Jump to content

Dell XPS M1730 απόψεις

chroma

Recommended Posts

Δυστυχώς δεν έχω χώρο και χρόνο να στήσω desktop και είμαι στην αναζήτηση κάποιου dtr. Mάλλον προς το παραπάνω dell κλίνω, μια που θέλω να παίξω κανα παιχνιδάκι αλλά θελω και το 1920x1200 οικόπεδο, με τα 1280x800 του 15.4' που είμαι το τελευταίο εξάμηνο έχω αρχίσει να σαλτάρω. Οπότε η βασικές απορίες μου είναι κυρίως για τις 8700m GT, δε μπόρεσα να βρω και τίποτα σοβαρά τεστ. Θα παλέψει μια στα 1920x1200 το UT3 και παρόμοιων απαιτήσεων παιχνίδια ή πρέπει να παω αναγκαστικά σε SLI; Δεν είμαι και πολύ φαν του SLI γενικότερα και η dell δε δίνει επιλογή μονής 8800gtx.

*προτάσεις πέραν του dell δεκτές, απλά οχι συγκεκριμένα από ελλάδα.

Η 8700Μ GT είναι επιπέδου

nVidia: 6800 GT, 6800 GS (PCIe), Go 7800, Go 7900 GS, 8600 GT (DDR2), 8700M GT

ATI: X800 XL, X800 GTO2/GTO16, Mobility X800 XT, HD 2600 PRO, Mobility HD 2600 XT, 3650 (DDR2)

δηλαδή ξέχνα μάλλον τα ...οικόπεδα.

Δες εδώ http://www.tomshardware.com/reviews/Best-Graphics-Card,2011-6.html για τα επίπεδα επιδόσεων.

Δυστυχώς δεν έχω χώρο και χρόνο να στήσω desktop και είμαι στην αναζήτηση κάποιου dtr.

Αν και το δηλωνεις ξεκαθαρα απο την αρχη,δεν μπορεις καπου στο χωρο σου να στριμωξεις ενα μικρο case?? :hmm: Γιατι με τα Ε που θα δωσεις για το λαπτοπ στηνεις πολυ καλυτερο desktop

Οσο για το χρονο,αφου συγκεντρωσεις τα υλικα χρειαζεσαι ενα διωρο για τη συναρμολογηση και την εγκατασταση λειτουργικου.Κι οταν βρεις περισσοτερο χρονο,μπορεις να παιξεις και με το bios

Κυρίως ο χώρος είναι το θέμα και η φορητότητα, όσο φορητό μπορεί να είναι ένα 5κιλο 17ρι (+ 1 κιλό ac adapter) είναι σίγουρα πιο φορητό από ένα desktop. Προφανώς θα είναι πολύ καλύτερο και θα στηθεί κάποια στιγμή, απλά δεν είμαι στη φάση να λιωνω στο σπίτι και μάλλον στράφι θα πάει. Έτσι την πάτησα πέρισυ τέτοια εποχή με το σταθερό που έφτιαξα γύρω από μια ip35 pro και κάθεται σπίτι από τότε στην Αθήνα. Ζήτημα να έχει δουλέψει 100 ώρες.

*Βλέπω πως η 8700m GT μάλλον ..χώμα είναι για 1920x1200, το SLI τις σώζει λίγο αλλά τότε φτάνουν οριακά την απόδοση μονής 8800m και λένε οτι καταναλώνουν περισσότερο, οχι πως θα παίζω στην μπαταρία απλά σημαίνει λιγότερη θερμότητα. Ίσως περιμένω να πέσουν λίγο τα μοντέλα με τις 8800m σε SLI, για την ώρα μου κάθονται λίγο ..βαριά.

Ακομα κι αν ζυγιζει 5-6 κιλα(+ παραφερναλια + τσαντα + μπιχλιμπιδια) το laptop ειναι σιγουρα πιο φορητο απο οποιοδηποτε desktop(αντιστοιχων επιδοσεων).

Κι αφου μας ενδιαφερει η εστω και στοιχειωδης φορητοτητα,η ιδεα για PC μικρων διαστασεων αποκλειεται οριστικα

το πιο γρηγορο λαπτοπ της αγορας δες εδω...και απο παρασκευη θα το χω στα χερια μου...η αγορα προεκυψε ακριβως για τους ιδιους λογους που ανεφερες....πηγαινε σε 8800gtx dual ειναι αρκετα αισθητη η διαφορα απο την 8700...

καποια στιγμη με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασουμε και δοκιμη με τον lvl1...

υποψιν οτι βαζει κατω αρκετα high end desktop το λαπτοπακι..

16564td8.png

εγω πάντως επειδή ειχα παλια την ναυαρχίδα του desktop replacement της Toshiba (Qosmio) θεωρώ οτι θέλει πολύ σκέψη πριν προβεί κανείς σε μια τέτοια αγορά....

Ναι μεν μπορείς να παιξεις κανα game αλλα μέσα σε 1-2 μήνες αρχίζει και γίνεται κουραστικό το γεγονός της μεταφοράς του, ειναι ψιλοαβολα ακόμα και για μικρές μετακινήσεις στο σπίτι (θέλουν απαραίτητα γραφείο), έχουν ελάχιστη αυτονομία, αν εισαι on the go δεν μπορεις να το ακουμπήσεις στα ποδια σου, δεν χωράει στα τραπεζάκια των αεροπλάνων, δεν μεταπωλούνται ευκολα.

Αυτο που σε αποζημιώνει μόνο ειναι η οθόνη και οι επιδόσεις.

πανο..μην ξεχνας ομως δεν μιλαμε απλα για ενα dtr ...μιλαμε για pure gaming machine..εχει διαφορα...το ξερεις και συ οτι γενικοτερα τα λαπτοπ τα απεχθανομαι...αλλα εδω προκειται για ενα μηχανημα το οποιο ειναι φορητο...και σκοραρει ενα 15αρι σε 3dmark6...για μενα μου λεει πολλα που τα τελευταια 3 χρονια ειμαι απο ξενοδοχειο σε ξενοδοχειο...και το βασικο μπορεις και τρεχεις τα αγαπημενα σου φπς σε 1920χ1200 σε high settings...

εντωμεταξυ απο οτι διαβασα φοραΕΙ αρκετα καλο πανελ...lg-philips κατι που παραπεμπει σε s-ips...με μολις 7ms gtg..response

Σίγουρα μπορώ να περιμένω για εντυπώσεις, τι άλλο πήρες εκτός των 8800;

ο δικος μου ειναι

XPS M1730,2.5Ghz,SLI 8800 GTX,AGEIA,4GB DDR,320GB raid 0

με την πρωτη ευκαιρια θα του φορεσω και ενα ssd 128 ocz..

Μα το θέμα δεν ειναι αν ειναι τουμπανο ή οχι...δεν τιθεται θέμα..

απλά σου λέω οτι και εγώ όταν ειχα πάρει το αντίστοιχο σε επιδόσεις με το δικό σου τι θέματα μου βγήκαν στην πορεία... για να σου δώσω να καταλάβεις ουτε στο κρεβάτι να γράψω ενα email δεν μπορουσα... κουραστικό απίστευτα

ειναι ειδικής κατηγορίας αυτα τα laptop θηρία από ολες τις απόψεις, αξιζουν τα λεφτά τους σίγουρα αλλα οπως είπα μόνο οταν το αποκτήσεις και ζήσεις μαζί του θα δεις και τα καλά αλλα και τα κακά του.

Έχω ασχοληθεί με το 13.3''. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής άλλα μου φάνηκε αρκετά ζεστό. Ειδικά σε linux με cpu governors κλπ enabled... Εαν δεν κάνω λάθος είχε 8400Μ επάνω... Ψάξε εάν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα σε μεγαλύτερο σασί... Κατά τα άλλα πολύ ωραίο μηχάνημα από κάθε άποψη!

λοιπον πρωτες εντυπωσεις..

το συστημα τρεχει αρκετα ομαλα..διχως προβληματα...κραταει αρκετα καλες θερμοκρασιες ακομα και σε φουλ sli μοντ...

απο θορυβο ειναι ιδιαιτερα αθορυβο σε idle και μολις τα φρειμς ανεβουν τα δυο φαν ακουγονται χαρακτηριστικα...αλλα οχι σε ενοχλητικο επιπεδο...

η αποδοση της οθονης ειναι αρκετα καλη για λαπτοπ με πολυ καλη αποκριση...ειδικα σε φπς ειναι οτι πρεπει...

η αποδοση των ηχειων ειναι σε καλα επιπεδα σε σημειο που δεν χρειαζεται αναβαθμιση απο εξωτερικα ηχεια..

απο λουκ μου αρεσει αλλα...υπερβολικα πολλα και εντονα λεντακια...ευτυχως που απενεργοποιουνται...

ειναι βαρυ περιπου στα 6.5 κιλα μαζι με το τροφοδοτικο και αρκετα ογκωδες σαν συνολο...το περιμενα πιο βαρυ...προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου..

γενικα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο το συστημα καθως εχω εξισου καλες επιδοσεις με το ντεσκτοπ μου...σε mobile φαση...

αλλα και 130φρειμς στο κοντ στα 1920 με ολα φουλ δεν το περιμενα..:T:

iw3sp2008091311333131cc7.jpg

Αυτό που πήρε ο gbakis, (XPS M1730,2.5Ghz,SLI 8800 GTX,AGEIA,4GB DDR,320GB raid 0) από dell.ie ~2600€

gbak με μιά 8800gtx, χωρίς ενεργό sli μπορείς να κάνεις μια δοκιμή; Υπολογίζω τη περίπτωση των sli 8700m GT που είναι περίπου στα ίδια με τη μια 8800 σε επιδόσεις.

με μονη τζι τ ξ..το τρεξα ειναι περιπου στα μισα φρειμς...γενικα το κοντ4 αποτελει και παραδειγμα προ μιμηση απο πλευρας μηχανης γραφικων...παντως κατω απο 50 φρειμς δεν πεφτει απο οσο ειδα με την μονη...παει αρκετα καλα νομιζω αν δεν εχεις τρομερη απαιτηση ειδικα στο θεμα των φιλτρων πιστευω θα σε καλυψει...με ντουαλ 8700..αν και απο διαφορα τεστ που διαβασα μιλανε για αποκλιση της ταξης του 130% σε σχεση με την 8800 ντουαλ..

iw3sp2008091400401883wv9.jpg

συγκριτικα με το ντεσκτοπ και με την τζι εξ 2 που τρεχω αθηνα βλεπω περιπου πανω κατω τα ιδια..δλδ στο κοντ4 σε μουλτι παει καρφωτο στα 91φρειμς...απλα μου κανει καποια περιεργα ντροπ..σε σχεση με το ντεσκτοπ...ισως βιστα δεν ξερω..

αυτο που μου κανει κανει εντυπωση ειναι οι πολυ καλες θερμοκρασιες που κραταει ο penryn με 36 σε idle και κανα 55 σε φουλ...

παρραλληλα η ντουαλ τζι τι εξ φλερταρει μονιμως στους 70+ αν εχω σωστο reference με το gpuz..

img0188qz8.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.