BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 λοιπον το θεμα ειναι απλοθελω ο χριστιανος να εχω ενα δισκο να τον φορτωνω στο μεγαλο πισι με οτι θελωας πουμε ταινιες προγραμματανα τον συνδεω με usb ή με esata αν γινεταιμετα θελω να τον χωνω στο ρουτερ μου και να μοιραζωΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣετοιμη λυση ειναι το mybook ethernet αλλα ξερουμε ολοι καλα οτι για να τον γεμισεις με μεγαλα αρχεις θες ΩΡΕΣεχει 10mb/sec max εγγραφη ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΩλυσειςη μια λυση ειναι να παρω το mybook ethernet και να κανω καφριλα να τον ανοιξω και να τον μονταρω με σατα καλωδιακιαποτι εχω δει ολο το ζητημα ειναι μια βιδα μονο και μετα ανοιγει ολο , ισως να μην χασω και εγγυησηοταν θα θελω να τον γεμισω με πολυ πραμα τον χωνω με σατα ξερω γωκαι μετα τον εχω με lanωστοσο τα 10MB/sec θα παραμεινουν στην αναγνωσηαλλη λυση ειναι να παρω ενα παλιο χρεπει πισι (pIII @1000 εχω ηδη) ,να του βαλω μεσα εναν 500αρη ας πουμε ,μια μητρικη που ναχει πανω καρτα γραφικων ετοιμη (εχω), ενα τροφοδοτικο μαξ 80 βατ μια σταλια (εχω) και να το χωσω με λαναυτο τωρα λογικα θα εχει πανω 1000αρα λαν και το λειτουργικο που λεει ο λογος θανε απλο μεχρι αηδιαςμη σου πω οτι απλα θα bootαρει κ τπτ αλλοεκει εχουμε μεγαλη ταχυτητα λογικα σε λαν μιας που με το μεγαλο πισι θα εχω 1Μβιτ και με το ρουτερ θεωρητικα οσο παραπανω μπορει να δωσει το ρουτερτο μεγεθος ομως αυξανει οπως και η καταναλωση και ο θορυβοςτριτη λυση ειναι κατι πιο server καταστασεις που εχω δει που ομως ειναι ακριβες πολυ και παιρνουν πανω 1 ή 2 δισκουςκαι αν εχω καταλαβει καλα πρεπει να εχουν πανω κατι σαν cpu ετοιμοαυτα υποστηριζουν και raid και απολλαsas νομιζω τα λενετεταρτη λυση ειναι ενα itx με εναν 500αρη σε xtra Slim κουτι και με τροφοδοτικο τυπου αυτοκινητου που το κανεις και carpc ας πουμε ή το κανεις και κατεβαστηρι ή σερβερακι ή οτι θεςμεχρι και htpcαυτο σαν ογκος θαναι μικρο , σαν καταναλωση μικρη , 1000αρα λαν θαχει , up download καλο , και τοχεις σε μονιμη φαση ανοιχτο που λεει ο λογοςακουω αλλες προτασεις ή τροποποιησεις πανω στις υπαρχουσεςβγαλτε την μοντα απο μεσα σας κορμαρες!
chroma Σεπτέμβριος 6, 2008 #2 Σεπτέμβριος 6, 2008 Τη λύση την έδωσες μόνος σου, nas και εξαρτάται από το κόστος που θέλεις να παίξεις. Γίνεται και με το παλιό pc που έχεις ή απλά παίρνεις ένα nas έτοιμο αν δεν θέλεις να μπλέκεις.
BeetleJuice Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #3 Σεπτέμβριος 6, 2008 Τη λύση την έδωσες μόνος σου, nas και εξαρτάται από το κόστος που θέλεις να παίξεις. Γίνεται και με το παλιό pc που έχεις ή απλά παίρνεις ένα nas έτοιμο αν δεν θέλεις να μπλέκεις.καλως τον!καλα ολα κορμαρα?με το νας εχω και φορητοτητα?μπορεις να μου προτεινεις καποιο για απλο χρηστη και οχι για επιχειρηση η σερβερ?απο τις αλλες λυσεις τι σαρεσει πιο πολυ?
BeetleJuice Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #4 Σεπτέμβριος 6, 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801638κατι τετοιο δηλαδη αλλα τα usb του δεν ειναι για να συνδεεται με Pcτεσπα το ζητημα ειναι οτι απαξ και εχεις την λαν δεν νομιζω οτι εχει νοημα το usb καντο μονο θεμα ειναι οτι μπορει ας πουμε να θες να περασεις κατι σε καποιο αλλο Pc που μπορει να μην εχει λαν ξερω γω και εκει να τραβιεσαι να του βαζεις καρτες και τετοιες ιστοριεςεπισης κατι που δεν καταλαβαινω ειναι οτι αυτο οκ ειναι ογκωδεςτι διαφορα εχει απο το να εκανα την λυση με το παλιο πισι που τοχω και τσαμπα και με ενα σκληρο καθαρισα ας πουμε?μια ακομα απορια ειναι αυτο το nas τι ταχυτητες θα δινει λογικα?θαναι σαν το Mybook να σερνεται ή θαναι σαν να εχω ενα κανονικο πισι συνδεμενο με λαν 1000αρα?
chroma Σεπτέμβριος 6, 2008 #5 Σεπτέμβριος 6, 2008 Κάτι τύπου Linksys NAS200, χωρίς να προτείνω το συγκεκριμένο μοντέλο απλά το φέρνω ως παράδειγμα.Στο παλιό σου pc μπορείς να παίξεις με freenas.Οι ταχύτητες θα παίζουν ανάλογα την υλοποίηση, το mybook που αναφέρεις και αυτό βασικά nas είναι αλλά δεν είναι για πολλά.
BeetleJuice Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #6 Σεπτέμβριος 6, 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801713αυτο εδω τι λετε ρε παιδια καλο μου φαινεταιπρεπει να βρω ριβιου ομωςλογικα κανει οτι και το mybook αλλα φαινεται ναναι πιο γρηγορο μιας και παιζει καιFULL HDτωρα ενα θεμα ειναι αν χανει frames γιατι δεν ξερω τι cpu εχειενα αλλο θεμα ειναι τι ταχυτητα εχει μεσω λαν στο σηκωμα κατεβασμα
Melkon Σεπτέμβριος 7, 2008 #7 Σεπτέμβριος 7, 2008 Γνώμη μου είναι να φτιάξεις ένα πολύ μικρο pc όπως είπες που θα τρέχει ένα server σε Ftp όπου θα "ανεβάζεις" από τον μεγάλο και αυτό σαν server θα μοιράζει στα υπόλοιπα όλα αυτά φυσικά αυτοματοποιημένα και με πατέντα να ανοίγει μαζί με τον μεγάλο!
ΝTG Σεπτέμβριος 7, 2008 #8 Σεπτέμβριος 7, 2008 Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι απο περυσι που κοιτουσα αλλα ολα τα μικρα nas-akia ειναι αργα.Συγκεκριμενα το λινκσυς το ειχα σταμπαρει και μπορουσα να το τσιμπησω με 120-130Ε αλλα η ταχυτητα (που ηταν το ζητουμενο) με χαλασε.(τοτε εκανε λιγο πανω απο 170Ε)Δεν ξερω πιο ακριβες λυσεις πως πανε απο ταχυτητα..πχ καποια της intel στα 400ΕΑν και δεν εννοουσα αυτο ριξτου μια ματια.Αλλη λυση ολιγον-τι μπακαλιστικη ειναι να βρεις ενα παλιο λαπτοπ (centrino@1,5px) με 1000αρα καρτα (ή βαζεις και pcmcia) και να σνδεσεις με usb/firewire(αν εχει) τον εξτερικο σου δισκο.Αυτο σαν οικονομικο με μικρη καταναλωση και αξιοπρεπη ταχυτητα.Το ιδιο περιπου με το κουτι που λες να φτιαξεις αλλα πιο χαμηλης καταναλωσης(με απενεργοποιημενο μονιτορ 40w?) πιο δυνατο απο επιδοσεις (μπορει να χρησιμοποιηθει και αλλου) και λιγοτερο αχαρο.(ελεω ελλειψει tower)Βοttom line ..αν θες ταχυτητα τα nas-akia αποκλειονται.Δεν τα εχω δει ολα ..αλλα θα εκπλαγω αν βρεθει καποιο κατω απο 200-250Ε που μπορει να δωσει εστω και 10-11mb/s (εστω 100αρη lan).Που και αυτο χαλια ειναι.Θες 8 λεπτα για 4,5 γιγα.
GriGaS Σεπτέμβριος 7, 2008 #9 Σεπτέμβριος 7, 2008 δηλαδή όλοι οι ethernet σκληροί που λένε ότι έχουν 1000άρη lan στην ουσία αποδίδουν 10 mb/sec??
BeetleJuice Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #10 Σεπτέμβριος 7, 2008 δηλαδή όλοι οι ethernet σκληροί που λένε ότι έχουν 1000άρη lan στην ουσία αποδίδουν 10 mb/sec??φυσικα μην το συζηταςκοιτα τι εχει κανει ο jaco , αξιοτιμο μελος του φορουμhttp://www.thelab.gr/showthread.php?t=47073&highlight=mybookscrollαρε λιγακι και θα δεις εικονες με το μαξ τρανφερ ΑΠΟ και ΠΡΟΣ τον δισκο
BeetleJuice Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #11 Σεπτέμβριος 7, 2008 ξαναλεω αυτο εδω τοχει δει κανεις?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801713γιατι ειναι σαν μικρο Pc και κανει σχεδον τα πανταδεν βρηκα review για να δω ταχυτητες απο και προς το μασινι αυτο ομως...βρηκα κατι αλλα review και λεει οτι σε παιξιμο ταινιας σκιζει
Qlim4X Σεπτέμβριος 7, 2008 #12 Σεπτέμβριος 7, 2008 σκαθάρι αυτό που έκανα και εγώ στον fileserver μου είναι να βάλω αυτόwww.freenas.comυποστηρίζει ακόμα και raid 5 και πολλά άλλα ακόμα, δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τίποτα
felix Σεπτέμβριος 7, 2008 #13 Σεπτέμβριος 7, 2008 ξαναλεω αυτο εδω τοχει δει κανεις?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801713 Not bad...Είχα δει πρόσφατα αυτόΔεν είναι άσχημες τέτοιες λύσεις...Αλλά και πάλι αμφισβητούμενες επιδόσεις σε lan...Η λύση σου θα ήταν κάτι σε αυτό, αλλά ξεφεύγει λίγο από τα πλαίσια τιμής εξωτερικού σκληρού...Για δες και τα 2 μοντέλα...
BeetleJuice Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #14 Σεπτέμβριος 7, 2008 σκαθάρι αυτό που έκανα και εγώ στον fileserver μου είναι να βάλω αυτόwww.freenas.comυποστηρίζει ακόμα και raid 5 και πολλά άλλα ακόμα, δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τίποταπηγα ρε dj εκειδεν μπορω να καταλαβω καν τι ειναιδεν τα ξερω αυταεφαρμογη ειναι , λειτουργικο ειναι , τι διαβολο ειναιεγω με αυτα δεν τα παω καλα , και την μοντα του jaco με το mybook μεχρι τα μισα την καταλαβαινα , μετα το χανωδεν ξερω unix-linux κτλΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙθελω τη ζωη μου ευκολη οχι δυσκολη , και με ενα xp βολευομαι μια χαραδεν εχω χρονο να μαθω unix και ας ξερω οτι ειναι 1000000 φορες καλυτερο
BeetleJuice Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #15 Σεπτέμβριος 7, 2008 να ρωτησωαν βγαλεις απο ενα τετοιο νας το δισκο και τον χωσεις στο πισι σου τι βλεπει?αρλουμπες ή κανονικα ενα δισκο με ενα δεδομενο φατ και τα αρχεια κανονικα?μαλλον αρλουμπες νομιζω θα βλεπειοποτε το ζητημα μετα ειναι ΑΝ παθει κατι , ΑΝ , αντε σωσε τα δεδομενα μετα αν δεν διαβαζεται παρα μονο απο αντιστοιχο νας...
Qlim4X Σεπτέμβριος 7, 2008 #16 Σεπτέμβριος 7, 2008 άκου σκαθάρι μου καλό1) είναι λειτουργικό για nas server2) προϋποθέτει ένα pc χαμηλών απετισεων3) δέχεται όσους δίσκους θες4) κάνει software raidδιάβασε αυτό εδώ να ψιλό καταλάβειςhttp://www.freenas.org/index.php?option=com_openwiki&Itemid=30&id=faqs:el
GriGaS Σεπτέμβριος 7, 2008 #17 Σεπτέμβριος 7, 2008 φυσικα μην το συζηταςκοιτα τι εχει κανει ο jaco , αξιοτιμο μελος του φορουμhttp://www.thelab.gr/showthread.php?t=47073&highlight=mybookscrollαρε λιγακι και θα δεις εικονες με το μαξ τρανφερ ΑΠΟ και ΠΡΟΣ τον δισκομε κίνδυνο να λέω χαζομάρα...ο jaco λέει ότι οι ταχύτητες αυτές είναι με τον σκληρό συνδεδεμένο σε 100άρη router... anyway..αν κάνω λάθος, η καλύτερη λύση για μένα είναι η itx μητρική για server.
BeetleJuice Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #18 Σεπτέμβριος 7, 2008 με κίνδυνο να λέω χαζομάρα...ο jaco λέει ότι οι ταχύτητες αυτές είναι με τον σκληρό συνδεδεμένο σε 100άρη router... anyway..αν κάνω λάθος, η καλύτερη λύση για μένα είναι η itx μητρική για server.επειδη εχει κρασαρει το μυαλο μου , το 100μβιτ ποσο μαξ θεωρητικο τρανσφερ εχει?ειναι 100.000.000 bit/sec ,αρα12.500.000 byte/sec ,αρα12.200 kb/sec ,αρα11,9Mb/secκαλα τα λεω ή εχω καει?αρα ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ και πρεπει καποιος να δοκιμασει το mybook σε 1000αρι για να μην το θαψουμε χωρις λογοο βουδας εχει για να δουμε θα δει το ποστ?παντως εδω τιθεται ενα μεγαλο ερωτηματο 100αρι ρουτερ προφανως ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ bottleneck σε οτι παμε να κανουμε παρακατωεξαιρεση το μεγαλο πισι που δεν μασαει με την 1000αρα λαν σαν μεταφοραεξαιρεση και το θεμα κατεβασμα στο ιντερνετ που δεν ενοχλειαλλα το μοιρασμα ταινιας σε αλλο πισι μεσω του ρουτερ ή μεσω ασυρματου θαναι προβλημα μαλλοναν και αποτι εχω δει σε νας συστηματα καπου με 20mb.sec ελεγε ο τυπας οτι μοιραζε βιντεο σε 3 πισι ταυτοχρονααληθεια ξερει κανεις ποσα mb/sec ειναι αρκετα για να δεις full hd μεσω Streaming?
mech5107 Σεπτέμβριος 7, 2008 #19 Σεπτέμβριος 7, 2008 Ναι το 100άρι εκεί είναι θεωρητικά,εγώ πίανω κάπου στα 6,5-5,5m/s σταθερά...
GriGaS Σεπτέμβριος 7, 2008 #20 Σεπτέμβριος 7, 2008 καλά τα λες. στην πράξη δεν έχω δεί πάνω από 10 mb/sec αλλά ίσως να είναι και παραπάνω. πάντως ναι το max είναι κάπου 12 mb/sec. τώρα όσον αφορά το πόσα mb/sec είναι αρκετά για να δεις fullhd μέσω streaming. ένας μπακάλικος τρόπος υπολογισμού είναι ο εξής:θα χρησιμοποιήσω το star wars the revenge of the sith 1080p που έχω στον σκληρό μου. έχει μέγεθος 7.92 gb και διάρκεια 2h 14m το οποίο ισοδυναμεί σε 8100 sec. άρα το μέσο bitrate είναι χοντρικά 1 mb/sec. βέβαια σε γρήγορες σκηνές θα είναι σίγουρα υψηλότερο. κατά την άποψή μου ταχύτητα της τάξης των 2-3 mb/sec είναι αρκετή. αρκεί βέβαια να είναι σταθερή. εάν όμως αρχίσεις το streaming περισσότερων από 1 ταινίες σε 2-3 clients νομίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και αρχίσει να παίζει ρόλο cpu utilization, controller σκληρός κλπ.(με κάθε επιφύλαξη τα παραπάνω... δεν τα έχω δοκιμάσει..απλή λογική)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.