειρου user και δεν τα ξαναπειράζω.

Το ποσό πρέπει να είναι σε λογικά επίπεδα, δηλαδή γύρω στα 120e. π.χ. δεν θα έδεινα 160-170 για Deluxe.

Έχει κανείς να προτείνει κάτι. Όλο το πλησιάζω άλλα κάτι μου τα χαλάει στο τέλος....

αυτη εχω εγω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος γι αυτο και σου την συστηνω

και απο ψυξη απλα υπεροχη χωρις το παραμικρο προβλημα

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1261&maincat_no=1&cat2_no=170&cat3_no=2#

@ultraex2005

Μπορώ στο 2o 16άρι PCIe να βάλω μια PCIe x1 ή x4 συσκευή (την TV κάρτα που έχω για παράδειγμα) ??

Αν ναι (λογικά γίνεται - τα PCIe είναι νομίζω συμβατά προς τα κάτω) τότε το μόνο μικρό αρνητικό που της βρίσκω είναι ότι δεν έχει PCIe v.2.

Βασικά μου έδωσες ιδέα τώρα... να κοιτάξω και για μάνες με 2 16άρια κι ας μη με νοιάζει το crossfire.

den εχει DFI στο eladda καρdia μου :laughing:

επεισης υπάρχει στρίμωγμα στα PCIe με VGA διπλού slot και TV card.

Junior από το βλέμα σου, κρίνω ότι μιλάς σοβαρά :laughing:

http://www.asus.com/999/images/products/1873/1873_l.jpg

Το 3ο PCIe που λένε τα specs είναι το μαύρο αριστερά από την ψύκτρα του NB ?

απο αριστερά προς δεξιά:

VGA στο μπλε, TV στο δεξιά PCIe x1, PCI modem στο δεξιά PCI. Γουάου....

πολύ ψύκτρα ρε Jounior... θα χωρέσει η Zalman 9500 ?

δεν υπαρχει λογος να δωσεις 130 ευρο για socket[775] που πεθαινει

παιρνεις την δικια μου msi fr2 με 90 euro που σου προτεινα και εισαι αρχοντας

τα νεα socket οπως και οι nehalem ειναι προ των πυλων

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, είχα καταλήξει σε παλαιότερο ψάξιμο ότι η σειρά PRO της ASUS είχε τα χαρακτηριστικά που θέλω. voila!!

ASUS P5Q PRO (ευτυχώς υπάρχει και το eShop με την ποικιλία... ;-)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522631

ultraex2005, είσαι μικρός ακόμη (και σε ζηλεύω ;) ) Μην αφήνεις ποτέ για μεθαύριο αυτό που μπορείς να κάνεις αύριο. Αν ήταν να πάρω τη δική σου κρατούσα τη δική μου.

Διαβασα κάτι ιστορίες φρίκης στα customer reviews του newegg και προβληματίστηκα ...για πολλοστή φορά με την kwlo-ASUS. Κατάρα στο λαδέμπορα....

Junior δε μου είπες. Εκείνο το μαυρο PCIe είναι? Γιατί είναι μαύρο? Στα specs στο Πλαισιο λέει για 2 PCIe x1. wtf?

Στην rampage είναι γιατί είναι χωριστή pci-e κάρτα η του ήχου. Αλλά λογικά θα παίζει και ως απλή pci-e θύρα (για να βάλεις εκεί το tv tuner και στις κάτω την ήχου, δεδομένου ότι είναι πολύ κοντή και δεν θα κόβει τον αέρα της vga)

Aς το συνεχίσω εδώ... τα σίγουρα είναι:

EVGA GTX260 SVGA

WD 250GB HDD Raid Edition

Core 2 Duo 8400

Λείπουν:

mobo: ?

RAM: ?

PSU: υποψήφιο το ENERMAX EPR625AWT PRO82+ 625W

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700770

αν και θα προτειμούσα ένα zalman λίγο μεγαλύτερο από αυτό που έχω και είναι super ευχαριστημένος.

τι λες για το ENERMAX ? ή άλλη πρόταση αλλά όχι πολλά watt. To 82% το θέλω όμως.

μια χαρούλα είναι τα "σίγουρά" σου, αν και θα συ πρότεινα 2 Χ 640aaks για raid :D

ram με αυτές http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1143832&page=2&HYMNIMIMEGETHOS=2+x+2GB&category=69977727&catalog=20 θα είσαι jet! Psu, αν κολλάς με τα ποσοστά και θες σίγουρα το 82άρι. τσίμπα το enermax, δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ και είναι και εντελώς αθόρυβο!

μια χαρούλα είναι τα "σίγουρά" σου, αν και θα συ πρότεινα 2 Χ 640aaks για raid :D

ram με αυτές http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1143832&page=2&HYMNIMIMEGETHOS=2+x+2GB&category=69977727&catalog=20 θα είσαι jet! Psu, αν κολλάς με τα ποσοστά και θες σίγουρα το 82άρι. τσίμπα το enermax, δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ και είναι και εντελώς αθόρυβο!

Το RAID1 θα γίνει με 250άρηδες WD (έχω ακόμη ένα καβάτζα).

Αυτές τις μνήμες είχα στο μάτι κι εγώ!

Κατέληξα πιστέυω σε Enermax αλλά λέω να πάρω το 525 και όχι το 625. CF δεν πρόκειται να παίξει οπότε τα 525 είναι υπεραρκετά (όπως είναι τα 460 του τωρινού μου Zalman 460).

Απομένει η "μάνα" μόνο....

Ειναι No1 candidate so far. Ρε συ διαβάζω τρελές ιστορίες με την ASUS. Σα να έχει γίνει γίγαντας στις πωλήσεις και το support είναι ...πήλινα πόδια. Δε θέλω να κάνω μαγικά για να παίξει. Δε λέω ότι οι αλλοι είναι perfect ούτε ότι δεν κατέχω να το ψάξω. Απλά δε θέλω να φάω το χρόνο μου.

ASXETO: όλα αυτά τα utilities που δίνει η ASUS, τα χρησιμοποιεί κανείς? Έχω μια ψυχρολουσία από P5B που το Win BIOS update της έκανε λοβοτομή και έφυγε ακλαφτη για RMA (sto ε-Shop). Έτσι κατέληξα με την DFI....

ΑΡΑ κλειδώνει και το PSU σε enermax 525 :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.