kreach Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 Ti προνόμοια έχουν οι φοιτητές?Ξέρω για τα φοιτητικά εισιτήρια (πχ για λεωφορεία).Για το λεγόμενο φοιτητικό internet και το φοιτητικό laptop τί παίζει?Έχω βρει τα destinpsifiaka.gr και η diodos.gr. Στο πρώτο βάζω τα στοιχεία μου αλλά τίποτα, wtf? Για το δεύτερο ποιό αξίζει?Τι άλλα???
darien Σεπτέμβριος 6, 2008 #2 Σεπτέμβριος 6, 2008 Για την επιδοτηση του λαπτοπ, πρεπει να εισαι μεσα στο 20% των πρωτων της σχολης.Για το φοιτητικο ιντερνετ ειναι το σαιτ του "Διοδος" που εγραψες.Εχεις μειωμενα εισητηρια σε αστικα (μισο εισητηριο), ΚΤΕΛ και ΟΣΕ (25% εκπτωση).Υπαρχει μια επιδοτηση με βαση το εισοδημα (1000 ευρω νομιζω).Παιζουν και κατι αλλα με φοιτητικα δανεια (απο το πανεπιστημιο) και ιατρικη περιθαλψη, αλλα δεν ξερω τι παιζει μ'αυτα.
hayabusa Σεπτέμβριος 6, 2008 #3 Σεπτέμβριος 6, 2008 από φέτος παίζουν και επιδοτήσεις ( 90% παρακαλώ) για μαθήματα ECDL κλπ...Σε όλους όσους έδωσαν εξετάσεις τα τρία (νομίζω) τελευταία χρόνια και πέρασαν σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ έστειλε σχετική επιστολή το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας. Προσωπικά, τσίμπησα την ευκαιρία και παρόλο που νόμιζα ότι κάπου υπάρχει κάποια παγίδα κάνω το ECDL Expert με μόλις 100€...Όλα τα υπόλοιπα (συμπεριλαμβανομένων και των εξεταστρων) είναι πληρωμένα.
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 6, 2008 #4 Σεπτέμβριος 6, 2008 από φέτος παίζουν και επιδοτήσεις ( 90% παρακαλώ) για μαθήματα ECDL κλπ...Σε όλους όσους έδωσαν εξετάσεις τα τρία (νομίζω) τελευταία χρόνια και πέρασαν σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ έστειλε σχετική επιστολή το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας.Προσωπικά, τσίμπησα την ευκαιρία και παρόλο που νόμιζα ότι κάπου υπάρχει κάποια παγίδα κάνω το ECDL Expert με μόλις 100€...Όλα τα υπόλοιπα (συμπεριλαμβανομένων και των εξεταστρων) είναι πληρωμένα. http://www.ekpaidefteite.gr/Browse/Default.aspx Άτυχοι όσοι μπήκαν πριν το 2005... Προσωπικα δεν αντιστάθηκα και τσίμπησα ενα 3DStudio Max 2009 πακετο..:clap:
Tsakonas Σεπτέμβριος 6, 2008 #5 Σεπτέμβριος 6, 2008 ενα απο τα πολλα προνομια των φοιτητων ειναι οτι μαθαινουν αργα η γρηγορα ορθογραφια :P.Απο εκει και περα.Αν εισαι αγορακι (φανταζομαι οτι εισαι) δικαιουσαι 1μιση φορα την προβλεπομενη διαρκεια φοιτησης της σχολης σου αναβολη απο τον στρατο,αλλα αν δεν χρησιμοποιησεις αυτο το προνομιο ,στο στρατο δικαιουσαι αδειες για εξετασεις.Η οικογενεια σου δικαιουται καποιες φοροαπαλλαγες...μερικοι κινηματογραφοι (φαντασου μεχρι και τα village center) σου κανουν εκπτωση και στο εισιτηριο.
hayabusa Σεπτέμβριος 6, 2008 #6 Σεπτέμβριος 6, 2008 οικογενεια σου δικαιουται καποιες φοροαπαλλαγες υπάρχουν μερικές παραπάνω λεπτομέρειες επ'αυτού ;
pastelidis.n.s. Σεπτέμβριος 6, 2008 #7 Σεπτέμβριος 6, 2008 τι εισοδημα πρεπει να εχει καποοις για να παρει τα 1000 ευρω επιδοτηση?????
deninho Σεπτέμβριος 6, 2008 #8 Σεπτέμβριος 6, 2008 υπάρχουν μερικές παραπάνω λεπτομέρειες επ'αυτού ; όσο είσαι φοιτητής δηλώνεσαι ως προστατευόμενο μέλος στη φορολογική δήλωση
Tsakonas Σεπτέμβριος 6, 2008 #9 Σεπτέμβριος 6, 2008 υπάρχουν μερικές παραπάνω λεπτομέρειες επ'αυτού ; απλα παιρνεις βεβαιωση σπουδων απο την σχολη σου και την καταθετουν οι γονεις σου μαζι με την φορολογικη δηλωση... Επισης με πολυ χαμηλη φορολογικη δηλωση δικαιουται ο φοιτητης σιτιση στην φοιτητικη εστια..
hayabusa Σεπτέμβριος 6, 2008 #10 Σεπτέμβριος 6, 2008 ευχαριστώ παιδιά @pastelidis: http://www.learn.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=191&Itemid=2 πιστεύω θα σε καλύψει
mefistofelis Σεπτέμβριος 7, 2008 #11 Σεπτέμβριος 7, 2008 Επισης παιζουν και κατι επιδοματα συνταξεων για τους γονεις
kreach Σεπτέμβριος 8, 2008 Author #12 Σεπτέμβριος 8, 2008 Ξέρεις που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες mefistofeli? Να ρωτήσω τη σχολή που πέρασα?
nickstamat Σεπτέμβριος 23, 2008 #13 Σεπτέμβριος 23, 2008 Μιας και πολλοί από εδώ είμαστε φοιτητές και δεν έχω δει αντίστοιχο θέμα, άνοιξα αυτό εδώ γιατί θέλω να μάθω τα δικαιώματα που έχω πλέον ως φοιτητής. Πέρα από τα προφανή, που είναι το μειωμένο εισιτήριο στα μεταφορικά μέσα και η μειωμένη είσοδος σε κινηματογράφους και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έχω ακούσει ότι υπάρχουνε και επιδόματα για την οικογένεια και άλλα. Θα ήθελα να συγκεντρώσουμε εδώ αυτές τις πληροφορίες, μιας και δεν μπόρεσα να τις βρω κάπου μαζεμένες.
magicman Σεπτέμβριος 23, 2008 #14 Σεπτέμβριος 23, 2008 υπο καποιους ορους μερικοι φοιτητες δικαιουνται επιδομα στεγης και το φοιτητικο ιντερνετ.
giorikas Σεπτέμβριος 23, 2008 #15 Σεπτέμβριος 23, 2008 στερουνται καποιων δικαιωματων οι φοιτητες που εισηχθησαν μεσω κατακτηριων/καταταξης?εχω ακουσει δεν δικαιουνται φοιτητικο πασο? Ισχυει?
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 23, 2008 #16 Σεπτέμβριος 23, 2008 αν περασει τα μισα μαθηματα του εκαστοτε ετους φοιτησης δικαιουσαι 1000 ευρω.αν οι γονεις σου εχουν κατω απο ενα ετησιο εισοδημα που οριζεται( καπου 25 με 30 χιλιαδες ειναι δε θυμαμαι ακριβως ) δικαιουσαι δικαιωμα δωρεαν σιτησης σε εστιατοριο του πανεπιστημιουδε θυμαμαι αλλα:turn:
darien Σεπτέμβριος 23, 2008 #17 Σεπτέμβριος 23, 2008 Υπάρχει ένα αντίστοιχο θρέντ κάπου πιο πίσω νομίζω edit: το βρηκα, http://www.thelab.gr/showthread.php?t=54561
nickstamat Σεπτέμβριος 23, 2008 #18 Σεπτέμβριος 23, 2008 Σωστός, darien, μου διέφυγε. Mods ενώστε τα αν δε σας κάνει κόπο Ευχαριστώ!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.