Indiko_Xoiridio Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2008 Σήμερα έκανα νέα εγκατάσταση των windows σε καινούριο σύστημα. Ο χρόνος που κάνει να τα φορτώσει όμως είναι γύρω στο 1-1.5 λεπτό και μου φαίνεται πάρα πολυ. Από αυτά, τα 40 δευτερόλεπτα τα τρώει στο loading!Δοκίμασα με το Bootvis, αλλά δεν έγινε τίποτα! Επίσης ρύθμισα και το Prefetch στην registry στο 2, αλλά και παλι δεν είδα διαφορά!Καμιά ιδέα;Το σύστημα είναι αυτό:AMD Phenom Quad 9950 - Asus M3A32-MVP - 2x320 WD @ raid0 - 2x2Gb DDR2 - Ati 4870 Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 8, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 Από drivers τι πέρασες? chipset? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiko_Xoiridio Σεπτέμβριος 8, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 AMD 790FX Chipset Πέρασα τους drivers της μητρικής που είχε το cd και catalyst 8.8 για την κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiko_Xoiridio Σεπτέμβριος 8, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 Ορίστε ένα screenshot από το BootVis! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratakisggiioo Σεπτέμβριος 9, 2008 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 είχα και εγώ αντίστοιχα προβλήματα με την εκκίνηση των windows, και το διόρθωσα με εγκατάσταση των drivers του chipset. Βρές την τελευταία έκδοση και εγκατέστησέ την. Επίσης, δοκίμασε την ταχύτητα των δίσκων σου με το hdtach, αν σου βγάλει την αναμενόμενη ταχύτητα του υλικού που έχεις, τότε δεν ξέρω γιατί καθυστερεί. αν όμως η ταχύτητα είναι τύπου ide 100 ή sata I και δε συμμαζεύεται, τότε μάλλον πρέπει να εγκαταστήσεις άλλους οδηγούς του chipset ή του bios. ελπίζω να σε βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trezeguet Σεπτέμβριος 9, 2008 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 Επειδή είδα στο BootVis ένα nodlogin.exe μήπως έχεις το NOD32 και το έχεις να κάνει έλεγχο στην εκκίνηση του συστήματος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiko_Xoiridio Σεπτέμβριος 9, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 Ποιά είναι η αναμενόμενη ταχύτητα των δίσκων; Ορίστε screenshot από το HDTach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 9, 2008 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 Οι δίσκοι σου έχουν NCQ λογικά. Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις και δες αν βελτιώνεται το boot. Για το διάγραμμά σου δεν ξέρω αλλά κάτι μου φαίνεται λάθος. Πολύ αγκαθωτό το βλέπω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Σεπτέμβριος 9, 2008 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 1)Οι δίσκοι σου έχουν δοκιμαστεί αλλού μόνοι τους?2)Κάνει κάποιος από τους δύο κάποιον ήχο ασυνήθιστο?3)Κάνε μία προσπάθεια να τους ελέγξεις με το WD Data lifeguard Tools για τυχόν ελλατώματα...4)Drivers γενικά προτιμώ να εγκαθιστώ από το Download/Support της εταιρίας για τη μητρική μου...Δοκίμασε το...Το NCQ υπάρχει σαν δυνατότητα μέσω BIOS από την επιλογή AHCI(ΝCQ & Hot-Plug)...Αν είσαι σε RAID mode, είσαι σε RAID mode... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 9, 2008 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 Αν είσαι σε RAID mode είσαι σε RAID mode αλλά το NCQ λειτουργεί αν υποστηρίζεται από τους δίσκους. Μπορεί να το απενεργοποιήσει από το λειτουργικό στο device manager. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Σεπτέμβριος 9, 2008 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 Η επιλογή αυτή είναι σίγουρα για το NCQ? Γιατί αναφέρεται στο ΤCQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 9, 2008 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 Άλλο το TCQ. Οι δίσκοι του αποκλείεται να έχουν TCQ. Πού λες ότι αναφέρεται, δε σε κατάλαβα. Για NCQ μιλάω πάντα εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Σεπτέμβριος 9, 2008 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 Η επιλογη του Device Manager που μαλλον αναφέρθηκες είναι "Disable Tagged Queing". Αν όντως αναφέρθηκες σε αυτό και δεν έχω καταλάβει λάθος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 9, 2008 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 Εγώ αναφέρομαι σε "Disable Command Queing" ή "Disable NCQ". Δυστυχώς δεν έχω ΧΡ για να το κοιτάξω ακριβώς, αλλά παλαιότερα είχα ένα θέμα με μητρική nForce και AMD όπου αργούσε χαρακτηριστικά το boot και το πρόβλημα τελικά ήταν το NCQ. Edit: κάτι τέτοιο ήταν Δυστυχώς δεν έχω nForce πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiko_Xoiridio Σεπτέμβριος 9, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2008 1)Οι δίσκοι σου έχουν δοκιμαστεί αλλού μόνοι τους?2)Κάνει κάποιος από τους δύο κάποιον ήχο ασυνήθιστο?3)Κάνε μία προσπάθεια να τους ελέγξεις με το WD Data lifeguard Tools για τυχόν ελλατώματα...4)Drivers γενικά προτιμώ να εγκαθιστώ από το Download/Support της εταιρίας για τη μητρική μου...Δοκίμασε το...Το NCQ υπάρχει σαν δυνατότητα μέσω BIOS από την επιλογή AHCI(ΝCQ & Hot-Plug)...Αν είσαι σε RAID mode, είσαι σε RAID mode...1) Όχi, μόλις τους πήρα πέρασα αμέσως windows.2) Όχι και οι δυο δίσκοιο είναι τελείως αθόρυβοι.3) Τους έκανα έναν έλεγχο και δεν μου έβγαλαν κάποιο σφάλμα.4) Τους drivers από το site της asus έχω περασμένους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.