apostglen46 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 παιδια , μπορειτε να με ξελασπωσεται λιγο? ακολουθησα τον οδηγο του wantilles για την εγκατασταση του arch (ο οποιος ειναι περιεκτικοτατος και πολυ προσεγμενος - στο adslgr.com:baby:) και ως το πρωτο login σε text mode ολα ωραια και καλα εως το βημα 20. δοκιμη τοπικων repositories γραφοντας στην κονσολα pacman -Sy παιρνω το εξης μυνημα ( δεν με θελει αποτι φενεται..) [root@ekvre /]# pacman -Sy error: FAiled to parse config (syntax error in config file) παρεπιπτοντως ειμαι newbie στον κοσμο του linux... εαν διαθετεται λιγο χρονο να με διαφωτισεται θα ημουν ευγνομων :hm: ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Σεπτέμβριος 6, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Εγώ θα πρότεινα να τα ξαναεγκαταστήσεις με τον επισημο οδηγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Σεπτέμβριος 6, 2008 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2008 Μπορείς να ποστάρεις το περιεχόμενο του αρχείου /etc/pacman.conf?Επίσης internet βλέπεις? Τσέκαρε το με την εντολήping -c5 www.google.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
apollokk Σεπτέμβριος 28, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2008 παιδια , μπορειτε να με ξελασπωσεται λιγο?ακολουθησα τον οδηγο του wantilles για την εγκατασταση του arch (ο οποιος ειναι περιεκτικοτατος και πολυ προσεγμενος - στο adslgr.com:baby:) και ως το πρωτο login σε text mode ολα ωραια και καλα εως το βημα 20. δοκιμη τοπικων repositories γραφοντας στην κονσολα pacman -Sy παιρνω το εξης μυνημα ( δεν με θελει αποτι φενεται..) [root@ekvre /]# pacman -Sy error: FAiled to parse config (syntax error in config file) παρεπιπτοντως ειμαι newbie στον κοσμο του linux... εαν διαθετεται λιγο χρονο να με διαφωτισεται θα ημουν ευγνομων :hm: ευχαριστω πολυ Λοιπον. Θα δωσεις nano /etc/pacman.conf Μετα, πας και βρισκεις τη γραμμη SyncFirst=....(bla, bla, bla) Την βουλωνεις ετσι #SyncFirst=.......(bla, bla) Μετα pacman -Syu Σε οτι σου λεει yes ή y Θα δεις μια γραμμη (την πρωτη), που θα λεει οτι δεν μπορει να συγχρονισει το custom repo. Το αγνοεις! Παμε μετα, (αφου τελειωσει), και δινουμε nano /etc/pacman.conf Ξεφραζουμε το #SyncFirst=.......(bla, bla) Ετσι SyncFirst=....(bla, bla, bla) Μετα παλι ενα pacman -Syu Restart, και συνεχιζεις με τον οδηγο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 29, 2008 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2008 Άσχετο αλλά αφού είσαι εντελώς noob στο linux γιατί δεν δοκιμάζεις μια ποιό «εύκολη» στην εγκατάσταση διανομή όπως ubuntu ή fedora ;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apollokk Οκτώβριος 4, 2008 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2008 Άσχετο αλλά αφού είσαι εντελώς noob στο linux γιατί δεν δοκιμάζεις μια ποιό «εύκολη» στην εγκατάσταση διανομή όπως ubuntu ή fedora ;;;;;Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες. Το μονο (εγω δεν το θεωρω) δυσκολο, ειναι η εγκατασταση. Αν αναλογιστεις ομως οτι θα εχεις stable μηχανημα για 2+ χρονια, αξιζει τον κοπο.:whistle2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.