Jump to content

How to: Αλλαγή ρυθμίσεων ανεμιστήρα στην ΑΤΙ 4850

Teodor_ch

Recommended Posts

Καταρχάς, δεν φέρω καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν απο την παρακάτω διαδικασία.

Βήμα πρώτο,

Κατεβάζουμε το στοκ bios της κάρτας με τη χρήση του προγράμματος GPU-Z πατώντας στο κυκλωμένο κουμπάκι και μετά "save to file" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

post-2578-1416073627,7877_thumb.png

Βήμα δεύτερο,

Με το πρόγραμμα Radeon Bios Editor v1.14 ανοίγουμε το κατεβασμένο στοκ BIOS.

Το μέγεθος τους αρχείου θα πρέπει να είναι όσο και της εικόνας 61-64K.

post-2578-1416073630,8683_thumb.jpg

και φαίνεται κάτι τέτοιο

post-2578-1416073630,9263_thumb.jpg

Βήμα τρίτο,

Πάμε στην καρτέλα "Fan settings" και κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε.

Η παράμετρος Duty cycle min (%) ελέγχει το κατώτατο όριο που θα δουλεύει ο ανεμιστήρας όταν η θερμοκρασία είναι κάτω απο το Tmin ©.

Πάνω απο το Tmax © ο ανεμιστήρας θα δουλεύει στο 100%.

Για παράδειγμα, με τις ρυθμίσεις της εικόνας, ο ανεμιστήρας δουλεύει στο 23% μέχρι τους 65 βαθμούς. Μετά ανεβάζει αναλογικά (οπως φαίνεται και απο το γράφημα) στροφές μέχρι τους 111 όπου αρχίζει και δουλεύει στο μέγιστο.

Για περισσότερη ευκολία -> Μέσω του γραφήματος μπορούμε να δούμε στην κάθε θερμοκρασία, πόσο (σε ποσοστό) θα δουλεύει ο ανεμιστήρας και έτσι να βρούμε τις τιμές που χρειαζόμαστε.

post-2578-1416073630,9927_thumb.jpg

Έπειτα αποθηκεύουμε το νέο bios πατώντας "Save bios"

Βήμα τέταρτο,

Ανοίγουμε το νέο bios με το πρόγραμμα Winflash 2.0.1.2 πατώντας στο κουμπί "Load Image".

Εδώ δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται αυτό, αλλά για να μήν έχετε προβλήματα καλό είναι να ελέγξετε εάν οι υπογραμμισμένες τιμές είναι ίδιες όπως στην παρακάτω εικόνα.

post-2578-1416073631,0297_thumb.png

Τέλος, πατάμε το κουμπί "Program" και περιμένουμε να τελειώσει. Εμένα μου κόλλησε ο υπολογιστής μου για λίγα δευτερόλεπτα οπότε μήν ανησυχήσετε εάν δεν ανταποκρίνεται για ένα λεπτό. Αφού τελειώσει και σας ενημερώσει ότι η διαδικασία ήταν επιτυχής, κάνετε επανεκίννηση.

*Εάν σας πεί ότι απέτυχε, στη θέση σας θα προσπαθούσα να το ξανα-ανεβάσω (Program) και εάν πάλι είχε πρόβλημα τότε θα περνούσα το αρχικό bios χωρίς καμία αλλαγή.

Σημειώσεις,

Όπως σε όλα τα firmware updates πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο υπολογιστής μας είναι σταθερός και να μήν τρέχουν άλλα προγράμματα παράλληλα με την διαδικασία.

Για ότι απορίες/προβλήματα έχετε παρακαλώ ρωτήστε σε αυτό το θέμα και μήν μου στέλνετε ΠΜ εδώ ή στο MSN.

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία, ΜΗΝ συνεχίσετε. Βγάλτε ένα screenshot και ζητήστε εδώ βοήθεια.

ποτέ μου δε μου άρεσαν οι software λύσεις.

άσε που με το CCC profile δεν αλλάζει δυναμικά ο ανεμιστήρας απο όσο έχω δεί

κρατάει την ταχύτητα που του δίνεις μέχρι μία θερμοκρασία (πολύ μεγάλη)

θα φενετε οτι την εχεις πειραξη σε περιπτωση rma βγαζεις την αντισταση και ειναι σαν καινουργεια να σκεφτεσε και για την επομενη μερα οχι μονο πως θα κανεις κατι παντα υπαρχουν πολλη τροπη:magic:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.