vagdouk Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7, 2008 Καλημέρα σας, έχω τον q9550(tray από Πλαίσιο), asus p5q deluxe και ddr2 1066mhz(dominator). Δεν έχω κάνει oc, καθώς τα έχω 3-4 μέρες μόνο. Λειτουργικό Visra x64. Χθες έτρεξα το IntelBurn Test, μία 10 φορές και μία 5, αποτελέσματα : 9/10 passed 3/5 passed και max temperature 78 βαθμούς κελσίου, είναι υψηλή αλλά μάλλον έχω βάλει πολύ πάστα και σύντομα θα το διορθώσω. Έχεις κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα? Τι να κάνω με τα errors? Να πάω τον επεξεργαστή πίσω στο πλαίσιο να μου τον αλλάξουν ή δεν είναι ανησυχητικό? Μήπως είναι κάποιο πρόβλημα του προγράμματος? Είναι αξιόπιστο? Αν τον αλλάξω πως θα το δικαιολογήσω στο Πλαίσιο? Τι να τους πω? Θα μου τον αλλάξουν ή θα κάνουν κανένα χρόνο? Σας ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 7, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 78 βαθμοί?? Αν είναι δυνατόν. Φτιάξε πρώτα την ψύχτρα και ξαναδοκίμασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Σεπτέμβριος 7, 2008 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Τρέξε και κανα δυό προγραμμάτα για θερμοκρασίες και σύγκρινε τα αποτελέσματα.Μπορεί απλά να κάνει λάθος.Βάλε και το τελευταίο bios άν υπάρχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Σεπτέμβριος 7, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 αυτό το πρόγραμμα θα σου βγάζει πάντα +10 - +20 απο όλα τα άλλα stress tools το 78 δεν είναι προβληματικό με τη στοκ ψύξη. το πρόβλημα σου είναι ότι δεν είσαι σταθερός βάλε όση πάστα χρειάζεται μόνο και τσέκαρε αν οι ρυθμίσεις για τις μνήμες σου είναι σωστές (ρεύματα, timmings) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Σεπτέμβριος 7, 2008 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Την θερμοκρασια με ποιο προγραμα την μετρας? Δοκιμασε με realtemp 2.75beta ή coretemp 0.99.3, ειναι οι τελευταιες εκδοσεις και πλεον δειχνουν σωστα.Να υποθεσω τις μνημες τις εχεις στα 1066 με τα ρευματα auto? Αν ειναι ετσι ή βαλ τες στα 800 με auto ή στα 1066 2.1v και ξαναδοκιμασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 7, 2008 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Λες οτι εχεις tray αλλα δεν λες τι ψηξη εχεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 7, 2008 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Εγω με ultra120 στα 3400 ειμαι 78 με το intel Burn. (69 στο Prime)Μια φορα τις προαλλες που ετρεξα σε στοκ, πηγε 68 με το Intel Burn.Αν εισαι με στοκ, λογικο μου ακουγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 7, 2008 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Εγω με ultra120 στα 3400 ειμαι 78 με το intel Burn. (69 στο Prime)Μια φορα τις προαλλες που ετρεξα σε στοκ, πηγε 68 με το Intel Burn.Αν εισαι με στοκ, λογικο μου ακουγεται. Σε x64 OS ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 7, 2008 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Σε x64 OS ?? 1.5 χρονο τωρα Εχει διαφορα απο το 32 βιστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 7, 2008 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Στο IntelBurnTest έχει διαφορά, με μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε x64 από ότι σε 32bit (x86) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν.. αρχικά η πάστα είναι η arctic silver 5.. και αντί για μία λεπτή στρώση στο κέντρο μπήκε ένα X από άκρη σε άκρη, αρκετά παχής στρώση.. στο πρόγραμμα είναι τις επόμενες μέρες .. όποτε προλάβω να το στήσω από την αρχή όλο.. να μαζέψω καλώδια κτλ. οπότε και θα ξαναβάλω την cpu.. με λιγότερη πάστα.. :bigsmile: και ελπίζω να μειωθούν δραστικά οι θερμοκρασίες... Τώρα η γενικότερη θερμοκρασία του συστήματος είναι πολύ καλή νομίζω ( έχω 7 φουρφούρια.. 1 intake 12mm μπροστά (1200 rpm), 1 intake 12mm κάτω (1500 rpm), intake πλάι (900 rpm), 4 exhaust-1 πίσω 12mm(1600 rpm) και 3 πάνω 12mm (1600 rpm και 1500 rpm)).... εκτός από την cpu που έχει την XIGMATEK HDT-SD964 HEATPIPE COOLER και έχω βάλει σε push - pull 2 noctua 92mm, με τον push με τον μειωτήρα (1300 rpm περίπου) και τον pull (1700 rpm περίπου). Πήγα και στο biow και έβαλα το voltage των μνημών σε 2.1 από auto. Ξαναέτρεξα το test και πιο κάτω print screens από τα αποτελέσματα.. πάλι 9/10 success... δεν ξέρω αν φταίει η θερμοκρασία.. :) με το orthos σε 50% load ήταν γύρω στους 67... :nada: Πείτε καμιά γνώμη γιατί έτοιμος είμαι να τον πάω πίσω στο Πλαίσιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 7, 2008 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Με το prime95 πώς τα πας? Και το memtest τι λέει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Μόλις έτρεξα το prime.. βγάζει rounding 0.5, ενώ λέει πως κανονικά πρέπει να είναι κάτω από 0.4.Στο stress.txt που σε παραπέμπει λέει ότι πιθανότατα να είναι πρόβλημα θερμοκρασίας.Τώρα θα τρέξω και το memtest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 7, 2008 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Πάντως 78 βαθμοί για στοκ ταχύτητα με την xigmatek πολλοί είναι. Εγώ με Q6600 και την ψύχτρα της υπογραφής (δε θυμάμαι και γω πόσα χρόνια την έχω, στον A64 s754 την είχα) σε στοκ είδα μέχρι 68 βαθμούς. Καλό θα ήταν να φτιάξεις την ψύχτρα πριν αγχωθείς για αλλαγές και άλλα διάφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
revenant Σεπτέμβριος 7, 2008 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Γιατι εχεις 2 ανεμ στην xigmatek?δοκιμασες να την βαλεις με τον ανεμ να κοιταει στο northbridge!!Οι xigmatek δουλευουν καλυτερα ετσι,τουλαχιστον εγω με την HDT-S963 ειδα διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Και το memtest 4 errors με auto τα timings και 2.1 το voltage.Μήπως να πάω να τα καρφώσω 5-5-5-15?Θα φτιάξω την ψύχτρα και βλέπουμε τι θα γίνει, έχω αγχωθεί και νευριάσει, ούτε 1 βδομάδα δεν τα έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Αυτός που κοιτάει το northbridge είναι intake και ο άλλος που κοιτάει την πίσω πλευρά.. είναι exhaust... push - pull για καλύτερα μου είπανε... Μαμακίστηκα με την πάστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Σεπτέμβριος 7, 2008 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Αυτός που κοιτάει το northbridge είναι intake και ο άλλος που κοιτάει την πίσω πλευρά.. είναι exhaust... push - pull για καλύτερα μου είπανε... Μαμακίστηκα με την πάστα... Eπειδη δεν ξερω αν καταλαβα καλα, τα fans ειναι καθετα μεταξυ τους? Αν ναι δεν νομιζω οτι ειναι σωστο. Βαλτα και τα 2 να βγαζουν τον αερα προς την ιδια μερια. Το βαζεις ειτε να πεταει τον αερα προς τα πισω ή (αφου το λεει το παιδι απο προσωπικη του εμπειρια) προς το nb. Η πολυ παστα, εκτως και αν την εριχνες με σπατουλα, δεν μπορει να δικαιολογησει +10 βαθμους. Τις μνημες ριχτες στα 800 για αρχη μεχρι να λυσεις το θεμα με την θερμοκρασια, για την περιπτωση που εχουν καποιο προβλημα, και μετα ασχολεισαι και με αυτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 7, 2008 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2008 Και το memtest 4 errors με auto τα timings και 2.1 το voltage.Μήπως να πάω να τα καρφώσω 5-5-5-15?Θα φτιάξω την ψύχτρα και βλέπουμε τι θα γίνει, έχω αγχωθεί και νευριάσει, ούτε 1 βδομάδα δεν τα έχω.5-5-5-18 είναι τα στοκ νομίζω με 2.1 ρεύμα. Για βάλτα εκεί και δες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagdouk Σεπτέμβριος 8, 2008 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2008 Καλημέρα σας, ναι προς την ίδια πλευρά διώχνουν.. ο ένας περνάει τον αέρα μέσα από το heatsik και ο άλλος τον ρουφάει.. τον διώχνουν προς τον πίσω exhaust.. δεν βρίσκω λογική να τον στέλνουν αντίθετα με το airflow μέσα στο κουτί.. τι να σας πω.. θα το δοκιμάσω...Οι μνήμες είναι στοκ 5-5-5-15 στα 1066.... http://www.corsair.com/_datasheets/TWIN2X4096-8500C5DF.pdf θα δοκιμάσω και 800 (5-5-5-18 στοκ) να δω.. δεν δικαιολογούνται 4 errors στο memtest.Η πάστα πιστεύω είναι αρκετή περισσότερη από όσ πρέπει.. rtfm λένε.. αλλά σιγά μην διάβαζα το manual της πάστας :jump1:Ελπίζω να είναι θέμα θερμοκρασίας το όλο πρόβλημα γιατί που να μπλέκεις με αντικατάσταση από Πλαίσιο (cpu) και μνήμες από e-shop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.