fonzi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2008 Επειδή εργάζομαι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη ψάχνω μια που να προκαλεί τα λιγότερα προβλήματα υγείας. Ως τώρα έχω αποκτήσει αρκετά προβληματάκια από φωτοφοβία μέχρι ξηρότητα οφθαλμών... Χρήση office και internet. Παιχνίδια όχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Σεπτέμβριος 8, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 Απο την εμπειρία μου(2 ΕΙΖΟ και 2 LG) θα σου πω οτι θα πρέπει να πάρεις μια ποιοτική οθόνη πχ EIZO, NEC, γιατι δυστυχώς οι φτηνές οθόνες μπορεί να εχουν και αυτές τα καλά τους , αλλά το σίγουρο ειναι οτι κουράζουν τα μάτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 8, 2008 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 Η Dell που έχω εγώ και αρκετοί εδώ μέσα είναι πολύ καλή.Για τα μάτια: Κάτι που προκαλεί τα συμπτώματα που λες είναι ότι ο χρήστης ξεχνάει να ανοιγοκλίσει τα μάτια επειδή ..."καρφώνεται" στην οθόνη. Το εχω δει πολλές φορές σε γνωστούς που κάθονται περιστασιακά στον υπολογιστή μου (χωρίς να έχουν οι ίδιοι ιδιαίτερες σχέσεις με Η/Υ). Αυτό προκαλεί κατά βάση ξηρότητα στο μάτι και αν το μάτι σου είναι ήδη ξηρό (it happens) επιδεινώνει την κατάσταση.Τέλος, χαμήλωσε το brightness της οθόνης σου στο τέρμα και άλλαξε το λευκό default window color (το χρώμα που έχουν οι εφαρμογές στο εσωτερικό τους - π.χ. τη σελιδα στο word) με κάτι ελαφρώς γκρι. Θα δεις μεγάλη διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Σεπτέμβριος 8, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 και αμα φορας φακους επαφης απλως βαζε δακρυα.απο φαρμακειο,φτηνα ειναι και κανουν δουλεια.βασικα αν σε ποναν τα ματια παρτα ενιγουεη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 8, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 Ευχαριστώ παιδιά! Τα μάτια μου εχουν τα χάλια τους... (κερατόκωνος) Φοράω ημίσκληρους.Μήπως να έβρισκα μη TN panel? ή δεν έχει να κάνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 8, 2008 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 Η Dell είναι S-IPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 8, 2008 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 ...Μήπως να έβρισκα μη TN panel? ή δεν έχει να κάνει;Δεν πιστευω οτι εχει ιδιαιτερη σημασια, δουλευω γυρω στις 10-12 ωρες την ημερα σε ΤΝ χωρις προβλημα, αυτο που κανει την διαφορα ειναι η σωστη φωτεινοτητα οπως αναφερθηκε παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 8, 2008 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 Επίσης να έχεις καλό φωτισμό ΠΙΣΩ από την οθόνη. Εγώ έχω μια λάμπα φθορισμού γραφείου πτυσσόμενη, πάνω από την οθόνη που φωτίζει τον τοίχο προς τα πίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.