Passenger57 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Θέλω να αλλάξω το χαλασμένο ανεμιστηράκι της K8Neo2 Platinum που βρίσκεται στο chipset. Πήρα ένα της AKASA αλλά προ πρόβλημα ειναι πως το παλαιό στηρίζεται σε 2 πλαστικά καρφάκια τα οποία έχουν και από ενα ελατηριάκι επανωετσι ώστε οταν τραβάς το ανεμιστηράκι ( το χαλασμένο ) να συμπιέζεται μεν το κάθε ελατήριο αλλα δεν βγαίνει. Επίσης δεν βιδώνει κανένα απο τα δύο αυτα στηρίγματα του παλαιού φαν. Να τα σπάσω? Το νέο fan δεν χρειάζεται στήριγμα έχει κόλλα επανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Σεπτέμβριος 3, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 Ανέβασε μια φωτο αν μπορείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterCommander Σεπτέμβριος 3, 2008 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 Την έχεις βγάλει από το κουτί την μητρική έτσι?Από την πίσω μεριά της μητρικής δεν φαίνονται που καταλίγουν αυτά τα πλαστικά καρφάκια?Λογικά με λίγη πίεση βγαίνουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Σεπτέμβριος 3, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 90% καπως θα βγαινουν χωρις να τα σπασεις, απλα θελει λιγο υπομονη και ψαξιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Σεπτέμβριος 3, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 Όχι δεν την εχω βγάλει απο το κουτί που την έχω εδώ και 3 χρόνια. Εχω πολλές κάρτες.Δεν μπορω απλα να σπάσω τα αυτάκια με προσοχή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterCommander Σεπτέμβριος 3, 2008 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 Νομίζω πρέπει βγει από το κουτί........ακόμα και να καταφέρεις να βγάλεις το παλιό cooler,πως θα βιδώσεις το καινούριο?δεν πρέπει οι βίδες να μπουν από πίσω?τι λένε οι οδηγιές της akasa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Σεπτέμβριος 3, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 όπως είπα και πιο πάνω το ακάζα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΔΕΣ εχει απλα ταινία με κόλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterCommander Σεπτέμβριος 3, 2008 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2008 sorry,χρειάζομαι ύπνο τι να πω,αν δεν θες να βγάλεις την μητρική δοκίμασε να τα σπάσεις,δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει το θέμα της εγγύησης..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 4, 2008 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 Από την πίσω μερια με μια πενσα πιεζεις και σπρώχνεις σιγά σιγά (ωστε να μην χτυπήσεις τη ητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 4, 2008 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 ΑΠΕΙΡΗ προσοχή όταν έχουμε τέτοια εργαλεία κοντά στη μητρική.Να ΜΗΝ την αγγίξουν με τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Σεπτέμβριος 4, 2008 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 Τα καρφάκια αυτά απο τη πίσω μεριά της μητρικής έχουν σχήμα σαν βέλος. Άν πιέσεις τις αιχμές τους και σπρώξεις προς τα πάνω βγαίνουν, με την προυπόθεση βέβαια οτι έχεις βγάλει την μητρική. Ίσως σε βοηθήσει αυτή η εικόνα (Δέν βρήκα καλύτερη ) http://www.over-clock.com/marci/maze3zchipguide/DSC00013.jpg Απο την άλλη άν η εγγύησή σου δέν ισχύει μπορείς να τα σπάσεις για να γλυτώσεις την διαδικασία του ξηλώματος. Κατα την διαδικασία της αφαίρεσης του παλιού cooler να είσαι προσεκτικός,γιατί με τα χρόνια η θερμοαγώγιμη μπορεί να έχει πετρώσει, και να μήν ξεκολλάει εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 4, 2008 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 Για δείξε ποιο cooler έχεις πάρει για να βάλεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Σεπτέμβριος 4, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....απλά ρωτάω το εξής: Για να μην βγαλω το κουτί απο εκει που το εχω και οοοολες της καρτες κτλ υπαρχει πρόβλημα με ενα κοφτακι να κόψω τα πλαστικά αυτάκια που συγκρατούν το παλαιό cooler?To καινούργιο akasa ειναι αυτό:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805695 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Σεπτέμβριος 4, 2008 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 πρόβλημα με τη στενή έννοια δεν υπάρχει... αν χρειαστείς rma όμως της μητρικής δε θα το έχεις... εκτός αν βρεις από αλλού 2 πινάκια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passenger57 Σεπτέμβριος 4, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 εχει περάσει η εγγύηση...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Σεπτέμβριος 4, 2008 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 do it... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 4, 2008 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....απλά ρωτάω το εξής: Για να μην βγαλω το κουτί απο εκει που το εχω και οοοολες της καρτες κτλ υπαρχει πρόβλημα με ενα κοφτακι να κόψω τα πλαστικά αυτάκια που συγκρατούν το παλαιό cooler?To καινούργιο akasa ειναι αυτό:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805695Αυτό το AKASA το είχα πάρει κι εγώ για το North Bridge. Γυρίζει στις ~4500 στροφές, έχει μεγάλο ρότορα στο κέντρο οπότε τα φτερά του είναι πολύ μικρά. Ως αποτέλεσμα με δυσκολία σβήνει κερί στα 5cm. οκ, υπερβάλλω λίγο αλλά είναι γεγονός ότι δεν έκανε και πολλά πράγματα στο NB και το έριξα σε ένα συρτάρι. Το μόνο καλό είναι ότι παρόλες τις στροφές δεν κάνει θόρυβο (το οποίο επιβεβαιώνει ότι δεν φυσάει πολύ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
stylejohn Σεπτέμβριος 5, 2008 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 Αυτό το AKASA το είχα πάρει κι εγώ για το North Bridge. Γυρίζει στις ~4500 στροφές, έχει μεγάλο ρότορα στο κέντρο οπότε τα φτερά του είναι πολύ μικρά. Ως αποτέλεσμα με δυσκολία σβήνει κερί στα 5cm. οκ, υπερβάλλω λίγο αλλά είναι γεγονός ότι δεν έκανε και πολλά πράγματα στο NB και το έριξα σε ένα συρτάρι. Το μόνο καλό είναι ότι παρόλες τις στροφές δεν κάνει θόρυβο (το οποίο επιβεβαιώνει ότι δεν φυσάει πολύ).Φτανει και 5350 στροφες αλλα δεν λεει και πολλα!Πρεπει να φταιει αυτοκολλητο που εχει!Με παστα πρεπει να δουλευει καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Σεπτέμβριος 5, 2008 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2008 Βασικά εγώ αναφερόμουν στο fan μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.