Jump to content

HDD +usb +lan +πατεντες

BeetleJuice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

λοιπον το θεμα ειναι απλο

θελω ο χριστιανος να εχω ενα δισκο να τον φορτωνω στο μεγαλο πισι με οτι θελω

ας πουμε ταινιες προγραμματα

να τον συνδεω με usb ή με esata αν γινεται

μετα θελω να τον χωνω στο ρουτερ μου και να μοιραζω

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

ετοιμη λυση ειναι το mybook ethernet αλλα ξερουμε ολοι καλα οτι για να τον γεμισεις με μεγαλα αρχεις θες ΩΡΕΣ

εχει 10mb/sec max εγγραφη ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΩ

λυσεις

η μια λυση ειναι να παρω το mybook ethernet και να κανω καφριλα να τον ανοιξω και να τον μονταρω με σατα καλωδιακι

αποτι εχω δει ολο το ζητημα ειναι μια βιδα μονο και μετα ανοιγει ολο , ισως να μην χασω και εγγυηση

οταν θα θελω να τον γεμισω με πολυ πραμα τον χωνω με σατα ξερω γω

και μετα τον εχω με lan

ωστοσο τα 10MB/sec θα παραμεινουν στην αναγνωση

αλλη λυση ειναι να παρω ενα παλιο χρεπει πισι (pIII @1000 εχω ηδη) ,να του βαλω μεσα εναν 500αρη ας πουμε ,μια μητρικη που ναχει πανω καρτα γραφικων ετοιμη (εχω), ενα τροφοδοτικο μαξ 80 βατ μια σταλια (εχω) και να το χωσω με λαν

αυτο τωρα λογικα θα εχει πανω 1000αρα λαν και το λειτουργικο που λεει ο λογος θανε απλο μεχρι αηδιας

μη σου πω οτι απλα θα bootαρει κ τπτ αλλο

εκει εχουμε μεγαλη ταχυτητα λογικα σε λαν μιας που με το μεγαλο πισι θα εχω 1Μβιτ και με το ρουτερ θεωρητικα οσο παραπανω μπορει να δωσει το ρουτερ

το μεγεθος ομως αυξανει οπως και η καταναλωση και ο θορυβος

τριτη λυση ειναι κατι πιο server καταστασεις που εχω δει που ομως ειναι ακριβες πολυ και παιρνουν πανω 1 ή 2 δισκους

και αν εχω καταλαβει καλα πρεπει να εχουν πανω κατι σαν cpu ετοιμο

αυτα υποστηριζουν και raid και απολλα

sas νομιζω τα λενε

τεταρτη λυση ειναι ενα itx με εναν 500αρη σε xtra Slim κουτι και με τροφοδοτικο τυπου αυτοκινητου που το κανεις και carpc ας πουμε ή το κανεις και κατεβαστηρι ή σερβερακι ή οτι θες

μεχρι και htpc

αυτο σαν ογκος θαναι μικρο , σαν καταναλωση μικρη , 1000αρα λαν θαχει , up download καλο , και τοχεις σε μονιμη φαση ανοιχτο που λεει ο λογος

ακουω αλλες προτασεις ή τροποποιησεις πανω στις υπαρχουσες

βγαλτε την μοντα απο μεσα σας κορμαρες!

Τη λύση την έδωσες μόνος σου, nas και εξαρτάται από το κόστος που θέλεις να παίξεις. Γίνεται και με το παλιό pc που έχεις ή απλά παίρνεις ένα nas έτοιμο αν δεν θέλεις να μπλέκεις.

Τη λύση την έδωσες μόνος σου, nas και εξαρτάται από το κόστος που θέλεις να παίξεις. Γίνεται και με το παλιό pc που έχεις ή απλά παίρνεις ένα nas έτοιμο αν δεν θέλεις να μπλέκεις.

καλως τον!

καλα ολα κορμαρα?

με το νας εχω και φορητοτητα?

μπορεις να μου προτεινεις καποιο για απλο χρηστη και οχι για επιχειρηση η σερβερ?

απο τις αλλες λυσεις τι σαρεσει πιο πολυ?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801638

κατι τετοιο δηλαδη αλλα τα usb του δεν ειναι για να συνδεεται με Pc

τεσπα το ζητημα ειναι οτι απαξ και εχεις την λαν δεν νομιζω οτι εχει νοημα το usb καν

το μονο θεμα ειναι οτι μπορει ας πουμε να θες να περασεις κατι σε καποιο αλλο Pc που μπορει να μην εχει λαν ξερω γω και εκει να τραβιεσαι να του βαζεις καρτες και τετοιες ιστοριες

επισης κατι που δεν καταλαβαινω ειναι οτι αυτο οκ ειναι ογκωδες

τι διαφορα εχει απο το να εκανα την λυση με το παλιο πισι που τοχω και τσαμπα και με ενα σκληρο καθαρισα ας πουμε?

μια ακομα απορια ειναι αυτο το nas τι ταχυτητες θα δινει λογικα?

θαναι σαν το Mybook να σερνεται ή θαναι σαν να εχω ενα κανονικο πισι συνδεμενο με λαν 1000αρα?

Κάτι τύπου Linksys NAS200, χωρίς να προτείνω το συγκεκριμένο μοντέλο απλά το φέρνω ως παράδειγμα.

Στο παλιό σου pc μπορείς να παίξεις με freenas.

Οι ταχύτητες θα παίζουν ανάλογα την υλοποίηση, το mybook που αναφέρεις και αυτό βασικά nas είναι αλλά δεν είναι για πολλά.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801713

αυτο εδω τι λετε ρε παιδια καλο μου φαινεται

πρεπει να βρω ριβιου ομως

λογικα κανει οτι και το mybook αλλα φαινεται ναναι πιο γρηγορο μιας και παιζει καιFULL HD

τωρα ενα θεμα ειναι αν χανει frames γιατι δεν ξερω τι cpu εχει

ενα αλλο θεμα ειναι τι ταχυτητα εχει μεσω λαν στο σηκωμα κατεβασμα

Γνώμη μου είναι να φτιάξεις ένα πολύ μικρο pc όπως είπες που θα τρέχει ένα server σε Ftp όπου θα "ανεβάζεις" από τον μεγάλο και αυτό σαν server θα μοιράζει στα υπόλοιπα όλα αυτά φυσικά αυτοματοποιημένα και με πατέντα να ανοίγει μαζί με τον μεγάλο!

Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι απο περυσι που κοιτουσα αλλα ολα τα μικρα nas-akia ειναι αργα.

Συγκεκριμενα το λινκσυς το ειχα σταμπαρει και μπορουσα να το τσιμπησω με 120-130Ε αλλα η ταχυτητα (που ηταν το ζητουμενο) με χαλασε.(τοτε εκανε λιγο πανω απο 170Ε)

Δεν ξερω πιο ακριβες λυσεις πως πανε απο ταχυτητα..πχ καποια της intel στα 400Ε

Αν και δεν εννοουσα αυτο ριξτου μια ματια.

Αλλη λυση ολιγον-τι μπακαλιστικη ειναι να βρεις ενα παλιο λαπτοπ (centrino@1,5px) με 1000αρα καρτα (ή βαζεις και pcmcia) και να σνδεσεις με usb/firewire(αν εχει) τον εξτερικο σου δισκο.

Αυτο σαν οικονομικο με μικρη καταναλωση και αξιοπρεπη ταχυτητα.

Το ιδιο περιπου με το κουτι που λες να φτιαξεις αλλα πιο χαμηλης καταναλωσης(με απενεργοποιημενο μονιτορ 40w?) πιο δυνατο απο επιδοσεις (μπορει να χρησιμοποιηθει και αλλου) και λιγοτερο αχαρο.(ελεω ελλειψει tower)

Βοttom line ..αν θες ταχυτητα τα nas-akia αποκλειονται.

Δεν τα εχω δει ολα ..αλλα θα εκπλαγω αν βρεθει καποιο κατω απο 200-250Ε που μπορει να δωσει εστω και 10-11mb/s (εστω 100αρη lan).Που και αυτο χαλια ειναι.Θες 8 λεπτα για 4,5 γιγα.

δηλαδή όλοι οι ethernet σκληροί που λένε ότι έχουν 1000άρη lan στην ουσία αποδίδουν 10 mb/sec??

δηλαδή όλοι οι ethernet σκληροί που λένε ότι έχουν 1000άρη lan στην ουσία αποδίδουν 10 mb/sec??

φυσικα μην το συζητας

κοιτα τι εχει κανει ο jaco , αξιοτιμο μελος του φορουμ

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=47073&highlight=mybook

scrollαρε λιγακι και θα δεις εικονες με το μαξ τρανφερ ΑΠΟ και ΠΡΟΣ τον δισκο

ξαναλεω αυτο εδω τοχει δει κανεις?

γιατι ειναι σαν μικρο Pc και κανει σχεδον τα παντα

δεν βρηκα review για να δω ταχυτητες απο και προς το μασινι αυτο ομως...

βρηκα κατι αλλα review και λεει οτι σε παιξιμο ταινιας σκιζει

σκαθάρι αυτό που έκανα και εγώ στον fileserver μου είναι να βάλω αυτό

www.freenas.com

υποστηρίζει ακόμα και raid 5 και πολλά άλλα ακόμα, δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τίποτα

ξαναλεω αυτο εδω τοχει δει κανεις?

Not bad...

Είχα δει πρόσφατα αυτό

Δεν είναι άσχημες τέτοιες λύσεις...

Αλλά και πάλι αμφισβητούμενες επιδόσεις σε lan...

Η λύση σου θα ήταν κάτι σε αυτό, αλλά ξεφεύγει λίγο από τα πλαίσια τιμής εξωτερικού σκληρού...

Για δες και τα 2 μοντέλα...

σκαθάρι αυτό που έκανα και εγώ στον fileserver μου είναι να βάλω αυτό

www.freenas.com

υποστηρίζει ακόμα και raid 5 και πολλά άλλα ακόμα, δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τίποτα

πηγα ρε dj εκει

δεν μπορω να καταλαβω καν τι ειναι

δεν τα ξερω αυτα

εφαρμογη ειναι , λειτουργικο ειναι , τι διαβολο ειναι

εγω με αυτα δεν τα παω καλα , και την μοντα του jaco με το mybook μεχρι τα μισα την καταλαβαινα , μετα το χανω

δεν ξερω unix-linux κτλ

ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ

θελω τη ζωη μου ευκολη οχι δυσκολη , και με ενα xp βολευομαι μια χαρα

δεν εχω χρονο να μαθω unix και ας ξερω οτι ειναι 1000000 φορες καλυτερο

να ρωτησω

αν βγαλεις απο ενα τετοιο νας το δισκο και τον χωσεις στο πισι σου τι βλεπει?

αρλουμπες ή κανονικα ενα δισκο με ενα δεδομενο φατ και τα αρχεια κανονικα?

μαλλον αρλουμπες νομιζω θα βλεπει

οποτε το ζητημα μετα ειναι

ΑΝ παθει κατι , ΑΝ , αντε σωσε τα δεδομενα μετα αν δεν διαβαζεται παρα μονο απο αντιστοιχο νας...

άκου σκαθάρι μου καλό

1) είναι λειτουργικό για nas server

2) προϋποθέτει ένα pc χαμηλών απετισεων

3) δέχεται όσους δίσκους θες

4) κάνει software raid

διάβασε αυτό εδώ να ψιλό καταλάβεις

http://www.freenas.org/index.php?option=com_openwiki&Itemid=30&id=faqs:el

φυσικα μην το συζητας

κοιτα τι εχει κανει ο jaco , αξιοτιμο μελος του φορουμ

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=47073&highlight=mybook

scrollαρε λιγακι και θα δεις εικονες με το μαξ τρανφερ ΑΠΟ και ΠΡΟΣ τον δισκο

με κίνδυνο να λέω χαζομάρα...ο jaco λέει ότι οι ταχύτητες αυτές είναι με τον σκληρό συνδεδεμένο σε 100άρη router... anyway..αν κάνω λάθος, η καλύτερη λύση για μένα είναι η itx μητρική για server.

με κίνδυνο να λέω χαζομάρα...ο jaco λέει ότι οι ταχύτητες αυτές είναι με τον σκληρό συνδεδεμένο σε 100άρη router... anyway..αν κάνω λάθος, η καλύτερη λύση για μένα είναι η itx μητρική για server.

επειδη εχει κρασαρει το μυαλο μου , το 100μβιτ ποσο μαξ θεωρητικο τρανσφερ εχει?

ειναι

100.000.000 bit/sec ,αρα

12.500.000 byte/sec ,αρα

12.200 kb/sec ,αρα

11,9Mb/sec

καλα τα λεω ή εχω καει?

αρα ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ και πρεπει καποιος να δοκιμασει το mybook σε 1000αρι για να μην το θαψουμε χωρις λογο

ο βουδας εχει για να δουμε θα δει το ποστ?

παντως εδω τιθεται ενα μεγαλο ερωτημα

το 100αρι ρουτερ προφανως ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ bottleneck σε οτι παμε να κανουμε παρακατω

εξαιρεση το μεγαλο πισι που δεν μασαει με την 1000αρα λαν σαν μεταφορα

εξαιρεση και το θεμα κατεβασμα στο ιντερνετ που δεν ενοχλει

αλλα το μοιρασμα ταινιας σε αλλο πισι μεσω του ρουτερ ή μεσω ασυρματου θαναι προβλημα μαλλον

αν και αποτι εχω δει σε νας συστηματα καπου με 20mb.sec ελεγε ο τυπας οτι μοιραζε βιντεο σε 3 πισι ταυτοχρονα

αληθεια ξερει κανεις ποσα mb/sec ειναι αρκετα για να δεις full hd μεσω Streaming?

καλά τα λες. στην πράξη δεν έχω δεί πάνω από 10 mb/sec αλλά ίσως να είναι και παραπάνω. πάντως ναι το max είναι κάπου 12 mb/sec.

τώρα όσον αφορά το πόσα mb/sec είναι αρκετά για να δεις fullhd μέσω streaming. ένας μπακάλικος τρόπος υπολογισμού είναι ο εξής:

θα χρησιμοποιήσω το star wars the revenge of the sith 1080p που έχω στον σκληρό μου. έχει μέγεθος 7.92 gb και διάρκεια 2h 14m το οποίο ισοδυναμεί σε 8100 sec. άρα το μέσο bitrate είναι χοντρικά 1 mb/sec. βέβαια σε γρήγορες σκηνές θα είναι σίγουρα υψηλότερο. κατά την άποψή μου ταχύτητα της τάξης των 2-3 mb/sec είναι αρκετή. αρκεί βέβαια να είναι σταθερή. εάν όμως αρχίσεις το streaming περισσότερων από 1 ταινίες σε 2-3 clients νομίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και αρχίσει να παίζει ρόλο cpu utilization, controller σκληρός κλπ.

(με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω... δεν τα έχω δοκιμάσει..απλή λογική)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.