Jump to content

Κολλήματα σε asus eee pc900

gambitgr

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Γεια σας και πάλι. Το Λαπτοπάκι μου πάει σφαίρα. Βέβαια θα απαιτήσω να μου φτιάξουνε το πληκτρολόγιο γιατί κουνιέται ολόκληρο και ένα άλλο που παρατήρησα αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα είναι ότι όταν έμεινα απο μπαταρία το bios έχασε τις ρυθμίσεις του. Έβαλα με εξωτερικό DVDROM τα XP Με SP3 και Φατ32 και ακόμα το ψάχνω στο tweaking. Πάντω τα στιγμηαία κολήματα που έκανε έχουν εξαλειφθεί. Τώρα το κάνω update θα σβήσω ότι temp υπάρχει και θα δοκιμάσω και OFFICE applications να δούμε πως πάει.

κανένα update?

Το portable μηχανάκι αν είχε προσεχθεί λίγο παραπάνω θα ήτανε πολύ καλό. Η αλήθεια είναι πάντως ότι εγώ το βολεύτικα. Απλά το support της ASUS εκτός απο τραγικό είναι πλέον και άφαντο. Παίρνω τηλ στην Ιταλία βγαίνει μια τύπισα όπου λέει ενα μύνημα στα Ιταλικά και κλείνει η γραμμή. Στέλνω μαιλ τπτ. Δεν ξέρω τι γίνετε ειλικρινά

Εγώ έχω το 900άρι με τον αργό 16άρηδίσκο, τα temp σε ramdisk, χωρίς pagefile, memory usage->system cache στο performance options, και ελαφρωμένη εγκατάσταση winxp με nlite.

Δοκιμάστε και λίγο overclock με το eeectl. Το τρέχω στα 1150, fsb 126, pcie 116(τα γνωστά που ισχύουν για τα intel chipsets με ενσωματωμένη vga). Απλά προσοχή, ανεβάζετε συχνότητα πάνω από τα 900mhz μόνο όταν είναι στη πρίζα, με την μπαταρία κάπου στα 950 πετάει μπλε οθόνη. Επίσης, θέλει οπωσδήποτε σταδιακό ανέβασμα και του pcie μετά τα 110 fsb, και τάση από "0" σε "1" μετά τα 900 mhz. Αυτά γίνονται τροποποιώντας ένα ini αρχείο του eeectl, και το ανέβασμα γίνεται σε steps για αποφυγή κολημάτων.

Έτσι πάει αρκετά καλά, κανένα πρόβλημα σε απλές καθημερινές εργασίες, θα του βάλω και 2 γίγα μνήμη, που θα μου επιτρέψει να αυξήσω και το μέγεθος του ramdisk. Ενδεικτικά, superpi 1:10, not bad:T:

@gambitgr: για το πληκτρολόγιο, είναι λίγο μούφα η ποιότητα, εμένα πχ κάποια πλήκτρα ήταν ελάχιστα "υπερυψωμένα" από την αρχή. Αλλά στο e-bay μπορείς να αγοράσεις πληκτρολόγιο από 7 ευρώ, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να το στείλεις στην asus.

Υ.Γ. Φίλος πήρε το 1000άρι, άλλη κλάση μηχανάκι σε ποιότητα, φοβερή μπαταρία, ποιο "ανθρώπινο" μέγεθος πλήκτρων, αλλά χάνεις λίγο σε υπερ-φορητότητα. Το 900άρι χωράει στο τσαντάκι ώμου που έχω, είναι πάντα μαζί μου

Πόσοι από εσάς έχουν πρόβλημα με την μπαταρία του 900?

Και τι εννοώ...

Εάν το αφήσεις σε μια γωνίτσα για 2-3 μέρες χωρίς να το ανοίξεις καθόλου, κάθε μέρα που περνάει σου "τρώει" και 10% από την μπαταρία.

Για παράδειγμα το φορτίζω σήμερα, το αφήνω στην άκρη και αύριο η μπαταρία θα έχει 90%, μεθάυριο 80%.

Έχω δει πολλούς με αυτό το πρόβλημα, αλλά λύση από την Asus καμιά. Ορισμένοι λένε πως είναι πρόβλημα του BIOS και πως τρώει ρεύμα από τα USB του.

Αυτό που λές το παρατήρησα και εγώ επίσης είδα ένα άλλο κουλό. Αν το φορητό μείνει απο μπαταρία χάνει τις ρυθμίσεις του BIOS (date etc) αν του βγάλεις την μπαταρία δεν παθαίνει τπτ. Το σίγουρο είναι ότι εγώ ξανάκανα RMA και θα το στείλω πίσω την δευτέρα. BTW έβαλα ενα SD SANDISK 4GB EXTREME DUCATI EDITION SD PLUS αλλά δεν είδα και ιδιαίτερη διαφορά ίσως επειδή δεν του έκανα και μεγάλο tweaking όσον αφορά την εκμετάλευσή του . Θα ασχοληθώ περισσότερο μαζί του όταν γυρίσει από Ιταλία. Αναμένετε. Πάντως μ'αρέσει το όλο concept της υπερφορητότητας και πιστεύω ότι το 1000 μπορεί να είναι σαφώς καλύτερο αλλά SIZE Matters :)

Για συνδυασμό προτερημάτων Asus 1000 / Asus 900 πιστεύω το MSI Wind είναι η λύση.

Ελαφρύ και ταχύτατο, και μικρό σε μέγεθος (δεν έχει μεγάλη διαφορά με το 900άρι, άποψή μου βέβαια.

Με 5 παράθυρα explorer από 5-10 tabs έκαστο, παίζει άψογα :)

Καλά δεν δουλεύω ΙΕ αλλά και ο mozilla Με αντιστοιχά TABS εκτός του ότι όλως παραδόξως ανοιγεί ακαριαία και μένα το EEE δεν κάνει κολήματα. Άσε που έχω πορωθεί με έναν κολητό και παίζουμε Magic The Gathering Duels. Ούτε εκεί κολήματα. Θα δοκιμάσω και κάνα ψευδο3d στρατιγικής να σας πώ απόψεις. Αφού φυσικά γυρίσει από το RMA

Αυτό που λές το παρατήρησα και εγώ επίσης είδα ένα άλλο κουλό. Αν το φορητό μείνει απο μπαταρία χάνει τις ρυθμίσεις του BIOS (date etc) αν του βγάλεις την μπαταρία δεν παθαίνει τπτ. Το σίγουρο είναι ότι εγώ ξανάκανα RMA και θα το στείλω πίσω την δευτέρα. BTW έβαλα ενα SD SANDISK 4GB EXTREME DUCATI EDITION SD PLUS αλλά δεν είδα και ιδιαίτερη διαφορά ίσως επειδή δεν του έκανα και μεγάλο tweaking όσον αφορά την εκμετάλευσή του . Θα ασχοληθώ περισσότερο μαζί του όταν γυρίσει από Ιταλία. Αναμένετε. Πάντως μ'αρέσει το όλο concept της υπερφορητότητας και πιστεύω ότι το 1000 μπορεί να είναι σαφώς καλύτερο αλλά SIZE Matters :)

Έκανες RMA για το θέμα της μπαταρίας ή για το θέμα με τις ρυθμίσεις του BIOS;

Από ποιο κατάστημα εάν επιτρέπεται;

RMA έκανα για το σασί για το πληκτρολόγιο και για τις ρυθμίσεις του BIOS δηστυχώς δεν πας σε κατάστημα αλλά γίνετε τηλεφωνικά. Έιναι ένα τηλέφωνο που μου έδωσε ο προμηθευτής μου (INTERSET) όπου στην αρχή μιλάει μια τύπισσα Ιταλικά και μετά σε κάνει σύνδεση με το Ελληνικό τμήμα. Το τηλ είναι :γργρ δεν βρίσκω το χαρτάκι με το που το βρω θα στείλω ποστ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.