sofos1990 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2008 Όπως λέει και ο τίτλος θα ήθελα βοήθεια για τις online αγορές.Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι να αγοράσω 1 βενζινοκίνητο αυτοκίνητο από το ebay.Επείδη είναι η πρώτη φορά που αγοράζω κάτι από το εξωτερικό θα ήθελα να μου πείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνω,τι προβλήματα ενδεχονένως να αντιμετωπίσω και γενικά πως πρέπει να αντιμετωπίσω την κατάσταση.Aναλυτικότερα θέλω να αγοράσω το αυτοκίνητο του διπλανού link http://cgi.ebay.com/KYOSHO-1-10-FW-06-NITRO-RC-ASTON-MARTIN-RACING-DBR9_W0QQitemZ110285160785QQihZ001QQcategoryZ19167QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem.Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο κάνει γύρω στα 390Ε, αναλόγως το κατάστημα ενώ στο ebay έχει μόλις γύρω στα 205Ε.Γνωρίζω επίσης πως το ebay είναι ένα είδος δημοπρασίας τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει.Πόσο νομίζετε ότι αξίζει να δώσω, πόσο θα μου κοστίσουν τα μεταφορικά;Ευχαριστώ!!!!!
peter89 Σεπτέμβριος 6, 2008 #2 Σεπτέμβριος 6, 2008 Να σου πω την αληθεια εχω παρει αρκετα πραγματα απο ebay και δεν εχω απογοητευτει ποτε, απλα πρεπει να προσεχεις πολυ τι αγοραζεις και απο ποιον. Ναι γινεται δημοπρασια αλλα σε μερικα προϊοντα υπαρχει η επιλογη Buy it now που το αγοραζεις κατευθειαν. Πιστευω οτι σε συμφερει να το αγορασεις, τα μεταφορικα ειναι 75$ αν δεις πιο κατω στην σελιδα του ebay. Αν θελεις καποια αλλη βοηθεια εδω ειμαστε.
sofos1990 Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #3 Σεπτέμβριος 6, 2008 Tι εννοείς ότι πρέπει να προσέχω τι αγοράζω και από ποιόν;Με το συγκεκριμένο πράγμα που θέλω βλέπεις κάποιο πρόβλημα;
2cpu Σεπτέμβριος 6, 2008 #4 Σεπτέμβριος 6, 2008 Για αρχη βλεπεις ποσο αλλα και τι feedback εχει. Κατα δευτερον το συγκεκριμενο δεν εχει Buy Now ! οπωτε θελει να το παρακολουθησεις λιγο απο πλευρα σου Εχεις λογαριασμο στο Εbay? Λογαριασμο Paypal ? Τελος στην τιμη υπολογισε καλου κακου και εκτελωνισμο .
SirDiman Σεπτέμβριος 6, 2008 #5 Σεπτέμβριος 6, 2008 Τελος στην τιμη υπολογισε καλου κακου και εκτελωνισμο . Αυτό πως μπορείς να το γνωρίζεις?
sofos1990 Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #6 Σεπτέμβριος 6, 2008 Κανέναν από τους 2 λογαριασμούς δεν έχω.Πρέπει να φτιάξω;Και πόσο θα πάει η αγορά μαζί με όλα δηλαδή 205E+75$(μεταφορικά)+εκτελωνισμός=πόσο;Feedback έχει 100% μάλλον καλό αυτό!!!!!Αλλά δεν με ενδιαφέρει το feedback αφού ανταλλακτικα υπάρχουν και εδώ.
2cpu Σεπτέμβριος 6, 2008 #7 Σεπτέμβριος 6, 2008 Αν θες να το αγορασεις εσυ και οχι καποιος φιλος σου που εχει ηδη ναι. Επισης πρεπει να τον ενημερωσεις (τον πωλητη ) οτι εισαι νεος χρηστης ωστε να μην υπαρξει παρεξηγηση.205+75 + αν υπαρξει τετοιο θεμα(εκτελωνισμος) ειναι οτι κατσει σχεδον (βλ.Ελλαδα). Αν στο ασφαλισει και γραψει την αξια του απο εξω ετοιμασου για λαβη καρατε στο στομαχι.Αν γραψει μικρη αξια και το στειλει απλο δεμα και γραψει στο declaration Gift aka δωρο πολυ πιθανον να μην δωσεις φραγκο. Παντα ομως με την προυποθεση οτι ο πωλητης θελει να κανει μια τετοια κινηση γιατι αρκετοι τουλαχιστον απο Αμερικη το λενε οτι δεν κανουν κατι τετοιο. Ναι εχει 100% αλλα το feedback του δεν εχει καμια σχεση με τα ανταλλακτικα http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=chopshopgang&&ftab=FeedbackAsSeller&sspagename=VIP:feedback:2:us&iid=110285160785 Αυτό πως μπορείς να το γνωρίζεις? Δυστηχως τουλαχιστον προσωπικα δεν γνωριζω ποια νομικη διεργασια συντελει στο ζητημα του εκτελωνισμου.(καποιος εκτελωνιστης ισως μας διαφωτισει καλυτερα) Εκ πειρας? Εχω παραλαβει απο επεξεργαστες μεχρι μπροστινο κομπλε συστημα μοτοσυκλετας με μανες και μπουκαλες απο Αμερικη, ολα ειχανε στο declaration gift or used parts και ποτε δεν εδωσα λεφτα. Μια φορα το ταγαρι (συγνωμη για την εκφραση αλλα με πονεσε) εγραψε την αξια αγορας απο Ebay +το ασφαλισε και πληρωσα για 2 επεξεργαστες και τις ψυχτρες τους + 80 ευρω.
sofos1990 Σεπτέμβριος 6, 2008 Author #8 Σεπτέμβριος 6, 2008 Περίπου πόσο πάει ο εκτελωνισμός;Για να καταλάβω αν το ασφαλίσει δεν υπάρχει πρόβλημα, παραλαμβάνω τα λεφτά μου πίσω;Αν δεν το ασφαλίσει την έκατσα;Κάπως έτσι;Και για να το ασφαλίσει θα έρθω εγώ σε συννενόηση με τον πωλητή;Και πως θα ξέρω άμα υπάρξει εκτελωνισμός;Kαι το ποσό της ασφάλισης είναι ανάλογο του βάρους του αντικειμένου;Γενικά έχει φόβο να αγοράσω από το ebay ή από οπουδήποτε αλλού;Tί μου προτείνετε να αγοράσω ή όχι;Τα αντικείμενα που έχουν buy now είναι πιο ασφαλή από τα άλλα;Ευχαριστώ!!!!!
sofos1990 Σεπτέμβριος 7, 2008 Author #9 Σεπτέμβριος 7, 2008 Παιδιά sorry για το διπλό ποστάρισμα, αλλά άμα ξέρετε απαντήστε γιατί βιάζομαι και ο χρόνος δημοπρασίας τελειώνει.Ευχαριστώ.
perp Σεπτέμβριος 7, 2008 #10 Σεπτέμβριος 7, 2008 Για τα περισσότερα που ρωτάς νομίζω καλο θα ήταν να στείλεις ένα email στο sale@team999racing.com εξάλλου το λέει κιόλας οπου και τον ρωτάς πως, τι και πως θα στο στειλει Ελλάδα για να εισαι προετοιμασμένος."If you have question in regard to the product or our S&H policy please feel free to contact us prior to placing your bid @ sale@team999racing.com "
mihalis87gr Σεπτέμβριος 8, 2008 #11 Σεπτέμβριος 8, 2008 Φίλε μου ρίξε μια ματιά στο www.towerhobbies.com (πληρωνεις τελωνείο)και στο www.rcmart.com (από κίνα, δεν πληρώνεις τελωνείο, το δηλώνουν σαν δώρο).Έχω πάρει και από τα δύο, είναι όλοι πολύ γρήγοροι.Πολλά καταστήματα λιανικήε παίρνουν από το rcmart.
Spanaks Σεπτέμβριος 8, 2008 #12 Σεπτέμβριος 8, 2008 Συμφωνώ για το towerhobbies αλλά θα τα σκάσεις στο τελωνείο... (μη τρομάζεις...)Εγώ ήθελα να φέρω 1/8 monter truck και με φόρους τελωνεία μεταφορικά έβγαινε 150€ φθηνότερα από την τιμή της εδώ αντιπροσωπείας, αλλά τελικά το πακέτο ήταν πολύ μεγάλο και ήταν παράνομο να σταλεί (αντιτρομοκρατικοί νόμοι και μλκίες)...Για να γλυτώσεις τελωνεία προτίμησε ebay αγγλίας-γερμανίας... (έρχεται λίγο πολύ στην ίδια τιμή με το να παραγγείλεις νόμιμα από αμερική)
sofos1990 Σεπτέμβριος 8, 2008 Author #13 Σεπτέμβριος 8, 2008 Σε κανένα από τα 2 παραπάνω καταστήματα δεν έχει το FW-06.Επίσης πιο είναι το ebay γερμανίας και αγγλίας στείλε link σε παρακαλώ.Τώρα είδα αυτό να το προτιμήσω http://rc-mushroom.com/product_info.php?products_id=15103;Τους έστειλα mail να μου πουν σχετικα με τα μεταφορικά και μου απάντησαν ότι είναι 67$.Επιπλέον μου είπαν πως άμα το αντικείμενο χαθεί στο Hong Kong θα μου ξαναστείλουν άλλο.Φιλικά παντα!!!!!Επίσης πρέπει να βγάλω πιστωτική κάρτα;Μια προπληρωμένη κάρτα κάνει;Ευχαριστώ!!!!!
mihalis87gr Σεπτέμβριος 8, 2008 #14 Σεπτέμβριος 8, 2008 Mη το σκέφτεσαι, πες τους να στο στείλουν σαν δώρο με μικρότερη αξία, συστημένο ή με ems και είσαι άρχοντας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.